- GOYSTARW TOYS ELLHNES!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
(gi ayto kai eixa 8ymwsei otan me eipe kapoios pswnara epeidh milaw kala gia thn patrida moy)
Ψωνάρα δεν σε είπε κάποιος επειδή "μιλάς καλά για την πατρίδα σου"
Ψωνάρα σε είπε ο κάποιος, επειδή μιλάς υποτιμιτικά για τους άλλους, είται επειδή είναι αλλόπατρις είται Έλληνες που δεν αποδέχονται τις εθνικοφασιστές σου νοοτροπίες.
Μέρα με τη νύχτα η διαφορά.
Αυτά.
Υ.Γ. Υπάρχουν και φροντιστήρια για να μάθει κανείς Ελληνικά.
Έτσι ΙΣΩΣ μπορέσουν μερικές μερικές να καταλάβουν ΤΙ λένε αυτές οι αστείες γραμμούλες που είναι στην ... τηλεόραση.
Υ.Γ. 2.
Αυτό εδώ μου άρεσε καλύτερα απ όλα
"40. Γιατί όταν οι άλλοι ανακάλυπταν το κρέας εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη"
Μιλάμε για φοβερό επιστημονικό υπόβαθρο.
Αρκεί να πεί κάτι !
Ας είναι και κοτσάνα.
Ασφαλώς και θα έχεις καταλάβει την τεράστια διάσταση απόψεων μεταξύ εμού και της ksenitia και μάλιστα σε προηγούμενα μηνύματα έχω χαρακτηρίσει έμμεσα ή άμεσα τις απόψεις της. Ωστόσο, δε θα τις θεορούσα εθνικοφασιστικές! Οτιδήποτε άλλο, ναι!
Elpizw na stamathseis na me malwneis toso apo dw kai pera.
Den symfwnw me to xaraktirismo poy moy dineis, giati kata th gnwmh moy, den milhsa ypotimitika gia kanena. Oso gia tis e8nikofasistikes moy nootropies, sygnwmh alla den katalabainw giati to les ayto, kai to kaneis toso tragiko to 8ema.
To numero 40, p.x., den ennoei oti eixame sthn kyrioleksia xolisterinh, alla oti eixame hdh faei kreas prin polla xronia apo kapoioys alloys.
Oso gia ta Ellhnika, gia poio logo moy les oti den ta gnwrizw.... mhpws esy twra me th seira soy me ypotimas, legontas me "agrammath"?
Se parakalw na allakseis ligo th xroia ths fwnhs soy, ka8oti den exw kamia oreksh na tsakwnomai me ton ka8ena. Kai sxedon kaneis mas, ypo8etw (to "sxedon", kollaei se allon, oxi se sena).
Yposthrizw panta oti edw eimaste gia na antallasoyme apopseis, ki oxi na ksepeftoyme se eleinoys xarakthrismoys.
Kai 8ymamai poly kala oti den se exw brisei. Opote, krata ki esy ligaki kai mh me les agrammath kai pswnara.
Eyxaristw. Ws filoi isws kataferoyme pio polla, den nomizeis?
Ean pali soy peftw arketa baria, ti na pw. Zhtaw sygnwmh. Filoi?
Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...
Να είσαι καλά και να σκέφτεσαι το καλύτερο για τη πατρίδα μας.
Θα σου πώ ότι δεν είναι μόνο η ksenitia που νοιάζεται.
Έχει και πολλούς απο "μέσα" που νοιάζονται.
Είμαι σίγουρος ότι θα βρείς έναν ανάλογο τόπο.
quote:
Katarxas, kyrie Vril, kalwshr8es kai pali kai kalo xeimwna.
Elpizw na stamathseis na me malwneis toso apo dw kai pera.
Den symfwnw me to xaraktirismo poy moy dineis, giati kata th gnwmh moy, den milhsa ypotimitika gia kanena. Oso gia tis e8nikofasistikes moy nootropies, sygnwmh alla den katalabainw giati to les ayto, kai to kaneis toso tragiko to 8ema.
To numero 40, p.x., den ennoei oti eixame sthn kyrioleksia xolisterinh, alla oti eixame hdh faei kreas prin polla xronia apo kapoioys alloys.
Oso gia ta Ellhnika, gia poio logo moy les oti den ta gnwrizw.... mhpws esy twra me th seira soy me ypotimas, legontas me "agrammath"?
Se parakalw na allakseis ligo th xroia ths fwnhs soy, ka8oti den exw kamia oreksh na tsakwnomai me ton ka8ena. Kai sxedon kaneis mas, ypo8etw (to "sxedon", kollaei se allon, oxi se sena).
Yposthrizw panta oti edw eimaste gia na antallasoyme apopseis, ki oxi na ksepeftoyme se eleinoys xarakthrismoys.
Kai 8ymamai poly kala oti den se exw brisei. Opote, krata ki esy ligaki kai mh me les agrammath kai pswnara.
Eyxaristw. Ws filoi isws kataferoyme pio polla, den nomizeis?
Ean pali soy peftw arketa baria, ti na pw. Zhtaw sygnwmh. Filoi?Poor is a man, who´s pleasures depend on the permition of another...
Καταρχήν χαίρομαι που ανακάλυψα σε άλλο σημείο του forum οτι γνωρίζεις και τα ... ελληνικά γράμματα.
Σχετικά με το "Φίλοι".
Καταρχήν δεν έχω τίποτα να χωρίσω μαζί σου. Ούτε που σε ξέρω. Έτσι λοιπόν δεν σε βλέπω για "εχθρό" μου.
Όσο για άλλους χαρακτηρισμούς, αυτοί χαρακτηρίζουν πιό πολύ αυτά που λές. Άν θες να το περάσεις αυτό σαν άποψη, κάν΄το. Το θέμα γύρω απ αυτό που περιστράφηκε όλη αυτή η αντιπαράθεση έστι και αλλιώς ξεφούσκωσε από μόνο του.
Άν πάλι εμμένεις, οτι εμείς φάγαμε κρέας νωρίτερα άπο κάποιους άλλους, πρεπει να έχεις ιδιαίτερες απόψεις ανθρωπολογίας, σε σχέση με τις ... επίσημες.
Το κακό είναι οτι με αυτήν την νοοτροπία, του οτι σώνει και καλά πρέπει να έχεις τα πρωτεία ΕΣΤΩ σε κάτι, όσο παράλογο και να είναι *βλ. το άνω παράδειγμα, συσπειρώνεις κάτι σαν fan club, το οποίο είναι πολύ αμφίβολης ποιότητας.
Ξέρω κάποιον που έκανε ένα τέτοιο fan club σε μια μπυραριά του Μονάχου
το '20. Είχε και αυτός μια λίστα, που είχε αναλόγου περιεχομένου επιχειρήματα, γιατί σώνει και καλά πρέπει το fan club του να είναι ανώτερο από τους άλλους ανθρώπους.
Λοιπόν, για ασ φτάσουμε στο ζητούμενο.
Εμείς δεν φάγαμε κρεάς πολλά χρόνια, πριν από πολλούς άλλους (λαούς).
Όταν ο προιστορικός άνθρωπος ανακάλυψε το κρέας, οι φυλλές δεν είχαν χωριστεί ούτε σε έλληνες και αλβανούς, ούτε και σε τίποτ άλλο.
Η ιδέα που θέλει λαούς να είναι ανώτερη από άλλους λέγεται εθνικοφασισμός και αυτός που θέλει να επιβάλει την ανωτερότητά του σε άλλους λέγεται σωβινιστής.
Σωβινιστές έχω δεί στη ζωή μου πολλούς. Για να πώ την αλήθεια, είχαν και διαβατήρια χωρίς το δικό μας εθνόσημο.
Καθήκια υπάρχουν και σε άλλες κοινωνίες και κουλτούρες. Όταν τα συναντάω μου σηκώνεται η τρίχα, άσχετα σε ποιά φυλή ανήκουν και από πού κρατάει η σκούφια τους.
Αυτά τα περί λαών, που βασίζονται σε γενικοποιήσεις και προκαταλήψεις.
Οι λαοί αποτελούνται από άτομα, που καθένα απ αυτά έχει την άποψή τοτ, τη μόρφωσή του, τον τρόπο του κλπ. Παντού υπάρχουν και οι καλοί και οι κακοί και οι λοιποί.
Με έναν αγράμματο εθνικιστή έλληνα με χωρίζουν πιο πολλά απ ότι με έναν μορφωμένο γερμανό. Μορφωμένος και εθνικιστής δεν γίνεται ... !
Αυτά.
Vril
* * * Άμα δεν μπορείς, άλλαξε δουλειά * * *
quote:
Να είσαι καλά και να σκέφτεσαι το καλύτερο για τη πατρίδα μας.
Θα σου πώ ότι δεν είναι μόνο η ksenitia που νοιάζεται.
Ασφαλώς και η ksenitia σκέπτεται το καλύτερο για την πατρίδα μας.
Και δεν είναι η μόνη. Απλώς, αυτά με τα οποία άνοιξε το θέμα, δεν είναι σοβαρά επιχειρήματα!
Συν ότι υπάρχουν άλλα τόσα, τα οποία έχω αναφέρει, για να μας προσγειώσουν!
Με εχετε αρπαξει απο το λαιμο. Διοτι, με το που το εγραψα, καποιοι μιλησαν ολιγον τι "ασχημα" του στυλ τι αηδιες ειναι αυτες, εισαι το να, εισαι τ´ αλλο κλπ. Και γι αυτο το λογο συνεχισα να γραφω, αμυνομενη τις επιθεσεις των κυριων.
Εαν τοσο πολυ πια σας ενοχλει αυτο, τοτε τι να πω.... Ας μην μπουν καθολου, μερικοι, κι ας ανοιξουν ενα πλεον ΣΟΒΑΡΟ τοπικ απαριθμωντας τους αληθινους λογους.
Ας μην φτανουν σε ακροτητες μερικοι.
ΚΑΛΛΙΣΣΕ! Σ ευχαριστω για την κατανοηση καλε μου, εσυ το πιασες το νοημα!
quote:
Εγω βρε παιδια, απλως ενα ε-μαιλακι που ειχα λαβει, σας εστειλα.... Δεν ανοιξα τοπικ για να αριθμησω στα τελειως σοβαρα, τους πραγματικους λογους που με κανουν περηφανη ως Ελληνιδα....
Επαναλαμβάνω, όταν ανοίγουμε έν ατόπικ ουσιαστικά ανοίγουμε διάλογο!
quote:
Εαν τοσο πολυ πια σας ενοχλει αυτο, τοτε τι να πω.... Ας μην μπουν καθολου, μερικοι, κι ας ανοιξουν ενα πλεον ΣΟΒΑΡΟ τοπικ απαριθμωντας τους αληθινους λογους.
Υπάρχει ένα σχετικό τόπικ το "Χαρακτηρίστε τον σύγχρονο Έλληνα". Ίσως και άλλα πολλά. Σας παρακαλώ μη δημιουργείτε άλλο τόπικ!