- ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ προφητειες για κοντινο πολεμο??? - Νο. 4". - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
@OYKASquote:
Εκπροσωπος της εκκλησιας που εκφραζει τον Θεο.quote:
Ο ρασοφόρος.... Πως τον εκφράζει δηλαδή, με τον τρόπο ζωής που επιλέγει, με τις πράξεις του, με τον λόγο του ??? Πρόσεξε γιατί προς κοτσάνα οδήγεί η παραπάνω διαπίστωση. Είδανε τον Θεό δηλαδή και ξέρουν πως να τον εκπροσωπήσουνε ? Μήπως τους έστειλε ο Θεός "κανονισμό λειτουργίας" για να ακολουθούν ???
Κατα τον ιδιο τροπο λοιπον για να κρινουμε το λειτουργημα που ασκουν οι εκαστοτε ανθρωποι μεσω της εργασιας τους πρεπει πρωτα να κοιταμε την προσωπικη τους ζωη. Αγαπητε μου ολοι εχουμε αδυναμιες και υποκυπτουμε σε αυτες. Και αυτο λογο οτι ζουμε σε μια κοινωνια που οι πειρασμοι ειναι συνεχεις. Ακομα και οι μαθητες του Χρισου υπεκυψαν πριν την σταυρωση. Αυτο δεν σημαινει κατι. Για αυτο λεμε οτι οι ασκητες που αφηνουν τα εγκοσμια και απομονονται οτι ερχοναι πιο κοντα στο Θεο. Δεν υπαρχει τιποτα που να τους ερεθισει σε καποιο πειρασμο.quote:
Αλλα τα μυστηρια οπως ο γαμος, η βαπτιση, δεν γινονται μονο απο μενα. Χρειαζεται καποιος να τα τελεσει.quote:
Θεωρητικά θα μπορούσε να σε βαπτίσει ο θρήσκος γονιός σου, απαγγελία ευαγγελίου γίνεται, δεν κάνει και τίποτα το ανεξήγητο. Έμισθος λειτουργός είναι φίλε μου, αν δεν πέσει ο παράς ούτε στον κόπο να διαβάσει το μνήμα του μπατήρι δεν μπαίνει....
Α ωραια. Με αυτη λογικη και η εκκλησια ειναι ενα κτισμα. Τι να πας να κανεις. Κανε το γαμο σου στο πεζοδρομιο. Το ιδιο ειναιquote:
Μπορει καποιοι ιερωμενοι, που ειναι πολλοι, να ειναι οι χειροτεροι απο τους χειροτερους. Αυτο δεν σημαινει πως ειναι ολος ο κληρος ετσι,quote:
Συμφωνώ ! Αυτό τι σημαίνει, ότι τους έχουμε ΟΛΟΥΣ στο απυρόβλητο ? Εσύ θίχτηκες που κατηγόρησα αόριστα κάποιους που ενδεχωμένως να κάνουνε βρώμικη δουλειά....
Μαλλον αναφερθηκες στον κληρο γενικοτερα.quote:
ΤΕΣΠΑ το πλατυάσαμε το θέμα και ξέφυγε από τις προφητείες. Προσπάθησε να κάνεις ουσιαστική κουβλέντα χωρίς να μυγιάζεσαι και προπάντων ας αφήσουμε στην άκρη υποσχέσεις τύπουquote:
Αν βρεθουμε ποτε δεν θα προλαβεις να μου τα πεις.Δεν σε τιμάνε ούτε ως συνομηλιτή, ούτε ως χριστιανό.....
Οταν με αποκαλεις κουτοπονηρο και αμορφωτο πως θες να σου απαντησω?
Και κατι αλλο. Μπορει να ειμαι χριστιανος αλλα ειμαι και ανθρωπος.
Για αυτο δεν σημαινει οτι εσυ θα με βριζεις και εγω επειδη ειμαι χριστιανος θα καθομαι να τα ακουω.
Ξαφνικα τωρα μου το παιζεις ωριμος συνομιλητης αφου πρωτα εχεις ριξει ειρωνια σε μενα.
Edited by - KERRY KING on 23/08/2008 15:42:59
quote:
#προς ΟΥΚΑΣ:quote:
Να αναρωτιέσαι μόνο ένα: Θα μπορούσε ποτέ ο Θεός να δημιουργήσει τον Κόσμο διαφορετικά από ότι τον δημιούργησε; ..
Εννοεις μορφολογικα? Δεν ξερω! Παντως τον ανθρωπο τον δημιουργησε κατ εικονα και κατ ομοιωσιν. Τωρα αν ισχυει το ιδιο και για την γη, οτι δηλαδη ειναι και αυτη κατ εικονα του παραδεισου δεν ξερω. Μονο οταν περασουμε στην αλλη ζωη θα μαθουμε.quote:
Εγώ σε έβρισα βρε; Άσε τι κάνουν οι άλλοι.
Πιστεψε με ουτε εγω εχω ορεξη να καθομαι να σχολιαζω οτι λεει ο καθενας. Απλα μου την εχει σπασει ο τροπος αντιμετωπισης που ειναι μονομερης. Πιστευω να μην εχεις αντιρηση σε αυτο.
Υ.Γ.
Από το τελευταίο post σου που με αφορούσε, αξίζει να απαντήσω μόνο σε αυτό:quote:
Ένα πολύ μεγάλο μέρος της κακίας φήμης που έχει αποκτήσει η Ορθόδοξη Πίστη στην χώρα μας προέρχεται τόσο από Θεολόγους, όσο και από τους Ιερείς και τους Μοναχούς (όχι από όλους φυσικά – για να είμαστε δίκαιοι), εσείς οι Πιστοί είστε οι τελευταίοι που φταίτε καθώς δεν έχετε αντικειμενικά τις γνώσεις, αντίθετα παραπληροφορείσθε συστηματικά, για να κατανοήσετε ορθά κάποια πράγματα με αποτέλεσμα τα post σαν και του λόγου σου.Κοιταξε να δεις. Ειναι αληθεια οτι οι ιερωμενοι( οι πιο πολλοι τουλαχιστον) ειναι οτι ναναι. Για αυτο και ο παππουλης παϊσιος ειπε οτι το ξεκαθαρισμα θα ξεκινησει απο αυτους. Γιατι τα δικα μας ειναι ατοπηματα ενω τα δικα τους ανομηματα. Οσο αφορα τη θρησκεια μας, για παραπληροφορηση δεν υπαρχει. Τι παραπληροφορηση εξαλου απο τη στιγμη που η θρησκεια ειναι δεδομενη. Ειναι ιδια εδω και 2 χιλιετιες. Δεν υπαρχει προοδος στην Θρησκεια τουλαχιστον μεχρι την 2α παρουσια. Εκτος αν ηρθε Ο Χριστος στη γη ξανα και τροποποιησε το λογο του και δεν το πηρα χαμπαρι. Για αυτο και οι θρησκειες ειναι συντηρητικες.
Για αυτο και ο προοδευτισμος, ( οδηθεν προοδευτισμος), βρισκεται σε συγκρουση με την εκκλησια.quote:
Μια τελευταία ερώτηση μόνο (αν θες απαντάς) είσαι πράγματι ΟΥΚΑΣ, δηλαδή ανήκεις στα ΟΥΚ αν κατάλαβα καλά; -απλή φιλική, απορία.
Επετρεψε μου να μην σου απαντησω γιατι θα αρχισουν τα ασχημα σχολια διαφοροι καλοθελητες εδω μεσα.Αυτά από εμένα και τέλος, δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε, καθώς θα έλεγε και ο απ. Παύλος στην «προς Τίτο» επιστολή, εδάφιο 3:9.
Edited by - XD on 23/08/2008 15:55:09
Και ακτι αλλο φιλε μου οπως σου ειπα και απραπανω δεν εχω κανενα προβλημα με το αν πιστευει καποιος αλλος εδω μεσα η οχι. Αν ειναι αθεος, 12θειστης, βουδιστης. Μπορει να ειναι οτι θελει. Αυτο που δεν θελω εγω ειναι να μην θιγουν την θρησκεια μου, τα πιστευω μου γιατι θιγουν αμεσα κι εμενα. Για αυτο και η αντιδραση μου ειναι καποιες φορες ειρωνικη και ακομψη οσο ειρωνικα και ακομψα ειναι αυτα που λενε μερικοι αλλοι.
Φιλικα
ο τρέχα κλαυτικε για την διαπίστωση μου ότι εδώ και δέκα χρόνια οι χριστιανοί πιστεύουν ότι φέτος θα είναι η χρονιά που θα πιουν τούρκικο αίμα και μάλιστα είναι τόσο άνανδροι που περιμένουν να τους το κάνουν δώρο οι ρώσοι
και κάθε χρόνο δεν γίνετε τίποτα και αντί να κάτσουν να σκεφτούν
μήπως είναι ψέματα οι προφητείες αυτοί απλά τις μεταθέτουν για την επόμενη χρονιά
σε τι ακριβώς είμαι λάθος αγαπητά χριστιανόπαιδα λάτρεις του αιματοκυλίσματος και της καταστροφής;
τελικά βλέπω ότι οι χριστιανοί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ταλιμπάν φανατικοί που αν περνάτε πότε την εξουσία θα αιματοκυλούσατε όλον τον κόσμο
πραγματικά σας λυπάμαι
Εφόσον συμφωνούμε πως το παπαδαριο είναι άνθρωποι με πάθη και αδυναμίες, έχω λοιπόν κάθε δικαίωμα να τους κατακρίνω χωρίς να προσβάλλω την πίστη σου. Μάθε την έννοια της "εκκλησίας", μην την μπερδεύεις με τον ναό. Γενικά χρειάζεται να μάθεις αρκετές έννοιες για να μην γίνεσαι αντικέιμενο παρεξήγησης. Με κάθε φιλική διάθεση σου τα λέω αυτά και χωρίς να παριστάνω τον πολυμαθή - το αντίθετο θα υποστήριζα για τον εαυτό μου.
Ας μιλήσουμε για ουσιαστικά θέματα σχετικά με τις προφητείες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζουμε την προσωπική αντιπαράθεση....
Αλλα το να χαρακτηριζουν τσαρλατανους, οπως και πολλα αλλα ακομψα επιθετα για το συνολο των ιερωμενων και μοναχων ειναι ιδιαιτερα προσβλητικο.
Στο ακτω κατω θα το κρινει η ιστορια αν ειαι αληθεια η οχι αυτα που εχουν πει.
quote:
βλέπω ότι οι χριστιανοί για μια ακόμη φορά δείχνουν την αγάπη τους προς τους συνανθρώπους τους κάτι που είναι βασική αρχή στο δόγμα τους και την διαλλακτικότητα τους προς τα διαφορετικά πιστεύωο τρέχα κλαυτικε για την διαπίστωση μου ότι εδώ και δέκα χρόνια οι χριστιανοί πιστεύουν ότι φέτος θα είναι η χρονιά που θα πιουν τούρκικο αίμα και μάλιστα είναι τόσο άνανδροι που περιμένουν να τους το κάνουν δώρο οι ρώσοι
και κάθε χρόνο δεν γίνετε τίποτα και αντί να κάτσουν να σκεφτούν
μήπως είναι ψέματα οι προφητείες αυτοί απλά τις μεταθέτουν για την επόμενη χρονιάσε τι ακριβώς είμαι λάθος αγαπητά χριστιανόπαιδα λάτρεις του αιματοκυλίσματος και της καταστροφής;
τελικά βλέπω ότι οι χριστιανοί δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους ταλιμπάν φανατικοί που αν περνάτε πότε την εξουσία θα αιματοκυλούσατε όλον τον κόσμο
πραγματικά σας λυπάμαι
Εγω Αθεε δεν θα σου απαντησω. Εχεις την αποψη σου. τον τροπο με τον οποιο την παραθετεις ομως δειχνεις ποιος εισαι. Βλεπεις εγω προσωπικα το κοβω εδω το θεμα με τις ειρωνιες ως δειγμα καλης θελησης. Ευχομαι να μην το συνεχισεις.
Επισης περιμενω να δω τι θα πειτε οι υπολοιποι απο τα λεγομενα του Αθεου
quote:
OYKAS σου την "πέσαμε" πολλοί μου φαίνεται και έχεις χάσει τ'αυγα και τα πασχάλια. Ούτε κουτοπόνηρο σε αποκάλεσα ούτε αμόρφωτο.
Μπορει και να ειναι ετσι. Ειστε πολυ απο την αντιθετη μερια και να πατησα λαθος quote. Αν ειναι ετσι ζητω συγγνωμη.
quote:
Εφόσον συμφωνούμε πως το παπαδαριο είναι άνθρωποι με πάθη και αδυναμίες, έχω λοιπόν κάθε δικαίωμα να τους κατακρίνω χωρίς να προσβάλλω την πίστη σου. Μάθε την έννοια της "εκκλησίας", μην την μπερδεύεις με τον ναό. Γενικά χρειάζεται να μάθεις αρκετές έννοιες για να μην γίνεσαι αντικέιμενο παρεξήγησης. Με κάθε φιλική διάθεση σου τα λέω αυτά και χωρίς να παριστάνω τον πολυμαθή - το αντίθετο θα υποστήριζα για τον εαυτό μου.
Μποριε και να ειναι ετσι οπως τα λες
quote:
Ας μιλήσουμε για ουσιαστικά θέματα σχετικά με τις προφητείες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζουμε την προσωπική αντιπαράθεση....
Κανενα προβλημα
[/quote]
quote:
Ειστε πολυ απο την αντιθετη μερια και να πατησα λαθος quote.
Αν το καλοσκεφτείς, δεν υπάρχει "αντίθετη μεριά".
Στην αναζήτηση τηε αλήθειας είμαστε όλοι, ο καθένας απλή την προσεγγίζει διαφορετικά ![]()
quote:
Επισης περιμενω να δω τι θα πειτε οι υπολοιποι απο τα λεγομενα του Αθεου
Συμφωνώ στο ότι το "ζουμί" των προφητειών κάθε άλλο παρά στοργικό και δίκαιο Θεό μας παρουσιάζει. Επίσης βγάζει κάργα εθνικιστικούς πόθους. Γιατί πχ να δώσουνε οι Ρώσσοι την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα και να μην την κρατήσουνε για πάρτη τους ? Ή να την δώσουνε στους Βούλγαρους που είναι και πιο στενοί τους σύμμαχοι (και σε επίπεδο εκκλησίας).
Πάντως δεν συμφωνώ με το ύφος του αθεος, ειδικά τώρα που προσπαθούμε να χαμηλώσουμε τους τόνους και να επανέλθουμε στην συζήτηση....
quote:quote:
Ειστε πολυ απο την αντιθετη μερια και να πατησα λαθος quote.quote:
Αν το καλοσκεφτείς, δεν υπάρχει "αντίθετη μεριά".Στην αναζήτηση τηε αλήθειας είμαστε όλοι, ο καθένας απλή την προσεγγίζει διαφορετικά
Απλα χωριζω αυτους που πιστευουν στις προφητειες και σε αυτους που δεν τις πιστευουν. Μπορει να ειναι και λαθος μου. Τεσπα.quote:
Επισης περιμενω να δω τι θα πειτε οι υπολοιποι απο τα λεγομενα του Αθεουquote:
Συμφωνώ στο ότι το "ζουμί" των προφητειών κάθε άλλο παρά στοργικό και δίκαιο Θεό μας παρουσιάζει. Επίσης βγάζει κάργα εθνικιστικούς πόθους. Γιατί πχ να δώσουνε οι Ρώσσοι την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα και να μην την κρατήσουνε για πάρτη τους ? Ή να την δώσουνε στους Βούλγαρους που είναι και πιο στενοί τους σύμμαχοι (και σε επίπεδο εκκλησίας).Λοιπον. Κοιτα να δεις. Οπως το βλεπω εγω ετσι?
Ο Θεος ειναι στοργικος οπως ο πατερας στα παιδια του. Αν ομως καποιο απο τα παιδια του δεν παιρνει απο λογια τοτε πιπτει ραβδος. Ετσι δεν ειναι? Αν ειναι καποιος απο εσας γονεας καταλαβαινει τι εννοω. Ισως ετσι να πραξει και ο Θεος. Δεν ειμαι εγω αυτος που τον κρινει για το πως θα αντιδρασει.
Βεβαια, ειναι και απο τη δικη μας μερια λιγο ακραιοι μερικοι που μιλανε για αφανισμο λαων, και οτι εμεις ειμαστε οι καλοι κτλ. Ενταξει αυτα εγω τα θεωρω λαθος. Γιατι ολοι μας ξερουμε τι σοι πραγμα ειμαστε οι νεοελληνες και τι ζωη κανουμε. Μεσα στην αμαρτια καθε μερα. Γιατι εμας να μας λυπηθει ο Θεος?
Τωρα μπορει να πει καποιος οτι δεν μιλαμε απλα για μια σφαλιαρα ενος γονεα αλλα για θανατο. ΚΑι θα εχει δικιο οποιος το πει. Αλλα θα το παω ακομα παρα περα. Μπορει για εμας η επι γης ζωη να ειναι το υψιστο αγαθο. Εχει αναρωτηθει κανενας οτι μπορει και να κανουμε λαθος? Ποιος μου λεει εμενα οτι μετα το θανατο δεν υπαρχει συνεχεια καπου αλλου που εκει ειναι ουσιαστικα η πραγματικη ζωη?
Ισως καποιος να παρερμηνεψει αυτο που λεω ισως γιατι δεν μπορω να το μεταφερω σωστα.
Στο αλλο θεμα τωρα:
Εχει λεχθει οπως εχεις ηδη διαβασει σε προηγουμενα ποστ, συμφωνα με καποια προφητεια το εξης:
Οι Οι ρωσοι θα επιτεθουν στην Τουρκια οχι γιατι αγαπανε εμας αλλα για δικα τους συμφεροντα. Και αφου την ισοπεδωσουν θα φτασουν μεχρι τα Ιεροσολυμα. Οπως ειναι γνωστο οι εβραιοι δεν ειναι συμπαθεις στους Ρωσους. Μετα θα χασουν εκει οι Ρωσοι απο ΝΑΤΟ και ΕΕ και θα τραβηχτουν πισω. ΚΑτα την υποχωρηση θα παραδωσουν την Πολη τους Ελληνες γιατι ετσι θα τους συμφερει. Δεν θα ειναι μονο δικη τους υποθεση μονο αλλα και αλλων κρατων για το ποιος θα την εχει. Φανταζομαι πως η αδυναμη στρατιωτικα Βουλγαρια δεν εχει ουτε τον εξοπλισμο ουτε την δυναμη να κρατησει μια αλλη περιοχη οταν δεν μπορει καλα καλα να μανατζαρει το εδαφος της απο τη μαφια. Σε αυτο προστιθεται το γεγονος οτι η μονη που δεν θα παρει μερος στον πολεμο θα ειναι η ελλαδα. Αυτο σημαινει οτι θα εχει αρτιο εξοπλισμο και πληρες στρατευμα για να μπορεσει να εγγυηθει την ασφαλεια στην περιοχη. Ισως ετσι ερμηνευται οτι θα μας την παραχωρησουν Δεν ξερω αν θα γινει οντως ετσι, υποθεση κανω.
Επισης θελω να ξεκαθαρισω οτι δεν επιθυμω να παρουμε την πολη αν ειναι να σκοτωθουν εκατομμυρια κοσμακης. Προλο που δεν γουσταρω τους Τουρκους καθολου, δεν μπορω να ευχομαι για τον θανατο τους. Μακαρι να τα ειχαμε παρει ολα τα εδαφη μας ειρηνικα. Αλλα δειτε στην ιστορια της ανθρωποτητας αν εχει γινει παραχωρηση εδαφων ποτε χωρις να ανοιξει ρουθουνι! Δυστυχως ετσι ειναι!
Πάντως δεν συμφωνώ με το ύφος του αθεος, ειδικά τώρα που προσπαθούμε να χαμηλώσουμε τους τόνους και να επανέλθουμε στην συζήτηση....