- Κυνηγώντας ....φαντάσματα! - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Θεωρώ πως η αντικειμενική γνώση είναι διαφορετική από αυτήν που εμείς αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινή μας ζωή.
Για μένα αυτή είναι η υποκειμενική γνώση.
Για να εξισωθεί με την αντικειμενική θα πρέπει συνειδησιακά να είμαι πάρα πολύ εξελιγμένος.
Από την στιγμή που δεν είμαι Διδάσκαλος, δε μπορώ να πω ότι η γνώση μου είναι κι η αντικειμενική. ![]()
Θυμάμαι την συζήτηση μας στο θέμα που αναφέρεις και σου ανέφερα ότι τα προσωπικά βιώματα είναι διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Εγώ πχ μπορεί να θεωρώ ως βίωμα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που αποκομίζω κάθε μέρα, εσύ να θεωρείς ως εμπειρία ένα όραμα κι ο Χ να θεωρεί ως βίωμα ένα όνειρο που το θεωρεί σημαδιακό.
Το προσωπικό βίωμα του κάθε ανθρώπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο θα το αποκωδικοποιήσει, με το πως θα το ερμηνεύσει και με την επίδραση που αυτό θα ασκήσει επάνω του.
quote:
Στην ουσία εμείς οι δύο διαφωνούμε , γιατί ο ένας έχει απόψεις που στηρίζονται στις προσωπικές βιωματικές εμπειρίες του και ο άλλος , τι έχει ο άλλος ?
Δε νομίζω πως αρνήθηκα ποτέ ότι έχω βιωματικές εμπειρίες...
Για μένα βιωματική εμπειρία είναι το να κατανοώ πρακτικά κι ουσιαστικά την θεωρία σε τέτοιο βαθμό που να διαμορφώνει την προσωπικότητα μου και να την μετουσιώνει σε κάτι πιο εκλεπτυσμένο.
Το γεγονός ότι μπορεί να έχουμε διαφορετική αντίληψη για την έννοια του βιώματος, δε νομίζω ότι προϋποθέτει πως κάποιος από εμάς στερείται βιωματικών εμπειριών.
Δε μπορώ να γνωρίζω αν με αντιλήφθηκες.
Ελπίζω ειλικρινά να ήταν εφικτό...

In anticipation of my resurrection...
Αυτά από το ένα αυτί μπαίνουνε και από το άλλο βγαίνουνε .
ΝΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΑΣ .
Πάρτε μία γεύση, επιδιώκοντας να την βιώσετε .
ΤΟ ΒΙΩΜΑ ΜΕΝΕΙ ΧΑΡΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ και δεν σβήνει με τίποτα , το διάβασμα το αμφισβητεί η λογική και δεν αφήνει αυτόν η αυτούς που διαβάσαμε ,να χαράξουνε την ΨΥΧΗ ΜΑΣ .
Έτσι μου είπε ο ανώτερος εαυτός και τον εμπιστεύομαι , γιατί τον βίωσα .
Καλή σας μέρα .
Με σεβασμό .
Ο ΤΙΠΟΤΑΣ .
quote:
Φίλε alfa-omega,Δε μπορώ να γνωρίζω αν με αντιλήφθηκες.
Ελπίζω ειλικρινά να ήταν εφικτό...
για να μην μείνεις φίλε μου με αυτήν την απορία , σου στέλνω την απάντηση .
Έγινες πλήρως αντιληπτός .
Και για αυτό ,υπάρχουνε οι δικτυακοί φίλοι .
Για να λύνουνε τις απορίες , που είναι αδιανόητο ,να μην δημιουργηθούνε , όταν συζητάνε , ένα τόσο εκλεπτισμένο θέμα .
Καλό σου βράδυ .![]()
quote:
ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ (την υπέροχη ψυχή Της ) ;;;Γράψτο παρακαλώ σε gretel και από εμένα να γίνω χαλί να με πατήσεις .
Από πού παίρνεις δύναμη ;;;
Περιέγραψε αν το επιθυμείς και εσύ , (και αν μπορείς ) ,τον τρόπο με τον οποίο η ψυχή σου επικοινωνεί με τον ανώτερο εαυτό .
Δεν μπορεί από κάπου γεμίζεις την ψυχή σου .
Αγαπητέ alfa-omega θα το πάρω πάνω μου στο τέλος
.
Θα συμφωνήσω μαζί σου από κει που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
Δεν επιλέγω ωστόσο, προσπαθώ να διατηρήσω κάποιες στιγμές το κανάλι ανοιχτό, διαφανές -όσο γίνεται γιατί όπως προείπα έχω πολύ σκοτάδι στην ψυχή μου- και η ροή των καρπών όπως τους λες, αυτών που είναι ώριμοι και συντονισμένοι με τη δική μου χαμηλή δόνηση, εισέρχονται στο είναι μου.
Ωστόσο αυτό το τόπικ με εμπνέει πολύ. Κατά κάποιον τρόπο παρά τις συμφωνίες ή τις διαφωνίες μας πιστεύω ότι είμαστε "συντονισμένοι" κατά κάποιον τρόπο.
Ας κάνουμε ένα πείραμα φίλοι μου, ας πάρει ο καθένας το αγαπημένο του βιβλίο -όχι μυθιστόρημα κατά προτίμηση- και ας το ανοίξει τυχαία σε κάποια σελίδα.
Εκεί που θα πέσει πρώτα το μάτι του, ας πάρει το μήνυμα, γιατί αν έχει κάποιο πρόβλημα ή κάποιο ερώτημα πιστεύω ότι θα πάρει την καλύτερη των απαντήσεων, αν όχι μια συμβουλή.
Αν θέλετε μπορούμε να τα μοιραστούμε στο τόπικ αυτό.

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Επιλέγω λοιπόν συνειδητά , να είμαι πάντα ο ανώτερος εαυτός όσο δύσκολο και αν είναι .
Όποιος βρίσκει το θάρρος και την τόλμη να το εφαρμόζει καθημερινά στην ζωή του ,δεν πιστεύω , ότι θα το βιώνει ως μοναχικό .
Σας διαβαζω και που να πρωτοταθείς.....ολα ειναι κομματια στον καθενα μας και μας αγκίζουν αλλο λιγώτερο κι αλλο περσσοτερο.
Εμεινα ομως στα οσα παραπανω αναφέρει ο Αλφα Ωμεγα μιας κι εκει ειναι και οι περισσοτερες αναφορες.
Για να βρείς τον ανώτεροευαοτ σου και να το επιλλεξεις συνειδητά ,πρωτίστως θελει να εχεις αποδεχθει το "εγω " σου και να το εχεις αγαπησει και να το εχεις αποδεχθεί και να πηγαινεςι παρεα μαζι του.Θέλω να πω ότι,αν συμβεί η αποδοχή του εγω τοτε μόνο μπορεί να επιλλεξεις συνειδητά να ΕΙΣΑΙ.Γιατι αν ΕΙΣΑΙ,δηλαδή ζεις με τονΑνωτερο Εαυτο σου τότε δεν απαιτειται καν προσπαθεια.Η προσπαθεια,ο κόπος δηλαδή,υπαρχει και βιώνεται ακριβώς γιατι υπαρχει η παλη αναμεσα σε δυο αντιθετες δυναμεις και "λογικά" επιλλεγεις να ΓΙΝΕΙΣ ο ανωτερος σου εαυτός.
Αλλο "ΕΙΜΑΙ" κι αυτο δεν απαιτει προσπαθεια
κι αλλο
ΓΙΝΟΜΑΙ αυτο που δεν ΕΙΜΑΙ και τοτε απαιτειται προσπαθεια.
Ετσι βιώνω την συνδεση με τον ανωτερο εαυτο .
Εχω επιγνωση κατ'αρχην του εγω μου,τοαποδεχομαι ,το θεωρώ ΟΛΟΝ και μετα ΕΙΜΑΙ.
Και ..........επανέρχομαι στο απλό
Δεν μπορει να συζητάς για τα πανω αν δεν εχεις αποδεχθεί τα κάτω και να εισαι εν ειρηνη με αυτα΄.
Δεν μπορεί να αναζητάς να αγαπας και να προσφερεις στον αλλον αν δεν εχεις αγαπησει και προσφερει στον εαυτο σου στην κοπριά σου,στην ευτέλειά σου.
Κι επισης δεν μπορεί να εχεις σηκωμενα τα ματια ψηλά όταν δεν εχεις σταθεροποιήσει τα ποδια σου στην γή,ως άνθρωπος.
Ισως να ειμαι κι εκτός θεματος γιατι δενεστιαζομαι ποτε στο "θεμα" αλλα το βλεπω ως ΟΛΟΝ.
gretel νομίζω ότι καλό θα ήτανε , να αναφέρουμε , όσοι θα παίξουνε αυτό το παιχνίδι και τον τίτλο του αγαπημένου μας βιβλίου .
Σήμερα θα πάρω το αγαπημένο μου βιβλίο και θα ανοίξω με κλειστά τα μάτια μία σελίδα .
Θα το δοκιμάσω , αν και μου φαίνεται απίθανο , να πάρω μία απάντηση .
Το δικό μου , αναφέρεται στον ΠΥΘΑΓΟΡΑ και είναι μία μετάφραση στην ελληνική γλώσσα από έναν Άγγλο συγγραφέα ,του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι αυτήν την στιγμή .
Μην ανησυχείς και να το πάρεις επάνω σου , δεν θα είναι καθόλου αρνητικό ,για την εξέλιξη της ψυχής σου .
Προσωπικά εκτιμώ ότι θα σε επηρεάσει θετικά , διότι είναι το ποιο όμορφο συναίσθημα στον κόσμο αυτόν , να σου λένε την αλήθεια .
Αν προτιμάς όμως , θα σου χαϊδεύω τα αυτιά και σε αυτό είμαι αρκετά καλός ,γιατί μέσα από τον ανώτερο εαυτό μου , δεν έχω ξεχάσει τα εγώ μου, τα οποία περιέχουνε μία μοναδική συλλογή από μάσκες .
galazia_sfaira όποιος κατάφερε στην καθημερινότητα να είναι ο ανώτερος εαυτός του , εμπεριέχει τα εγώ του και πως άλλωστε , θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ζει ακόμη εδώ , σε αυτόν τον κόσμο .
Όποιος όμως στοχεύει σε αυτόν ,αλλά δεν το πέτυχε ακόμη ,είναι στην κυριολεξία όλα τα εγώ του και μόνον αυτά .
Στον κόσμο μας βέβαια , αυτά μετράνε περισσότερο .
Έγραψες επίσης :
Ισως να ειμαι κι εκτός θεματος γιατι δενεστιαζομαι ποτε στο "θεμα" αλλα το βλεπω ως ΟΛΟΝ.
Έτσι είναι το σωστό , να μην χάνουμε ποτέ το ΟΛΟΝ ,από την ψυχή μας .
Υπάρχω και ενεργώ με μία σκέψη μόνον :
ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΠΕΡΑ .
Αγαπητές μου κυρίες , κύριοι ,δεσποινίδες , έφηβοι, σας εύχομαι ένα υπέροχο απόγευμα ,με μπόλικη αισιοδοξία ,για οτιδήποτε στοχεύετε .
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΤΕ .
Είναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα και αν έχεις βρει πολλές στεριές , καμία δεν σε αράζει ……..συνεχίζω την ακρόαση μέσα από το ipod .
Κάπως έτσι και εσείς , μπορείτε να πάρετε έξοχους βιολογικούς ρυθμούς και να ενθουσιαστείτε ,αν δεν το κατορθώσατε ακόμη .
Συγγραφέας HOBART HUSON μετάφραση Ελένη καλκάνη ,εκδοτικός οίκος Ν.ΔΑΜΙΑΝΟΣ .
Διάβασα τις σελίδες 30,31 & 32 .
Αναφέρονται στην μεταμόρφωση της μελλοθάνατης πεταλούδας και την μεταφορά της έννοιας , αυτού του φαινομένου , στην καθημερινότητά μας .
Βέβαια σε ένα τέτοιο βιβλίο , η κάθε φράση κρύβει μέσα της και έναν πνευματικό πυθαγόρειο σπόρο .
Το ποιο θαυμαστό σε αυτό το πανέμορφο πνευματικό παιχνίδι ( ιδέα της gretel ) ,είναι για εμένα το ακόλουθοι γεγονός :
Πριν ακόμη μπω στην διαδικασία να το δοκιμάσω (παίξω ) και συγκεκριμένα λίγο μετά το τελευταίο γραπτό μήνυμα μου εχθές το απόγευμα ( σε αυτό το θέμα ) , είχα έναν ελεύθερο χρόνο (για την ακρίβεια 1,5 ώρα ) ,τον οποίο έπρεπε λογικά να καλύψω με κάποιον τρόπο .
Και να τι συνέβη :
Μπαίνω σε ένα υποκατάστημα του ΜΑΣΟΥΤΗ , γιατί το στόμα μου αναζητούσε κάτι το οποίο να ήτανε γλυκό σε γεύση .
Πριν εισχωρήσω , είχα ενεργοποιήσει την φορητή Mp 3 συσκευή και άκουγα αγαπημένα μουσικά κομμάτια .
Αφέθηκα κυριολεκτικά στον ρυθμό της μουσικής .
Άρχισα να ψάχνω τα ράφια, με τα γλυκά ( σοκολάτες ,μπισκότα ,τσιπς ) .
Αυθόρμητα λικνίζω το σώμα μου , στις νότες της μουσικής .
ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ και συνειδητοποιώ, ότι το θέαμα αυτό τους εκκινεί την περιέργεια .
Επιλέγω μία σοκολάτα υγείας με αμύγδαλα και πορεύομαι προς το ταμείο .
ΜΕ ΚΟΙΤΑΕΙ Η ΠΩΛΗΤΡΙΑ σαν να έβλεπε κάτι το ασυνήθιστο .
Σίγουρα θα αναρωτιότανε , ποιο μουσικό κομμάτι άκουγα εκείνη την στιγμή , γιατί το σώμα μου ακολουθούσε πιστά τον ρυθμό της μουσικής , που ακροαζόμουνα .
Περίσσευε αρκετός ελεύθερος χρόνος και έτσι ,μετά από την έξοδό μου από το σουπερμάρκετ , μπαίνω σε ένα καφέ-μπάρ και παραγγέλνω κάτι για να πιω .
Η μουσική από την φορητή συσκευή συνεχίζει να με συνοδεύει .
Βγάζω από το μπουφάν μου , δύο κόλλες αναφοράς και αρχίζω να σκέφτομαι …..
Γύρω μου τα βλέμματα ( 6 για την ακρίβεια ) εστιάζονται προς εμένα .
Απορούνε με εμένα ?
Αφού τελείωσα το ποτό και το γράψιμο , βγαίνω από το καφέ-μπαρ και σταματάω την ακρόαση της μουσικής .
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝΕ ΠΙΑ .
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ .
Έγινα και εγώ ένα με αυτούς ,χάθηκα μέσα στο πλήθος …………
Εμένα μου έτυχε από το βιβλίο ΤΑΟ ΤΕ ΤΖΙΓΚ, ΛΑΟ ΤΣΕ εκδ. Πύρινος κόσμος το παρακάτω:
σελ. 70-71
Λάο Τσε
Το να γνωρίζεις ότι δε γνωρίζεις,
είναι ύψιστη σοφία.
Το να μη γνωρίζεις και να κάνεις το γνώστη,
είναι μια ασθένεια.
Αν δεις αυτή την ασθένεια, θα την ξεπεράσεις.
Ποιός είναι ο Σοφός?
Αυτός που την είδε και την ξεπέρασε.
κάνει πράξη.
Τα λόγια μου έχουν ένα νόημα
και οι πράξεις μου δεν είναι τυχαίες.
Αλλά αφού κανείς δε γνωρίζει το νόημα
ούτε διακρίνει τις πράξεις μου,
παραμένω ακόμα άγνωστος.
Ο Σοφός περνά απαρατήρητος
μ΄ένα φτωχό ρούχο ντυμένος,
μα κρύβει ένα πολύτιμο κόσμημα στην καρδιά.
Λάο Τσε
Τί δράκος!!!

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
quote:
Aμάν alfa-omega 3 σελίδες???!!!!Εμένα μου έτυχε από το βιβλίο ΤΑΟ ΤΕ ΤΖΙΓΚ, ΛΑΟ ΤΣΕ εκδ. Πύρινος κόσμος το παρακάτω:
σελ. 70-71
Λάο Τσε
quote:
Το να γνωρίζεις ότι δε γνωρίζεις,
είναι ύψιστη σοφία.Σε ένα περιβάλλον, όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων ,γνωρίζει ότι δεν γνωρίζει , ( ελέγχει την άγνοια ) .
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον έζησα 18 χρόνια .
Ήτανε τα καλλίτερα χρόνια μου .quote:
Το να μη γνωρίζεις και να κάνεις το γνώστη,
είναι μια ασθένεια.Σε αυτό το περιβάλλον , όπου η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζει αλλά κάνει τον γνώστη , έζησα 12 χρόνια .
Ήτανε τα χειρότερα χρόνια μου .Η πρώτη σκέψη είναι πάντοτε η σωστή .
Όσο απομακρυνόμαστε από αυτήν, πέφτουμε σε λάθη του παρελθόντος ,γιατί αγνοήσαμε το παρών (ζήσε την στιγμή )και παραμείναμε στο παρελθόν .Ο ενθουσιασμός είναι ένα πλεονέκτημα το οποίο χάνεται, όταν δεν αντιλαμβανόμαστε ,την αξία του .
Η αξία του είναι , το ενδιαφέρον μας για κάτι που μας τον δημιούργησε .Προσωπικά δεν έχω χάσει τον ενθουσιασμό μου , για το άγνωστο .
Αυτό το άγνωστο ισχυρίζονται κάποιοι ,ότι είναι γνωστό και όταν μου το αποκαλύπτουνε , ( προσπαθούνε σύμφωνα με την γνώση που κατέχουνε ) χάνεται ο ενθουσιασμός μου .ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ , ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟ .
Το κρατάω μέσα μου ζωντανό .
Και να θέλω να το περιορίσω ,δεν μπορώ .Η γοητεία του είναι οι άπειρες δυνατότητες .
Όλοι τις έχουμε έμφυτες μέσα μας .
Ο κόσμος γύρω μας , μας ξελογιάσει ( μας κλέβει αυτήν την πραγματικότητα ) .Επειδή έχω περισσότερο εμπιστοσύνη στην έμφυτη δύναμη μέσα μου , σε σύγκριση με τους συνανθρώπους μου , που έχασαν την φαντασία και τα όνειρά τους , περνάω κάθε ημέρα φανταστικά .
Καμία ημέρα δεν είναι πλέον ίδια με την προηγούμενη και αυτό με δίνει φτερά .
Μοιάζω σαν έναν μοναχικό άνθρωπο , που ισχυρίζεται ότι η ζωή αυτή , είναι ένα μέρος του άπειρου .
Πόσοι άλλωστε δέχονται ως λογικό , το γεγονός ότι υπάρχουνε άπειρες διαστάσεις ,μέσα στις οποίες μπορεί να εισέλθει ο καθένας μας ;;;Έτσι ζω εγώ πλέον και το απολαμβάνω .
Ζω ( σχεδόν ) αδιάλειπτα ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟ ΕΑΥΤΌ .Δεν βαριέμαι ποτέ .
Εκτός από τις στιγμές , που συναναστρέφομαι με άτομα , που χάσανε τον ενθουσιασμό για την ζωή .
Το πρόβλημα που μου δημιουργούνε , είναι ότι ενώ η ψυχή μου συνήθισε να πετάει στο άπειρο και ακόμη παραπέρα , μου μεταδίδουνε την απαισιοδοξία τους .
Αυτά συνέβαιναν κάποτε , όταν ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ , δεν επικοινωνούσε μαζί μου .Τώρα κάθε αγάπη και μία καινούργια ζωή .
Κάθε χαμόγελο και μία καινούργια αρχή .
Κάθε τι που συναντώ μέσα στην ζωή και ένας καινούργιος έρωτας .
Είμαι ερωτευμένος με την ζωή και ο προσωπικός ενθουσιασμός μου , ξεπερνάει κάθε εμπόδιο ,ακόμη και αν αυτό δημιουργείται από ανθρώπους , που φθονούνε και ζηλεύουνε , άτομα που είναι καθημερινά αισιόδοξα .ΕΙΜΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ .
Λειτουργεί στην ζωή μου , όπως μία παρεσθιογόνος ουσία , με την μόνη διαφορά ότι αυτή η συγκεκριμένη , δεν έχει καμία αρνητική παρενέργεια .ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ .
Αυτό συμβαίνει , διότι έχω δημιουργήσει μία γεννήτρια μέσα στην ψυχή μου και αυτή , μετατρέπει τις αρνητικές προθέσεις των συνανθρώπων μου , (που έχουνε για εμένα )σε θετικές .
Αν αυτό είναι εφικτό η όχι για τον καθένα δεν το γνωρίζω .
ΓΝΩΡΙΖΩ όμως κάτι ουσιαστικό .
ΟΣΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , ΓΙΝΑΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ .Έγραψα όπως , μου συνέστησε ο ανώτερος εαυτός , γιατί πλέον μόνον με αυτόν βιώνω την καθημερινότητα αληθινά .
Εύχομαι να συμβαίνει το ίδιο και με εσάς φίλοι μου .Με αυτόν τον τρόπο χάνεται το σκοτάδι από την ανθρώπινη ψυχή αγαπητή gretel και μόνον με αυτόν .
ταπεινή μου άποψη .
Η πρώτη σκέψη είναι πάντοτε η σωστή .
Όσο απομακρυνόμαστε από αυτήν, πέφτουμε σε λάθη του παρελθόντος ,γιατί αγνοήσαμε το παρών (ζήσε την στιγμή )και παραμείναμε στο παρελθόν .
Ο ενθουσιασμός είναι ένα πλεονέκτημα το οποίο χάνεται, όταν δεν αντιλαμβανόμαστε ,την αξία του .
Η αξία του είναι , το ενδιαφέρον μας για κάτι που μας τον δημιούργησε .
Προσωπικά δεν έχω χάσει τον ενθουσιασμό μου , για το άγνωστο .
Αυτό το άγνωστο ισχυρίζονται κάποιοι ,ότι είναι γνωστό και όταν μου το αποκαλύπτουνε , ( προσπαθούνε σύμφωνα με την γνώση που κατέχουνε ) χάνεται ο ενθουσιασμός μου .
ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ , ΠΟΥ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟ .
Το κρατάω μέσα μου ζωντανό .
Και να θέλω να το περιορίσω ,δεν μπορώ .
Η γοητεία του είναι οι άπειρες δυνατότητες .
Όλοι τις έχουμε έμφυτες μέσα μας .
Ο κόσμος γύρω μας , μας ξελογιάσει ( μας κλέβει αυτήν την πραγματικότητα ) .
Επειδή έχω περισσότερο εμπιστοσύνη στην έμφυτη δύναμη μέσα μου , σε σύγκριση με τους συνανθρώπους μου , που έχασαν την φαντασία και τα όνειρά τους , περνάω κάθε ημέρα φανταστικά .
Καμία ημέρα δεν είναι πλέον ίδια με την προηγούμενη και αυτό με δίνει φτερά .
Μοιάζω σαν έναν μοναχικό άνθρωπο , που ισχυρίζεται ότι η ζωή αυτή , είναι ένα μέρος του άπειρου .
Πόσοι άλλωστε δέχονται ως λογικό , το γεγονός ότι υπάρχουνε άπειρες διαστάσεις ,μέσα στις οποίες μπορεί να εισέλθει ο καθένας μας ;;;
Έτσι ζω εγώ πλέον και το απολαμβάνω .
Ζω ( σχεδόν ) αδιάλειπτα ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟ ΕΑΥΤΌ .
Δεν βαριέμαι ποτέ .
Εκτός από τις στιγμές , που συναναστρέφομαι με άτομα , που χάσανε τον ενθουσιασμό για την ζωή .
Το πρόβλημα που μου δημιουργούνε , είναι ότι ενώ η ψυχή μου συνήθισε να πετάει στο άπειρο και ακόμη παραπέρα , μου μεταδίδουνε την απαισιοδοξία τους .
Αυτά συνέβαιναν κάποτε , όταν ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ , δεν επικοινωνούσε μαζί μου .
Τώρα κάθε αγάπη και μία καινούργια ζωή .
Κάθε χαμόγελο και μία καινούργια αρχή .
Κάθε τι που συναντώ μέσα στην ζωή και ένας καινούργιος έρωτας .
Είμαι ερωτευμένος με την ζωή και ο προσωπικός ενθουσιασμός μου , ξεπερνάει κάθε εμπόδιο ,ακόμη και αν αυτό δημιουργείται από ανθρώπους , που φθονούνε και ζηλεύουνε , άτομα που είναι καθημερινά αισιόδοξα .
ΕΙΜΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ .
Λειτουργεί στην ζωή μου , όπως μία παρεσθιογόνος ουσία , με την μόνη διαφορά ότι αυτή η συγκεκριμένη , δεν έχει καμία αρνητική παρενέργεια .
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ .
Αυτό συμβαίνει , διότι έχω δημιουργήσει μία γεννήτρια μέσα στην ψυχή μου και αυτή , μετατρέπει τις αρνητικές προθέσεις των συνανθρώπων μου , (που έχουνε για εμένα )σε θετικές .
Αν αυτό είναι εφικτό η όχι για τον καθένα δεν το γνωρίζω .
ΓΝΩΡΙΖΩ όμως κάτι ουσιαστικό .
ΟΣΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ , ΓΙΝΑΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ .
Έγραψα όπως , μου συνέστησε ο ανώτερος εαυτός , γιατί πλέον μόνον με αυτόν βιώνω την καθημερινότητα αληθινά .
Εύχομαι να συμβαίνει το ίδιο και με εσάς φίλοι μου .
Με αυτόν τον τρόπο χάνεται το σκοτάδι από την ανθρώπινη ψυχή αγαπητή gretel και μόνον με αυτόν .
ταπεινό μου βίωμα .
Κάποιοι είναι βυθισμένοι στον κόσμο τους .
Άλλοι είναι πάντα έτσι όπως είναι και διανύουνε ,όπως λένε οι ίδιοι , μία άλλη τυπική ημέρα για την ζωή τους .
Όμως υπάρχουνε και κάποιοι άλλοι , που είναι διαφορετικοί .
Το χαμόγελο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους .
Τους ρώτησα γιατί χαμογελάνε τόσο τακτικά και μου απάντησαν ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο .
Ο ένας μου είπε , ότι είναι έμφυτο μέσα του .
Ο άλλος ότι η ζωή είναι λίγη ,για να την πάρει στα σοβαρά .
Ένας άλλος ,ότι το χαμόγελο ,του βγαίνει από την καρδιά του και ομορφαίνει την ημέρα του .
Ο τελευταίος ( που ρώτησα ) μου είπε , ότι το χαμόγελο του το μεταδίδω εγώ .
Τον ρώτησα με απορία , να μου περιγράψει τον τρόπο με το οποίο συμβαίνει και μου απάντησε ότι , του φαίνεται σε εμένα παράξενο, που εργάζομαι με όλη την ψυχή μου ,σαν να το αναλαμβάνω και με την σειρά του είπε :
Είσαι εδώ στην εταιρία 3 μήνες και ποτέ δεν σε είδα να φέρνεις κάποια προσωπικά σου προβλήματα ,από έξω εδώ μέσα .
Πάντα χαμογελάς και είσαι ευδιάθετος , πως το κατορθώνεις ;;;
Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ του απάντησα άμεσα :
Σηκώνομαι πάντα 1,5 ώρα νωρίτερα ,πριν αναχωρήσω για την εργασία .
Ελέγχω τον εαυτό μου, αν έχω κάποια προσωπικά προβλήματα και προσπαθώ να τα λύσω , πριν ξεκινήσω για τον χώρο εργασίας γιατί κάποιες άλλες φορές που τα πήρα μαζί μου στην εργασία , με επηρεάσανε πολύ αρνητικά , με αποτέλεσμα να μεταφέρω αυτήν την αρνητικότητα στον χώρο .
Με ρώτησε , μα πως μπορεί να σε απασχολούνε κάποια σοβαρά προβλήματα και να μπορείς να τα λύνεις πάντοτε , πριν έρθεις να εργασθείς ;;;
Του απάντησα , ότι όσο ζω σε αυτόν τον κόσμο, θα έχω πάντα κάποια σοβαρά προβλήματα , αλλά με πολύ μουσική και εσωτερική εργασία καταφέρνω σχεδόν πάντοτε , να οδηγώ την ψυχολογία μου ,στον μέγιστο εφικτό βαθμό .
Δηλαδή πέρα από την μουσική, ποια είναι η εσωτερική εργασία , που κάνεις ,με ρώτησε ;;;
Φίλε μου , προετοιμάζω τον εαυτό μου να είναι ευδιάθετος .
Πως το κάνεις με ρώτησε ;;;
Στην αρχή του απάντησα , όταν ξεκίνησα εδώ , φανταζόμουνα έντονα , ότι η εταιρεία ανήκει σε μένα και ότι έπρεπε να είμαι ο καλύτερος εργάτης μέσα σε αυτήν .
Άλλες φορές σκέφτομαι, ότι στον χώρο αυτόν ερχόμαστε όλοι για τον ίδιο σκοπό και ότι η ομορφιά του είναι αυτή, που του δίνουνε τα άτομα από εμάς , που είναι συνεργάσιμα και προσπαθώ να είμαι πάντοτε άρτια συνεργάσιμος , με τον κάθε συνάδελφο εδώ μέσα .
Μα γίνεται αυτό ,με ρωτάει με απορία , οι περισσότεροι το βλέπουνε σαν αγγαρεία ;;;
Έτσι είναι φίλε μου του απάντησα και συνέχισα , σε εμένα προσωπικά , μέσα από την ψυχή μου ενεργεί ο ανώτερος εαυτός και αυτό είναι αρκετό για να ξεπεράσω κάθε πρόβλημα στην ζωή μου .
Τι εννοείς με ρωτάει ;;;
ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΕΓΩ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ,ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ , ΠΟΥ ΔΙΕΣΧΙΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΙΑΝΥΩ .
Δεν γνωρίζω αν με κατάλαβε , αλλά το σίγουρο είναι ότι τον προβλημάτισα , γιατί με κοιτούσε και έπαψε να με ρωτάει .
Το ωραίο είναι, ότι κάθε φορά που είναι να κάνει διάλλειμα , με ρωτάει αν μπορούμε να πάμε μαζί και αυτό με δίνει την ελπίδα , ότι ο συνάνθρωπός μου αυτός , θέλει να μάθει …….
Το μυστικό της επιτυχίας μας , βρίσκεται μέσα σε μία λέξη , που ακούει στο όνομα ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ .
Αυτή θα πρέπει να προσπαθούμε να την εξασκούμε, μέσα από κάθε δραστηριότητα της ζωής μας .
Θα πρέπει λοιπόν να την κάνουμε συνήθεια .
Είδη συζητήσαμε , τα προβλήματα που ουσιαστικά είναι ένα και δημιουργούνται από το προσωπικό μας ΕΓΩ .
Για να προσπαθήσουμε να το καταργήσουμε, θα πρέπει αυτό να αφομοιωθεί από κάτι ανώτερο ,δηλαδή τον ανώτερο εαυτό .
Όποιος όμως αμφισβητεί την αναγκαιότητα αυτής της προσωπικής του εξέλιξης , θα πρέπει να συνειδητοποιήσει , τους λόγους που τον οδηγούνε σε αυτήν την αμφισβήτηση .
Προσπαθώντας να ξεφύγουμε από το εγώ μας , μειώνεται η προσωπικότητά μας .
Η αμφισβήτηση θα υπάρχει πάντοτε, όσο η προσωπικότητά μας , θα μειώνεται σταδιακά ,μέσω της καθημερινής προσπάθειάς μας .
Δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξουνε προσωπικότητα και εγώ , αν θέλουμε να φτάσουμε στο ύψιστο εφικτό σημείο της ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ .
Αυτό ακούγεται ακατόρθωτο .
Είναι αδιανόητο να το πετύχουμε σε μία μόνο, χρονικά περιορισμένη προσωπική εγκόσμια ύπαρξη .
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και κάποιες άλλες .
Προσωπικά έχω έντονο το συναίσθημα, ότι κουβαλάω μέσα στην ψυχή μου ,προηγούμενες ενσαρκώσεις .
Το συναίσθημα βέβαια μπορεί να μην είναι αρκετό , για να με βγάλει από αυτήν την αμφισβήτηση .
Προσπαθώντας όμως να βρω κάποια λογική εξήγηση , για τον εθισμό της ψυχής μου προς την ανιδιοτέλεια , καταλήγω στο συμπέρασμα , ότι αφού δεχόμαστε ότι αυτή προϋπήρχε , τότε η δική μου ύπαρξη αποτελεί ένα μικροσκοπικό κομμάτι από αυτήν .
Αν ενώσω (νοητικά ) τις υπάρξεις , που προηγήθηκαν της δικής μου , συντελούνε σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από αυτήν την μία ψυχή .
Όλες μαζί βέβαια , (συνολική ανθρωπότητα )δεν αποτελούνε την μία ψυχή, γιατί γνωρίζουμε , ότι μέσα από αυτήν υφίσταται το δεδομένο ΥΠΑΡΞΗ .
Δεν γνωρίζουμε όμως , τον τρόπο με τον οποίο το πετυχαίνει .
Για να μην μείνουμε στην θεωρία και για να πάρουμε τις αποδείξεις που χρειαζόμαστε , για το μεγαλείο της ψυχής , μπορούμε να πειραματισθούμε .
Αν η ζωή μας μέχρι σήμερα , δεν περιέχει στην καθημερινή πράξη , εξάσκηση της ανιδιοτέλειας , θα παραμείνουμε ιδιοτελή άτομα .
Θα συνδυάζουμε πάντοτε το εγώ μας με την προσωπικότητά μας .
Μην θεωρηθεί βέβαια ότι αυτό είναι κάτι κακό .
Είναι αναγκαίο στάδιο , από το οποίο πρέπει να περάσουμε .
Κάποιος που είναι πλήρως εξαρτημένος από την προσωπικότητά του , επιθυμεί και την προβολή του εγώ ,μέσα από αυτήν .
Αυτός που απεξαρτήθηκε σε αρκετά μεγάλο βαθμό , επιθυμεί την προβολή του ανώτερου εαυτού του ,δηλαδή στην ουσία προβάλλεται η ανιδιοτέλεια που τον χαρακτηρίζει .
Δύσκολα βέβαια ,συναντάμε τέτοια άτομα, μέσα στο κοινωνικό μας περιβάλλον ,δεν συμφωνείται ;;;
Εκτιμώ ότι η διαπαιδαγώγηση ,η παιδεία και η εξωτερικά επίκτητη γνώση ,μπορούνε να δώσουνε τα εφόδια , για ανιδιοτελείς πράξεις .
Ήδη αναφέρθηκαν αρκετές κοινωνικές ομάδες , που στοχεύουνε και μάλιστα αρκετές πετυχαίνουνε τον στόχο τους .
Αν όμως δεν δούμε τι είναι αυτό , ( τα αίτια ) που δημιουργεί στους ανθρώπους αυτές τις ανάγκες , ( για προσφορά ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο ) ίσως να μην καταλάβουμε γιατί θα πρέπει να τους μιμηθούμε .
Όλοι έχουμε ελεύθερη βούληση και μπορούμε να την οδηγήσουμε σε στόχους που εμείς (προσωπικά , ομαδικά )επιθυμούμε .
Η ανάγκη είναι εσωτερική και προέρχεται , από την μία ψυχή μέσα από την οποία υπάρχουμε .
Αυτό το γεγονός , αν δεν το βιώσουμε , δύσκολα θα ακολουθήσουμε κάτι που ακούγεται θεωρητικό .
Δηλαδή, ότι εμείς που είμαστε μέρος της μίας ψυχής , να προσπαθούμε να την μυηθούμε με την καθημερινή μας εξάσκηση .
Μόνο η συνεχής εξάσκηση, θα φέρει κάποια στιγμή στο φως κάθε ανθρώπινης διάνοιας , τον καρπό της ανιδιοτελούς προσφοράς .
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ .
Μετά βέβαια από αυτήν την επιτυχία , θα διευρύνει την οδό και το περπάτημα σε αυτήν , θα είναι ποιο εύκολο .
Βλέπω ότι η συμμετοχή στο θέμα αυτό ,έχει πέσει και έχει διαμορφωθεί από ομαδική σε μία ατομική προσπάθεια.
Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, φυσικό είναι να θεωρήσω και εγώ με την σειρά μου , ότι έφτασε σε σημείο κορεσμού και να πράξω το ίδιο .
Ίδωμεν .
Αγαπητέ Squall ,καιρό έχω να διαβάσω μήνυμα σου και αναρωτήθηκα , αν συμβαίνει κάτι με εσένα , εύχομαι να είσαι καλά ?
Διανύω ακόμη αυτήν την χρονική περίοδο .
Σκέφτομαι και εναποθέτω δημόσια τις σκέψεις μου .
Αυτή είναι η μέθοδος , που κρατάει ενεργό και σε εγρήγορση το πνεύμα μου .
Αν αφομοιωθεί η σκέψη μου , από τα επίγεια πράγματα , θα έχω χάσει το στοίχημα αυτό .
Προσπαθώ ακόμη να μένω όρθιος , στην εσωτερική ατραπό .
Παρατηρώ αρκετές φορές το πρόσωπο μου στον καθρέφτη και προσπαθώ να διεισδύσω βαθιά μέσα μου , (με την σκέψη ) μέχρι εκείνο το σημείο , στο οποίο μπορεί να φτάσει η ύπαρξή μου .
Διακρίνω ακόμη το εγώ μου με τις τυπικές εγκόσμιες μάσκες του .
Αυτό το θέαμα δεν εκφράζει τον εσωτερικό εαυτό μου , τον αφήνει ανικανοποίητο .
Ακόμη δεν έχω κατορθώσει να είμαι πάντοτε ο ανώτερος εαυτός .
Είναι καλός οιωνός .
Το στοίχημα δεν το έχασα ,γιατί ακόμη προσπαθώ .
Βέβαια , το γεγονός ότι η προσπάθειά μου , (μέσα και από αυτήν την αναζήτηση )εξελίχθηκε σε ατομική , με προβληματίζει , αλλά δεν με αποτρέπει από την συμμετοχή μου .
Από το μυαλό μου περνάει η σκέψη , ότι θα μπορούσα να ανοίξω κάποιο καινούργιο θέμα και να ξεκινήσω μία καινούργια αναζήτηση ,με στόχο την ομαδική συλλογική προσπάθεια .
Αυτό είναι το μόνο εύκολο .
Με αυτόν τον τρόπο όμως , θα μεταφέρω τα προβλήματα , τα οποία διαμόρφωσαν την ομαδική προσπάθειά μας , σε αυτήν την αναζήτηση σε ατομική ,σε ένα άλλο τόπικ και ούτω κάθε εξής .
Στην ουσία το πρόβλημα , το οποίο υπάρχει και αποτρέπει τους αναζητητές , από μία ομαδική προσπάθεια ( π.χ μέσα από ένα θέμα )είναι ένα .
Η ανύπαρκτη εσωστρέφεια .
Τυπικά εξωτερικεύουμε συνήθως , κάποιες εσωτερικές ανησυχίες μας και τις συζητάμε .
Όταν αυτές καταλαγιάζουνε , σταματάμε την αναζήτηση .
Συμμετέχουμε πάλι, όταν υπάρξουνε πάλι εσωτερικές ανησυχίες .
Ξαναγράφουμε την γνώμη μας , συμμετέχουμε στην διαμόρφωση, του νέου (απολιθωμένου)θέματος και μετά πάλι, αφού νιώσουμε όμορφα , την ξανακάνουμε με απαλά πηδηματάκια ,νομίζοντας , ότι καλύψαμε τις ανησυχίες μας .
Ξαναέρχονται όμως και μας βρίσκουνε .
Θα συνεχίσουνε να έρχονται έως ότου σταματήσουμε να δούμε την αληθινή εσωτερική αιτία , που συμβαίνει αυτό .
Η αιτία είναι η επιφανειακή προσέγγιση των εσωτερικών ανησυχιών μας .
Δεν έχω σκοπό να ξανά προτείνω κάποιο νέο θέμα στο μέλλον ,γιατί είμαι πλέον πεπεισμένος , ότι το ίδιο θα συμβεί .
Φαύλος κύκλος , που διαιωνίζεται εις βάρος , των ψυχών , που νόησαν και βρήκανε τον ανώτερο εαυτό , αλλά θεωρούνε απαραίτητο ,να τον μεταφέρουνε και σε άλλες ψυχές .
Εγκαταλείπω την προσπάθεια .
Εύχομαι για εσάς που αναζητάτε ακόμη τον ανώτερο εαυτό και δεν ταυτιστήκατε ΑΚΟΜΗ μαζί του , να αφυπνιστείτε μέσα από ένα άλλο θέμα στο οποίο θα συμμετάσχετε μελλοντικά .
Καλή επιτυχία εύχομαι για όλα τα ενεργά θέματα , που ασχολούνται με την εσωτερική αναζήτηση .
Τούτο εδώ έχει προσφέρει ότι είχε να προσφέρει .
Ευχαριστώ για την συμμετοχή σας .
Ο ΤΙΠΟΤΑΣ .