ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- UFO'S ΣTIΣ AΓIOΓPAΦIEΣ;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- UFO'S ΣTIΣ AΓIOΓPAΦIEΣ;;; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Beba31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
BebaΝέο Μέλος
01/08/2005, 12:58:29
Έχει παρατηρηθεί πως πολλές αγιογραφίες, ακόμη και απο τις πιο παλιές έχουν επάνω στον ουρανό, στο πλευρό των Aγίων και σε κάποια σημεία τους ανεξήγητα, φωτεινά ιπτάμενα οχήματα!!
Για του λόγου το αληθές, μπείτε στο site
www.dudeman.net/siriusly/ufo/art.shtml

Mήπως οι Άγιοι δεν είχαν φωτοστέφανο αλλά...κάσκα;
Mήπως ήρθαν απο αλλού και έγιναν "θεοί";

Στο site θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες εικόνες!!!

Φιλικά
beba

01/08/2005, 13:13:56
Εγώ έχω δεί κάποιες εικόνες σε διάφορες φωτογραφίες κι όντως, πολλές απεικονίζουν διάφορα ιπτάμενα αντικείμενα και κάποια φτερωτά "περίεργα" όντα....
Ειδικά σε κάποιες αναπαραστάσεις των Ίνκας!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

PurePoisonΜέλος
01/08/2005, 13:17:34
Καλησπερα Beba,

Μολις ειδα τις φωτογραφιες...εντυπωσιακες μπορω να πω...μερικες τις εχω ξαναδει και παλιοτερα και ειχα σκεφτει πως μπορει να αντιπροσωπευουν καποιες δυναμεις καλου και κακου.

Τα δυο παραξενα αντικειμενα στο πινακα "Crucifixion" τα φανταστηκα σαν να ειναι ο ηλιος και το φεγγαρι...σαν να κατοικει καποιος εκει περα και να τα ελεγχει. Ειναι σαν να κυνηγαει το ενα το αλλο, αφου στην συγκεκριμενη φωτογραφια τα δυο αυτα "πλασματα" κοιταζονται μονο μεταξυ τους σαν να μην υπαρχει κατι αλλο στην εικονα...

Τωρα για τα υπολοιπα δεν ξερω τι να σκεφτω...Μηπως γνωριζαν κατι παραπανω απο μας τοτε? Μηπως ηταν απλα σχεδια που αντιπροσωπευουν καποια πραγματα οπως πλανητες, αστερισμους, καλο-κακο, θεο-διαβολο...Ολα αυτα τα αντικειμενα δειχνουν να παρακολουθουν κατι συγκεκριμενο, και σε μερικους πινακες εχω την εντυπωση πως δεν δενει αρμονικα...

Θα ηθελα πολυ να μαθω απο οσους γνωριζουν τι αντιπροσωπευουν αυτα τα ανεξηγητα ιπταμενα οχηματα οπως πολυ σωστα χαρακτηριζει και η Beba.

Νικολ

Ποιος ειναι ο επομενος που θελει να μ εχει...γραμμενη στην λιστα των εχθρων του να με βλεπει...?!

Edited by - PurePoison on 01/08/2005 14:12:47

01/08/2005, 15:25:36
quote:
Θα ηθελα πολυ να μαθω απο οσους γνωριζουν τι αντιπροσωπευουν αυτα τα ανεξηγητα ιπταμενα οχηματα

Τι αντιπροσωπεύουν,τι συμβολίζουν..δύσκολο.
Αναφορές υπάρχουν και από πολύ παλιότερα.
Τοιχογραφία σε σπήλαιο,που δείχνει μια ανθρώπινη φιγούρα,ζωγραφισμένη απλά-σαν από παιδικό χέρι-με έναν κύκλο τριγύρω από το κεφάλι του.
Στην Παλαιά διαθήκη ακόμα,οράματα προφητών που έβλεπαν τον Θεό να κατεβαίνει με βουή και λάμψη.Άγγελοι να ανεβοκατεβαίνουν σκάλες που οδηγούσαν στον ουρανό,κλπ..
Μπορεί να ευσταθεί η θεωρία ότι κάποιοι <θεοί> μας επισκέφθηκαν κατά το μακρινό παρελθόν,όπως γράφει και ο Νταίνικεν στα βιβλία του.
Δεν είμαι σίγουρη.
Ειδικά όταν πρόκειται για εικόνες.Ζωγραφιές.
Εκεί συμβολίζεται κάτι που μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά,και ποικίλα.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

PurePoisonΜέλος
01/08/2005, 16:04:45
quote:

Τοιχογραφία σε σπήλαιο,που δείχνει μια ανθρώπινη φιγούρα,ζωγραφισμένη απλά-σαν από παιδικό χέρι-με έναν κύκλο τριγύρω από το κεφάλι του.
Ειδικά όταν πρόκειται για εικόνες.Ζωγραφιές.
Εκεί συμβολίζεται κάτι που μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά,και ποικίλα.

Βασικα μου φαινονται λιγο περιεργα ολα αυτα...Μπορει οντως να συμβολιζουν καποιο ανεξηγητο φαινομενο, καποιος "ξενους" που ηρθαν στην γη...Θεους...Δαιμονες...Αγγελους....

Αλλα ειναι στιγμες που σκεφτομαι πως αμα εγω κανω ενα καταπληκτικο πινακα σημερα με διαφορα "ανεξηγητα"....σε 500 χρονια αυτος ο πινακας μπορει να κανει τους ανθρωπους εκεινους να αναρωτιουνται τι ειναι αυτα τα πραγματα....

πολλες φορες πιστευω οτι μπορει να ειναι κατι στο μυαλο του "καλλιτεχνη", απλα να ηθελε να "συμπληρωσει" καπως την εικονα του...

Ξερω πως ακουγετε σαν καποια θεωρια καποιου ανθρωπου που πιστευει μονο οσα βλεπουν τα ματια του, αλλα θελω να σκεφτω ολες τις πιθανες εκδοχες...

Βεβαια μπορει να ειναι καποιου ειδους "κωδικοι" που ειχανε τοτε, δεν ξερω, αυτο που γνωριζω παντως ειναι πως με εντυπωσιαζουν τετοιες εικονες γιατι σιγουρα ειχανε παρομοιους προβληματισμους, οπως πχ αν υπαρχει ζωη "εξω" απο αυτον τον πλανητη...

Αλλωστε μερικες φορες προτιμο να φανταζομαι παρα να ξερω την αληθεια...

Ποιος ειναι ο επομενος που θελει να μ εχει...γραμμενη στην λιστα των εχθρων του να με βλεπει...?!

Lilith N.Μέλος
01/08/2005, 23:07:28
ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.
Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Η ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ. ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑΙ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΝΑ.
02/08/2005, 01:45:54
Φίλε Purepoison έχεις δίκιο:
quote:
Αλλα ειναι στιγμες που σκεφτομαι πως αμα εγω κανω ενα καταπληκτικο πινακα σημερα με διαφορα "ανεξηγητα"....σε 500 χρονια αυτος ο πινακας μπορει να κανει τους ανθρωπους εκεινους να αναρωτιουνται τι ειναι αυτα τα πραγματα....

Καθένας μας χρησιμοποιεί δικά του σύμβολα όταν θέλει να εκφραστεί.
Και ειδικά στη ζωγραφική.
Ας υποθέσουμε ότι σας δείχνω αυτό το σύμβολο: +
Κάποιος θα πει είναι το συν στα μαθηματικά.
Κάποιος άλλος θα σκεφτεί εκκλησίες,τάφους κλπ.
Και αν κάποιος το δει από διαφορετική πλευρά θα πει πως μοιάζει και με το γράμμα χι.
quote:
Έχει παρατηρηθεί πως πολλές αγιογραφίες, ακόμη και απο τις πιο παλιές έχουν επάνω στον ουρανό, στο πλευρό των Aγίων και σε κάποια σημεία τους ανεξήγητα, φωτεινά ιπτάμενα οχήματα!!

Πρέπει να ομολογήσω όμως πως κάποιες από αυτές τις εικόνες είναι πολύ παραστατικές και σίγουρα παραπέμπουν σε ...<<θεούς> που μας επισκέφτηκαν στο παρελθόν.
Έχω στο νου μου κάποια, που είδα αν θυμάμαι καλά στο <Discovery> παλιά.
Μια παλιά αγιογραφία όπου το αντικείμενο μόνο με ουράνιο σώμα δεν 'εμοιαζε.Καμμιά σχέση με ήλιο ή φεγγάρι.
Σου έδινε την εντύπωση αντικειμένου με φωτάκια που περιστρέφεται.Θα ψάξω μήπως και βρω τη συγκεκριμμένη εικόνα.

02/08/2005, 01:46:37

εγω νομιζω οτι εξωγηινα οντα παρετρεψαν τον καλιτεχνη να δημιουργησει αυτο τον πινακα..

σοβαρα τωρα,και γω κατι τετοιο πιστευω

quote:
Mήπως οι Άγιοι δεν είχαν φωτοστέφανο αλλά...κάσκα;
Mήπως ήρθαν απο αλλού και έγιναν "θεοί";

θρησκευτικα στα σχολεια my ass!!

εχω ενα βιβλιο του 80 κατι που λεει για αυτα.αμα το βρω θα ξαναστειλω..

ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ

02/08/2005, 08:17:47
Δε νομίζω πως όλες οι τοιχογραφίες κι οι αναπαραστάσεις συμβολίζουν απλά την εκκεντρικότητα του κάθε "καλλιτέχνη" εκείνης της εποχής (αν θεωρούνται καλλιτέχνες).
Μερικές είναι τόσο "χτυπητές" που παραπέμπουν σε απεικονίσεις εξωγήινων, υποθέτω...

PurePoisonΜέλος
02/08/2005, 10:14:16
Καλημέρα,

Ελευθερία (κοπέλα είμαι βασικά), πολύ σωστό αυτό που είπες αλλά άμα ήταν όντως κάτι ανεξήγητο δεν θα είχαν γραφτεί όλα αυτά κάπου? Βασικά δεν γνωρίζω αν υπάρχουν αναφορές πουθενά για αυτό, ξέρεις εσύ κάτι?

Dying Incubus, ας θεωρήσουμε πως είναι όντως εξωγηινοι, και πως οι άνθρωποι τότε, μπορούσαν να τους δουν, τι έγινε τώρα? αυτήν την εποχή γιατί δεν μπορούμε να δούμε κάτι τόσο έντονο όπως στις φωτογραφίες τότε? μας έχει τυφλώσει η καθημερινότητα μας και το πάθος μας για λεφτά, καριέρα, σπίτι, αυτοκίνητο? Η μήπως δεν αξίζουμε την προσοχή τους πια?

Μου θυμίζει λίγο παλαιά και καινή διαθήκη όλο αυτό, που στην πρώτη ο Θεός εμφανιζόταν συνεχώς στους ανθρώπους για να τους προειδοποιήσει αλλά και να τους τιμωρήσει, ενώ στην άλλη στέλνει "εκπρόσωπο"....Είμαστε ξεχασμένοι εντελώς?

Νικολ

02/08/2005, 11:08:05
Καλή μου, Νικόλ, και τώρα βλέπουμε συχνά Α.Τ.Ι.Α. απλά έχουμε τις φωτογραφικές μηχανές, τις κάμερες κτλ και τα αποθανατίζουμε. Τότε ο μόνος τρόπος να το κάνουν αυτό ήταν με το να τα ζωγραφίσουν...
Επιπλέον, αν δεχθούμε τις αντιλήψεις οτι οι Πυραμίδες της Αιγύπτου, οτι οι αεροδιάδρομοι των Ίνκας κτλ κατασκευάστηκαν από εξωγήϊνους, λογικό δεν είναι να ήταν σε πιό συχνή επαφή με τους ανθρώπους τότε?

PurePoisonΜέλος
02/08/2005, 11:42:23
quote:

Καλή μου, Νικόλ, και τώρα βλέπουμε συχνά Α.Τ.Ι.Α. απλά έχουμε τις φωτογραφικές μηχανές, τις κάμερες κτλ και τα αποθανατίζουμε. Τότε ο μόνος τρόπος να το κάνουν αυτό ήταν με το να τα ζωγραφίσουν...
Επιπλέον, αν δεχθούμε τις αντιλήψεις οτι οι Πυραμίδες της Αιγύπτου, οτι οι αεροδιάδρομοι των Ίνκας κτλ κατασκευάστηκαν από εξωγήϊνους, λογικό δεν είναι να ήταν σε πιό συχνή επαφή με τους ανθρώπους τότε?

Dying Incubus σημερα αμα καποιος μας πει οτι εχει φωτογραφια με Α.Τ.Ι.Α. δεν προκετε να τον πιστεψουμε ακομα κι αν τις δουμε...θα προσπαθησουμε να το ερμηνευσουμε αλλιως, να το δικαιολογισουμε...Μηπως μεσα μας φοβομαστε με την ιδεα πως μας βλεπουν, πως ξερουν για μας...Καποτε ενας φιλος μου, μου ειπε πως θα δω μονο οσα αντεχει η ψυχη μου να δω και τιποτα παραπανω...Μηπως η ψυχη μας εχει φτασει στο οριο της?

Ειναι περιεργο, κατι μεσα μου τα πιστευει ολα αυτα...αλλα υπαρχει κατι αλλο που "επαναστατει"...

Καπου διαβασα πως καποιοι ανθρωποι προσπαθησαν να σηκωσουν μια πετρα απο τις πυραμιδες και δεν τα καταφεραν αφου το βαρος της ηταν υπερολικο. οι ιδιοι ανθρωποι υποστηριζουν πως με καποια βοηθεια χτιστηκαν αυτες οι πυραμιδες...συγκεκριμενα αν θυμαμαι καλα ελεγε με την βοηθεια Θεου και Διαβολου...

Σαν Νικολ δεν μπορω να δεχτω ευκολα πως οι εξηγηινοι ηταν τοσο κοντα σε μας...μα που πηγαν ΟΛΟΙ?...(ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω γιατι γραφω οτι σκεφτομαι και πως ωρες ωρες μου φαινεται πως μπερδευω κι εσας)

Παντως αμα ειχαν οντως "επαφη" θα υπαρχουν κι αλλα στοιχεια...μακαρι να βρεθουν καποτε για να λυθουν ολα αυτα τα μυστηρια του κοσμου μας...

02/08/2005, 12:01:44
Καταλαβαίνω τι εννοείς, δε με μπερδεύεις...
Δεν πιστεύω πως οι Πυραμίδες χτίστηκαν με την βοήθεια του Θεού ή του Διαβόλου γιατί δεν αποδέχομαι την ύπαρξη κανενός εκ των 2.
Πιστεύω πως η βοήθεια κι η γνώση για να χτιστούν από τους αρχαίους Αιγύπτιους προήλθε από έναν ανώτερο πολιτισμό, πιθανότατα εξωγήϊνο.
Όσο για το αν υπάρχουν άλλες αναφορές από παλιά για εξωγήϊνους, ίσως υπάρχουν αλλά αποκρύπτονται.
Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν αποκαλυπτόταν η ύπαρξη τους?
Η θρησκεία θα κατέρρεε, αφού θα αποδεικνυόταν πως το ανθρώπινο γένος δεν είναι το μοναδικό στο σύμπαν, η κοινωνία μας θα άλλαζε αφού θα άλλαζε κι ο τρόπος σκέψης της θα άλλαζε...
Οπότε, είναι λογικό να αποκρύπτονταν οποιεσδήποτε περαιτέρω αναφορές κι αποδείξεις.

PurePoisonΜέλος
02/08/2005, 12:55:34
quote:

Όσο για το αν υπάρχουν άλλες αναφορές από παλιά για εξωγήϊνους, ίσως υπάρχουν αλλά αποκρύπτονται.
Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν αποκαλυπτόταν η ύπαρξη τους?
Η θρησκεία θα κατέρρεε, αφού θα αποδεικνυόταν πως το ανθρώπινο γένος δεν είναι το μοναδικό στο σύμπαν, η κοινωνία μας θα άλλαζε αφού θα άλλαζε κι ο τρόπος σκέψης της θα άλλαζε...
Οπότε, είναι λογικό να αποκρύπτονταν οποιεσδήποτε περαιτέρω αναφορές κι αποδείξεις.

Σιγουρα υπαρχουν πολλα που δεν γνωριζουμε, αλλα ειναι λιγο περιεργο να εχουν "εξαφανιστει" αυτα τα "πλασματα"...
Ολοι εχουμε φτιαξει μια "θρησκεια" και πιστευουμε σε κατι ανωτερο ετσι ωστε να μπορουμε να δικαιολογουμε τις πραξεις μας...Οντως φαντασου να ειχαμε αποδειξεις και να λεγαμε πως δεν υπαρχει τιποτα απολυτος μετα τον θανατο...φρικη και πανικος παντου...αλλα με αυτη τη λογικη τοτε γιατι να υπαρχουν οι εξωγηινοι ως ανωτεροι? Μπορουμε να τους χαρακτηρισουμε "Θεους"? η ειναι απλα πιο εξελιγμενοι?

02/08/2005, 13:26:20
Μα, δεν είπε κανείς οτι χάθηκαν...
Εμφανίζονται συχνά απλά δεν το πιστεύουμε.
Άλλωστε, δε νομίζω να είμαστε η μόνη ένδειξη ζωής στο σύμπαν.
Άν υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί, μπορεί να είναι πιό ανεπτυγμένοι από εμάς, ενώ άλλοι πιό υποανάπτυκτοι.

03/08/2005, 01:42:56
quote:
Δε νομίζω πως όλες οι τοιχογραφίες κι οι αναπαραστάσεις συμβολίζουν απλά την εκκεντρικότητα του κάθε "καλλιτέχνη" εκείνης της εποχής (αν θεωρούνται καλλιτέχνες).

Ούτε εγώ το γενίκευσα.
Όμως θα μπορούσε να ισχύει.
Υποθετικά πάντα.
Αφού όπως είπατε παραπάνω δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία στο παρελθόν.
Κάτι δηλ.καταγεγραμμένο.

quote:
Dying Incubus σημερα αμα καποιος μας πει οτι εχει φωτογραφια με Α.Τ.Ι.Α. δεν προκετε να τον πιστεψουμε ακομα κι αν τις δουμε...θα προσπαθησουμε να το ερμηνευσουμε αλλιως, να το δικαιολογισουμε...

Μα υπάρχουν φωτογραφίες.Και πράγματι αυτό κάνουμε.
Και σωστά το κάνουμε.
Ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει οτιδήποτε.
Στην εποχή μας πολύ εύκολα παρουσιάζονται ψευδή στοιχεία για αληθινά.
Είναι και η τεχνολογία που εξελίσσεται.
quote:
Ελευθερία (κοπέλα είμαι βασικά), πολύ σωστό αυτό που είπες αλλά άμα ήταν όντως κάτι ανεξήγητο δεν θα είχαν γραφτεί όλα αυτά κάπου? Βασικά δεν γνωρίζω αν υπάρχουν αναφορές πουθενά για αυτό, ξέρεις εσύ κάτι?

Καλή μας φίλη αναφορές ξεκάθαρες δεν υπάρχουν.
Τουλάχιστον εγώ δεν έχω βρεί.
Ούτε από ιστορικούς κατά την αρχαιότητα ούτε από άλλη πηγή.
Οι αναφορές στην Παλαιά διαθήκη δεν είναι ξεκάθαρες.
Και δυστυχώς πάλι υποθέτουμε..

quote:

Σωστό αυτό που λες.
Η κουλτούρα κάθε εποχής είναι διαφορετική.
Για παράδειγμα αν γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω,στις αρχές του 20ου αιώνα,θα βρούμε ιστορίες για νεράιδες και καλικάντζαρους.
΄Πάντως βρε παιδιά με μακρινά φωτάκια στον ουρανό που κινούνται παράξενα,ή ακόμα αν θέλετε και πιο κοντινά <πλάνα>-γιατί υπάρχουν και πολλά τέτοια-άκρη δε βγάζουμε.
Έίχα γράψει πολύ παλιότερα για δικές μου εμπειρίες πάνω στο θέμα.
Αυτός ήταν κι ένας λόγος που ξεκίνησα να γράφω εδώ.
Πραγματικά ένα βράδυ νομίσαμε πως γίνεται εισβολή,αφού από πάνω μας είχαμε..πανηγύρι...
Γιατί σε αυτήν την περιοχή? Και γιατί με τέτοια συχνότητα?
Και πολλά άλλα ερωτήματα που όσο τα σκέφτομαι καταλήγω πάλι στο ίδιο:
Γήινη τεχνολογία.

03/08/2005, 09:36:16
Ελευθερία, δε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν είναι γήϊνη τεχνολογία ή όχι.
Αν το σκεφτούμε με τη λογική το όλο θέμα δεν γίνεται να είμαστε το μοναδικό γένος ανάμεσα σε τόσα δισεκατομμύρια γαλαξίες.

PurePoisonΜέλος
03/08/2005, 09:47:05
quote:

Ελευθερία, δε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν είναι γήϊνη τεχνολογία ή όχι.
Αν το σκεφτούμε με τη λογική το όλο θέμα δεν γίνεται να είμαστε το μοναδικό γένος ανάμεσα σε τόσα δισεκατομμύρια γαλαξίες.

Καλημερα Dying Incubus,
Αυτο το πραγμα που λες ειναι σωστο και σιγουρα υπαρχουν κι αλλες μορφες ζωης σε αυτο το γαλαξιακο "χαος" αλλα η απορια μου ειναι γιατι να ειναι αυτοι ανωτεροι? γιατι να τους βλεπουμε σαν καποιους που ξερουν τα παντα? Σαν Θεους...

03/08/2005, 10:50:57
Μα, δεν είναι όλες ανώτερες.
Μερικές θα είναι ανώτερες, για αυτό κι έχουν τη δυνατότητα να μας επισκέπτονται.
Άλλες εξωγήϊνοι πολιτισμοί που θα είναι κατώτεροι μας, φυσικά και θα υπάρχουν απλά ίσως να μη μπορούν να μας επισκεφθούν για αυτό κι αγνοούμε την ύπαρξη τους.

PurePoisonΜέλος
03/08/2005, 11:46:06
quote:

Μα, δεν είναι όλες ανώτερες.
Μερικές θα είναι ανώτερες, για αυτό κι έχουν τη δυνατότητα να μας επισκέπτονται.
Άλλες εξωγήϊνοι πολιτισμοί που θα είναι κατώτεροι μας, φυσικά και θα υπάρχουν απλά ίσως να μη μπορούν να μας επισκεφθούν για αυτό κι αγνοούμε την ύπαρξη τους.

Το δεχομαι πως αυτοι που θα μας επισκεφθουν θα ειναι ανωτεροι οσο αφορα την τεχνολογικη εξελιξη...αλλα ειναι παραλογο να θεωρουμε πως εχουν ανεξηγητες ικανοτιτες και να τους παρουσιαζουμε σαν παντοδυναμους. Δεν γινετε απλα να ειναι καποιος "λαος", ανθρωπινος η οπως αλλιως μπορει να χαρακτηριστει που απλα ψαχνει να βρει τις ιδιες απαντησεις με μας...?Πολλες φορες θεωρουμε πως οσα δεν ανηκουν στην γη εχουν μαντικες ικανοτιτες. Το πιο αστειο ομως ειναι ολες αυτες οι ταινιες με εξωγηινους που θελουν να μας πολεμησουν...ολα αυτα μου φαινονται εντελως "παιδικα"...πρεπει να μαθουμε να δεχομαστε τα απλα πραγματα και να μην κανουμε τρελα σεναρια για τα παντα, αλλα η φαντασια μας δεν ειναι παντα προθυμη να "συνεργαστει" μαζι μας...

Βασικα θα ηθελα να σχολιασω μια ακομα φωτο. Ο πινακας "The Annunciation"...Σε αυτην την εικονα το αγνωστο ιπταμενο οχημα δειχνει να ριχνει ενα φως πανω στο κτηριο, σαν να "ζωγραφιζει" επανω...Απλα μου εκανε εντυπωση αφου μου θυμησε το ποστ του Dying που ελεγε πως μια ανωτατη δυναμη βοηθησε τους Αιγυπτιους να χτισουν τις πυραμιδες...Μηπως τελικα ολα τα μνημεια που καταστρεφουμε εμεις σημερα χτιστηκαν και προστατευτηκαν απο καποιους ολα αυτα τα χρονια? (δεν αναφερομαι σε εξωγηινους-οπως τους εχουμε εμεις σημερα στο μυαλο μας- αλλα ουτε σε καποιον Θεο, απλα μια ανωτατη δυναμη)

Edited by - PurePoison on 03/08/2005 11:48:34