- Απορίες περί ορθοδοξίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μη λές κι εσύ πολλά όμως γιατί θα σε βγάλει κανένας κι εσένα Σατανιστή επειδή φέρνεις επιχειρήματα για τη γνώμη σου....
Πρέπει να ζούμε στον σκοταδισμό. Καλό δεν θα ήταν να επανέλθει κι η Ιερά Εξέταση...?
quote:
Κυριε actr
Θα σε πειραζε να βαλεις την κιθάρα σου οριζοντια ?? Ξαπλωτη ??
για οικονομια χωρου δηλαδιςς ,Η φύση αγαπάει να κρύβει τον εαυτο της
Κοινα ειναι η αρχή και το τέλος στην περιφέρεια του κύκλου.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
!!!!!!!!!!!!!
Με εφτιαξες για σημερα!!!!!
aa
quote:.
Σε όλους όσους διαβάζουν το παρόν θέμα και δεν έχουν τις γνώσεις που χρειάζεται για να ξέρουν τι είναι αυτά που τους σερβίρουν λέω:μακριά από τελετές και λατρείες οποιοδήποτε είδους καθώς και από οτιδήποτε σχετίζεται με σατανάδες και μαγείες,γιατί όταν θα μετανιώσετε δε θα μπορέιτε να φύγετε!Θα είναι αργά! Όλες οι θεωρίες περί Εωσφόρου και σατανά δε στέκουν σε λογική εκέταση και χρησιμεύουν μόνο για να προσελκύουν τα θύματα!
Ομολογω οτι ειναι ισως απο τις ελαχιστες περιπτωσεις που συμφωνω με τις αποψεις σου,ασχετα αν δεν ασπαζομαι κανενα απο τα χριστιανικα δογματα ή αλλες θρησκειες.
Πιστευω πως υπαρχουν πολλοι που δεν εχουν την αναλογη γνωση ,και προκειμενου να εκφρασουν την αντιδραση τους στη χριστιανικη θρησκεια ,καταφευγουν στο ,τυπικα, εκ διαμετρου αντιθετο ακρο.
Θεωρω το "σατανισμο"(αν με ρωτουσες ,θα ειχα την ιδια ,αντιθετη σταση που εχω απεναντι σε ολους τους "-ισμους")ως την αλλη οψη του ιδιου νομισματος και εκτος απο αυτο, οσοι δηλωνουν οπαδοι του, ειναι -ακομα χειροτερα-κυριως ατομα νεαρης-εφηβικης και μετεφηβικης ηλικιας -τα οποια ειναι πιο ευαλωτα ψυχολογικα στην οποιουδηποτε ειδους προπαγανδα και προσυλιτισμο.
Αν λαβουμε υπ'οψιν την επαναστατικη και αντικομφορμιστικη ταση των εφηβων και των νεαρων σε ηλικια ατομων μετεφηβικης ηλικιας (~25)που ειναι πολυ συνηθισμενο να τεινει να εκδηλωθει ως εκτονωση της εσωτερικης αναστατωσης που προκαλειται απο τις καθοριστικες σωματικες αλλαγες αυτης της περιοδου,θεωρω την αντιδραση αυτη(ενταξη σε σατανιστικες και αλλες επικινδυνες οργανωσεις)πολυ πιο επικινδυνη απο την οποιαδηποτε θεωρητικη -ιδεολογικη αντιπαραθεση που κανουμε εμεις εδω και εχουμε ,οι περισσοτεροι ,ξεπερασει αυτη την φαση.
Αυτο συμβαινει γιατι ταυτοχρονα με την ταση αντισυμβατικοτητας, παρουσιαζεται η αναγκη να ανηκουν σε μια ομαδα.Εστω κι αν αυτη κινειται στα πλαισια του χριστιανικου ή αντιχριστιανικου φανατισμου..
Οπως εχω δηλωσει ,μπορει να μην ασπαζομαι τη χριστιανικη ή οποιαδηποτε αλλη θρησκεια ,αλλα ,δεν θα μπορουσα να ασπαστω καμια απο τις ομαδικες οργανωσεις που βρισκονται στον αντιποδα ,επισης.
Ακριβως επειδη κατανοω πως η αγνοια σε σχεση με ορισμενα "θρησκευτικα"θεματα(που ειναι εν μερει σωστα στην ουσια τους ,αλλα απλα εχω διαφωνιες ως προς την ερμηνεια των συμβολισμων τους)μπορει να εχει ολεθριες επιπτωσεις στον ψυχισμο ευαλωτων ατομων .
Ισως αν διναμε ,μεσω του εκπαιδευτικου συστηματος ,την ευκαιρια στους νεους να γνωρισουν και διαφορετικες θρησκειες και φιλοσοφικες θεωρησεις ,να μην ειχαμε αυτα τα ακραια φαινομενα αντιδραστικοτητας.
Ενα μερος ευθυνης νομιζω πως αποδεχεσαι ,οτι βαρυνει την τακτικη και τις μεθοδους εξαναγκαστικης επιβολης της χριστιανικης ορθοδοξης θρησκειας στην Ελλαδα απο τη βρεφικη ηλικια(μεσω της βαπτισης).
Απο τις βασικες διαπιστωσεις τις ψυχολογιας ειναι η αντιδραστικη και επαναστατικη ταση των εφηβων απεναντι στο "κατεστημενο"κυριως σε οποια ιδεα (και θρησκευτικη),επιχειρειται να τους επιβληθει χωρις περιθωρια ουσιαστικης επιλογης.
Συμφωνω μαζι σου ,και επαναλαμβανω ,οτι θεωρω πιο επικινδυνες τις συγκεκριμενες οργανωσεις που αναφερεις (σατανισμος ,μαγεια χωρις γνωση συνεπειων κτλ)χαρακτηριζοντας τα ως ακραια αντιδραστικα φαινομενα, στην όποια ,εκλαμβανομενη ως καταπιεστικη ,επιβολη "πιστης"στους νεους.
Μηπως πρεπει να τους προστατευσουμε αφηνωντας τους ελευθερους να επιλεξουν αν επιθυμουν την ενταξη τους στο επιβαλλωμενο θρησκευτικο δογμα ή οχι;
Αυτο ειναι κυριως προβλημα του εκπαιδευτικου συστηματος, στα πλαισια του οποιου, νομιζω πως ειναι προτιμοτερο να ενταχθει η διδασκαλια του θεωρητικου μερους των διαφόρων θρησκευτικων "διδαχων",περα της χριστιανικης,δινοντας την ελευθερια στον καθε νεο να διαμορφωσει τη δικη του αποψη και να επιλεξει το δρομο που επιθυμει να πορευτει.
Ο εξαναγκασμος και οι καταναγκαστκοι μεθοδοι επιβολλης του ορθοδοξου χριστιανικου δογματος σε αυτη τη χωρα, το μονο που καταφερνουν ειναι να οδηγουν σε ακραια αντιδραστικα φαινομενα ,μεταξυ των οποιων συγκαταλεγεται κατα τη γνωμη και ο -εξ'ισου καταστροφικος-"σατανισμος".
Σιγουρα ,για οσους δεν κατεχουν τη γνωση και την κριση, μπορουν να αποβουν επικινδυνα, περισσοτερο απο την οργανωμενη χριστιανικη εκκλησια.
Τα "θυματα"ομως που αναφερεις ,μηπως γινονται(;) ή ειναι "εξ αντιδρασεως" "θυματα"λογω της τακτικης -εξ΄αναγκασμου- επιβολης του "επισημου δογματος "που ακολουθειται;Θα ηθελα την αποψη σου σχετικα με το ερωτημα που θετω .
"Life and death, energy and peace.
If I stop today it was still worth it for having been allowed to walk where I've walked,
which was to hell on earth, heaven on earth,
back again, into, under, far in between, through it, and above. "(Gia Carangi)
Άλλα του είπα κι άλλα κατάλαβε κι άρχισε να με προσβάλλει.
Κι εγώ είμαι εναντίον κάθε αίρεσης, αλλά μη μου κρεμάει ταμπέλες ο καθένας επειδή δεν έχει επιχειρήματα να με αντικρούσει σε ένα διάλογο.
Κι εμενα με εχουν προσβαλλει απειρες φορες εδω μεσα ,επειδη δεν ασπαζομαι τη χριστιανικη ή οποιαδηποτε αλλη θρησκεια.Αλλα οφειλω να σεβομαι το διαδυκτιακο χωρο που με φιλοξενει και να συγκρατω την οργη και την αγανακτηση μου(ή τουλαχιστον προσπαθω).
Απλα προσπαθω να κανω ενα συγκριτικο συνδυασμο ,της συγχρονης θεωρητικης (κυριως κβαντικης) φυσικης και των πιο προσφατων επιστημονικων ανακοινωσεων,με αρχαιες και συχρονες φιλοσοφικες θεωριες σε συσχετισμο παντα με τις σημαντικες γνωσεις ψυχολογιας και κοινωνιολογιας που κατεχω λογω των σπουδων και του επαγγελματος μου.
Μην ανησυχεις ,αν διαβασεις το τί εχω γραψει εστω και μονο στις πιο προσφατες απαντησεις μου και με ποσο υβριστκο και χωρις σεβασμο τροπο με εχουν αντιμετωπισει οι "ΧΡ.ΟΡΘ." θα καταλαβεις πως το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να γελας παρα να παιρνεις σοβαρα τα οσα λενε οι Χ.Ο(Περιμενε να τους πω με το "ονομα" τους για να μην παρεξηγηθει κανεις...)Εννοω οι "χριστιανοι ορθοδοξοι".
ΑΣ'ΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΟΥ ΛΕΜΕ...![]()
![]()
If I stop today it was still worth it for having been allowed to walk where I've walked,
Παρέθεσα τις απόψεις μου και βγήκα και Σατανιστής! Χεχε!
Ok, σέβομαι πως στο διαδίκτυο τα πάντα παρεξηγούνται κι όλα γίνονται. Είναι τόσο απρόσωπα που δεν έχεις λόγο να "αρπάζεσαι" για κάτι. Απλά παραθέτεις γνώμες.
Εσύ και μπορεί κι εγώ ίσως να μπορούμε να δεχτούμε απόψεις άλλων και να τις εξετάσουμε με ανοιχτά μυαλά, κάποιοι που απλά λόγω θρησκείας έχουν μάθει να κατακρίνουν το κάθε τι ως αιρετικό, όχι.
Θα μας κάνουν barbeque...
Βρε, δεν ειμαι "φιλτατος" ,ειμαι γυναικα
αλλα το "nick-name"το ειχα βαλει κατα τυχη πριν 3-4 χρονια και μου εμεινε...![]()
Θα μας κάνουν barbeque...??? ![]()
![]()
Λες ..εεε;;![]()
Aσε που σου λεω καλυτερα .Ευτυχως που απο αρχες ως μεσα Αυγουστου την"κανω" για Μυκονο και Σαντορινη -στην κυριολεξια- και εκει θα δεχτω την "εξ αποξαλυψεως αληθεια "![]()
Θα εχω απ'ευθειας συνδεση με "Παραδεισο","Σουπερ Παραδεισο" και "Cavo Παραδεισο"[ξερεις τωρα τα ονοματα ειναι τροποποιημενα για να μη θεωρηθει διαφημιση.].![]()
Μετα σαν ταπεινος προφητης θα αποκαλυψω την" ολη φαση".Φυσικα και θα με βρισουν ως συνηθως αλλα θα εχω πια στο******την "εξ'αποκαλυψεως αληθεια".![]()
Τις αποψεις μου κι εγω θα τις επαναλαμβανω αλλα νομιζω πως θα χρειαστω.. κατσαβιδι(ξερεις ..για λασκαρισμενες βιδες..και τα σχετικα)![]()
![]()
![]()
![]()
Τουλάχιστον, εσύ θα πάς και κάπου, είσαι τυχερή....
Ωραία η Σαντορίνη, ελπίζω και Μύκονο να περάσεις καλά στον "Παράδεισο". Ξέρω μόνο τα ονόματα από μερικά clubs εκεί.
Υ.Γ. Το πολύ πολύ να γίνεις barbeque από τον ήλιο στις παραλίες... ![]()
πηγαινω απο το '94 αλλα ειναι η πρωτη φορα που πηγαινω παντρεμενη για...κακη μου τυχη .
Βλεπεις που οδηγει εμας τους "αμαρτωλους "το χρημα?
Εχουν δικαιο ,πρεπει μετα να εξομολογηθουμε!
Νομιζω πως απεναντι απο το "πιερος"(παλι για να μη θεωρηθει διαφημιση.)εχει μια εκκλησια ..
Μετραει εκει????
Ασε ,εχω ηδη μαυρισει αρκετα στο "SOLARIUM"(νεος γαλαξιας που ειδα απο το ...μικροσκοπιο)μαζι με τους ΕΛ.(ELLE?).
Μετα θα γραψω την Αποκαλυψη Της Peggy's .
Μη με αποσπας αμαρτωλε!
quote:
θέμα;
μακριά από τελετές και λατρείες οποιοδήποτε είδους
Το ιδιο ελεγε και ο Βουδας, το ξερεις?
Η προτροπη, φανταζομαι, περιλαμβανει και τις χριστιανικες τελετες ε?