- Κλασσική Μουσική - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
Για να δούμε;
Θα καταφέρει αυτό το θέμα, να φτάσει τη δημοτικότητα του αντίστοιχου για τη metal, gothic και συναφή είδη;
Πρέπει να έχεις υπόψιν σου, αγαπητή μου, οτι το θέμα σχετικά με το Metal, Gothic κτλ είναι το Νούμερο 2.
Πράγμα που σημαίνει οτι έχει προηγηθεί το Νούμερο 1....
Χεχε! ![]()

In anticipation of my resurrection...
Πάντως δε νομίζω ότι έχει νόημα να ασχολούμαστε με τη δημοτικότητα ενός θέματος.Μπορεί ένα θέμα που περιέχει μία πρόταση να αποδειχθεί σημαντικότερο από ένα θέμα με πολλές σελίδες...
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
ειδικα οταν μας τιμουν τραγουδοντας για την μυθολογια μας!
και αλλωστε, οι "ειδικοι" λενε πως η μεταλ ειναι η κλασσικη του αιωνα μας... ιδιες κλιμακες, επιρροες.... ο ntavelis666 που ειναι να μας τα αναλυσει;
παρ' ολα αυτα, ας μην ξεστρατησει το τοπικ...
σε κατι πιο μοντερνο, να προτινω pokrovsky και david arkenstone. αρκετα ατμοσφαιρικα στοιχεια, αλλα ευκολα συγκαταλεγονται στην κλασσικη μουσικη.
αληθεια, εχει ακουσει κανεις το σαουντρακ του alexander [φτου]?
εχω ακουσει καλα λογια, αλλα σιχαθηκα την ταινια και ψιλοδισταζω....
Καλώς ή κακώς η σημερινή ποπ μουσική χρησιμοποιεί τις περισσότερες ματζόρε κλίμακες που χρησιμοποιούσε και ο Beethoven στα "χαρούμενα" τραγούδια του και θεωρούνται εύθυμες στην Ευρωπαϊκή μουσική.Οπότε η κλασική μουσική έχει σχέση με όλα τα μουσικά είδη αφού ήταν προγενέστερη μορφή γενικά της παγκόσμιας μουσικής...Είναι λογικό...
Αν όμως ψάξουμε να βρούμε τον κοντινότερο "συγγενή" της κλασικής μουσικής σήμερα,θα είναι σίγουρα η μέταλ στις διάφορες εκφάνσεις της..
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
quote:
η κλασική μουσική έχει σχέση με όλα τα μουσικά είδη αφού ήταν προγενέστερη μορφή γενικά της παγκόσμιας μουσικής...Είναι λογικό...
Αν όμως ψάξουμε να βρούμε τον κοντινότερο "συγγενή" της κλασικής μουσικής σήμερα,θα είναι σίγουρα η μέταλ στις διάφορες εκφάνσεις της...
γεια σου ρε savaoth!
σου βγαζω το καπελο.
και μαλιστα υπαρχουν τρανταχτες αποδειξεις γι αυτο:
quote:
Αν όμως ψάξουμε να βρούμε τον κοντινότερο "συγγενή" της κλασικής μουσικής σήμερα,θα είναι σίγουρα η μέταλ
οποιος λεει το αντιθετο δυο πραγματα του λεω:η δεν εχει ακουσει πολυ μεταλ (μιλαει ο 22 ετων μεταλοπατερας!
then you better turn away

Aκόμα και εγώ (ο 17 χρονών μεταλογιός το καταλαβαίνω)
Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες γνώσεις...
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
εχουν ενα τραγουδι οπου μιλαει ο Morisson και απο πισω παιζει μια κομματαρα απο κλασικη...
το τραγουδι εχει ονομα a feast of friends.
γνωριζει κανεις απο ποιον συνθετη ειναι η μουσικη?
εχω την εντυπωση οτι ειναι απο Σοπεν αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
θελω πολυ να το βρω...

A, έχει ακούσει κανείς Sanz Gaspar.
Aν ναι,πείτε καμιά άποψη γιατί όσους ρωτώ δεν τον ξέρουν...
Κρίμα..
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
και νομιζα οτι ημουν ο μικρος εδω μεσα! [17ρης ων]
οπως παρατηρησες, δυστυχως η ποπ βρηκε την ευκολη λυση, και την αντεγραψε, ενω η μεταλ, που κινηται σε αλλο υφος...
απλα θελω να πω οτι η μεταλ, εχει μεινει, και μαλλον θα μεινει "αθανατη", ασχετα απο τις παραλαγες της [μηπως τα κλασσικα εργα μοιαζουν ολα μεταξυ τους;], και φυσικα θα ειναι μουσικη για τους λιγους και εκλεκτους, ασχετο αν θα υπαρχουν καποια υποκειμενα που νομιζουν οτι παιζουν μεταλ, ενω την ντροπιαζουν... αλλωστε και οι ιρλανδοι επαιζαν βιολια στις παμπ, αλλα κλασκη μουσικη δεν επαιζαν...
κι εγω μπορω να βαραω συνεχεια δυο νοτες στην κιθαρα μου, αλλα δεν παιζω μεταλ...
χαιρε savaoth
[εσυ παιζεις καποιο οργανο; ...μουσικο
]
και να προτεινω και glass hammer που τους ειχα ξεχασει... ροκ κατευθειαν απ' τη μεση γη.... συγκεκριμενα το σαιρ, το μπρι, το prancing ponney... με μπαροκ στοιχεια βεβαια....
Στην ερώτησή σου εαν παίζω μουσικό όργανο:
Παίζω κυρίως κιθάρα σε γκρουπ(όχι διαφήμηση),αλλά και λίγο πιάνο και τώρα θα ξεκινήσω βιολί για προσωπική καθαρά τέρψη.
Όσον αφορά την "αντιγραφή" που λες της κλασικής μουσικής από την ποπ,νομίζω ότι δεν είναι "αντιγραφή" αυτό καθ'αυτό,απλά έχει επιρροές από κλασική μουσική όπως όλα τα είδη.Η μέταλ πιστεύω πως κινείται σε εντονότερα κλασικό ύφος από την ποπ και τα άλλα είδη και πιστεύω πως πρέπει να παραδεχτούμε ότι αν έχουν γίνει "αντιγραφές" καθαρά από κλασικά κομμάτια(δεν εννοώ διασκευές),τότε οι περισσότερες είναι στη μέταλ...Δεν είναι κακό αυτό.Απλά χρησιμοποιήσαν κάποια κλασικά σημεία.Ίσα ίσα,είναι καλύτερο να ακούς ένα τραγούδι με εμφανές ένα "κλεμμένο" κλασικό riff,παρά ένα πρωτότυπο σκυλάδικο...
Bleat the Christian lie,
only mortals die...
εγω κανω φωνητικα(πιανω απο Kiske μεχρι Nocturno Culto...
και η κοπελα μου παιζει 6 χρονια πιανο...
δεν κανουμε κανα γκρουπ ?
(σορυ που ξεφυγα απο το θεμα)