ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΘΕΟΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/04/2007, 09:27:53
Αγαπητέ alfa-omega, σχετικά με την παράθεση φωτογραφιών κοίταξε λίγο το παρακάτω μήνυμα (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

31/03/2007, 13:59:05

Εάν έχεις περαιτέρω απορίες μπορείς να μου στείλεις ένα e-mail.

quote:
Αν δεν αποτελεί αυστηρά προσωπικό δεδομένο αυτή η προσπάθεια σου , θα πρότεινα να δημοσιεύσεις τον τρόπο, με τον οποίο το επιδιώκεις .

Ίσως θα μπορούσα να δώσω κάποια καλοπροαίρετη βοήθεια .
Το βεβαιο ειναι οτι τουλάχιστον θα προσπαθήσω .

Σε ευχαριστώ για την ευγενή σου πρόθεση!
Για να επιδιώξω να το ανακαλύψω, πρέπει αρχικά να προσπαθήσω να ανακαλύψω τον εαυτό μου.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να καταφέρω κάτι διαφορετικά.
Όταν κατανοήσω σε ένα βαθμό εμένα θα μπορέσω να προσπαθήσω καλύτερα να γνωρίσω και τον κόσμο και την Θεία Δύναμη που δημιούργησε κι εκείνον αλλά και τον άνθρωπο.
Απλά αυτό!

In anticipation of my resurrection...

05/04/2007, 13:40:53
quote:

Σε ευχαριστώ για την ευγενή σου πρόθεση!
Για να επιδιώξω να το ανακαλύψω, πρέπει αρχικά να προσπαθήσω να ανακαλύψω τον εαυτό μου.
Όταν κατανοήσω σε ένα βαθμό εμένα θα μπορέσω να προσπαθήσω καλύτερα να γνωρίσω και τον κόσμο και την Θεία Δύναμη που δημιούργησε κι εκείνον αλλά και τον άνθρωπο.
Απλά αυτό!

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο . ( αυτό κατάλαβα )

Αν σε παρανόησα περιμένω λεπτομέρειες .

quote:

Ας ερθει το βιωμα και μετα ολα γινονται ποιο καθαρα στην ψυχη μας , ετσι πιστευω .

06/04/2007, 13:15:20
Φίλε μου, δεν παρανόησες!
Σωστά κατάλαβες.

Δεν ξέρω παρόλα αυτά αν είναι αναγκαίο να έρθει το βίωμα.
Άλλωστε, όπως είπαμε, ο κάθε άνθρωπος ανάγει την έννοια του βιώματος σε διαφορετικές καταστάσεις και φυσικά την ερμηνεύει διαφορετικά.

06/04/2007, 14:59:07
quote:

Δεν ξέρω παρόλα αυτά αν είναι αναγκαίο να έρθει το βίωμα.

Ένα οποιοδήποτε βίωμα προϋποθέτει την προσωπική ελεύθερη βούληση , ως μοχλό αναζήτησης .

Αυτή ( ελεύθερη βούληση ) είναι δεδομένη ,από την θεια δύναμη .
Ο άνθρωπος απέδειξε έμπρακτα , ότι μπορεί να την στερήσει από κάποιον άλλον συνάνθρωπο του .
Πόσοι σήμερα αισθάνονται και εκτιμάνε προσωπικά , ότι είναι ελεύθεροι να επιλέξουνε κάτι ?

Εσύ για παράδειγμα θα ήσουν διατεθειμένος , να θυσιάσεις την ίδια σου την ζωή, για κάτι ;;;

Έστω και σε θεωρητικό επίπεδο θέασης , δίχως να έχεις βιώσει κάτι με το όποιο θα σχετίζεται αυτό ?

06/04/2007, 15:20:07
quote:
Εσύ για παράδειγμα θα ήσουν διατεθειμένος , να θυσιάσεις την ίδια σου την ζωή, για κάτι ;;;

Πιστεύω πως θα ήμουν διατεθειμένος να θυσιάσω την ζωή μου για ιδανικά κι αξίες πολύ ανώτερα από την δική μου ζωή, τα οποία προσφέρονται για να ανυψώσουν την ζωή και την ψυχή κάποιων άλλων ανθρώπων.
Δεν έχω όμως κάποια εμπερία να σου αναφέρω γιατί τότε δεν θα ήμουν εδώ να στην αναφέρω!

06/04/2007, 16:57:21
quote:

Πιστεύω πως θα ήμουν διατεθειμένος να θυσιάσω την ζωή μου για ιδανικά κι αξίες πολύ ανώτερα από την δική μου ζωή, τα οποία προσφέρονται για να ανυψώσουν την ζωή και την ψυχή κάποιων άλλων ανθρώπων.

Αν θελεις διευκρινησε ,αυτα που εσυ θεωρεις αυτονοητα .......

Ποια ιδανικα και ποιες αξιες ,εκτιμας οτι αξιζουνε περισσοτερο απο την δικη σου προσωπικη ζωη

06/04/2007, 17:26:54
Εύχομαι σε όλα τα μέλη του esoterica.gr μια επιτυχημένη πνευματική αναγέννηση .

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ , ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ σε ένα ανώτερο πεδίο .

Την αφορμή για τις ευχές την εκλαμβάνω από την 2000 εφτακοσιοστή σταύρωση του χριστού και επειδή βεβαία είτε μας αρέσει είτε όχι , έχει καθιερωθεί αυτή ,ως πανελλαδική αργία .

ΕΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΕ Dying_Incubus ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΩΜΑ ,ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ ,ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ .

Αυτές όλες οι σκεψεις φεύγουμε καλοπροαίρετα από την ψυχή μου και ως τέτοιες θα επιθυμούσα να τις χαρακτηρίσετε και εσείς ,που τις διαβάζεται .

07/04/2007, 11:51:56
Αγαπητέ μου alfa-omega, ως καλοπροαίρετες εκλαμβάνω κι εγώ φυσικά τις σκέψεις σου!

Ένα ιδανικό το οποίο θεωρώ ανώτερο από των ζωή μου είναι η Ελευθερία των ανθρώπων.
Ίσως όχι ακριβώς με την έννοια που την εκλαμβάνουμε οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας αλλά με μια έννοια πιο βαθιά...

quote:
Την αφορμή για τις ευχές την εκλαμβάνω από την 2000 εφτακοσιοστή σταύρωση του χριστού και επειδή βεβαία είτε μας αρέσει είτε όχι , έχει καθιερωθεί αυτή ,ως πανελλαδική αργία .

2007 βρε, όχι 2700!

Σου εύχομαι κι εγώ με την σειρά μου πάντως Καλή Ανάσταση κι ελπίζω κι εγώ μαζί σου στην εσωτερική και πνευματική ανάσταση όλων μας!

09/04/2007, 18:49:44
quote:

Ένα ιδανικό το οποίο θεωρώ ανώτερο από των ζωή μου είναι η Ελευθερία των ανθρώπων.
Ίσως όχι ακριβώς με την έννοια που την εκλαμβάνουμε οι περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας αλλά με μια έννοια πιο βαθιά...

Πόσο βαθειά μπορείς να αντιληφτείς δεν το διευκρινίζεις , με αποτέλεσμα να προσπαθώ να μαντέψω το βάθος .

Δεν κάνεις μια προσπάθεια να χρωματίσεις αυτήν την βαθειά έννοια της ελευθερίας …..

Εγώ θα γράψω ότι , το μέγιστο σημείο ελευθερίας , που μπορώ να προσεγγίσω προς το παρών είναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ .

Κάποτε ρώτησε ένας μαθητής τον δάσκαλο του , ποια είναι η μεγαλύτερη σοφία στον κόσμο και αυτός αποκρίθηκε :

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ .

Ο καθένας μας μπορεί και έχει την ελευθερία να προσπαθήσει να την επιδιώξει .

Εννοείς κάτι παρόμοιο φίλε μου ;;;

10/04/2007, 12:11:32
Εννοώ την ελευθερία του εαυτού μας από τους περιορισμούς που βάζουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας.
Για μένα αυτή είναι η βαθύτερη έννοια της ελευθερίας, αγαπητέ μου.

Όταν πχ λέμε ότι η συνείδηση της ανθρωπότητας είναι υποδουλωμένη ή ελεγχόμενη από αυτούς που προσπαθούν να την ελέγξουν, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κι ο άνθρωπος ως μονάδα και μέρος του συνόλου παραμένει εγκλωβισμένος στα όρια που έχει θέσει στον εαυτό του.
Αν ο καθένας δεν κάνει προσπάθεια να απελευθερωθεί από τα δικά του δεσμά, τότε η συλλογική αφύπνιση φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσει να έρθει.
Η ελευθερία λοιπόν του εαυτού μας επέρχεται όταν μπορούμε να μεταπίπτουμε σε ένα ανώτερο επίπεδο συνείδησης, ένα επίπεδο που θα μας επιτρέπει να κατανοούμε περισσότερα πράγματα μεταθέτοντας το κέντρο του κόσμου πέρα από τον εαυτό μας και προσπαθώντας να δούμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι κι όχι όπως έχουμε μάθει να τα αντικρύζουμε.

Ελπίζω να βοήθησα...