ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- AΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- AΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

BRAINSTORM23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
23/11/2004, 16:32:54
«Ο Ζευς πρώτος, έγινε Ζευς τελευταίος, ο λαμπροκέραυνος. Ο Ζευς η κεφαλή, ο Ζευς το μέσον. Από τον Δία δε όλα έχουν γίνει. Ο Ζευς είναι ο βασιλιάς. Αυτός ο ίδιος ο Ζευς είναι η αρχή της δημιουργίας όλων. Ένα Κράτος, ένα πνεύμα, έγινε δηλαδή η μεγάλη αρχή όλων, ένα δε σύνολον αυτεξούσιον, μέσα στο οποίο όλα κινούνται. Πυρ και νερό και γη και αιθέρας, η νύχτα και η ημέρα και ο Ν ο υ ς ο πρώτος γεννήτορας και ο πολυχαρής Έ ρ ω ς. Γιατί όλα αυτά στου μεγάλου Διός το σώμα υπάρχουν.» Ορφικά αποσπάσματα (εκδ. Λειψίας παρ. 278)

«Λέγει λοιπόν η ψυχή περί του Διός του δημιουργήσαντος το πάν: Μετά την πατρική απόφαση, εγώ η ψυχή διατρίβω με θέρμην εμψύχωσα τα πάντα. Γιατί εκείνος έβαλε τον Νου μέσα στην ψυχή την δε ψυχή μέσα σε ένα σώμα λαμπρό. Εμάς δηλαδή τοποθέτησε ο πατέρας και των ανδρών και των θεών.» Ορφικά (εκδ. Λειψίας σελ. 151)

Και στα «Μυστήρια» του Ιαμβλίχου, τα ίδια περίπου αναφέρονται για τον Νου, την κυρίαρχη δύναμη του Διός και για την ψυχή…

Με αφετηρία αυτά τα αποσπάσματα και με αυτό το σκεπτικό ξεκινώ με μια λέξη που όλοι την γνωρίζουμε από τότε που η σκέψη μας απόκτησε λογικό ειρμό: Διαβάζω.

Στα λεξικά σημαίνει: μελετώ τα μαθήματα, τα βιβλία κλπ, διδάσκω, δασκαλεύω, καθοδηγώ.

Δια + Βάζω: ένας τρόπος εισαγωγής της γνώσης, του νου, του θεού.
Δίας -> Νους -> Γνώση
Δία + Βάζω -> Δέχομαι τον Δία μέσα μου, δέχομαι την Γνώση μέσα μου…

Αν διάβασες αυτό το μήνυμα μου χρωστάς μια αγκαλιά.
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού και αν μου απαντήσεις...τα χρωστάς όλα!
StvdΜέλος
07/02/2006, 18:41:08
ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΝΑΝ ΑΔΙΑΚΟΠΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΩ ΛΙΓΑΚΙ.
mystery flowerΜέλος
13/12/2011, 20:30:14
Ο διαλογισμός είναι μια αδιάκοπη και ενδιαφέρουσα διαδρομή στα άδυτα της ψυχής. Πώς σας φαίνεται;

Ταξίδι στο άγνωστο