- ...3D ... ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ... - ΕΙΚΟΝΕΣ
+... ΙΣΩΣ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ....ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΗΔΗ(!)
'manava seva, madhava seva'
Edited by - ΑΤΜΑ on 25/03/2003 17:14:27
quote:
Στο ερώτημα σου, για το πώς μπορεί κάποιος να δει ένα στερεόγραμμα, υπαρχουν κάποιες απαντήσεις στο θέμα οφθαλμαπάτη στην δεύτερη σελίδα.
Πάντως καλό θα ήταν, όσοι φίλοι θέλουν να μας πουν τον δικό τους τρόπο να παρατηρούν στερεογραμματα, ας το κάνουν για να βοηθήσουν αυτούς που δεν ξέρουν.
Είναι πραγματικά πολύ ωραίο την πρώτη φορά που διακρίνεις τι υπάρζει στην εικόνα . πριν ένα περιπου χρδόνο που έπεσε ένα στερεόγραμα στα χέρια μου και καθόμουν μισή ώρα προσπαθώντας να το δω . όταν τελικά το είδα αν ήσασταν εκεί θα βλεπατε ένα τεράστιο χαμόγελο μέχρι τα αυτιά . αν πιάσεις το κόλπο είναι εύκολο. εγώ λίγο εξασκήθηκα και τώρα πλέον σε 4 δευτερόλεπτα και χωρίς να πλησια΄σω πολύ στη ν εικόνα μπορώ να δω το κρυμένο. βασικά δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλοι τρόποι . τις πρώτες φορές για να το καταφέρει κάποιος κάνει το εξής :
κολάσει το χαρτί ( ήτην οθόνη ) στην μούρη του και κοιτάει έτσι ώστε να είναι θολό το χαρτί μπροστά του και να έχει βλέμα σαν να κοιτάει από μέσα του και να αγναντεύει κάπου μακριά , σαν να χαλαρώνουν τα μάτια . σιγά σιγά λοιπόν στην αρχή αρχίζεςι και απομακρύνεις το χαρτί από τη μούρη σου προσπαθώντας να κρατήσεις το ίδιο βλέμα , δηλαδή να μη βλεπεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χαρτιού αλλά να κοιτάς σαν να βλέπεις κάτι πίσω από αυτό .στην αρχή είναι λίγο δύσκολο , όποτε βλέεπεις ότι πάς να ξεφύγεις και να εστιάσεις σε κάποιο σημείο , σταματάς και ρποσπαθείς να ξαναπιάσεις αυτό το βλέμα . σε κάποια συγκεκριμένη απόσταση λοιπόν ( κάπου στα 20 εκατοστα΄) κοιτάζοντας στο χαρτί με αυτόν τον τρόπο αρχίζει να ξεπροβάλει η εικόνα μπροστά σου . το θε΄μα εδώ είναι η μη εστίαση . βλέπουμε ότι βλέπουομε γιατί το καθε μάτι κοιτάει ίσα στη μεριά του ενώ όταν κοιτάμε κανονικά και τα δύο μάτια εστιάζουν στο ίδιο σημείο . οι δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες λοιπόν φαίνονται ταυτόχρονα και είναι έτσι κατασκευασμένα τα στερεογράματα ώστε να σου δίνουν την ψευδαίσθηση του βάθους. περιμένω την απάντησή σας. υπάρχι και άλλος τρόπος να το δεις ?. στην αρχή είναι δύσκολο . μετά είνα ι πανεύκολο .
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
Τα είδα αλοιθωρίζοντας...
Και πιο συγκεκριμμένα, καθώς αλοιθωρίζω (και εστιάζω ταυτόχρονα, πως κάνουν zoom in και out οι κάμερες?)
προσπαθώ να ενώνω τελείες (αν υπάρχουν)
πχ σ' αυτό με τα αρκουδάκια, ενώνω τα μάτια ώστε από 5, να τα βλέπω τελικά 6 και να σου η εικόνα μπροστά μου.
και πραγματικά μαγικο.. ευχαριστώ ξανά ΑΤΜΑ ![]()
(εν τω μεταξύ, δεν εμφανίζονται πλέον οι εικόνες .... γιατί?)

Κι ο πιο μεγάλος φόβος μου,
φοβάται.. μην και δεν τον φοβηθώ
ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ....ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ...
ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΩ...!
ΑΣ ΑΡΧΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ... ΤΟ ΣΕΡΦΦΦΦΙΝΝΝ"...
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
http://www.softandco.com/Multimedia/Graphics/3D/a/5955/3DMiracle.html
ΚΑΙ ΜΙΑ ..ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΥΛΑ...ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΑΚΟΜΗ...ΝΑ ΔΟΥΝ...![]()
http://pages.slc.edu/~ebj/sight_mind/stereo/free_fusion.html
H KAPIO PROVLIMATAKI ME TO LINKING,H O BROWSER MOU ETHELOTIFLEI....