- Shutter - - Κινηματογράφος -
quote:
Είδα εχτες την ταινία καλή ήταν θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του είδους βεβαία την
Περίμενα καλύτερη και πιο φοβίστηκη αλλα σε γενικές γραμμές ήταν καλή .
Δηλαδή προτείνεις σε κάποιον να την δει, σωστά;
Αν κι έχω δει υποτιθέμενες ταινίες τρόμου που σε κάνουν να γελάς εξαιτίας του σεναρίου και της σκηνοθεσίας, νομίζω ότι δεν θα με ενοχλήσει να δω την συγκεκριμένη κι ας μην είναι και κανένα αριστούργημα. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Dying_Incubus Όπως το γραφείς δεν είναι αριστούργημα αλλα βλέπεται ευχαρίστα έχει ενδιαφέρον
Έμενα δεν με τρόμαξε καθόλου αλλα είμαι και δύσκολος σπάνια να δω ταινία τέτοιου είδους και να Τρομάξω .
quote:
Dying_Incubus Όπως το γραφείς δεν είναι αριστούργημα αλλα βλέπεται ευχαρίστα έχει ενδιαφέρον
Έμενα δεν με τρόμαξε καθόλου αλλα είμαι και δύσκολος σπάνια να δω ταινία τέτοιου είδους και να Τρομάξω .
Μια από τα ίδια, φίλτατε! ![]()
Εμείς οι δύο είμαστε ιδανικοί να δούμε μαζί ταινία σε αίθουσα κινηματογράφου που προβάλλεται ταινία τρόμου και θα ακούγονται επιφωνήματα φόβου.
Κάποιες φορές αυτό με κάνει να θέλω να γελάσω! ![]()
![]()

quote:
Εμείς οι δύο είμαστε ιδανικοί να δούμε μαζί ταινία σε αίθουσα κινηματογράφου που προβάλλεται ταινία τρόμου και θα ακούγονται επιφωνήματα φόβου.
Κάποιες φορές αυτό με κάνει να θέλω να γελάσω
Ναι και εγώ το παθαίνω αυτό ειδικά με κάτι κοπελιές που είναι όλο επιφωνήματα .
quote:
Εύχομαι να είναι ενδιαφέρουσα, και να μην την πάθω όπως στο ring 0, που με έπιασε ο ύπνος από την βαρεμάρα, να κοιμηθεί κάποιος σε θρίλερ είναι λίγο γελοίο όπως και να το κάνουμε
Έλα βρω σε πιασε νύστα με το ring ? μήπως είχες πάει πολύ αργά το βραδύ σινεμά και
Δεν έφταιγε η ταινία ?
quote:
Έλα βρω σε πιασε νύστα με το ring ? μήπως είχες πάει πολύ αργά το βραδύ σινεμά και
Δεν έφταιγε η ταινία ?
To ring-0 ήταν, δεν ήμουν στο σινεμά σε dvd στο σπίτι το βλέπαμε, ήταν νωρίς, είχαμε πάρει και την σχετική pizza μας και θρονιαστήκαμε να το δούμε με την άνεση μας στο καναπέ, περιττό να σου πω ότι δεν έπιασε μόνο εμένα ο ύπνος(περίπου 20 λεπτά πριν τελειώσει η ταινία)γιατί το θεώρησα πολύ αργό, και καθόλου τρομακτικό, αλλά και την συνφορουμίτισά μας την fishfemale, ξυπνήσαμε όταν πλέον τελείωσε και καταλάβαμε ότι και οι δύο δεν είχαμε δει το τέλος, και γελάγαμε.![]()

Αργεί να μπει στο ψητό και είσαι ξάπλα στον καναπέ και έχεις φάει κιόλα τότε
Καληνύχτα κυριολεκτικά .
Το ring -0 λες το γιαπωνέζικο ?
Γιατί αυτό δεν μου πολυάρεσε και μένα Αλλα εντάξει δεν είναι και για να κοιμηθείς

Μια και αναφέρθηκε και το δικό μου όνομα, θα ήθελα να πω, σχετικά με το Ring-0, ότι η πλοκή του ήταν πάρα πολύ αργή και φυσικά με πήρε ο ύπνος (και δεν έφταιγε ούτε η πίτσα, ούτε ο αναπαυτικότατος καναπές
Όσον αφορά την ταινία Shutter, θα την δω κάποια στιγμή, με την ελπίδα να μην είναι τόσο αργή όσο τα γιαπωνέζικα Ring. Βαριέμαι εύκολα τις αργές ταινίες. Για του λόγου το αληθές, όταν αποφάσισα να δω σε DVD το "2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος" (γιατί σε μια εργασία που είχα από τη σχολή μου γινόταν αναφορά στη συγκεκριμένη ταινία), το είδα στον υπολογιστή σε ταχύτητα x3 (εξακολουθούσε να είναι αργή, αλλά δυστυχώς από το x4 και πάνω, δεν εμφάνιζε τους υπότιτλους
Αυτά, ελπίζω να μην σας ζάλισα - αν και πολύ φοβάμαι ότι το έκανα ήδη

Κι η πρωταγωνίστρια μου άρεσε κι η υπόθεση.
Έχω δει και τα αμερικάνικα αλλά αφενός δε μου άρεσαν και τόσο κι αφετέρου δε μου έκαναν κάποια ιδιαίτερη αίσθηση γιατί είχα δει ήδη την γιαπωνέζικη τριλογία.
Η δική μου άποψη πάντως είναι ότι η μεταφορά ενός έργου από τον γιαπωνέζικο - κινέζικο κινηματογράφο στον αμερικάνικο τείνει τις πιο πολλές φορές να "χάνει".
Μιλάμε για διαφορετικές κουλτούρες, για διαφορετικά ήθη, κοσμοαντιλήψεις κλπ. ![]()

Βρήκα επίσης στην ιστοσελίδα των village κάποια extra στοιχεία για το θέμα:
"Μία πρόσφατη δημοσκόπηση του CNN έδειξε πως το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πιστεύουν στα φαντάσματα, ενώ πολλοί από αυτούς ισχυρίζονται πως έχουν δει φάντασμα. Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον για τη φωτογράφηση πνευμάτων – εικόνες των νεκρών που αποτυπώνονται σε φιλμ – είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι τόσο παλιό όσο η ίδια η φωτογραφία και οι ρίζες του φτάνουν μέχρι το 1860. Η φωτογράφηση πνευμάτων έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιμετωπίζεται συχνά με καχυποψία λόγω του ότι έχουν παρατηρηθεί πολλά περιστατικά απάτης. Πολλοί όμως πιστεύουν πως πρόκειται για μία από τις λίγες μεθόδους αποτύπωσης τέτοιων φαινομένων, που αγγίζει τα όρια επιστημονικής μεθοδολογίας. Στην Ασία μπορεί να βρει κανείς διάφορα περιοδικά γύρω από τη φωτογράφηση πνευμάτων ενώ στο internet εμφανίζονται καθημερινά νέα sites για το συγκεκριμένο θέμα. Το Metropolitan Museum of Art στην Νέα Υόρκη φιλοξένησε πρόσφατα μια έκθεση αφιερωμένη στη φωτογράφηση πνευμάτων, με τίτλο “The Perfect Medium: Photography and the Occult”.
To “Shutter” βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του 2004, η οποία ήταν η πιο κερδοφόρα ταινία στην Ταϊλάνδη. Ο σεναριογράφος Λιουκ Ντόσον ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να αναλάβει τη διασκευή της ταινίας και να εξερευνήσει το φαινόμενο της φωτογράφησης πνευμάτων. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει εδώ και χρόνια αμέτρητους οπαδούς στην Ασία αλλά τελευταία κερδίζει το ενδιαφέρον όλο και μεγαλύτερου κοινού στην Αμερική. Ως μέρος της έρευνας για το φαινόμενο αυτό, ο Ντόσον επισκέφθηκε την έκθεση “The Perfect Medium: Photography and the Occult”.
www.villagecinemas.gr"
Πριν λίγες μέρες είδα και μια άλλη ταινία, που την βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα πάλι με την ίδια θεματολογία πάνω κάτω, την ταινία "the attic" αν δεν την έχετε δει δείτε την![]()