- Τι είναι φιλοσοφία; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:
Καμιά φορά, όμως, φιλε μου Εαρινέ,σκέφτομαι, ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αγνοούμε τον πραγματικό άνθρωπο μέσα μας, αυτόν που
ειναι θεός, που δεν έχει ανάγκη,που δίνει, που είναι αυτόφωτος....
Όλα αυτά που θέτεις,ορθώνονται τέιχη μπρος στον "πρωτάρη" άνθρωπο, αλλά, αυτό που έχουμε μέσα μας, μπορεί να καθαρίσει τα πάντα γύρω του, να απλώσει την συμπαθητική μαγεία του και να φέρει έναν κόσμο όμροφο γύρω του,οπως πραγματικα είναι και δεν τον βλέπουμε, ή τον καταστρέφουμε...
Οι εμπειρίες της ζωής, πιο πολύ απο τη μελετη των πνευματικών τεχνών
και σε συνδυασμό μαζί τους,μας μαθαίνει πιο πολλά για τη δύναμη που έχουμε, όχί για ότι βρίσκεται γύρω μας...Επηρεαζόμαστε απο το γύρω μας,αντι να το επηρεάζουμε...Στα αρνητικά μιλώντας..Θετικές επιφράσεις απο τη φύση, ή την ομορφιά έχουμε, λείπει η δική μας συμμετοχή...
Νά'σαι καλά Ευάγγελε , ελπίζω το μετερίζι στο οποίο κάθε ένας μας εδράζει σκέψεις και πεποιθήσεις να μην αποτελέσει -ένθεν- ανάχωμα στο να καταθέτει ο καθένας την δική του άποψη και αυτή να μην αποτελεί λόγο αντιπαλότητας!
Υπάρχουν πολλά περισσότερα απο αυτά που μας χωρίζουν -αν μπορούμε να πούμε , ότι μας χωρίζουν- διότι έχω την αίσθηση , ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και όλοι μαζί αποτελούμε , την μαγεία της ζωής..εσύ πές το όπως θέλεις!
Πήρα απο κεί , όπου δεν το περίμενα , απο ένα παιδάκι που "φαινόταν" ανίσχυρο μα αποδείχθηκε τόσο δυνατό..γίγαντας μπροστά μου , διότι στωικά υπέμενε αυτό που δεν επέλεξε αλλα συμφιλιώθηκε -προφανώς- και άντλησε δυνάμεις μέσα απο άλλες πηγές , εσωτερικές δικές του και όρθωσε το αναστημά του , με ένα πανέμορφο χαμόγελο..το χαμόγελο της ψυχής του!
Ένα χαμόγελο ζωής , που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω!
Άντε , πάμε ...προχωράμε μπροστά..καλημέρα!
soul