- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ..πιο χαμηλά-πιο χαμηλά-πιο χαμηλά - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Δεν υπάρχει περίπτωση (κατ' εμέ) να υπάρχει αυτή η διπολικότητα που αναφερεται ("αι" σημαινει αναφέρεται γενικως και οχι εσείς αναφερετε)
Παντού υπάρχουν διαβαθμίσεις κι εμείς κινούμαστε και υπάρχουμε μέσα σ' αυτές.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Ίσως τελικά αυτή η διτότητα να ακολουθεί την παγίδευση
Ίσως το θέμα να κινείται σε ποσοστώσεις
Όσο αναλύω το καλό.. όσο προσπαθώ να ζήσω το <φως>
εγκλωβίζομαι στην τάση που βγαίνει εγκαινώς μέσα από το νου μου διότι σκοντάφτω αναλύοντας αντί να σκοντάφτω ζώντας.
Όταν κάτι το αναλύεις ταριχεύεις το ζωντανό και δεν του επιτρέπεις
να ζει κατα-κρατάς το δευτερεύων και η ουσία έχει αποχωρίσει.
Ειναι καλύτερο να πέσω προσπαθώντας αντι να πέσω αναλύοντας
Δεν μπορώ να κατανοήσω το φως.. θα αποκαλυφθεί σε μένα όταν
γεμίσει η σιωπή με την αλήθεια όταν αρχίζω να εφαρμόζω-καρδιά στην ζωή
το φως- θείο λόγο μόνο τότε θα υψωθώ στο φως
Μια ζωή που η ουσία της είναι αγάπη-ο τρόπος είναι αγάπη και
η κάθε μέρα θα είναι η ζωή
Φτάνει ο λόγος μόνο σιωπή απλά ως νιώσε βίωσε ζήσε
ΕΝΑΣ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ
Edited by - . on 04/06/2003 22:39:22
quote:
ΕΝΑΣ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ
κι όμως οι περισσότεροι θα σε ονομάσουν ονειροπόλο. Εγώ τους απαντώ:
I'm a dreamer, but i'm not the only one
John Lennon
~Γρηγόρης~
quote:
I'm a dreamer, but i'm not the only one
John Lennon
IMAGINE ALL THE PEOPLE... ![]()

Edited by - Avallon on 01/06/2003 22:21:25
imagine
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...
Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...
You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one![]()
![]()
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 01/06/2003 22:28:05
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΖΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.
ΚΑΚΟ ΑΠΛΟ ΚΑΚΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ....
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΚΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ .....
ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ.....
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ reptilesalonica ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΟΡΙΣΜΟΥΣ.
quote:
Απλά χθές διάβαζα ανάμεσα στα post και είδα κάποιες απαντήσεις απλώς για να αναφερθεί το αντίθετο (είτε σατανιστικό, είτε παγανιστικό, είτε χριστιανικό, είτε άλλο). Παιδιά γιατί κλειδώνεστε έτσι και υπερασπίζεστε με τόσο πάθος τις ταμπέλες που μπήκατε απο πίσω?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
Η ατραπός για το Φως έχει πολλά σκαλοπάτια... ο δρόμος για το ΚΕΤΕΡ περνά από το ΤΙΦΑΡΕΤ, οταν βρίσκεσαι στο μαύρο ο δρόμος για το λευκό περνά από το γκρί...
Συγνώμη φίλε ΑVATAR που δε συμφωνώ, ίσως όμως εγώ δεν έχω κατανοήσει κάτι καλά... Αναμένω... να μου δείξεις το δρόμο... ![]()

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Avallon ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΟΥ.
ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ CABBALA.
H CABBALA ΔΕΝ ΕΧΕΙ 10 ΣΕΦΙΡΟΘ ΑΛΛΑ 11.
Η ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΝΤΑΑΤ.
ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΤΗΣ ΑΒΥΣΣΟΥ.
ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ.
ΑΥΤΗ Η ΣΕΦΙΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ... ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗ Η ΚΑΛΗΤΕΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ...
ΟΙ ΠΑΛΙΕΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ
ΕΝΑΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ....
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ Avallon ΣΕ ΕΝΑΝ ΛΕΠΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Avallon ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ..
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΙΟΘΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ .....
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
"Ας ανοίξουν οι πύλες εντος αυτού που έχει τα μάτια να δεί και την καρδιά ν' αφουγκραστεί οτι η βασιλεία των Ουρανών είναι εντός του"
τάδε έφη εγω
~Γρηγόρης~
Α Γ Α Π Η.
Το σημερινό μήνυμα (Posted - 04/06/2003 : 10:34:53) στο Forum: Η Θρησκεία της Αγάπης, μπορεί να φάνει ωφέλιμο για προβληματισμό. Σε όσους πιστεύουν σε ένα Θεό η σε πολλούς η και σε κανένα.
Just A Man
“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 04/06/2003 15:27:25
παντως εγω συμφωνω με τον avatar στο ασπρο , το μαυρο και το γκρι.
Πιστευω οτι δεν υπαρχει μεση οδος για το καλο και το κακο γι ατο ασπρο και το μαυρο.
Απλα πιστευω οτι ο εγκεφαλος μας το αντιλαμβανεται ετσι διοτι ειναι εξερετικα αδυναμος για να τα καταλαβαιμει ολα.
quote:
Είναι παράξενο, όποτε η σκέψη μου πλανάται γύρω απο την Αγάπη την εκ Ανωτέρω προερχόμενη, νοιώθω μια βαθειά συγκίνηση, μια λύτρωση και τις περισσότερες φορές την αισθάνομαι τόσο βαθειά μέσα μου, που δακρύζω απο την πλημμυρίδα Της...όσοι αισθάνεστε το ίδιο, παραθέστε το, μοιραστείτε μαζί μου αυτήν την "αίσθηση" και μπορεί οι αύρες μας να συναντηθούν σε εκείνο το "άλλο" επίπεδο που θα βρεθούμε
Γρηγορη δεν ειναι απο πανω προερχομενη η αγαπη και καλα θα ηταν να μην δινουμε ανθρωπομορφισμο στους θεους γιατι ετσι του σκλαβωνουμε στα ορια της ανθρωοινης διανοησης.
Η αγαπη εκπορευεται απο εμας τους ανθρωπους ως συναισθημα και οσες φορες το ενιωσα αυτο ηταν καποιος εκει γυρω που ηταν υπευθηνος για αυτο.
Ετσι τουλαχιστον νομιζω εγω.,,
love for what is comming and forgivness for the past...
ΦΙΛΕ ΜΟΥ reptilesalonica ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ...
quote:
το σίγουρο είναι πως το Φως νικάει το σκοτάδι γιατί το Φως γέννησε δημιούργησε με Αγάπη ενώ το σκοτάδι σκότωσε, κατέστρεψε απο μίσος.
ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΕΝΑΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΙΟΣ ????
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
quote:
Γρηγορη δεν ειναι απο πανω προερχομενη η αγαπη και καλα θα ηταν να μην δινουμε ανθρωπομορφισμο στους θεους γιατι ετσι του σκλαβωνουμε στα ορια της ανθρωοινης διανοησης.
Η αγαπη εκπορευεται απο εμας τους ανθρωπους ως συναισθημα και οσες φορες το ενιωσα αυτο ηταν καποιος εκει γυρω που ηταν υπευθηνος για αυτο.
Ετσι τουλαχιστον νομιζω εγω.,,
Δρ.Χ, Αυτό είναι πιστεύω σου, πιστεύω μου είναι οτι η Αγάπη δημιούργησε τα πάντα. Δε πιστεύω οτι κάποιος δίχως Αγάπη μπορεί να δημιουργήσει. Και ο άνθρωπος δεν γεννήθηκε απότομα απο το πουθενά. Ο Δημιουργός που τον δημιούργησε όπως και οτιδήποτε κινείται και ζεί σ' αυτό το σύμπαν, γεννήθηκα και δημιουργήθηκε απο Αγάπη. Οπότε η Αγάπη σου πηγάζει απο το Δημιουργό των Νόμων του σύμπαντος. Αυτός όπως και άλλα, σου χορήγησε την Αγάπη ως συναίσθημα για να μπορείς να την αισθάνεσαι.
quote:
ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΕΝΑΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΙΟΣ ????
Δεν είναι δογματισμός, δε προσηλυτίζω κανέναν. Παραθέτω την άποψή μου. Δε μπορείς να με αποκαλέις δογματικό επειδή παρέθεσα την άποψή μου.
~Γρηγόρης~
ΦΙΛΕ ΜΟΥ reptilesalonica ΛΕΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ.
Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΝΕΦΕΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ
quote:
το σίγουρο είναι πως το Φως νικάει το σκοτάδι γιατί το Φως γέννησε δημιούργησε με Αγάπη ενώ το σκοτάδι σκότωσε, κατέστρεψε απο μίσος.
Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ/ΘΕΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΓΜΑ ....
ΕΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "προσηλυτίζω ".
ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΟΥΣ ΣΤΟ FORUM ΓΝΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ.
ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΩΣ ΠΡIΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ????
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΠΕ ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΦΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ??????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
![]()
quote:
Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ/ΘΕΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΓΜΑ ....
ΕΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.
Επειδή εσύ δεν έχεις την αντίληψη για να φτάσεις σ' αυτό που πιστεύω, όσο και να παιδεύεσαι στο εργαστήριο του μυαλού σου, δεν πρόκειται να το φτάσεις και θα σε τρομάζει και θα το αποκαλείς δόγμα.
Στο φινάλε δε θυμάμαι να σε όρισα κριτή μου. Δε σε έκρινα για τα πιστεύω σου που τόσο σίγουρος παρέθεσες και δε θέλω να με κρίνεις.
Προσπάθησε πρώτα να ανακαλύψεις κάποια πράγματα στο εργαστήριο του μυαλού σου και μετά έλα να με βρείς στο επίπεδο της ψυχής αν μπορείς να πετάξεις στο ύψος που πετάω...μέχρι τότε όριζε ΠΙΣΤΕΥΩ και κρίνε άλλους...όχι εμένα...
quote:
ΣΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΟΥΣ ΣΤΟ FORUM ΓΝΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ.
Σώπα ρε μεγάλε?! ΣΟΒΑΡΑ?! Κι εγώ γιατί σε γράφω άραγες..ΧΑ!ΧΑ! τελικά ίσως έχεις χιούμορ..
Πρώτον μη μιλάς εξ ονόματος άλλων προσπαθώντας να διαμορφώσεις απόψεις.
Δεύτερον, άνοιξα το θέμα και πολλοί το τίμησαν αλλά όχι εσύ.
Άκου τον που θα κάνει τη "χάρη" να με τιμήσει?! ΧΑ!ΧΑ! δε θέλω να με τιμήσεις ρε μεγάλε.
quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΦΩΣ ΠΡIΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΙ ΗΤΑΝ ????
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΠΕ ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΦΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ??????
ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΑΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΓΕΝΝΕΤΟ ΦΩΣ?!
Εσύ που ξέρεις γιατί δε μας διαφωτίζεις και μας κρατάς στο σκοτάδι?!
Εγώ με τη σειρά μου να σε ρωτήσω τι υπήρχε πριν απο αυτό που με ρώτησες
~Γρηγόρης~
Βρήκατε το θέμα για να βγάλετε τα σπαθιά σας...![]()
Τί να πώ; Ότι και να πώ είναι λίγο...
Θα αρκεστώ σε αυτό: "Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος..."
Ας είναι ευλογημένο το καλό εκεί που βρίσκεται-γιατί κοντά μας μάλλον θα αργήσουμε να το αντιληφθούμε...
ΜΕ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ ΨΥΧΗΣ!![]()

Τώρα όμως δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης! Αντιθέτως, βλέπω πως αν κατέβαιναν λίγο οι τόνοι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολύ εποικοδομητικός ο διάλογός σας.
Παρεμβαίνω γιατί αντιλαμβάνομαι ως τρίτος ότι παρεξηγείς σχεδόν κάθε του κουβέντα... Ίσως θα ήταν καλύτερο να κάνεις μία επανεκκίνηση στην προσπάθεια κατανόησης των όσων λέει.
Το δάσος είναι μπροστά μας. Προσπεράστε το δέντρο που σας κρύβει τη θέα...
Φυσικά, με φιλική διάθεση πάντα...