- Στηριζόμαστε και επενδύουμε στο εαυτό μας??? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:συμφωνω κ επαυξανω..κ νομιζα οτι ημουν μονη μου εδω...
Και γιατί να μην μπορείς να κρατήσεις αυτά που εκφράζουν εσένα από δύο ή τρεις θεωρίες, ακόμα και αν αλληλοαναιρούνται?
Οι αλήθειες είναι πολλές και διαφορετικές για τον καθένα μας, νομίζω, όπως ακριβώς και το μονοπάτι που διαλέγουμε για να φτάσουμε στο φως:)
Νομίζω ότι όλοι έχουμε πολύ μεγάλη δύναμη μέσα μας και αν σκύψουμε και την αναζητήσουμε θα τη βρούμε και αυτή θα μας βοηθήσει να παραδεχτούμε την σκληρή πραγματικότητα και να διορθώσουμε ότι διορθώνεται ή να φτιάξουμε κάτι καινούργιο με νέες δυνατότερες βάσεις (γι' αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να παίρνουμε ότι εκφράζει καλύτερα εμάς από τις διάφορες θεωρίες όποιες και αν είναι, χωρίς να πιστεύω ότι αυτές είναι λάθος, απλά εκφράζουν εμένα καλύτερα, είναι πιο κοντά σε μένα).
Η συζήτησή σας είναι πολύ ενδιαφέρουσα:)
"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
d.k
Μια καλή μέρα για όλους (αν και παγωμένη, πολύ παγωμένη όμως, και άσπρη για μένα)
χιχιχιχι

"Once you have tasted the secrets, you will have a strong desire to understand them"
Ξαφνικά αισθάνονται ότι όλα όσα πίστευαν ήταν ένα μεγάλο λάθος!
Είτε για τί είχαν επενδύσει σε λάθος ανθρώπους ή αναζήτησαν δεκανίκια για να στηριχθούν , στην ζωή τους και κάποια στιγμή ήρθε η ώρα της πληρωμής..!
Επενδύουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους , για οτιδήποτε επιθυμούν να "κατακτήσουν" ή "ακουμπάνε" ..."στηρίζονται" προχωρώντας με δανεισμένες δυνάμεις και ικανότητες???" δεν είχα καταλάβει ότι ήταν μεταξύ θρησκείας και επιστήμης αποκλειστικά, ζητώ συγνώμη. Πάντως πραγματικά πολλοί επιστήμονες, αλλά και πολλοί πιστοί ανακαλύπτουν ότι έχουν στηριχθεί σε λάθος σκέψεις ή επιλογές και αναθεωρούν απόψεις και στάση ζωής ίσως. Εγώ προσωπικά δέχομαι πράγματα και από την επιστήμη και από την πίστη. Γιατί και ο επιστήμονας, για να αποδείξει τη σκέψη του χρειάστηκε πρώτα να την πιστέψει. Συγνώμη αν είναι απλοική η προσέγγισή μου, όμως αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι και μπορεί να είναι λάθος, μπορεί και όχι.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε απολύτα και δογματικά σίγουροι:)
Αν και εγώ προσπαθώ να μην είμαι απολύτη ούτε δογματική, δε νομίζω να το καταφέρνω πάντα, αλλά... προσπαθώ:)
Χαίρομαι πραγματικά που θέλησες να το συζητήσεις, γιατί πάντα με τη συζήτηση βλέπω μια διαφορετική ματιά, που ίσως δεν την είχα σκεφτεί και ίσως με βοηθήσει να γίνω καλύτερος άνθρωπος.
Υ.Γ. Οι θρησκείες μπορεί να είναι "το όπιο του λαού" χιχιχι η πίστη όμως για μένα είναι κάτι διαφορετικό:)
Συγνώμη αν σας κούρασα και καλή μέρα σε όλους

quote:
Αγαπητέ Εαρινέ, νόμιζα ότι το θέμα και η ουσία της συζήτησης ήταν: "Πολλές φορές -τις περισσότερες , θα έλεγα- έρχεται κάποια στιγμή , όπου πολλοί άνθρωποι , βρίσκονται απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα , των λάθος σκέψεων και λάθος επιλογών τους!
Είτε για τί είχαν επενδύσει σε λάθος ανθρώπους ή αναζήτησαν δεκανίκια για να στηριχθούν , στην ζωή τους και κάποια στιγμή ήρθε η ώρα της πληρωμής..!
Επενδύουν οι άνθρωποι στον εαυτό τους , για οτιδήποτε επιθυμούν να "κατακτήσουν" ή "ακουμπάνε" ..."στηρίζονται" προχωρώντας με δανεισμένες δυνάμεις και ικανότητες???" δεν είχα καταλάβει ότι ήταν μεταξύ θρησκείας και επιστήμης αποκλειστικά, ζητώ συγνώμη. Πάντως πραγματικά πολλοί επιστήμονες, αλλά και πολλοί πιστοί ανακαλύπτουν ότι έχουν στηριχθεί σε λάθος σκέψεις ή επιλογές και αναθεωρούν απόψεις και στάση ζωής ίσως. Εγώ προσωπικά δέχομαι πράγματα και από την επιστήμη και από την πίστη. Γιατί και ο επιστήμονας, για να αποδείξει τη σκέψη του χρειάστηκε πρώτα να την πιστέψει. Συγνώμη αν είναι απλοική η προσέγγισή μου, όμως αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι και μπορεί να είναι λάθος, μπορεί και όχι.
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε απολύτα και δογματικά σίγουροι:)
Αν και εγώ προσπαθώ να μην είμαι απολύτη ούτε δογματική, δε νομίζω να το καταφέρνω πάντα, αλλά... προσπαθώ:)
Χαίρομαι πραγματικά που θέλησες να το συζητήσεις, γιατί πάντα με τη συζήτηση βλέπω μια διαφορετική ματιά, που ίσως δεν την είχα σκεφτεί και ίσως με βοηθήσει να γίνω καλύτερος άνθρωπος.Υ.Γ. Οι θρησκείες μπορεί να είναι "το όπιο του λαού" χιχιχι η πίστη όμως για μένα είναι κάτι διαφορετικό:)
H όλη σου παρουσία μέχρι τούδε , παραπέμπει αλλα και νοηματοδοτεί , έναν ιδιαίτερο άνθρωπο με ουμανιστικές προσεγγίσεις και με ευαισθησία!
Μια φωνή που μας υποκειμενικοιεί στο -ίσως - ξεχασμένο..αυτό του ότι ...κατ'αρχάς είμαστε άνθρωποι ...με τις αδυναμίες και τις ανάγκες μας!
Έχω την αίσθηση , ότι στέκεσαι πολύ ψηλότερα απο πολλούς άλλους που οι δηλώσεις ...πεσισσεύουν απο τα έργα τους και η επιφυλακτικότητα με την οποία "αγκαλιάζεις" κάθε σκέψη αλλα και ο ταυτόχρονος σεβασμός προς αυτές ...επικυρώνει την αίσθησή μου για το προσωπό σου!
Θα ήθελα δε να σου πώ ...ότι οι απλές σκέψεις και κουβέντες είναι μεγάλες και όχι οι στομφώδεις...
Ψήλωσες στα μάτια μου ..με τον καλό σου λόγο...!
Φιλικά ...Εαρινός..!
soul
quote:
Αγαπητέ Εαρινέ, νόμιζα ότι το θέμα και η ουσία της συζήτησης ήταν: "Πολλές φορές -τις περισσότερες , θα έλεγα- έρχεται κάποια στιγμή , όπου πολλοί άνθρωποι , βρίσκονται απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα , των λάθος σκέψεων και λάθος επιλογών τους!
Χαίρομαι πραγματικά που θέλησες να το συζητήσεις, γιατί πάντα με τη συζήτηση βλέπω μια διαφορετική ματιά, που ίσως δεν την είχα σκεφτεί και ίσως με βοηθήσει να γίνω καλύτερος άνθρωπος.Υ.Γ. Οι θρησκείες μπορεί να είναι "το όπιο του λαού" χιχιχι η πίστη όμως για μένα είναι κάτι διαφορετικό:)
Το θέμα δεν ήταν μεταξύ θρησκείας και επιστήμης και αυτό διότι η θρησκεία αποτελεί δεκανίκι , όπου ακουμπάει ο αδύνατος άνθρωπος και ο οποίος δεν μπορεί εκ των έσω να υποστηρίξει την ζωή του και έχω την αίσθηση , ότι η ύπαρξη της όποιας θρησκείας που αποδίδει το οτιδήποτε παραβατικό στην διαβολική επιρροή ...συντελλεί στην αναζήτηση εύκολων διακαιολογιών και στην μη ανάληψη ευθυνών απο τους ανθρώπους ...με αποτέλεσμα την διολισθήσή τους προς τα πίσω!
Όταν η ευθύνη μετατοπίζεται σε κάποιον τρίτο...ο οποιοσδήποτε είναι αυτός , τότε δεν συντελλείται καμμιά πρωτογενής διαδικασία βελτίωσης του ανθρώπου αλλα η συνεχης και ολοένα αυξανόμενη εξάρτησή του , απο τον φορέα που απαλλάσει και απομακρύνει το κακό...ενώ -κατ'ουσίαν-το όποιο "κακό" βρίκεται εντός μας αλλα δεν υποκειμενικοποιούμεθα επι αυτής της γνώσης αλλα και πίστης ταυτόχρονα...ΔΥΣΤΥΧΩΣ..!
soul
quote:
Το θέμα δεν ήταν μεταξύ θρησκείας και επιστήμης και αυτό διότι η θρησκεία αποτελεί δεκανίκι , όπου ακουμπάει ο αδύνατος άνθρωπος και ο οποίος δεν μπορεί εκ των έσω να υποστηρίξει την ζωή του και έχω την αίσθηση , ότι η ύπαρξη της όποιας θρησκείας που αποδίδει το οτιδήποτε παραβατικό στην διαβολική επιρροή ...συντελλεί στην αναζήτηση εύκολων διακαιολογιών και στην μη ανάληψη ευθυνών απο τους ανθρώπους ...με αποτέλεσμα την διολισθήσή τους προς τα πίσω!Όταν η ευθύνη μετατοπίζεται σε κάποιον τρίτο...ο οποιοσδήποτε είναι αυτός , τότε δεν συντελλείται καμμιά πρωτογενής διαδικασία βελτίωσης του ανθρώπου αλλα η συνεχης και ολοένα αυξανόμενη εξάρτησή του , απο τον φορέα που απαλλάσει και απομακρύνει το κακό...ενώ -κατ'ουσίαν-το όποιο "κακό" βρίκεται εντός μας αλλα δεν υποκειμενικοποιούμεθα επι αυτής της γνώσης αλλα και πίστης ταυτόχρονα...ΔΥΣΤΥΧΩΣ..!
soul
Καλημέρα άσπρη και χιονισμένη ακόμη:)
Κατ' αρχάς θέλω να σ' ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια, όμως πρέπει να σου πω ότι ακόμη προσπαθώ να φτάσω τον ανώτερο εαυτό μου, προσπαθώ να γίνω καλός άνθρωπος (δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω ποτέ βέβαια, αλλά θα δείξει χιχιχι) έτσι όπως τον πιστεύω εγώ τον άνθρωπο, και πιστεύω στους ανθρώπους, πιστεύω ότι όλοι έχουν το καλό (όπως και το κακό εξάλλου) μέσα τους και πάρα μα πάρα πολύ δύναμη (κι ας μην το ξέρουν πάντα) και προσπαθούν όλοι τους με το δικό τους τρόπο:)
Στο θέμα τώρα, συμφωνώ με τη δεύτερη παράγραφό σου. Νομίζω ότι πάντα καταλαβαίνουμε ότι εμείς είμαστε το "κλειδί" της υπόθεσης, όμως δεν έχουμε πάντα τη δύναμη να το δεχθούμε αυτό. Εκεί λοιπόν, όταν κάποιος μας δώσει τη σωστή βοήθεια (όποια κι αν είναι αυτή) δηλαδή την απαραίτητη για τη δεδομένη στιγμή, τότε αν το "εκμεταλλευτούμε" αυτό νομίζω ότι θα καταφέρουμε να μας ξαναβρούμε. Γιατί εκεί που γράφεις: "το "κακό" που βρίσκεται μέσα μας", ας μην ξεχνάμε ότι εκεί βρίσκεται και το "καλό" μέσα μας:)

![]()
soul
quote:quote:
Το θέμα δεν ήταν μεταξύ θρησκείας και επιστήμης και αυτό διότι η θρησκεία αποτελεί δεκανίκι , όπου ακουμπάει ο αδύνατος άνθρωπος και ο οποίος δεν μπορεί εκ των έσω να υποστηρίξει την ζωή του και έχω την αίσθηση , ότι η ύπαρξη της όποιας θρησκείας που αποδίδει το οτιδήποτε παραβατικό στην διαβολική επιρροή ...συντελλεί στην αναζήτηση εύκολων διακαιολογιών και στην μη ανάληψη ευθυνών απο τους ανθρώπους ...με αποτέλεσμα την διολισθήσή τους προς τα πίσω!Όταν η ευθύνη μετατοπίζεται σε κάποιον τρίτο...ο οποιοσδήποτε είναι αυτός , τότε δεν συντελλείται καμμιά πρωτογενής διαδικασία βελτίωσης του ανθρώπου αλλα η συνεχης και ολοένα αυξανόμενη εξάρτησή του , απο τον φορέα που απαλλάσει και απομακρύνει το κακό...ενώ -κατ'ουσίαν-το όποιο "κακό" βρίκεται εντός μας αλλα δεν υποκειμενικοποιούμεθα επι αυτής της γνώσης αλλα και πίστης ταυτόχρονα...ΔΥΣΤΥΧΩΣ..!
soul
Καλημέρα άσπρη και χιονισμένη ακόμη:)
Κατ' αρχάς θέλω να σ' ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια, όμως πρέπει να σου πω ότι ακόμη προσπαθώ να φτάσω τον ανώτερο εαυτό μου, προσπαθώ να γίνω καλός άνθρωπος (δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω ποτέ βέβαια, αλλά θα δείξει χιχιχι) έτσι όπως τον πιστεύω εγώ τον άνθρωπο, και πιστεύω στους ανθρώπους, πιστεύω ότι όλοι έχουν το καλό (όπως και το κακό εξάλλου) μέσα τους και πάρα μα πάρα πολύ δύναμη (κι ας μην το ξέρουν πάντα) και προσπαθούν όλοι τους με το δικό τους τρόπο:)Στο θέμα τώρα, συμφωνώ με τη δεύτερη παράγραφό σου. Νομίζω ότι πάντα καταλαβαίνουμε ότι εμείς είμαστε το "κλειδί" της υπόθεσης, όμως δεν έχουμε πάντα τη δύναμη να το δεχθούμε αυτό. Εκεί λοιπόν, όταν κάποιος μας δώσει τη σωστή βοήθεια (όποια κι αν είναι αυτή) δηλαδή την απαραίτητη για τη δεδομένη στιγμή, τότε αν το "εκμεταλλευτούμε" αυτό νομίζω ότι θα καταφέρουμε να μας ξαναβρούμε. Γιατί εκεί που γράφεις: "το "κακό" που βρίσκεται μέσα μας", ας μην ξεχνάμε ότι εκεί βρίσκεται και το "καλό" μέσα μας:)
Φιλική δε συμβουλή να μην προσπαθείς στην ζωή σου με ορίζοντα και στόχο τον ανώτερο εαυτό σου...απλά κάνε καθημερινά το απλούστατο...
Κράτα εσύ το τιμόνι του εαυτού σου και όχι οι επιθυμίες και οι αδυναμίες σου...υποκειμενικοποιήσου επί του εαυτού σου και σκέψου κάθε φορά που είναι να κάνεις κάτι , αν αυτό κινείται με σεβασμό και αγάπη προς εσένα ... ή κινείται στο να ικανοποιήσει εσωτερικές επιδιώξεις , θυματοποιώντας σε και θέτοντάς σε σε μια κατάσταση "επαιτείας" και σε μια κατάσταση ευτελισμού και αποδομησής σου ..έναντι των άλλων ...τους οποίους "ασυνείδητα" σχηματοποιείς και ενδυναμώνεις ..!
Όταν θα έχεις απορρίψει μια ιδιαίτερα μεγάλη επιθυμία σου ή εξάρτησή σου ...τότε θ'αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι και να αισθάνεσαι την δύναμη να κατακλύζει το είναι σου και θα είναι ανάλογη αυτού που απέρριψες και είχες δώσει νοηματικό περιεχόμενο και αξία!
Και να θυμάσαι , ότι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος ή πράγμα στην ζωή ...απολαμβάνει τόσης αξίας , όσης εμείς οι ίδιοι του έχουμε δώσει και το έχουμε περιβάλλει..!
Να θυμάσαι ότι η επιθυμία αναβλύζει απο την έλλειψη...και αυτό ισχύει για όλους...σκέψου τι εννοώ..!
soul
quote:
Συμφωνώ φίλη μου , φαντάσου το καλό και το κακό , σαν μια κόλλα χαρτί..απο την μια βρίσκεται το "κακό" και απο την άλλη το "κακό"...δεν μπορείς να αποκόψεις την μια απο την άλλη ...χωρίς να καταστρέψεις το χαρτί...!
soul
Έχεις απόλυτο δίκαιο, τι να πω... σοφός είσαι:)
Παρακάτω μου γράφεις πολύ σωστά: "Κράτα εσύ το τιμόνι του εαυτού σου και όχι οι επιθυμίες και οι αδυναμίες σου" όμως πρέπει να σου πω ότι έχω πάρα πολλές αδυναμίες και ελατώματα και αυτά προσπαθώ να διορθώσω... άσε θα μου πάρει χρόνο ακόμη νομίζω χιχιχι άρα όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσω τη συμβουλή σου, πρέπει καθημερινά να κάνω... μαραθώνιο:)
Πάντως πιστεύω ότι πάντα κάποιοι άνθρωποι έρχονται για μικρό ή μεγάλο διάστημα στη ζωή μας για κάποιο λόγο. Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος. Ίσως ακόμη και τα "δεκανίκια" που λες να πρέπει να υπάρχουν για τη δεδομένη πάντα στιγμή. Το θέμα είναι τι κάνουμε παρακάτω εμείς. Είναι όπως η ιστορία που λέει ότι δεν πρέπει να δίνεις τροφή σε κάποιον που την έχει ανάγκη, αλλά να του μάθεις να ψαρεύει π.χ. για να μπορέσει να την αποκτήσει:)
Ελενα

quote:quote:
Συμφωνώ φίλη μου , φαντάσου το καλό και το κακό , σαν μια κόλλα χαρτί..απο την μια βρίσκεται το "κακό" και απο την άλλη το "κακό"...δεν μπορείς να αποκόψεις την μια απο την άλλη ...χωρίς να καταστρέψεις το χαρτί...!
soul
Έχεις απόλυτο δίκαιο, τι να πω... σοφός είσαι:)Παρακάτω μου γράφεις πολύ σωστά: "Κράτα εσύ το τιμόνι του εαυτού σου και όχι οι επιθυμίες και οι αδυναμίες σου" όμως πρέπει να σου πω ότι έχω πάρα πολλές αδυναμίες και ελατώματα και αυτά προσπαθώ να διορθώσω... άσε θα μου πάρει χρόνο ακόμη νομίζω χιχιχι άρα όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσω τη συμβουλή σου, πρέπει καθημερινά να κάνω... μαραθώνιο:)
Πάντως πιστεύω ότι πάντα κάποιοι άνθρωποι έρχονται για μικρό ή μεγάλο διάστημα στη ζωή μας για κάποιο λόγο. Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος. Ίσως ακόμη και τα "δεκανίκια" που λες να πρέπει να υπάρχουν για τη δεδομένη πάντα στιγμή. Το θέμα είναι τι κάνουμε παρακάτω εμείς. Είναι όπως η ιστορία που λέει ότι δεν πρέπει να δίνεις τροφή σε κάποιον που την έχει ανάγκη, αλλά να του μάθεις να ψαρεύει π.χ. για να μπορέσει να την αποκτήσει:)
Ελενα
Την όποια σοφία φίλη Nemesi...την αντλώ απο την εμπειρία και τα λάθη μου -αν μπορώ να δεχθώ ότι είμαι σοφός...για την ακρίβεια προσπαθώ να είμαι εκεί σε κάθε στιγμή της ζωής μου και να αποκομίζω την οποιαδήποτε γνώση...όσο μπορώ.." ...και τα οποία είναι η πεμπτουσία της ζωής για την περαιτέρω διαμόρφωσή της επι του καλυτέρου..!
Όποιος σε κατηγορήσει για τα "λάθη" σου ...μάλλον "τυφλός" ή δυστυχής θα είναι και αυτό διότι το λάθος δεν είναι μόνο αποδεκτό αλλα και επιβεβλημμένο ...διότι δια μέσου αυτού ... κυρίως δια μέσου της αναγνώρησής του θα οδηγηθούμε στο "ορθόν" και στο "καλύτερο"...
Τα λάθη μας και η επιμέρους σοφία που θα αντλήσουμε απο την συναισθηματική φόρτιση που θα επέλθει μέσα απο την συνειδητοποιησή του...μέλλεται να αποτελέσει και τον θεμέλιο λίθο μιας ωφέλιμης αλλαγής και δυναμικής για τα επόμενα...!
Βγές έξω , χωρίς φόβο...εσύ είσαι ο φωτεινός φάρος της ζωής σου και γίνε φωτεινότερος ...γίνε αυτό που είσαι προορισμένη να γίνεις !
Μια πίστη ... στον εαυτό σου και σε όλα ...όσα κρύβονται εκεί μέσα στην καρδιά σου..!
soul
ναι έχεις δίκαιο αγαπητέ μου Εαρινέ, πίστη στον εαυτό μας, αλλά εσύ πιστεύεις ότι δεν χρειαζόμαστε άλλους γύρω μας? Δηλαδή δεν πιστεύεις ότι με τη συζήτηση με τους γύρω μας (φίλους, οικογένεια, ακόμα και άγνωστους όπως π.χ. εδώ) δεν γνωρίζουμε καλύτερα ίσως τον εαυτό μας και όχι μόνο?
Αν κατάλαβα λάθος αυτό που έγραψες σου ζητώ συγνώμη, έτσι το κατάλαβα όμως:) και αν είναι έτσι θα διαφωνήσω μαζί σου. Εξάλλου κάποιος είπε ότι σοφός δεν είναι μόνο αυτός που διδάσκεται από τα λάθη του, αλλά και από τα λάθη των άλλων:)
Ελενα