ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Eφυγε ο γλυπτης Ζογγολοπουλος... - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Eφυγε ο γλυπτης Ζογγολοπουλος... - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

ΑΤΜΑ18 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
12/05/2004, 22:47:22
..σιγουρα οι φιλοι που ζουν στη Νυμφη θα εχουν σταθει κατω απο τις ομπρελες του,στην νεα παραλια...'η θα εχουν μεινει εκθαμβοι απο τις ομπρελες στην εισοδο του μουσειου συγχρονης τεχνης...

...Πλήρης ημερών, σχεδόν εκατοντάχρονος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα στο νοσοκομείο "Υγεία". Σήμα κατατεθέν του οι περίφημες "Ομπρέλες

Technoshamanism
16/05/2004, 16:49:22
...αφιερωμα στον Ζογγολοπουλο
-τωρα στην κρατικη ΕΤ1-

Technoshamanism
18/05/2004, 14:05:42
ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ. ΑΝ ΚΑΙ 101 ΧΡΟΝΩΝ ΔΟΥΛΕΥΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙΣ ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗ ΜΠΙΕΝΑΛΛΕ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΤΟ 94.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ "ΕΝΤΕΛΩΣ" ΓΚΡΙΖΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑ.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
03/06/2004, 19:32:42
Το έχασα το αφιέρωμα στο Ζογγολόπουλο...

Στην αίθουσα τέχνης ΜΕΔΟΥΣΑ της οποίας τα εγκαίνια έγιναν χθές και που έχει θέμα "Τα καλύτερα 2003-2004 Διαδρομές στη σύγχρονη τέχνη" μπορείτε να απολαύσετε έργα του Ζογγολόπουλου και του Τάκη...

καλή συνέχεια...

"Τάδε έφη Avallon"
03/06/2004, 19:55:05
quote:
Το έχασα το αφιέρωμα στο Ζογγολόπουλο..

δεν πειραζει βρε!
"καλλιο αργα παρα ποτε"
ησουν τυχερη που ειδες αυτην την εκθεση...
(καλα ... ακομη δεν καταλαβες οτι εγω απλα "σημαινω" και εσυ απλα ..υλοποιεις;...εδω νευριαζεις και εγω σε λεω κατινα)

Πεσμας ομως ... -εκτος απο την ενδιαφερουσα πληροφορια για οσους ομως ειστε εκει...)
Πως σου φανηκε η εκθεση με τα εργα του εν λογω καλλιτεχνη ;
(επειδη πρωτον:ο Τακης δεν μ' εντυπωσιαζει +δευτερον:
ειναι εκτος θεματος)

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ!....ΣΟΒΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ/
ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ-
ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΑΛΙ
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ "ΤΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ"
ΜΑΚΙΑ+ ..ΣΩΠΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.-

Technoshamanism

Edited by - ΑΤΜΑ on 08/06/2004 02:23:23

07/06/2004, 13:12:22
quote:
ησουν τυχερη που ειδες αυτην την εκθεση...
(καλα ... ακομη δεν καταλαβες οτι εγω απλα "σημαινω" και εσυ απλα ..υλοποιεις;...εδω νευριαζεις και εγω σε λεω κατινα)

1oν) Δεν ισχυρίστηκα ότι είδα την έκθεση εσύ που το είδες αυτό στα γραφόμενά μου? Απλά μετέφερα κάποιες πληροφορίες από μια πρόσκληση που είχα...Βέβαια εκεί πάτησες για να γράψεις ένα ακόμα ανότητο σχόλιο περί υλοποίησης και κατινιάς...

2ον) Κάθε τι που λες δεν μπορεί ΠΛΕΟΝ να με "αγγίξει" παρά μόνο να με "διασκεδάσει"...

3ον) Ποιά έργα του Τάκη έχεις δει και έκρινες ότι δεν σου αρέσει? Υποψιάζομαι ότι δεν έχεις δει ούτε ένα...

Νόμιζα ότι το τόπικ αυτό ανοίχτηκε για να ενημερωθούν οι λάτρεις του Ζογγολόπουλου... στα πλαίσια αυτά έβαλα τις πληροφορίες μου...αν πάλι κοιμήθηκες στραβά εγώ δε σου φταίω...

Καλή σου μέρα!

"Τάδε έφη Avallon"
ΔΩΡΙΔΑΜέλος
08/06/2004, 02:34:22
quote:
Στην αίθουσα τέχνης ΜΕΔΟΥΣΑ της οποίας τα εγκαίνια έγιναν χθές και που έχει θέμα "Τα καλύτερα 2003-2004 Διαδρομές στη σύγχρονη τέχνη" μπορείτε να απολαύσετε έργα του Ζογγολόπουλου και του Τάκη...

Επειδή δεν μπορούμε να βρεθούμε στην αίθουσα αυτή της τέχνης
λόγω αποστάσεως, θα μπορούσες καλή μου Avallon
να μας βάλεις μερικές φωτογραφίες ορισμένων έργων του Ζογγόπουλου;
Ίσως και του Τάκη;Δεν ζητάω πολλά έτσι;

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ

GerakinaΝέο Μέλος
08/06/2004, 21:56:44

POLLA ZHTATE KAI ESEIS BRE KORITSIA
AX, EDW DEN KSEREI POIOS EINAI O ZOGGOLOPOYLOS.
AS TO AFYSW KAI AYTO!

09/06/2004, 02:10:41
---------------------------------------------------------------------

Στην προσπάθεια του ESOTERICA να προωθήσει την ελληνική γραφή
στο διάλογο που διεξάγεται στις ομάδες συζήτησης, αλλά και να
διευκολύνει την περιήγηση των μελών στα FORUMS, συνιστούμε
την αποφυγή χρήσης των greeklish στα μηνύματα, όπου αυτό είναι
εφικτό.

Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι τεχνικοί λόγοι που το εμποδίζουν,
μπορείτε να ανατρέξετε στα θέματα:

Προτάσεις - Λύσεις για την αποφυγή των Greeklish !
Τα ΠΩΣ και τα ΓΙΑΤΙ του ΚΩΔΙΚΑ Forum!!!
Provlima me ta ELLHNIKA
και να ακολουθήσετε τις εκεί συμβουλές. Υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι
να σας βοηθήσουν, εάν προκείψουν περεταίρω προβλήματα.

---------------------------------------------------------------------

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

bouflisΜέλος
14/06/2004, 21:44:13
ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.ΜΑ ΚΑΛΑ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΕ.101 ΧΡΟΝΩΝ?ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΕΤΗ?ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ?ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΚΕΛΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΜΟΥ. VIVE ΚΟΣΜΕ

15/06/2004, 02:49:15
amen.

παντως θα λεγα, "νεος"...
πως σε σχεση με την ευστοχη αυτοερωτηση σου...
('η οπως συνηθως λεγω....
αναρωτηση....)

quote:
ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ?

...ο καθενας....ας κοιταξει "τα δικα του" :))

εγω παντως ειμαι ευτυχης που κατι.....εκανα για τον αγωνα.... παραφραζοντας καπως την αδικηθησα(χμ! απο ποιους βρε;) Μαντω Μαυρογενους...:)

ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ
bouflisΜέλος
16/06/2004, 16:53:46
ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΑΤΜΑ,ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE.ΕΝΝΟΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΕ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ?
ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΝΤΑΙ,ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ,ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

16/06/2004, 23:12:39
quote:
Επειδή δεν μπορούμε να βρεθούμε στην αίθουσα αυτή της τέχνης
λόγω αποστάσεως, θα μπορούσες καλή μου Avallon
να μας βάλεις μερικές φωτογραφίες ορισμένων έργων του Ζογγόπουλου;

Είναι δυνατόν καλή μου φίλη να σου χαλάσω το χατήρι?

Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή εδώ θα βρεις μια καταπληκτική συνέντευξη (η μοναδική που είχε δώσει)του εκλιπόντα καλλιτέχνη στο Θ.Λάλα το 1997 http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=12419&m=C03&aa=1.

και λίγα λόγια για τον άνθρωπο αυτό...

Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1903. Σπούδασε γλυπτική στην ΑΣΚΤ με δάσκαλο τον Θ. Θωμόπουλο. Εργάστηκε στο ατελιέ του γλύπτη Marcel Gimond στο Παρίσι και μελέτησε τις τεχνικές της χαλκοχυτικής στην Ιταλία, καθώς και τα έργα των Michelangelo, Pisano, Donatello, Manzoni, Manzu, Pomodoro.
Εκτός από τη γλυπτική έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική και την αρχιτεκτονική. Υπήρξε ενεργό μέλος καλλιτεχνικών ομάδων, συμμετέχοντας σε εκθέσεις και συναντήσεις των ομάδων αυτών. Από το 1956 αποτελούσε μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Πολιτισμού. Από το 1936 έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό ατομικών εκθέσεων και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Biennale της Βενετίας (1940, 1956, 1964, 1993, 1995), στη Δ' Biennale του Σάο Πάολο και στη Biennale του Καϊρου.
Στα έργα του ενδιαφέρεται για την αρμονική συνύπαρξη των γλυπτών με τον περιβάλλοντα χώρο, ενώ συνεργάστηκε συχνά με αρχιτέκτονες. Μερικά σημαντικά έργα του σε δημόσιους χώρους είναι: Μνημείο για τις ηρωίδες του Ζαλόγγου, Μνημείο Πεσόντων Δήμου Νίκαιας, Γλυπτό από Cor-ten στη ΔΕΘ, Μνημείο για τον Κύπριο Φοιτητή Κυριάκο Μάτση, στο ΑΠΘ, Δελφοί στην Αθήνα, Ελιά στην Αθήνα, Χωρίς Τίτλο, Cour d' Honneur Κτιρίου Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Και επειδή μια εικόνα ίσούται με χίλιες λέξεις μερικά έργα του:
Το έργο του Σουλιώτισσες

Ομπρέλλες ...ξανά

και
Το έργο "Καπνοδόχοι και Φακοί"

"Τάδε έφη Avallon"
16/06/2004, 23:15:29
A! Ξέχασα!

Δεδομένου ότι ο Τάκης είναι ακόμα εν ζωή... τα έργα του δεν βρίσκονται εύκολα στο ίντερνετ εκτός αυτού είμαι σίγουρη ότι θα μας κυνηγήσει ο συγγραφέας του θέματος για την παρεκτροπή αυτή...

"Τάδε έφη Avallon"
16/06/2004, 23:41:31
quote:
ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΑΤΜΑ,ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE.ΕΝΝΟΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.

-Ποιος κρινει τι αξιζει και τι οχι;(παντως οχι τα μελη που ειναι αντιθετα στα λογια καποιου....plus:που δεν τον καταλαβαινουν)
-Δεν εννοουσα το φορουμ οπωσδηποτε/και κατι ακομη:δεν με ξερεις για να γνωριζεις τη..."δραση" μου.-

quote:
ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ.ΕΚΕΙ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΝΤΑΙ,ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΚΑΤΙ,ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΗ-(ενω αυτο που σπουδασα ηταν εντελως αρτιστικο και ματαιοδοξιας τεχνη προτιμησα απο νωρις να στραφω στη ζωη και..μεσα μου//κι αυτο ΝΑΙ ειναι ο δρομος μου//το θεμα ειναι να παραγεις εργο επικοδομητικο προς την ανελιξη της ψυχης σου...
και οχι της πιστωτικης σου//το θεμα ειναι να κινεισαι βοιωνοντας το επιθετο ελευθερος αλλα ουσιαστικα//το να καρμποναρεις αλλους και το να παριστανεις ο,σα δεν εισαι//το να κανεις αγωνα δρομου για να αποδειξεις στους αλλους τι εισαι,ενω εχεις μεσανυχτα απο την ουσια της υπαρξης σου...τοτε μαλλον ..ειναι μακρυα αυτο που λενε...:"εγραψε ιστορια"//εγω το καρμα μου το ξερω//ο καθενας ας δει το δικο του//και οχι δεν εννοω κανεναν συγκεκριμενα--το λεγω ετσι οπως το διαβαζεις.)

--τελικα...κι ο αγιος φοβερα θελει...--

ας επιστρεψουμε στο θεμα μας....
αλλα τι λεω....εδω ειναι ο επιλογος.

εξαλλου εφυγε ενας μεγαλος γλυπτης απλα αισθανθηκα καπως επειδη οι ομπρελες μου θυμιζουν ομορφες στιγμες στην νυμφη...και θελησα να μοιραστω μαζι σας....

ολα τ'αλλα ειναι ασχετα και περιττα.

φως+αγαπη

ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ
bouflisΜέλος
23/06/2004, 22:25:47
ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΝΕΥΡΙΑΣΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΥΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΕΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΑΝΑ ΝΑ ΘΥΜΩΣΕΙΣ,ΣΥΓΓΝΩΜΗ :)
ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΟΝΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ,ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ <<ΕΡΓΟ>> ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΨΗΛΑ.

(ΕΙΜΑΙ ΣΥΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ)
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ

25/06/2004, 23:00:03
αν πω "συγχωρεμενος" τετοιο που ειναι το θεμα..:)))
ΑΣ ΠΩ ΑΠΛΑ
σε συγχωρω επειδη εισαι "βορειος"+ κατανοω το χιουμορ σου...:))
---αν +μπουφλης..-οπως λες-..:Ρ ---

ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΠΡΙΝ:

quote:
--τελικα...κι ο αγιος φοβερα θελει...--

ας επιστρεψουμε στο θεμα μας....
αλλα τι λεω....εδω ειναι ο επιλογος.

εξαλλου εφυγε ενας μεγαλος γλυπτης απλα αισθανθηκα καπως επειδη οι ομπρελες μου θυμιζουν ομορφες στιγμες στην νυμφη...και θελησα να μοιραστω μαζι σας....

ολα τ'αλλα ειναι ασχετα και περιττα.

φως+αγαπη

Edited by - ΑΤΜΑ on 25/06/2004 23:02:47

ΔΩΡΙΔΑΜέλος
30/06/2004, 08:38:36
quote:
Είναι δυνατόν καλή μου φίλη να σου χαλάσω το χατήρι?

Είσαι γλύκα!
Σ' ευχαριστώ Avallon.

Αν τυπώσω τις Σουλιώτισσες και τις κορνιζάρω λες να με κυνηγήσουν οι κληρονόμοι του;

ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ