ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "Παράξενα" της Καλαμάτας - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- "Παράξενα" της Καλαμάτας - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

gioconda hexe31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
gioconda hexeΝέο Μέλος
15/02/2004, 17:38:44
Jasas, (sorry, an den ta "milao" poli kala ta Ellinika, ime Ellinida alla eho megalosi Germania ke ute den piga se Elliniko sholio)

tha ithela na matho oti dipote "parakseno" kserete ja tin Kalamata. Ego eho akusi (ohi oti to theoro parakseno)oti eki mazeyonte mia fora to hrono oli i satanistes tis Elladas(an ine kanis satanistis na mas pi, leptomeries omos den me endiaferun)ke oti genika ehi polus satanistes. Grapste oti alo kserete, ohi mono ja satanismo.

sas eyharisto

gioconda hexe

diafestorΝέο Μέλος
16/02/2004, 01:27:07
se diabebeo oti h kalamata exei pola paraxena
oi satanistes einai panyou kai mallo asxeto gia kapoion pou psaxnei TO KATI ALLO...pes mas loipon ti 8es na ma8eis?

ενας απ'τους 300

gioconda hexeΝέο Μέλος
16/02/2004, 18:55:46
Ne Diafestor, to kserume pos ehi pantu satanistes!!
Ala stin Kalamata mazeuonte OLI i satanistes tis Elladas, opos eho akusi.
Arketa ja to thema -satanistes-
Lipon, thelo na ta matho ola, pes mu oti kseris ja tin Kalamata ke oti allo eki ine ja sena "parakseno" i opos les
- to kati allo-

Gioconda

Edited by - gioconda hexe on 16/02/2004 18:56:35

16/02/2004, 22:12:35
Κι εγώ που νόμιζα ότι το μόνο παράξενο εκεί ήταν οι ελιές <Καλαμών>..κι 'εχω και μια πείνα!!
Πλακίτσα κάνω,ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε.
ΑΑΑ! Και κάτι άλλο!
Αν δεν έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα,γιατί δεν γράφετε ελληνικά να σας διαβάζουμε ευκολότερα?
Ευχαριστώ!

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

diafestorΝέο Μέλος
17/02/2004, 01:00:50
EΛEΥΘΕΡΙΤΣΑ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ 'ΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ
ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΕ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΛΒΑΣ...(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ 'ΓΩ ΠΛΑΚΑ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΗ GIOCONDA HEXE
1.Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΣΤΡΟ -ΕΠΟΧΗΣ ΓΟΔΕΦΡΙΔΟΥ-ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ!
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΙΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!
2.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟΕΣ-ΕΠΟΧΗΣ '21-ΙΣΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΟΤΙ Η ΣΠΗΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΔΕ ΒΟΣΚΟΥ...
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΡΙΝ 26 ΧΡΟΝΙΑ!!!
3.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
ΤΟ 1986 ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΛΕΙΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ''ΡΗΓΜΑ''ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΘΥ -ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ- ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΛΑΘΙ
ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΟ ΡΗΓΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΕΙΚΤΟΥΣ...
ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ?

Υ.Γ. ΦΙΛΕΝΑΔΑ GICONDA ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ''ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ'' ΠΕΣΤΟ ΑΠΛΑ
ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ
ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ???
ΑΓΑΠΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ -ΚΑΙ ΑΣ ΜΕΝΩ ΑΛΛΟΥ-ΚΑΙ ΔΕΝ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΝ ...

ενας απ'τους 300

clearthoughtΜέλος
17/02/2004, 01:16:46
Kαλησπερα και απο μενα...
Με παραξενεψε αρκετα το συγκεκριμενο θεμα..
καθως έχοντας καταγωγη απο ΚΑλαματα και μεγαλωνωντας εκει...
δεν εχω παρατηρησει κατι ΤΟΣΟ πια παραξενο...
Θα συμφωνησω με τον diafestor για το οτι η ΚΑλαματα εχει παρα πολλους αρχαιολογικους χωρους..παρα πολλα καστρα παρα πολλες σπηλιες και ...
παρα πολλες αποκρυφες παραλιες

Αλλα και γω δεν μπορω να καταλαβω το ..κολλημα ..και ειδικοτερα στους σατανιστες...(Ολοι οι σατανιστες μαζευονται και στην Καρπαθο..τι παει να πει αυτο δλδ>????)
Ας προσεχουμε λιγακι με τα οποιαδηποτε σχολια μας...
Και αγαπητη gioconda hexe θα ήθελα κι εγω να μαθω τι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι αυτο που θελεις να μαθεις....

Με εκτιμηση,

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"
OPEN YOUR MIND AND THINK CLEAR!

gioconda hexeΝέο Μέλος
17/02/2004, 02:17:28
Ksekoliste! Apla sas ipa ti akusa! Ki ego tin agapo tin Kalamata, toso poli pu se dio hronakia tha pao monima, giafto ke thelo na matho ti kserete gia tin Kalamata.
Ke otan grafo -oti dipote- enoó ke -oti dipote- ke ohi kati sigekrimeno!
Eyharisto, gia tis apokrifes paralies ksero ki ego

Gioconda

Edited by - gioconda hexe on 17/02/2004 02:22:15

Edited by - gioconda hexe on 17/02/2004 02:25:28

17/02/2004, 14:13:44
quote:
ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΕ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΛΒΑΣ...(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ 'ΓΩ ΠΛΑΚΑ)

Σαφώς και κάνεις πλάκα...
Γιατί μου θύμισες τώρα τον χαλβά?
Η μαμά μου φίλε μου δεν με ταίζει εδώ και καμμιά 20αετία.Βγάζω μόνη το ψωμάκι μου..
Τώρα η δίαιτα, έ έχω και μια ηλικία,να χοληστερίνη,να πίεση...
Στο θέμα μας.
Για μένα η Καλαμάτα είναι πανέμορφη πόλη.
Την εχω επισκεφτεί κατά το παρελθόν αρκετές φορές.
Για τις απόκρυφες παραλίες κλπ,δεν γνωρίζω.
Για τα όμορφα παραθαλάσσια μαγαζάκια όμως!!!
Και τα αξέχαστα εκείνα μεζεδάκια(Ναι,πάλι το φαγητό diafestor)
quote:
Ki ego tin agapo tin Kalamata, toso poli pu se dio hronakia tha pao monima, giafto ke thelo na matho ti kserete gia tin Kalamata.

Ναι, αξίζει πράγματι καλή μου.
Οπότε το γοργόν και χάρην έχει,άσε την βροχερή Γερμανία και μετακόμισε,κάτω από τον καταγάλανο ουρανό της Καλαμάτας!

clearthoughtΜέλος
17/02/2004, 15:46:42
quote:

Τώρα η δίαιτα, έ έχω και μια ηλικία,να χοληστερίνη,να πίεση...

Να'σαι καλα βρε Ελευθεριτσα με εκανες και γελασα..

Η γιαγια μας η Ελευθερια

Παντως η Καλα ματα ειναι πραγματι υπεροχη πολη...
Και για οσα κι αν λεγονατι μη δινεις σημασια αγαπητη gioconda hexe...
Για παντου και για ολους ακουγονται διαφορα...
Παντως ειναι μεγευτικα να ζεις εκει...
Εισαι πολυ τυχερη...
Εγω κατεβαινω πολυ συχνα (καθε 15νθημερο) με ηρεμει η θαλασσα (ειτε τρικυμμιωδης ειτε γαληνια εχει μια υπεροχη ομορφια) και φυσικα ολα τα καστρα και οι ελαιωνες μου δινουν πραγματι την αισθηση οτι βρισκομαι στην Ελλαδα!!!!

Υπεροχες ομορφιες που ..εχουμε!!!

Με εκτιμηση,

"ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ"

diafestorΝέο Μέλος
18/02/2004, 01:51:10
για την καθε ελευθεριτσα ...
δεν μας ενδιαφερεει κοπελα μου πια σε ταιζει
αλλο ειναι το θεμα μας,ξυπνα λιγο(σαφος και δεν κανω πλακα)
μιλαμε για ελλαδα για μερη μυστικα ....και εσυ μασουλας!!!για ονομα,νομιζα οτι ειμαστε σε σοβαρο site...think so ory!!

ενας απ'τους 300

18/02/2004, 12:02:43
quote:

Χμ! εσύ μου επιτέθηκες προσωπικά και μάλιστα χωρίς λόγο.
quote:
μιλαμε για ελλαδα για μερη μυστικα ....και εσυ μασουλας!!!για ονομα,νομιζα οτι ειμαστε σε σοβαρο site...think so ory!!

Χμ, ξέρεις θα μπορούσα να αντεπιτεθώ,και να σε προσβάλω εξίσου καλά.
Δεν το κάνω όμως..Σέβομαι τον χώρο που με φιλοξενεί,αλλά και όσους μπαίνουν για να δουν κάτι σχετικό με το θέμα.Λες το <θεμα μας>,αλλά στοιχεία ακόμα δεν είδα(Οπως και στον ΚΑΙΑΔΑ).Ευελπιστώ ότι αυτή τη φορά θα ψάξεις κι εσύ λίγο,και δεν θα μας βρίζεις όπως στο άλλο θέμα σου,επειδή προσπαθούσαμε να σε βοηθήσουμε...
Με καλή διάθεση πάντα,διότι εδώ μέσα ανταλλάσω απόψεις,και τίποτε άλλο.
Το ίδιο θα έπρεπε ΙΣΩΣ να κάνεις κι εσύ,αφού δεν με ξέρεις.
Γιατί ανακατεύεις το site στα λόγια σου?
quote:
αλλο ειναι το θεμα μας,ξυπνα λιγο

quote:

quote:
ειμαστε σε σοβαρο site...think so ory!!

quote:

Αν site εννοείς το forums,εμείς όλοι το αντιπροσωπεύουμε και το κάνουμε σοβαρό ή αστείο..

Edited by - Ελευθερία on 18/02/2004 18:08:28

drumx13Μέλος
18/02/2004, 18:58:44
Το καστρο στην καλαματα ειναι κλειστο στο κοινο γιατι δεν υπαρχει διορισμενος δημοτικο υπαληλος ή υπαληλος της αρχαιολογιας που να επιβλεπει και να εχει την ευθηνη των επισκεπτων. Ολο και ολο εχει μια σπηλια διαμωρφωμενη σε μοναστηρι εντος του καστρου και ενα αμφιθεατρο ιδιοκτησια του δημου.

Δεν επιτρεπετε η εισοδος γιατι ειναι επικυνδηνα χαλασματα εκει χωρις περιφραξη και ειδικα το κοματι που βλεπει προς την Ν αγορα, ενω επιτρεπετε η εισοδος στο αμφιθεατρο μονο για μουσικες και θεατρικες εκδηλωσεις με σεκιουριταδες.

Για σπηλιες υπαρχουν αρκετες και οντως ειναι κατηλημενες απο τσοπανηδες που παρκαρουν τα ζωντανα τους στα βουνα τα καλοκαιρια

Σπηλια εχω και εγω μια πανω απο την κοινοτητα Σπερχογειας κληρονομια απο τον παππου με το δικαιωμα της χρισηκτησιας...

Aλλη σπηλια γνωστη και παραξενη ειναι στην παραλια σαντοβα...
παραξενη για τι ειναι υποθαλασια περιπου ενα μετρο αλλα εχει μεσα αμουδια συμφωνα με μαρτυριες φιλων

εγω αν και εψαξα δεν την βρηκα...
Παραλιες ενα σωρο.... αν και εχουν καταληφθει απο *****
που ψαχνονται για "λιγο κρασι λιγο θαλασα και το αγορι τους"

υπαρχει τεραστιο ρηγμα στα Γιανιτσανικα (συνοικια) και οχι στο καλαθι....
εχω ιδια πειρα αφου εκει με βρηκε ο σεισμος του 1986 13 Σεπτεμβριου σαβατο 20:24

Στο βουνο καλαθι επεσαν καποια βραχια και εγινε ντορος διοτι η περιοχη ειναι απο της καλυτερες και ακριβοτερες περιοχες για ανοικοδομηση στην Ελλαδα (βουνο και θαλασσα). Υπηρχε συμφερον να πεσουν οι τιμες.
Υπαρχει υπογειο ρευμα με νερο που καταληγει στην θαλασα απο την περιοχη φιλοξενια και μεχρι την Μαντινεια

οσο για τον σεισμο και τα περι

quote:
ΤΟ 1986 ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΛΕΙΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ''ΡΗΓΜΑ''ΑΡΚΕΤΑ ΒΑΘΥ -ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ- ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΛΑΘΙ
ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΟ ΡΗΓΜΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΕΙΚΤΟΥΣ...
ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ?

ειναι ραδιο αρβυλα

Πανω στο ταυγετο μαζευονται εσχατως καποιοι αρχαιολατρες (απο Σπαρτη και καλαματα) και αλλοι σε ενα μοναστηρι του προφητη Ηλια πρωην αρχαιολοελληνικο ναο και καινε θυμιαματα (λιβανι) σε τεραστιες ποσοτητες...
Η ειδοδος και η προσεγγιση ειναι ελευθερη αρκει να εχεις το πνευμονι να ανεβεις εκει πανω καθοτι ειναι περιπου 3 ωρες μακρια απο την εθνικη οδος Καλαματας Σπαρτης και πας με τα ποδια .

Αλλο big event στην πολη ειναι τον 15Αυγουστο που πολυ προσκυνητες ανεβαινουν στην παναγια την δημιωβητισα με τα ποδια απο την πολη
κατασκηνωνουν εκει το βραδυ.

14 Σεπτεμβριου αρχιζει το πανηγυρι στην Μεσηνη..(θαυματουργη εικονα απο τον βουρκανο)

2 Φευρουαριου κορυφωνωνται οι εορτασμοι για την πολιουχο Υπαπαντη του κυριου (θαυματουργη εικονα)

Εντυπωσιακη ειναι η αναπαρασταση της Επαναστασεως του 1821 καθε 23 Μαρτιου

εντυπωσιακα ειναι τα αεροστατα αυτες της μερες (Αποκριες)
και πολυ "φασαρια" εχει το πασχα

ειμαι καλαματιανος που ζω στην Λαρισα λογω δουλειας τα τελευταια 8 χρονια αλλα πηγαινω συχνα ...

τελος

Η καλαματα ειναι "κλειστη" πολη για τους καλαματιανους με εντονο θρυσκευτικο συναισθημα και δυσκολα μπορεις να εχεις "privecy"

Σατανιστες δεν ειδα

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

drumx13Μέλος
18/02/2004, 19:23:18

gioconda hexe απο ποιο μερος στην γερμανια γραφεις???

clearthoughtΜέλος
18/02/2004, 20:54:34
quote:

14 Σεπτεμβριου αρχιζει το πανηγυρι στην Μεσηνη..(θαυματουργη εικονα απο τον βουρκανο)

Καλησπεριζω...

Πραγματι..εαν λοιπον δειτε φλογες να "περπατουν" τα μεσανυχτα της παραμονης της Κοιμησεως της Θεοτοκου (13 προς 14 Αυγουστου) στον Βουρκανο...(βουνο της Μεσσηνης) δεν προκειται για μεταφυσικο φαινομενο ...
Οι πιστοι ανεβαινουν με τα ποδια στο "πανω μοναστηρι" (εκτος απο κατι εξαιρεσεις αγροτικων αυτοκινητων...που μας γεμιζουν σκονη..γιατι βαριονται να περπατησουν) για να κατεβασουν τη θαυματουργη εικονα της Παναγιας στο "κατω μοναστηρι" το οποιο λειτουργει και ειναι η μεγαλυτερη μονη της περιοχης που στη συνεχεια θα διατεθει για λαϊκο προσκυνημα...
Τελικα ,υπαρχουν επεξηγησεις για τα "παραξενα του νομου Μεσσηνιας"

drumx13Μέλος
18/02/2004, 21:54:34
Καλησπερα πατριωτη
δεν εχω παει ποτε στον βουρκανο για την διαδρομη που λες αλλα παντα ηθελα να το κανω ...

Η καλαματα προσφατα ψηφιστικε μεσα στις 4 καλυτερες πολεις για να ζει κανεις μετα τον Βολο την Αλεξανδρουπολη και την θεσαλονικη σε ηλεκτρονικη δημοσκοπηση που ελαβε χωρα...

Ελπιζω καποτε να καταφερω να παω εκει να μεινω
μαλον οταν παρω συνταξη

18/02/2004, 22:09:23
quote:
εντυπωσιακα ειναι τα αεροστατα αυτες της μερες (Αποκριες)
και πολυ "φασαρια" εχει το πασχα

Η Καλαμάτα είναι γνωστή για ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερα... θορυβώδες έθιμο. Σε ανάμνηση του ηρωισμού που επέδειξαν οι Μεσσήνιοι επί Τουρκοκρατίας, οι οποίοι σύμφωνα με το θρύλο, χρησιμοποίησαν σαΐτες γεμάτες εκρηκτικά και αναχαίτισαν το ιππικό των Τούρκων, τρομάζοντας τα άλογα τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την εφευρετικότητα των Ελλήνων αλλά και ότι η νίκη σε μια μάχη δεν αποκτιέται μόνο μέσω της αριθμητικής υπεροχής.

Ετσι κάθε χρόνο ανήμερα το Πάσχα πλήθος ανθρώπων συγκεντρώνεται στο γήπεδο Μεσσηνιακού όπου 10 - 15 ομάδες των 15 έως 30 ατόμων επιδίδονται σε ένα εκκωφαντικό σαϊτοπόλεμο.
Δυστυχώς έχω πάει 3 φορές κι αυτές μέσα στον Ιούνιο.
Ωραία ιδέα πάντως να την επισκεφθεί κανείς το Πάσχα ή το Δεκαπενταύγουστο!

drumx13Μέλος
18/02/2004, 22:38:36
πω πω ξεφτιλα
καλαματιανος και ξεχασα το σαιτοπολεμο και τα μπουλουκια την Μ Παρασκευη...
ασυγχωρητος
να σε καλα Ελευθερία

clearthoughtΜέλος
18/02/2004, 23:12:18
Kαλησπερα και σε σενα πατριωτη...αν και ειμαι πατριωτισσα
Πολυ σωστη η παρατηρηση της Ελευθεριας..οι σαϊτοπολεμοι...
Πανικος επικρατει ...εγω καταγομαι απο ενα χωριο της Μεσσηνης (Ιθωμη...σιγουρα την ξερεις πατριωτη...) και γινεται πανικος σε διπλανο χωριο την επομενη του Πασχα..τη ΔΕυτερα του Πασχα...
Το εθιμο λεγεται το "καψιμο του Ιουδα"...
Κρεμουν ομοιωμα του Ιωδα...και το καινε με σαϊτες...
Μετα γινεται ατραξιον και επιδειξη με βαρελοτα...
Αχ! Τι μου θυμησατε...Νοσταλγησα τον τοπο τωρα....
Παω να δω φωτογραφιες...
Θα επανελθω και με αλλα εθιμα...
Τα φιλια μου σε ολους...

Edited by - clearthought on 18/02/2004 23:14:32

diafestorΝέο Μέλος
19/02/2004, 01:38:33
mr drumx13
den EXEIS MALLON TO DIKAIOMA NA LEGESE KALAMATIANOS AN DEN XEREIS TO AKRIBH STIGMA TOY RHGMATOS
DEN EXEIS K A N E N A DIKAIOMA NA AMFISBITHS PRAGMATA POY ZW KA8HMERINA KAI ESY TA FANTAZESE STHN AKRH THS ELLADAS
MA8E EPISHS NA EKFRAZESE ELLHNIKA GIATI DEN EINAI BIG EVENT
EINAI EORTH ...OPOS EPISEIS H PARALIA AYTH POY GRAFEIS EINA GNWSTH MONO APO GAY FAN-**********-
OSO GIA TO AN H KALAMATA EINAI KLEISTEI GIA TOYS PARAEXW
MILANE AYTOI POY XEROYN TO β ο υ λ κ α ν ο και οχι το ΒΟΥΡΚΑΝΟ!!
ΑΔΑΕΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΡΓΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΠΑΡΑ ΣΕΒΑΣΜΟ...ΑΝ 8ΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΝΤΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΟΛΕΜΕΝΟ ΡΗΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΛΙ...

ενας απ'τους 300

---------------------------------
Τροποποίηση του μηνύματος
λόγω υποτιμητικής φρασεολογίας!
Admin
---------------------------------

clearthoughtΜέλος
19/02/2004, 02:06:40
diafestor θελω μοναχα 2 πραγματακια απο σενα...
πρωτον ,να γραφεις ελληνικα εαν γινεται και οχι greeklish...(για να διαβαζονται πιο ξεκουραστα αυτα που λες)
και δευτερον, να μην εισαι ΤΟΣΟ πια επιθετικος...

Θα μου πεις απο πιο μερος της Καλαματας εισαι αν θες??
Επισης εισαι βερος Μεσσηνιος...(πραγματι η σωστη ονομασια του βουνου ειναι Βουλκανος..εαν και απο κεκτημμενη ταχυτητα το εγραψα και γω βουρκανο...πρεπει να βρισεις κι εμενα δλδ? )
Εδω ειμαστε για να εκφραζουμε την αποψη μας και να συζηταμε οχι για να βριζομαστε αγαπητε...
Επισης εαν ξερεις θελω να μου πεις κατι για τη μονη του Βουλκανου...ξερεις για τον κλεφτη της εικονας της Παναγιας που εμεινε "κουτσος" (του κοπηκαν τα ποδια απο τη 'ριζα')και εαν γνωριζεις ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αληθινο γεγονος?
Εχω καταγωγη απο Μεσσηνη (η μητερα μου ειναι απο ενα χωριο κοντα στη Βαλυρα) και αυτη την ιστορια την ακουω απο μικρη..τα ποδια τα εχω δει ασβεστωμενα στον τοιχο..αλλα κατα τα αλλα δεν μπορω να πω οτι εχω βγαλει ενα σιγουρο συμπερασμα..εαν ειναι δλδ πραγματικο το γεγονος...
Αφου εχω ακουσει μονο τις ιστοριες των καλογερων της μονης και του αγαπημενου μου πατερ Νεοφυτου...σιγουρα δεν τους αμφισβητω...αλλα θα ηθελα να μου πεις και ψ αν ξερεις κατι πανω στο θεμα...
Αναμενω απαντηση εαν γνωριζεις...
Και μια πιο "καλη" διαθεση απο δω και στο εξης...

Με εκτιμηση...

Edited by - clearthought on 19/02/2004 02:50:56