- ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Φίλε Λυκοπρόσωπε, την απάντηση που ΘΕΩΡΕΙΣ ότι μου δίνεις, ΕΥΚΟΛΑ την αντιστρέφω και σου την επιστρέφω...
Αυτό όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ απο μεριάς μου...
Ο λόγος ΑΠΛΟΣ φίλε μου...
Αυτό που σου ΠΑΡΑΘΕΣΑ είναι Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ (όσο γίνεται) ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ...
Καλό λοιπόν θα ήταν, ο ΚΑΘΕ Λυκοπρόσωπος, ΠΡΙΝ ανοίξει το στόμα του για να εκφράσει μια ΑΠΟΡΙΑ, θα έπρεπε να ανοίξει ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΛΕΞΙΚΑ που θα του δώσουν τις απαντήσεις...
Φυσικά το ΑΡΡΩΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, δεν μπορεί να προσεγγίσει την ΟΥΣΙΑ...
Ανέφερα άλλωστε πώς ΜΟΝΟ οι Μυημένοι μπορούσαν και μετείχαν...
Και απορώ λοιπόν, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ που θεωρούν ότι τα ΑΡΧΑΙΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΡΓΙΑ ήταν ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ήταν ΚΑΙ ΜΥΗΜΕΝΟΙ και τα λένε...
'Η μήπως πολύ απλά ΞΑΝΑΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ η ΜΑΥΡΗ (στην ιστορία της Ελληνικής Φιλοσοφίας) ΣΕΛΙΔΑ του Κύλωνα του Κροτωνιάτη που ΚΑΤΕΚΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ τους Πυθαγόριους επειδή ΔΕΝ τον εδέχθηκαν στο ΟΜΑΚΟΕΪΟ ΤΟΥΣ;;;
'Η μήπως ΞΑΝΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τον Μέγα Σωκράτη με το ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΦΑΙΔΡΟ κατηγορητήριο ότι "ΔΙΕΥΘΗΡΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ" επείδή ΔΕΝ τον κατανόησαν;;;
Πρίν λοιπόν Λυκοπρόσωπε ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ την ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ μέσα απο καμουφλαρισμένη ΕΡΩΤΗΣΗ, ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ να την έχεις ΠΡΩΤΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ο ίδιος...
Ξαναλέω λοιπόν για να ΜΗΝ υπάρξει παρεξήγηση...
Η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΟΡΓΙΟ, δεν είναι μια υποκειμενική αντίληψη ΔΙΚΗ ΜΟΥ, αλλά η ΑΚΡΙΒΗΣ έννοια απο ΔΥΟ λεξικά της Αρχαίας Ελληνικής, του Σταματάκου και του Πανταζίδη...
Κέλσος ο Φιλαλήθης

2-[Δεν ξέρω αν θέλεις να δώσεις θρησκευτικό ή υπερφυσικό χαρακτήρα στα όργια, αν θέλεις δικαίωμα σου. Θέλω να ρωτήσω όμως την ΑΤΜΑ που λέει ότι τόσο δέος νοιώθει για αυτά τα μυστήρια, θα ήθελε να γίνει το σεξουαλικό αντικείμενο του κάθε τυχάρπαστου;]
3-[Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι δεν μιλάμε για την ετυμολογία της λέξης όργιο αλλά για την ουσία των οργίων.]
ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΩ ΜΙΑΝ ΕΞΗΓΗΣΗ..ΑΝ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΙΑ ΜΑΤΑΙΗ ΛΟΓΟΜΑΧΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ...
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ Η ΕΜΜΟΝΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..ΣΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΟΡΓΙΑ?
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΝ ΑΤΜΑ!!!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ..ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΩ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ...
"ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ!!!"
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΣΩ ΑΝΑΛΥΣΗ..ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΑΙ..ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ...
ΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΜΙΛΑΜΕ...!
ΕΣΥ ΜΟΝΟΣ..ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΡΓΙΑ..ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ.... ΚΑΝΤΟ ΜΑ ... ΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ..ΙΣΩΣ ΤΩΝ "ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ"...ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙΣ..ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ...
ΘΑ'ΛΕΓΑ "ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ"..ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΚΟΜΑ...
...ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ...ΕΧΩ +ΜΕΙΛ...!
ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
DIANATMA
'manava seva, madhava seva'
Edited by - Wolffaced on 08/03/2003 20:46:38
Μέσα υπάρχει μακροσκελής αναφορά σε αυτά ...οπως και στα βαγχικά ----
"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"
quote:
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι ότι δεν μιλάμε για την ετυμολογία της λέξης όργιο αλλά για την ουσία των οργίων.
Ας ΑΦΗΣΟΥΜΕ τι έχω εγώ καταλάβει ας δούμε ΕΣΥ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ...
Αν αφήσω τη ροή του λόγου μου να σου ΕΞΗΓΗΣΕΙ τι ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΟΠΗ και ΑΣΚΟΠΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ (είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ότι αυτή είναι η τοποθέτησή σου για τα ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΑ ΟΡΓΙΑ), φίλε μου δεν θα σου φτάσουν 100 γιγαντοοθώνες για να κρυφτής...
Ξεκόλα και λίγο απο το ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ...
Λέω λοιπόν ΚΑΙ ΠΑΛΙ ότι ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΝ ΓΕΝΗ...
Τι διαδραματιζόντουσαν ΕΚΕΙ, στις ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ που σκοπό είχαν να κάνουν τον ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΕΟ ενώ με το ΣΤΕΙΡΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ θεωρής και πιστεύεις ότι οι ΜΥΗΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ είχαν σκοπό να ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ στο επίπεδο του ΖΩΟΥ μέσο της ΖΩΟΔΟΥΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΡΑΞΕΙΣ που τόσο βέβαιος είσαι ότι εκεί τελούσαν...
ΑΝΟΙΞΕ και κανά βιβλίο....
ΔΙΑΒΑΣΕ... ΜΕΛΕΤΗΣΕ... ΕΡΕΥΝΗΣΕ...
Λοιπόν μη το πολυζορίζουμε το θέμα, ΑΝ έχεις κάτι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΙΣ, πές το...
Αν ΟΧΙ, μην ανοίγεις επι ματαίο το στόμα σου και άφησέ μας να ερευνούμε σε βάθος τα πράγματα και όχι ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ που εσύ τα πλησιάζεις, λόγο ΑΓΝΟΙΑΣ και ΨΥΧΙΚΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ να παραδεχθής το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ...
quote:
Όσον αφορά για εσένα (ΑΤΜΑ) την άποψη σου ζήτησα επειδή ήσουν η μοναδική γυναίκα που είχε γράψει στο forum και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θίχτηκες.
Μάθε λοιπόν φίλε μου Λυκοπρόσωπε, ότι ΔΕΝ ΘΙΓΕΙΣ μόνο την 'Ατμα, ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ...
-Κάθε γυνάικα που έχει καταφέρει ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ...
-Κάθε γυναίκα που είναι μια ΙΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ...
-Κάθε γυναίκα που η φαλοκρατική ηλιθιότητα του κάθε ένα αρσσενικού, την θεωρεί ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΤΑΙ ως ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ και μόνο στα ΖΩΟΔΗ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟΥ...
Σκέψου ΚΑΙ ΛΙΓΟ γιατί μειώνεις τον κόσμο γύρο σου;;;
Σκέψου ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ απο αυτή τη τακτική;;;
Αλήθεια ΤΙΙΙΙ;;;;;;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Υ.Γ Λυκοπρόσωπε, θα σου ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ το παραΜΥΘΟ της ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ...
Θυμίσου το ΤΕΛΟΣ του "Κακού Λύκου"...

ΠΛΩΤΙΝΟ , ΑΤΜΑ , ΚΕΛΣΟ , ananasss κλπ
Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου ένα τεράστιο και αληθινό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!
Σας παρακαλώ συνεχίστε αυτό το τόσο ωραίο θέμα , παραθέστε και άλλη γνώση το ψάχνω δύο χρόνια τώρα και διψάω πολύ .
Ο Αναζητών
Apostolos
Edited by - Wolffaced on 09/03/2003 18:31:42
Φίλε Λυκοπρόσωπε, μας είπες:
quote:
Έχω ακούσει ότι σε τέτοια μυστήρια γινόντουσαν και όργια.
Σου απάντησα:
quote:
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και γίνονταν... ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ...
Τι είναι όμως τα ΟΡΓΙΑ;;; ΤΑ ΑΡΧΑΙΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΡΓΙΑ;;;
Ποιός ΕΨΑΞΕ για να κατανοήσει ΤΙ ΔΡΩΜΕΝΑ υπήρχαν ΜΕΣΑ στα ΜΥΣΤΗΡΙΑ;;;
Μετα λύπης μου μεγάλης, ΚΑΝΕΝΑΣ...Τι σκοπό είχε αυτή σου η ερώτηση Λυκοπρόσωπε;;; ΤΙ ΣΚΟΠΟ;;;;
Λοιπόν...
ΟΡΓΙΑ Μυστικές θρησκευτικές τελετές, ΜΥΣΤΗΡΙΑ, μυστήρια επί της λατρείας της Δήμητρος, ΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ.
Η τελετή αυτή ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ και ΜΟΝΟΝ απο τους ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ εις τα Μυστήρια μπορούσε να εφαρμοστή.
Το ΙΔΙΟ ίσχυε και για τα Μυστήρια του Βάκχου.Η Λέξη ΟΡΓΙΑ προέρχεται απο του ΕΟΡΓΑ, ΕΡΔΩ, ΕΡΓΟ που σημαίνει ποιώ, πράττω, κάμνω, διαπράττομαι, εργάζομαι, εκτελώ έργο, συμπληρώ.
Ιερά 'Ερδω, προσφαίρω θυσία, θυσιάζω στα Θεία (στα χριστιανικά τυπικά αυτό έμεινε κρυμμένο στο ΠΡΟΣΦΟΡΟ που πηγαίνουμε στο ναό).
Απο την λέξη ΟΡΓΙΟ, έχουμε την ΓΝΩΣΤΗ σε όλους μας διαδικασία του ΟΡΓΩΜΑΤΟΣ της Γής...
Της ΣΠΟΡΑΣ της...
Της ΚΑΛΙΕΡΓΙΑ της...
Της ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ των ΚΑΡΠΩΝ ΤΗΣ...Και "εκ των καρπών του Δέντρου", θα ΚΡΙΝΕΙΣ την αξία του είπε ο Μεγάλος Ραβί...
Φιλικά,
Κέλσος ο ΦιλαλήθηςΥ.Γ 'Οπως βλέπεις φίλε μου Λυκοπρόσωπε, ΟΛΑ ΗΤΑΝ (και είναι) ΧΩΡΙΣ ΣΕΞ...
Μου απυεθήνης ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το λόγο λέγοντας:
quote:
Αν εσύ είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν γίνονταν θα μπορούσες να απαντήσεις σε ποιο ευγενικό ύφος.
Τι ΠΙΟ ευγενικό θα μπορούσα να απαντήσω;;;
Αν σε πρόσβαλα να σου ζητήσω συγγνώμη, αλλά ΠΙΟ ΕΥΓΕΝΙΚΑ, δεν μπορώ να πώ τα πράγματα...
Σκέψου, ΞΑΝΑΛΕΩ, τι σκοπό είχε η ερώτησή σου- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης

quote:
Σκέψου, ΞΑΝΑΛΕΩ, τι σκοπό είχε η ερώτησή σου- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ...
Δεν είχε κανέναν σκοπό, σκέφθηκα να γράψω κάτι που έχω ακούσει πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Υπάρχουν διάφοροι που το υποστηρίζουν. Πρόσθεσα μια αιρετική-αρνητική άποψη για τα Καβείρια για χάρη της συζήτησης και όχι γιατί αυτή η άποψη με εξέφραζε. Εάν ήξερα ότι θα εξοργιζόσασταν τόσο εσύ και η Άτμα μπορεί και να μην την έγραφα καν.
Edited by - Wolffaced on 09/03/2003 18:15:28
Σας παρακαλώ, ας συζητήσουμε πιο ήρεμα. Δεν ωφελούν τα σεξουαλικά υπονοούμενα και ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός. Κι εγώ διαφωνώ με τις απόψεις του Wolffaced και τον τρόπο που προσεγγίζει το θέμα αλλά δεν βγήκα εκτός εαυτού.
Σεκφτείτε ότι μέσα σε κάποιες ημέρες από τώρα, θα μπουν 70-100 επισκέπτες στο forum, και θα διαβάσουν τα πιο πρόσφατα θέματα. Μερικοί θα δουν το τίτλο "ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ" και με δίψα για γνώση θα μπουν να διαβάσουν τι έχουμε πει. Τι λέτε; Να βάλουμε δίπλα σε κάθε τίτλο topic κι ένα εικονίδιο όπως στις ταινίες της τηλεόρασης; Ε, σε αυτό, τι περιγραφή θα βάζαμε;
Θα παρακαλούσα επίσης φίλε Ramoglou, να σβήσεις το link (ξέρεις για ποιο μιλάω) γιατί με τα κλικαρίσματα θα του δώσουμε περισσότερη επισκεψιμότητα και με αυτόν τον τρόπο είναι σα να το επιβραβεύουμε.
Ας συνεχίσουμε με μεγαλύτερη προσοχή και ας σκεφτούμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας.
Ευχαριστώ και συγνώμη αν φαίνομαι ο "κακός".