- Mora - Mola απλά παραίσθηση ή πραγματικότητα... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Φίλε μου Πυθαγόρα θυμάμαι αρκετά καλά το γεγονός...
Καλά κάνεις και ρωτάς για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις
Το να βλέπεις σκιές όταν ανοίγεις τα μάτια σου είναι φυσιολογικό γιατί η κόρη του ματιού χρειάζεται κάποια κλάσματα δευτερολέπτου για να προσαρμοστεί στις αλλαγές φωτισμού.Και καμιά φορά οι σκιές έχουν αμυδρή κόκκινη χροιά,πιθανώς από τη ροή αίματος στα βλέφαρα.
Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε ένα ασθενές φως από μια λάμπα στο διάδρομο έξω από την κρεβατοκάμαρα,που όμως φώτιζε σχεδόν ομοιόμορφα το δωμάτιο.Είναι αρκετά αδύναμο φως για να μην ενοχλεί τον ύπνο οπότε (λογικά) δε θα έπρεπε να δημιουργήσει το φαινόμενο αυτό.
Και τέλος,όσες φορές τυχαίνει τη νύχτα να ανοίξω τα μάτια μου (απότομο ξύπνημα κλπ) ΠΟΤΕ δεν είδα κάτι παρόμοιο.
Επιπλέον είχα το αίσθημα μιας παρουσίας στο δωμάτιο,σαν να υπήρχε κάποιος που με παρακολουθούσε,ενώ ήξερα ότι οι δικοί μου κοιμόντουσαν δίπλα.
quote:
και γι αυτό το λόγο μάλιστα εξαφανίζεται στη μπαλκονόπορτα όπου το φως είναι κάπως ισχυρότερο.
Στη μπαλκονόπορτα δεν υπήρχε φως απ'έξω,ούτε αντανάκλαση από το φως του διαδρόμου,λόγω κουρτίνας...![]()
Κάθε άλλη ερώτηση δεκτή..Καλή σας νύχτα,ο Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Εγώ πάντως φίλε Πυθαγόρα όπως ανέφερα δεν είχα καμμία οπτική επαφή απλά αισθανόμουν και ήμουν σίγουρος οτι υπήρχε μία παρουσία στον χώρο.
Δύο ερωτήσεις θέλω να κάνω:
1.προς τον φίλο wolffaced.Γιατί να θέλει κάποιος να εντυπωσιάσει σ‘αυτόν τον χώρο με παραμύθια;
Τουλάχιστον η φίλη Darkangel έχει μία έντονη και άψογη παρουσία στο forum.
Σου φαίνεται απίθανο να έχει συμβεί όπως το αναφέρουν;
Και αν ναι γιατί;Επειδή δεν το λέει η «επιστήμη»;
Και εδώ είναι η 2η ερώτηση.
Γιατί προσπαθούμε να βάλουμε όρια στις δυνατότητες,αντιληπτικές ικανότητες κλπ του ανθρώπου σύμφωνα με αυτά που ορίζει η «επιστήμη» η οποία έχει Μαυρα Μεσάνυχτα;
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αγαπητέ Nagual...
quote:
Γιατί προσπαθούμε να βάλουμε όρια στις δυνατότητες, αντιληπτικές ικανότητες κλπ του ανθρώπου σύμφωνα με αυτά που ορίζει η «επιστήμη» η οποία έχει Μαυρα Μεσάνυχτα;
Και απαντώντας στη δεύτερη ερώτησή σου,λέω:
Η αντιληπτική ικανότητα δεν έχει όρια,η ικανότητα ερμηνείας μας έχει όριαΤα όρια τα βάζει η λογική (αυτή η ξερή που καταδυναστεύει την καρδιά) γιατί σύμφωνα με γενικώς αποδεκτό,υπαρκτό και αληθινό είναι αυτό που μπορεί να αναπαραχθεί στο εργαστήριο...
Μη μας πούνε και τρελούς δηλαδή...![]()
Χαιρετώ,Ο Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Συγνώμη για την πολυήμερη καθυστερησή, να απαντήσω στο θέμα που έθεσα εξαρχής. Να απευθυνθώ στους "άπιστους θωμάδες" καταρχήν και αν ευχυθώ να μην νιώσουν ΠΟΤΕ αυτό που ένιωσα εγώ. Και δεν μιλάω για κάτι που είπε ο παππούς μου ή η γιαγιά μου αλλά για κάτι που έζησα εγώ και ήταν 100% ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Είτε ήταν της φαντασίας μου είτε συνέβει εγώ αυτό που ανέλυσα στο θέμα αυτό, "ΥΠΗΡΞΕ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ" που λέμε..
Τώρα σε όσους συνεισφεραν σε αυτό το θέμα να τους ευχαριστήσω αν και πάλι απο ότι κατάλαβα δεν βγάλαμε κάποιο νόημα συγκεκριμένο αλλά εμπειρίες παρόμοιες ή όχι με την δική μου. Παρόλα αυτά σας ευχαριστώ όλους και το esoterica.gr που μου έδωσε αυτό το βήμα για να καταθέσω αυτή μου την εμπειρία.
Απλά για το αρχέιο είχα κουβέντα με δύο ανθρώπους πέρα παο internet και forums στην πραγματική ζωή οι οποίοι μου κατέθεσαν παρόμιες ιστορίες για την mora - mola. Ο ένας απο αυτούς είχε σχεδόν καθημερινά την κατάσταση αυτή για διάστημα περίπου 2 εβδομάδων.
Oι απόψεις σας είναι ευπρόσδεκτες για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε όλοι μαζί ένα συμπέρασμα, γιατί ως γνωστόν 4 ματια είναι καλύτερα απο 2... κλπ
Με εκτίμηση,
NEODIKOS_
Και αν ναι γιατί? Επειδή δεν το λέει η << λογική σου >> ? η η <<επιστήμη>> ?
Και εδώ είναι η ερώτηση.
Γιατί προσπαθούμε να βάλουμε όρια στις αντιληπτικές δυνατότητες - ικανότητες του ανθρώπου, σύμφωνα με αυτά που ορίζει η επιστήμη η οποία έχει Μεσάνυχτα ? διότι εαν δεν είχε δεν θα το συζητούσαμε τώρα θα μας είχαν απαντήσει, για αυτο και για όλα τα ανεξήγητα.
Οι περί ου σοβαροφανείς ασχετοάσχετοι που μετά λειδωρείας αποκαλούνται Επιστήμονες ενω τα πτυχεία τους τα εξασφάλισαν με τις ποιό <<περίεργες>> σχέσεις Καθηγητών οι οποίοι εχουν ενδώσει σε σχετικές πιέσεις ποικίλου περιεχομένου? και οχι μόνον, αλλα αυτο ειναι ενα άλλο μεγάλο θέμα, Συγνώμη παρασύρθηκα!!!
Γιατί δεν συμφωνούν στο 50% - 50% δηλαδή να υπάρχει οσο δεν υπάρχει αντιφατικό μεν αλλά η πραγματικότητα?
Επι του θέματος τώρα, έχω σχετική εμπειρία πριν χρόνια ξύπνησα με μεγάλη δύσπνοια και ξύπνησα απο αυτό,
Είμαι απο τους ανθρώπους που δεν ξυπνάνε ούτε με κανονιές διπλα τους, αλλά παρόλα αυτά εκείνο το βράδυ μέσα στον βαθυ τον ύπνο που λεμε... ξυπνησα απότομα και πετάχτικα ορθιος και κυνήγησα την σκιά έως στην μπαλκονόπορτα, που έφυγε, πήρα πολλές αναπνοές και δεν μπορούσα να συνέλθω απο το σοκ, ένα περίεργο συναίσθημα με κυρίευσε ενώ είμουν σχεδόν γυμνός νόμιζα ότι κάτι με περιόριζε στο χώρο, βγήκα στο μπαλκόνι ο στατικος ηλεκτρισμός μου ηταν (+) διότι το πόδι μου έκανε τον γνωστό σπινθηρισμό, στα μάρμαρα του μπαλκονιού, κοιτάζοντας στο άπειρο ακόμη και ο ουρανός ήταν κάτω και πίεζε επάνω μου.
Η υπόστασή μου περιορισμένη σε ένα νοητά περιορισμένο για μένα χώρο, θα έσκαγα σαν μπαλόνι νόμιζα, σκεπτόμενος πως θα το ξεπεράσω, με μεγάλη προσπάθεια πήγα στο μπάνιο και με το ντούζ συνήλθα, μετα απο αρκετή ώρα περιττο να πω οτι δεν ξανακοιμήθηκα μέχρι το πρωί. Για καιρό το είχα κρυφό ως είθησται φοβούμενος την χλεύη των ακροατών μου.
Μία ημέρα στο σπίτι ενός φίλου μου είχαν την συζήτηση του θέματος και συγκεκριμένα για τις συχνές εμφανίσεις του στους Βοσκούς μιας περιοχής.της Αιτολοακαρνανίας αλλά και στους ίδιους στο χωριό.
Το όνομά της Μώρα και κανείς δεν είχε προσδιορίσει το γένος, μόνο του το προσδιόριζε απο τις πράξεις του, την σκιά αυτή την έχουν αισθανθεί γυναίκες να τους κάνει έρωτα, άλλες προσπαθεί να τις πνίξει.Τους βοσκούς οταν κοιμούνται συνήθως στο ύπαιθρο κλείνοντας με το σώμα τους το μονοπάτι για να μην φύγουν τα ζωντανά, αλλα κατά τις αφυγίσεις πάντα είναι κτηνοβάτης στα κοπάδια,στα μαντριά,στους σταυλους και βουστάσια.
Το βασικότερο όμως είναι οτι έμαθα και το αντίδοτο (ξόρκι) πολύ απλο κάτω απο το μαξιλάρι ένα μαυρομάνικο μαχαίρι, εγω το έκανα και γλύτωσα το έκανε και η κόρη μου γιατι δεν της ελειψαν οι σχετικές επισκέψεις εως που μου το είπε.Η σειρά σας και ας μου το εξηγήση κάποιος επιστημονικά και τεκμηριωμένα ως είθησται.
FILE Glorius KALWS EILTHES STHN MEGALH KAI KALH PAREA EDW STA FORUMS.
FILE MOU GIA TO MAXAIRI SE POLLES PERIOXES THS ELLADOS ARXIZONDAS APO KERKYRA MEXRI KAI GAVDO EXOUN TO SYNITHIO NA BAZOUN MAXAIRI KATW APO TO MAXILARI.
TO THEMA POU PRAGMATEYETAI AYTO TO FORUM NOMIZW PWS DEN BOREI NA EXIGITHEI PLHRWS OUTE EPISTIMONIKA OUTE MESW THRYSKEIAS.
OPWS DIABASES SE ANAFORES FILWN POLLOI EXOUN NIOSEI AYTO POU ENIOSES KAI ESY.
TEKMIRIWSH SE AYTO TO THEMA DEN NOMIZW PWS BOREI NA SOU DWSEI KAPIOS FILOS.
ENOW BEBAIA TEKMIRIWSH POU NA SE KALIPSEI PLHRWS.
GIATI BOROUN POLLOI NA DWSOUN SOBARES H SOBAROFONES AXIGISEIS.
EINAI DYSKOLO POLY TO THEMA KAI MALISTA MIA APANDHSH DEN EINAI EFIKTH.
ISWS KAPOIO H KAPOIA KAKA PNEYMATA. (PERIPLANOMENA)
TO MONO POU BORW NA PW.
BEBAIA XERW PWS DEN SE DIAFOTHSA OUTE EDWSA APANDHSH APLA THN GNWMH MOU EIPA.
BEBAIA PISTEYW PWS THA AKOLOUTHISH MIA KALH SYZHTHSH OPWS SYNHTHWS KAI THA VGALEIS POLLA SYBERASMATA.
EYXARISTW KAI KALWS EILTHES FILE
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
Διαβάζω αρκετό καιρό αυτά που γράφεται και αποφάσισα να συμμετέχω και εγώ σε αυτό το θέμα λόγω προσωπικής εμπειρίας.
Σε ΄μένα αυτή η "διαταραχη" ύπνου έχει συμβεί αρκετές φορές ως εξής:
Eνώ κοιμάμαι νιώθω ξαφνικά μια πίεση στο στήθος.Μετά νιώθω "χέρια" στο λαιμό μου.Ενώ προσπαθώ να κουνήθώ και να φωνάξω διαπιστώνω ότι μου είναι αδύνατο.Το κορμί μου δεν κινείται και η φωνή δε βγαίνει.Έτσι νομίζω τουλάχιστον.Το χειρότερο είναι πως νιώθω κλειστα το στόμα και τη μύτη μου με αποτέλεσμα να μάχομαι για να αναπνεύσω.Δεν είχα μιλήσει σε κανένα γι΄ αυτο.Ένα βράδυ η μητέρα μου ,περνώντας από το δωμάτιο μου,άκουσε περίργους ήχους.Σαν κάποιος να πνιγόταν και να προσπαθούσε να αναπνεύσει.Μπήκε μέσα και με βρήκε κατακόκκινη,ιδρωμένη να προσπαθώ να πάρω ανάσες.Με ξύπνησε και της διηγήθηκε αυτό που μου συμβαίνει.Τότε μου μίλησε για τη Μόρα.Είπε πως είναι ένα "κακό",γυναικείο πνεύμα που προσπαθεί να βλάψει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ύπνου τους.Εγώ προσπάθησα να την καθησυχάσω γιατι έχω γενικά "περίεργο" ύπνο και τους τρομάζω συχνά.
Δεν μίλησα με κανέναν άλλο γι΄αυτο ώσπου ένας φίλος μου εκμυστηρεύτηκε τις δικές του παρόμοιες εμπειρείες.Μου είπε ακόμα ότι η Μόρα κάποιες φορές πιέζει και τα γεννητικά όργανα(κυρίως στους άνδρες).Επίσης ότι ξεκινά από τα πόδια.Αυτό με προβλημάτισε αρκετα γιατι έχω μια ανεξήγητη εμμονή να είναι πάντα σκεπασμένα τα πόδια μου κατά τη διάρκεια του ύπνου.Διαφορετικά αισθάνομαι πάντα ότι "υπάρχει" κάτι εκεί.
Ίσως όλα αυτά να είναι μόνο θέμα άγχους και ψυχολογίας.Απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
Αυτά...
"ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΟΤΕ..."
Να καλωσορίσω και το νέο μέλος Nienna και να το ευχαριστήσω για την κατάθεση της εμπειρίας της.
Είναι σημαντικό να τολμούμε να παρουσιάζουμε τις εμπειρίες μας για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα τι σημαίνει αυτή η ανάλογη εμπειρία και για τους άλλους ανθρώπους.
Το Esoterica.gr συλλέγει αυτές τις εμπειρίες και τις καταθέσεις τους και έχει σκοπό να κάνει μία βάση στοιχείων και δεδομένων που θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ειδικοί που θα θελήσουν κάποια στιγμή να ερευνήσουν τα ανεξήγητα αυτά φαινόμενα.
Οπότε ας βοηθήσουμε πρώτα τον εαυτό μας με το να καταγράψουμε και να παρουσιάσουμε αυτές τις μεταφυσικές μας εμπειρίες και έτσι να συμμετέχουμε θετικά σε μία συλλογικότερη προσπάθεια ανάδειξης και έρευνας αυτών των φαινομένων.

efxaristw