ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Loucas30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/01/2004, 13:51:05
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
SIMORI ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΘΕΣΩ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ
ΚΡΑΤΟΣ ΕΘΝΟΣ ΛΑΟ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΑ ΗΘΗ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ.
ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΩΝ.
ΑΝ ΟΧΙ ΑΝΑΛΥΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ.
ΦΙΛΕ ΑΝΑΛΥΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Η SIMORI,
ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ), ΝΑ ΤΟΝ
ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΜΕ (ΛΕΞΗ - ΚΛΕΙΔΙ ΑΝΑΛΥΩΝ, ΑΝ ΟΧΙ ΔΙΟΡΘΩΝΕ ΜΕ)
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΜΑΖΑ, ΕΥΚΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ, ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ, ΚΑΙ
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ.
ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ
ΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ.
ΕΓΩ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΩ (ΠΡΟΣΠΑΘΩ) ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ....
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΤΑ ΦΩΤΑ
ΜΟΥ ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ.

ΜΕ ΣΑΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

16/01/2004, 13:54:26
ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΒΑΣΜΟ
ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ..........

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
20/01/2004, 02:21:55
Αγαπητοί μου,φίλες και φίλοι γεια σας.

Ας συζητήσουμε τον πρώτο σκοπό της παιδείας : ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ!

Έχετε σκεφθεί ποτέ πως πρέπει :
"ο δάσκαλος να διδάσκει ..διδασκόμενος";
Σήμερα γίνεται το μεγάλο λάθος οι δάσκαλοι ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΎΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. Αποτέλεσμα : ΜΗΔΕΝ!! Ρωτήστε όποιο νέο θέλετε για τη μάχη του Μαραθώνα,για Ναυμαχία της Σαλαμίνας,κλπ.και θα πάρετε την απάντηση : ..μεγάλε μου βάζεις δύσκολα ή δεν ξέρω ή θα δώσει λάθος απάντηση.Αυτό δεν σημαίνει πως ίσως δεν έχει διαβάσει.Αυτό σημαίνει πως ο δάσκαλος ή ο καθηγητής δεν είχε την ικανότητα να μεταδώσει τις γνώσεις του στους μαθητές του.Αλλά παράλληλα δεν είχε και την ικανότητα "ν'ακούσει" τη γλώσσα των μαθητών του!!
Βέβαια το θέμα μας δεν είναι αν οι νέοι αποστηθίζουν τα κεφάλαια ή
μαθαίνουν "παπαγαλιστί" τις διάφορες ημερομηνίες.Το θέμα μας είναι να μπορεί ο μαθητής ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΕΙ το μάθημα.Να φαντασθεί το γεγονός του
μαθήματος και να το περιγράψει στο δάσκαλο έτσι όπως το "αισθάνθηκε" με δικά του λόγια και ο δάσκαλος ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΉ ΤΟΥ.
Τότε και μόνον τότε θα ξέρει πως να τον εκπαιδεύσει σωστά "εκπέμποντας" τα κατάλληλα λόγια "στο μήκος κύματος" του εγκεφάλου του κάθε μαθητή.
Ίσως θα μου πείτε πως απαιτείται πολύς χρόνος για να γίνει κάτι τέτοιο και θα συμφωνήσω ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ. Σιγά , σιγά όμως ο δάσκαλος θα αποκτήσει την ικανότητα να αντιλαμβάνετει την ικανότητα του κάθε μαθητή του με μια ματιά!!!

Πριν αποφασίσουμε για τον τρόπο που θα προτείνουμε ή που θα εφαρμόσουμε,ο καθ'ένας μας στον κύκλο του , ας κάνουμε ΄(ο καθένας μας)μερικές αναλύσεις και εκτιμήσεις για το πως φαντάζεται πως η παιδεία μπορεί να ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕΙ!!!

Όταν θα μιλώ :ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Ή ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ Ή ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ Η ΗΛΙΚΙΑ!!!

ΑΝΑΛΥΩΝ

+

20/01/2004, 18:39:37
Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το μάθημα Ελληνικής ιστορίας που γίνεται στα σχολεία?
Κάπου άκουσα πως η Ελληνική ιστορία έχει κατά πολύ μειωθεί στα σχολικά βιβλία και πως τα παιδιά μαθαίνουν απλώς τα βασικά, εννοώ φυσικά μετά την τελευταία μεταρύθμιση.. Εγώ πάντως απ' ότι μου έχουν πει παιδιά του λυκείου πως η Αρχαία Ελληνική γλώσσα διδάσκεται από το γυμνάσιο πλέον και όχι μόνο στο λύκειο όπως γινόταν μεχρι πριν 5-7 χρόνια πρι?
Ισχύει κάτι τέτοιο? γνωρίζει κάτι κάποιος για να πει?

Πάντα με φιλική διάθεση..

Σίγουρα φίλε Αναλύων.. στόχος του καθηγητή και του δασκάλου δεν είναι απλά να κάνει απαγγελία του μαθήματος και να φύγει αλλά να μεταδώσει στα παιδιά την αξία που έχει το μάθημά του..
Τί μπορούμε όμως να κάνουμε γι' αυτό εμεις? Μήπως απλά να τρέξουμε τα παιδιά στα φροντιστήρια?

Πάντα με φιλική διάθεση..

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

RathamanthesΜέλος
23/01/2004, 09:28:25
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ Η ΑΝ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ/ΕΡΕΥΝΟΥΝ/ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΔΗΟΡΘΩΘΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΩ ΣΚΛΗΡΟΣ, ΔΕΝ "ΦΥΓΟΥΝ" ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΝΙΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΕΝΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ (ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΙΣΩΣ?) ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ/ΕΘΝΩΝ? ΕΙΜΑΙ 32 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ, ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΛΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΗΜΟΥΝ, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ.

ΑΚΟΥΓΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΤΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, Η ΝΑΣΑ ΜΕΛΕΤΑΕΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ?

ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ? ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΤΟ ΝΕΡΟ 3-4 ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ, ΜΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΣΤ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 23 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΩ ΜΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ ΕΔΩΣΑ 18 ΕΥΡΩ. ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ? ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ, ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ Η ΩΡΑ, ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.

ΝΑ 'ΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.

23/01/2004, 17:44:06
ΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΑΜΕ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ. ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ.

Η ΑληθΕΙα δΕν εΙΝαΙ πΑνΤΑ λΟγΙΚη
25/01/2004, 23:13:47
Se eyxaristw file ANAZHTHSHTHSALI8EIAS gia thn apantisi sou.. Eyxomai na ta pas kala kai san ma8itis.. opws katalavainw, kai edw mesa, 8a exeis antileif8ei poso simantiki einai h anaktisi gwnsewn... eyxomai na ta pas kala..

Panta me filiki dia8esh.......

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

25/01/2004, 23:38:15
Filoi, enas tropos antimetwrpishs tou 8ematos einai h epilogi tou psifou mas.. kai oxi kata to symferon mas alla to symferon olwn..Mipos prepei na drasoume epitelous kai na allaxoume ta pragmata? kai den anaferomai na allaxoume pros symferon ths N.D. alla na psaxoume ekei pou pragmatika mporoume na entopisoume ayto pou mas kalyptei ideologika? Kai an den mas kalyptei? E, tote exoume to dikaiwma na mhn psifisoume h na rixoume kai akyro gia akoma kalytera apotelesmata..
8ewrw pws prepei na symetexoume oloi stis opoies ekloges kai na min ginoume Ameriki.. alla 8ewrw pws exoume to dikaiwma na rixoume leyko h akyro... ean ayto mas ekfrazei.. h an tipota allo den mas ekfrazei.. h akoma na rixoume thn psifo mas se ena mikrotero komma.. giati prepei na afinoume na "monopwloun"synexws ta dyo megala komata? Mipos den eidame ta apotelesmata tous ola ayta ta xronia?

Ena allo pragma pou 8ewrw tromera epikairo kai malista genikotera diaxroniko.. Den sas kanei entypwsh to gegonos ths ana8ematishs sxedon olou tou Ellinikou laou gia thn ekastote "kyvernisi" kai telika ta apotelesmata twn eklogwn vriskontai ka8e fora ston idio paranomasth? Giati ayto? Den ma8ainoume apo ta la8h mas pote?

Sygxwreste me pou efere to 8ema gyrw apo thn politiki alla nomizw pws 8a eprepe na to prosegisoume kai etsi.. kai otan lew politiki den ennow kommatiki...se kamia periptwsh...den 8a to epetrepa ston eayto mou na syzhtisw gia kommata..

Filoi mou nomizw pws yparxoun lyseis.. molis sas anefera mia..
Kai sigoura yparxoun tropoi na epemvoume se ayta pou den mas aresoun.. hdh nomizw yparxei ena tameio paraponwn gia ton politi.. Mipos mas apagoreyete h idrysh mias opoiadipote omadas (oxi kommatikis vevaia) pou na presveyei kai na diekdikei lyseis gia ta provlimata pou antilamvanontai oi polites olhs ths xwras?As rwtisoume enan dikigoro.. kapoion eidiko..

Alla na mhn minoume me ta xeria stayrwmena..

Panta me filiki dia8esh...

Η ομορφιά απλώνεται.....

SIMORIL .......

25/01/2004, 23:45:21
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ......γίνεται πλέον πραγματικότητα...!

Η Ελλάς επέρχεται αναπόφευκτα θέλουμε δεν θέλουμε, οι άνθρωποι ψάχνουν για απαντήσεις στα ερωτήματα του σήμερα...και αποδεικνύεται όλο και περισσότερο πως μόνο η Ελλάς μπορεί να διδάξει τον άνθρωπο να σκέφτεται.

Όση παιδεία και να κατέχει κανείς δεν ξέρει τίποτα, η καθαρή σκέψη μόνο φέρνει λύση και αρμονία.

Το μόνο πρόβλημα του κόσμου λοιπόν είναι πως κανείς δεν ξέρει να σκέφτεται γιατί απλά ο "πυρήνας" της σκέψης έχει κρυφθεί....μα όχι για πολύ...!

Μια συμβουλή προς όλους....

Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο;;;;

Αυτογνωσία!!

Μα πάνω απο όλα λειτουργήστε σιωπηλά...

Υ.Γ.
Η Δύναμη ενός Έλληνα που ξέρει τον εαυτό του αφομοιώνει χιλιάδες κόσμο!!

Η Δύναμη ενός Έλληνα νικά το Σκότος!!

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
26/01/2004, 02:00:53
Αγαπητοί μου φίλοι γεια σας. (ΦΙΛΟΙ , Ανεξαρτήτως φύλλου)!!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ : Αν βρεθεί ένας Δικηγόρος μέσα σε πλήθος ανθρώπων και φωνάξει π.χ. "ποιός γνωρίζει Αστικό Δίκαιο" ; Τότε μέσα από το πλήθος αυτοί που θα του απαντήσουν ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.
Αν βρεθεί ένας Μηχανικός μέσα σε πλήθος και φωνάξει "ποιος γνωρίζει αντοχή υλικών" , θα απαντήσουν ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,κ.ο.κ.

Με το ανωτέρω παράδειγμα ήθελα να σας επισημάνω πως ΑΠΕΥΘΕΙΝΟΜΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ!!!

Πιστεύω δε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ΓΝΩΣΤΕΣ που ή θα απαντήσουν ευθέως ή δια πλαγίου τρόπου.Σημασία έχει όμως,πως σήμανα το καμπανάκι
και πως σιγά,σιγά ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΙ ΘΑ ...ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ και θα δραστηριοποιηθούν,καθ'ένας στον ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ.

Τα κόμματα και τους πολιτικούς μην τους λαμβάνετε καθόλου υπόψη γιατί δεν μπορούν να ξεφύγουν από ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ όσο κι αν κάποιος απ'αυτούς να το θέλει.Μπορούμε να τους ψηφίζουμε,ο καθ'ένας μας κατά το προσωπικό του συμφέρον σχετικά με τα διάφορα μέτρα που εξαγγέλουν,(γιατί πρέπει και να δουλέψουμε για να ζήσουμε)!!

Σχετικά με την ΠΑΙΔΕΙΑ,πέραν από την ΑΓΩΓΗ,πρώτον ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ και δεύτερον ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ,ίσως θα έπρεπε να αρχίσουμε και τη διόρθωση της ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ , μέχρι να επιστρέψουμε στη ...ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΑΣ!!!

Αυτά για την ώρα.Σας χαιρετώ με αγάπη.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+