- Παράξενες Ιστορίες No1... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΔΙΑΛΕΞΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ..
ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΘΟΡΥΒΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΑΣΤΑ Η΄ ΟΧΙ ΚΤΛ..
ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΗΝΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΤΟΥ "ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΔΩ"
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΘΥΜΗΘΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ. ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΑΚΡΗ.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
ΕΙΧΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΩ..
ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ?
ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ?
πριν από χρόνια «πέρασε» από τα χέρια μου ένα αγγλικό βιβλίο με τον γενικό τίτλο The Key of Solomon, ελληνιστί «Σολομωνική» το διάβασα καθαρά από περιέργεια και εκτός από ένα σωρό καινούργιες απορίες που μου δημιούργησε δεν μπορώ να πω ότι είχα κάποια άλλη «παραφυσική» παρενέργεια! Μετά από χρόνια και εντελώς τυχαία βρήκα μία άλλη αγγλική έκδοση της Σολομωνικής και ξεφυλλίζοντάς την πρόσεξα πολλές διαφορές με την προηγούμενη που είχα διαβάσει πριν από χρόνια, αποφάσισα να την ψάξω λίγο την δουλειά έτσι για να δω τι γίνεται με αυτό το βιβλίο γιατί πάντα υπήρχε ένα πέπλο μυστήριου γύρω από το όνομά του και κυρίως από την αυθεντική του προέλευση και είδα ότι υπάρχουν τουλάχιστον καμιά σαρανταριά διαφορετικές εκδοχές στην Μεγάλη Βρετανία, σε αγγλικά, γαλλικά, λατινικά, γερμανικά, τσέχικα κείμενα. Οι συγγραφείς ήταν όλοι διαφορετικοί και έψαξα να βρω όσες από αυτές τις εκδόσεις μπορούσα. Για να μην μακρηγορώ σου λέω ότι ανά την υφήλιο υπάρχουν πάμπολλες διαφορετικές εκδόσεις της Σολομωνικής, όλες έχουν τον ίδιο κορμό όσον αφορά την συγγραφική δομή αλλά έχουν πολλές διαφορές στα κείμενά τους.
"Κονξ Ομ Πανξ"

"Κονξ Ομ Πανξ"
Ρώτησα γιατί τη λέξη "Σολομωνική" την ακούω συχνά και κανένας δε μου έδινε σαφή απάντηση...
Σε ευχαριστώ πάντως, να 'σαι καλά!

ΕΙΠΕ ΠΩΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.
ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ Ο ΙΔΙΟΣ Η΄ ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.
"Κονξ Ομ Πανξ"

Elfeye, το Νεκρονομικόν δεν είναι βλακεία....
Πίστεψε με!

Γράφτηκε από τον Lovecraft κι εδώ και κάμποσα χρόνια έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία του.
Δε μπορείς να το βρείς με τίποτα.
Σε όλο τον κόσμο είναι ζήτημα αν υπάρχουν 120 αντίτυπα...

να καλέσεις δαίμονες γι 'αυτό μακρύα απο αυτό εκτός αν θέλεις να σου πάνε όλα στραβά.
Πολλά είναι α άτομα που υποφέρανε και υποφέρουν από τέτοια επαφή,
αν θες να διαβάσεις κάτι διάβασε κάτι που θα σου σου κάνει καλό.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟΣΟ ΕΝΑ "ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΟ" ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΤΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΠΩΣ Η ΒΙΒΛΟΣ Η΄Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΝΑ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ Η΄ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΕΛΙ? ΑΦΟΥ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΣΟΛΩΜΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ?
Μπορεί να διαβάσεις απλά την Σολωμονική από περιέργεια και να μην γίνει τίποτα, όπως αντίστοιχα και την Αγία Γραφή των Χριστιανών.
Το θέμα είναι η αυθυποβολή και το κατά πόσο επηρρεάζεις τον εαυτό σου από μόνος σου.