- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Το να μου πείς (και γώ θα το δεχθώ..) ότι όλες αυτές οι θεωρίες..προσεγγίσεις ...σκέψεις (όπως , θές πέστο..) λειτουργούν ως ψυχαναλυτικά εργαλεία και δίνουν μια ψυχολογική ανάσα και στήριξη στην ζωή κάποιων , μιας και δεν έχουν που αλλού να απευθυνθούν , να το καταλάβω!
Όμως , βρισκόμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα ...και η επιστήμη της ψυχολογίας βρίσκεται εδώ και μπορούμε όλοι μας και μάλιστα με έγκυρα αποτελέσματα να απευθυνθούμε και να αντλήσουμε όσα στοιχεία και απαντήσεις χρειαζόμαστε!
Υπάρχουν ερμηνείες για όλα όσα χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος με λεπτομερή στοιχεία που αφορούν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και μάλιστα χωρίς "ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΈς" προσεγγίσεις αλλά κατανοητές και εύληπτες!
Να δεχθώ τις ευεργετικές επιδράσεις του Βουδδιστικού διαλογισμού(ασκήσεις αναπνοής και συγκέντρωσης) ...να δεχθώ και οτιδήποτε άλλο θέλεις..αλλά ως βασική προυπόθεση εμφανίζεται η γνώση του εαυτού μας και η απομάκρυνση απο την πλάνη και τις ψευδαισθήσεις που θέτει ο ίδιος μας ο εαυτός...με αποτέλεσμα , να είμαστε εύπιστοι σε διάφορους γκουρού , φακίρηδες και αστρολόγους!
Χρειάζεται προσοχή και διορατικότητα...επιδραστικότητα και ενσυναίσθηση , δυνατότητες που θέλουν δουλειά και επιμονή!!!
Και θάρρος , στο στάδιο του καθρέπτη..!!!
soul
quote:Αν κάποιος είναι έτοιμος για την γνώση αυτή θα του δοθεί.
Αν κάποιος ειναι έτοιμος για την γνώση αυτή..
Πές μου λοιπόν σε ποιό επιστημονικό εγχειρίδιο είναι καταχωρημένη αυτή η γνώση την οποία επικαλείσαι και είναι αποδεκτή απο την επιστημονική κοινότητα , ούτως ώστε να λέγεται ΓΝΩΣΗ !!!
θα μου επιτρέψεις να σου πώ ότι είναι μεγάλη κουβέντα το ποιός ειναι έτοιμος να δεχθεί οποιαδήποτε γνώση ή έχει την αίσθηση ότι είναι έτοιμος..και εδώ ειναι μείζονος σημασίας θέμα..!!!
Υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στο πραγματικό εντός μας και στην πραγματικότητα...χαώδης διαχωρισμός!
soul
Οι άνθρωποι κάποτε είχαν την ανάγκη κάπου να στηριχθούν και να εκλογικεύσουν κάποια πράγματα..τα οποία αποτελούσαν εσωτερικευμένους φόβους και ανησυχίες...οι διαφόρου είδους θρησκευτικές προσεγγίσεις ..όπως και παραθρησκευτικές (μιας και δεν υπήρχε επιστημονική προσέγγιση)έδιναν μια ψυχολογική ανάσα και στήριξη...στο βαθμό που μπορούσαν!
Πλέον υπάρχει επιστημονική γνώση που δεν "μιλάει" με δηλώσεις αλλα με αποδείξεις!!
Δεν σε είδα ποτέ στο επίπεδο της αντιπαράθεσης μιάς και η κύρια πηγή αντιπαράθεσης βρίσκεται θεμελιακά εντός μας , απο κεί ξεκινάει και μετά εξωτερικεύεται μιάς και δεν μπορούμε να διαχειριστούμε εσωτερικά δρώμενα που προκαλούν πόνο και οργή στο υποκείμενο...σε μας τους ιδίους εννοώ!
Ένας ειναι ο αντιπαλός μας..ο ίδιος μας ο εαυτός!!!
soul
quote:
Σκέψου μόνο τον Αινστάιν,άν θεωρούσε και αυτός όπως οι άλλοι επιστήμονες οτι ο χρόνος είναι απόλυτος(επειδή αυτή αυτή ήταν η γενική άποψη και θεωρούνταν απο όλλους έγκυρο και εξακριβωμένο)τότε η θεωρεία της σχετικότητας δέν θα υπήρχε.Κάπως έτσι λειτουργεί αυτό,χρειάζεται πάντα ανοιχτό μυαλό,αλλά αυτό δέν σημαίνει απαραίτητα οτι θα διαψεύσω την ψυχολογία.
Aυτό που λές δεν αντέχει σε οποιαδήποτε σύγκριση διότι ναι μεν θεωρίες αναβαθμίζονται και αναθεωρούνται προς το καλύτερο αλλά όλοι οι επιστήμονες έχουν κάποιες σταθερές και μια βάση πάνω στην οποία βαδίζουν και συνεοννούνται!!
Επί παραδείγματι..όλοι , ομού και ο Αινστάιν συμφωνούν ότι η ταχύτητα του φωτός ειναι δεδομένη και αυτό αποτελεί μια σταθερά..τώρα , το γεγονός ότι αποδείχθηκε ότι η δέσμη φωτός κάτω απο κάποιες προυποθέσεις καμπυλώνεται με αποτέλεσμα να αλλάζει και ο χρόνος..δεν αλλάζει την παγκόσμια γνώση και σταθερά ότι η ταχύτητα του φωτός ειναι αυτή!
Και ο Αινστάιν απέδειξε την θεωρία του...αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία!
Συμφωνούν σε έναν δεδομένο κώδικα που θέτει τις βάσεις για περαιτέρω διερεύνηση και επαναξιολόγηση ορισμένων άλλων...με αυτά που προτείνεις και ασπάζεσαι δεν έχουν καμμιά συμβατότητα μιάς και στηρίζονται σε δηλώσεις και όχι σε αποδείξεις και όπως ασφαλώς γνωρίζεις η επιστήμη στηρίζεται στο πείραμα και στην απόδειξη!
τι εννοείς όταν λές ...αλλα αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα διαψεύσω την ψυχολογία...δηλαδή θα μπορούσες να το κάνεις..μπορείς??
Ασφαλώς το δικαίωμα να το επιχειρήσεις το έχεις...το ερωτημά μου ειναι το εξής:"έχεις κάτι το επιστημονικά αποδεδειγμένο να καταθέσεις και να διαψεύσεις οποιαδήποτε μέχρι σήμερα επιστημονική εργασία...θεωρία..ή γνώση??"
Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον κάτι τέτοιο...προσωπικά δεν έχω την γνώση και το "ανάστημα" για να αποδείξω οτιδήποτε τέτοιο..αν έχεις εσύ κάτι , θα το διαβάσω με προσοχή και ενδιαφέρον και φαντάζομαι .. όχι , μόνον εγώ!
soul
Edited by - Εαρινός on 26/08/2009 12:06:21
Εγώ το αποδηκνείω στον εαυτό μου αυτό που θέλω,εσύ περιμένεις να στο αποδείξουν οι επιστήμονες...
quote:
Επειδή αυτά που δείχνω δέν είναι αποδεδειγμένα απο την επιστημονική κοινότητα, δέν σημαίνει οτι δέν ισχύουν,η μεγαλήτερη απόδηξη για μένα,είναι το γεγονός οτι δουλεύουν μέσα μου όλες οι τεχνικές,νιώθω την αλλάγή σε οτιδοίποτε επιθυμήσω.Δέν χρειάζομαι κανέναν επιστήμονα για να μου αποδήξει τίποτα απολύτως.δέν είναι ανάγκη να φωνάξω κάποιον για να μου επιβεβαιώσει αυτό που εγώ ο ίδιος βλέπω και αιθάνομαι.Εγώ το αποδηκνείω στον εαυτό μου αυτό που θέλω,εσύ περιμένεις να στο αποδείξουν οι επιστήμονες...
E! Kαλά τότε...όλοι , απο τους θρησκόληπτους μέχρι και τους άκρα παραβατικούς , το ίδιο λένε:"Γνωρίζω ποιό είναι το σωστό..το βιώνω μέσα μου...κλπ..κλπ"
Ακόμα και οι χιτλερικοί μέχρι και τους αναρχικούς έχουν πίστη σ'αυτά που κάνουν ...
soul
quote:
http://videos.arcadegames.gr/video/s8v0L6_M-Zs/kymatica-part-1-greek-subtitles.html
Άλεξ , δεν θα διαφωνήσω...θα πώ μόνο ότι πρόκειται για μια υπεραπλουστευμένη προσέγγιση των ανθρωπίνων διεργασιών(σωματικών και ψυχικών)!
Υπάρχουν έγκυρα επιστημονικά συγγράματα , στα οποία μπορείς να απευθυνθείς και να πάρεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ!
Ψυχολογία και νευροψυχολογία και θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει η πρωτογενής και ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ...αυτή της επιστήμης!
Όλες οι απαντήσεις θα σου δοθούν εκεί...με λεπτομέρεια!
ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΟ!!!
soul
Δεν θα σου δοθούν όμως η ¨γνώση¨ της ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
Η ψυχολογία είναι ικανή να μελετήσει το αυτοκίνητο αλλά όχι τον οδηγό.
Το αυτοκίνητο είναι η Προσωπικότητα και τα εγώ. Αυτός είναι ο ψυχολογικός εαυτός ο οποίος δρα μηχανικά μέσα από τα 5 κέντρα. Διανοητικό, συναισθηματικό ,κινητικό ένστικτο και σεξουαλικό.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Γεια σαςΔεν θα σου δοθούν όμως η ¨γνώση¨ της ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Είναι κρίμα , ένας υπηρέτης (της γνώσης) να λέει και να ισχυρίζεται ανυπόστατα πράγματα...προφανώς (εκεί θα το αποδώσω), δεν είναι ενημερωμένος καθόλου και δεν μπήκε καν στην διαδικασία να ελέγξει και να συλλέξει όλα τα επιστημονικά στοιχεία που αφορούν την συνείδηση και όχι μόνο του ανθρώπου!
Αλλοίμονο φίλε υπηρέτη αν απευθυνθούμε σε παραεπιστημονικές πηγές και στοιχεία..αλλοίμονο αν το αποδεδειγμένο και αποδεκτό τύχει προσπάθειας αποδόμησης και ευτελισμού προς χάριν υποθέσεων και προσωπικών "βιωμάτων" ...τότε θα είχαμε να κάνουμε με ένα σύνολο προσωπικών πεποιθήσεων και υποκειμενικών κρίσεων που αυτοαποδεικνύονται και αυτοβιώνονται με όλα όσα τούτο συνεπάγεται...!
Οδηγός και αυτοκίνητο δεν είναι κανείς και τίποτ'αλλο απο εμάς τους ιδίους φίλε υπηρέτη...αν είχες κάνει τον κόπο να μελετήσεις την ανθρώπινη ψυχολογία θα είχες αντλήσει όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν του λόγου το αληθές...ειναι σαφής η διάκριση ανάμεσα στην νεύρωση και στην ψύχωση!!
Καλή σου μέρα!!
soul