- O Πατερ, Η κυρια Λου-Κα, + το κολαστηριον... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Let there be Light!
Τώρα που είμαι στο κρεβάτι άρρωστος και ακίνητος, με το Λαπτοπ στο χέρι, θυμήθηκα μια πτήση Όνειρο, που είχα πριν καιρό πάνω από Βαγδάτη! Αργούσε ο πόλεμος και κοίταγα το τοπίο όταν η αεροσυνοδός μου έδωσε το αναψυκτικό και μου είπε να λύσω την ζώνη. Τα μάτια της έλαμπαν σαν σπιρτάδα από ήλιο, γλυκά σαν το φεγγάρι, και τα κατάμαυρα μαλλιά της κρυβόντουσαν πίσω από το καπελάκι με το στέμμα. Ζήτησα λίγο καφέ, και γονάτισε να πάρει την κανάτα….
Ζωντανό Κολαστήριο ΕΝΑ!
Γέλασε λοξό κοιτώντας με και πίσω από τα αφροδίσια έντονα χείλη, δυο σειρές από μαργαριτάρια έλαμψαν στα σκοτάδια των συνειρμών μου. Πείρα το ποτήρι μέσα από τα κάτασπρα αρμονικά δάχτυλα, ακουμπώντας τα όσο έφτανε για να νοιώσω…
Κολαστήριο ΔΥΟ!
Ξαναγέλασε, τα μάτια της τώρα μίλαγαν…
του θηλυκού τη γλώσσα…
Ω πως μιλάνε αυτά τα μάτια,
κάτι μου είπε που δεν έπιασα…
επανέλαβε….
μα εγώ της γέλαγα
και ο Νους ταξίδευε,
και αυτή με διάβαζε,
ω πως το ήξερε….
γαρ θηλυκό….
Ίσως αλλάξεις αεροπλάνο,
ίσως αλλάξεις πλεύση,
ίσως και προορισμό….
μα το κολαστήριο είναι το ίδιο…
γαρ…ΘHΛΙΚΟ & ΑΡΣΕΝΙΚΟ!![]()
Οχι, στις συνηθισμένες ... πτησεις!!!![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 07/06/2003 19:58:39
σου στελνω τη τζουν...
...![]()

Let there be Light!
Κάνε ότι θέλεις αλλά μην κάνεις ότι δεν θες να σου το κάνουν...
Μαθέ καλε μου φιλε να γράφεις σε λίγα Τοπικ και συνετά πράγματα, γιατί πολλά ποστ δίχως ουσία, λέγοντα ………*
*Το αφήνω στη φαντασία σου, καθότι δάσκαλος! ![]()
Καλή μου Ατμουλα, πριν μου στείλεις τη τζουν και το φαρμακακι, γνωρίζοντας με λιγο, δεν πιστεύω να σου πέρασε ποτέ από το μυαλό, πως ένα Θέμα σαν το κολαστήριο, δεν θα τράβαγε την προσοχή μου!
Ξέρεις ο καημένος ο Δαντης, πόσο μελανή έριξε εκεί πάνω?
Θα αποδείξουμε λοιπόν, βοηθούμενοι από έμπνευση και λογικη, πως δεν υπάρχει αυτογνωσία εκεί ψιλά, χωρίς να γίνει κατανοητή η κίνηση της επιθυμίας εδω στα χαμηλά, γιατί όπως καλά γνωρίζεις... ο ανθρωπος ειναι δεσμιος των παθων του...
Το κολαστήριο ΕΝΑ και το Κολαστήριο ΔΥΟ, λοιπόν είναι κλειδιά….Το πρώτο έχει να κάνει με τα ΜΑΤΙΑ….ΒΛΕΠΟΥΝ....
Το ΔΕΥΤΕΡΟ έχει να κάνει με την ΑΦΗ…ΑΓΚΙΓΜΑ ΔΑΚΤΥΛΩΝ….
Καλα μας Εσωτερο στροβιλισματα λοιπον....στο ΠλατoΜατριχ/ΑτμοΜατριχ
Copyright ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ![]()
To be continued!![]()
![]()
αέρας καθαρός της αγκαλιάζει….
τι είναι πραγματικό…και τι ιδανικό…
στο ένα ζει…στο άλλο όμως υπάρχει..
Πλ(ατ.μα)τριχ….
... λοιπόν συνέχεια…
Ας τα πάρουμε λοιπόν με την σειρουλα… μιας και όπως λένε ο θεούλης *(παρκάρει) στις καθαρές ψυχούλες..
Ο Μπαμπάς Πλάτωνας είχε πάρει πολύ στα σοβαρά τους λόγους του δάσκαλου που του έλεγε .
Νιο με τις μεγάλες Πλάτες….
Η ψυχή του ανθρώπου περισσότερο από κάθε τι ανθρώπινο... μετέχει του Θειου…
Και ο ίδιος …. πήγαινε στην ουσία..
Μα είναι αθάνατη η ψυχή ?
Το θνητό μέρος πεθαίνει…το αθάνατο φεύγει του απαντούσε, γιατί είναι αδιάφθορο…και είναι αθάνατο, γιατί το αεικίνητο είναι αθάνατο…
Τώρα, αυτό το θνητό μέρος….
Τι είναι αυτό?
Τα μάτια της... με κοίταξαν….
Τα έχεις ξαναδεί?
Χιλιάδες φορές….με μαγνητίζουν…
Μα πρώτη φορά την έβλεπες!
Την Αεροσυνοδό ΝΑΙ…Τα μάτια… Όχι!
Τι έχουν τα μάτια?
Μιλάνε…είναι της ψυχής καθρέφτης…δείχνουν τις προθέσεις…
Τι λένε οι προθέσεις….
Κάτι θέλουν…Αυτό που θέλουν έχει αρχή…αν δεν τα έβλεπα…θα θέλανε?
Μα και αν δεν άκουγες…και αν δεν διάβαζες….και αν δεν τάγκιζες….θα ήθελες?
Ω….Όλες οι Αισθήσεις….περνάνε στην ψυχή….και μιας και είναι δημιουργήματα του χρόνου είναι φθαρτά…..πάνε στο φθαρτό μέρος της…
Κατάλαβα που το πας…Φθαρτό μέρος….Επιθυμία/κολαστήριο….κάθαρση/ Κατανοηση...
Τι επιθυμείς?
Α! Σοφή κουβέντα! Πολλά! Κρύβω πολλές επιθυμίες μέσα…Ανάλογα με τις επιθυμίες μου και οι ψυχικές διαθέσεις μου….!!!
ΣΤΟΠ!!!!! Κοίταξε καλά τι ΕΙΠΕΣ!!!.... ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!![]()
Τι λέγαμε?
Οι αισθήσεις….. είναι συνεχώς σε κίνηση, και ότι έρθουμε σε επαφή….το αναγνωρίζουν με αυτό το λεκτικό/ηθικό μέρος μας *(φράχτης, τοίχος του εαυτού) που θέλει η δεν θέλει, που συνεχώς γίνεται, ... περισσότερο η λιγότερο…το καλύτερο η χειρότερο…διαίρεση, κλπ...
Ουαου…. Πλατωνακο έτσι κάνω όλη μέρα! Θνητό είναι όλο αυτό? Αυτή δεν είναι η ψυχούλα μου... που κλαίει και γελάει συνέχεια? Που αλλάζει με το παραμικρό?
Πάψε βρε …. μην μου το λες!!!
Μα είναι? Άμα αρχίσεις και το βλέπεις σαν θνητό…(άρα στο χρόνο)
…δεν αρχίζει μια άλλη κίνηση…που δεν είναι αυτή… που είσαι ΜΕΣΑ ? (ΑΙΤΙΑ.. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ)
Πώς να την πούμε αυτή την κίνηση Πλάτωνα?
Θα έλεγα Κατανόηση…
Κατάλαβα, αν και νόμιζα πως κατανοώ…είμαι σε επιφάνεια μόνο…. Γιατί γίνεται αυτό?
Γιατί είμαστε μπερδεμένοι στο μέρος του ΝΟΥ-ΨΥΧΗΣ…που είναι οι αισθήσεις μας… αυτός ο νοητικός φράκτης είναι το εμπόδιο…η ΠΛΑΝΗ της ζωής…και μας τυφλώνει σαν επιθυμία να έχουμε σκοπούς, να κάνουμε επιλογές, να επιτύχουμε αποτελέσματα!...Μα αν αντιληφτούμε πως τα αποτέλεσμα που επιθυμούμε… είναι ακόμα μέσα στο εγωκεντρικό πεδίο της Πλάνης... δεν θα κατέρρεε κάθε σκέψη για επίτευξη?
Ουαου…Πλάτωνα!!! Ματριχ Reloaded εδώ! Άφησες τη σπηλιά?
Όχι φίλε μου….άλλαξαν μόνο οι καιροί….άλλοι τρόποι έκφρασης….μα η ουσία είναι….πως η Αγάπη/Φως… είναι δράση…. και όλα τα αλλά αντίδραση….μέσα σε εκείνο το φράκτη...ΣΚΙΕΣ!
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 09/06/2003 00:19:14
Στην ΝΕΑ εμπνευση...Θ21Μ...![]()
Να δουμε ποσο θα αντεξει...![]()

Στην υγεια μας... ![]()
...μαααα πως σου ηρθε οτι εισαι μοναχουλης;
-εδω...κιολας!-
μη βλεπεις που δε μιλαει κανεις...
ξερεις ποσοι περνανε απ'εδω καθημερινα;;;;;;;
μα δεν μιλανε...
απολαμβανουν...![]()
θυμαμαι μια φραση...
"φατε ματια ψαρια..."