ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο μαγικός αριθμός "7"... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Ο μαγικός αριθμός "7"... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

nenuka30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
28/03/2002, 14:18:00
ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΠΙΚ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 2.00, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ... ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΔΕΝ ΕΣΤΑΛΕΙ ΧΘΕΣ. ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΛΛΩ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ....ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!!!

Καλώς όρισες στη μεταφυσική μας παρέα φίλε Darkangel_78.
Πράγματι δώσε μας λίγες πληροφορίες για το θέμα του βιβλίου, θα το ήθελα και εγώ.

Τώρα φίλε μου Θώτ, τι να πώ.... Πρίν από καμιά ώρα, έγραψα στο τόπικ για το φανταστικό για τη "Βατραχομυομαχία"... Καλά, ούτε συνεννοημένοι να ήμασταν, χαχαχα το διασκέδασα βραδιάτικα.

Οσο για το θέμα, το "άφησα" δυστυχώς καιρό, λόγο φόρτου εργασίας και 2 μέρες τώρα προσπαθούσα να "μπώ", αλλά λόγο έργων.... είχε μποτιλιάρισμα....

Φυσικά δε θα μπορούσα να αφήσω την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ αυτή παρέα χωρίς να προσθέσω και εγώ ένα μικρό μικρό λιθαράκι στα όσα πραγματικά εκπληκτικά μας παραθέτετε. (Μικρό λόγο κούρασης, αύριο ξεκούραστος θα φέρω κάτι σε πιό μεγάλο....)

Λοιπόν η καλή μας Σκορπίνα Rosarium είπε πολύ σωστά ότι

αριθμός=430
νόμος=430

Θα προσθέσω εγώ τώρα τη φάση,
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ = 430

καθώς και τις λέξεις,
ΝΟΜΟΣ = 430
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ = 430

και να τι "συμπέρασμα" έχουμε:
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ
ΑΡΙΘΜΟΣ (είναι)
ΝΟΜΟΣ (είναι)
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Φυσικά αυτά ως "θεοί εν ύπνο" ή "θεοί εν αγνοία" ΔΕΝ τα γνωρίζουμε, ΔΕΝ τα θυμόμαστε, ΑΛΛΑ αν στον "ΘΕΟ εν ύπνο" προσθέσουμε τη "ΜΝΗΜΗ", να το αποτέλεσμα:

ΘΕΟΣ(284) + ΜΝΗΜΗ(146) = 430

'Οπως είναι επόμενο δε θα παραλέιψω να παραθέσω ότι στο 284 θα συναντήσουμε εκτός απο τη λέξη ΘΕΟΣ, τις λέξεις ΑΓΙΟΣ, ΑΓΑΘΟΣ, ΔΙΟΣ!!!

Τα συμπεράσματα δικάς σας.
Τα δικά μου συμπεράσματα και πώς, με ποιό τρόπο, με βοηθά εμένα προσωπικά η ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ, θα σας το παραθέσω προς κρίσι, αύριο...
Πρός το παρόν....... καληνύχτα σας.

Κέλσος

28/03/2002, 14:23:46
Η καλή μας φίλη Elenbous, τώρα ίσως να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ περισότερο τις απόψεις μου περί του ΑΡΙΘΜΟΥ.
Να γιατί έγραψα πως ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Εδώ φυσικά το "αποδεικνύω " κιόλας κατα κάποιον τρόπο.
Ελπίζω να σε καλύπτω τώρα φίλη Elenbous...

Κέλσος

Darkangel_78Μέλος
28/03/2002, 14:26:09
Καλησπέρα και πάλι.
Ζητήσατε πληροφορίες για τον Λευτέρη Αργυρόπουλο.
Είναι φυσικομαθηματικός με σπουδές στη Βοστώνη των ΗΠΑ, και κάνει έρευνες πάνω στη λεξαριθμική θεωρία, την αρχαία ελληνική γλώσσα και άλλα πολλά που δεν αναφέρονται σε ένα σύντομο μήνυμα.
Το πρώτο του βιβλίο έχει τον τίτλο "Αποδείξεις για τη μαθηματική κατασκευή της ελληνικής γλώσσας", από τις εκδόσεις "Πύρινος κόσμος".Για περισσότερες πληροφορίες σας δίνω την ηλεκτρονική διεύθυνση της σελίδας του http://www.geocities.com/lefteris_02115 .Αν δεν απατώμαι, έχει εκδώσει και δεύτερο βιβλίο.Μόλις μάθω κάτι νεότερο, θα σας το πω.
Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών και ιδεών καθώς και για τη φιλομάθειά σας.Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία!!!

28/03/2002, 15:48:08
Μα φίλε Darkangel_78, θα ήταν ότι χειρότερο για κάποιον που είναι ερευνητής και θέλει τη προσωπική του εξέλιξη, να παραμένει περιχαρακωμένος στα όσα έχει μάθει...
Το θεωρούμε αυτονόητο ότι ένας απο τους σκοπούς των Forums είναι αυτη η ελευθερη διακινηση ιδεων, απόψεων, θέσων κλπ. Φυσικά μέσα σε ένα "κόσμιο κλιμα" ώστε η παραμονή μας εδώ να μην είναι δυσάρεστη, ίσα ισα θέλουμε να βρισκόμαστε εδώ μέσα με ευχαρίστηση... τουλάχιστον εγώ προσωπικα.

Σε ευχαριστούμε για τη πληροφόριση και περιμενουμε και άλλες ακόμα απόψεις σου.

Κέλσος

Darkangel_78Μέλος
28/03/2002, 20:27:46
Προσωπική μου επιδίωξη είναι η αναζήτηση της αλήθειας και η αναζήτηση του εαυτού μου σε όλα τα επίπεδα,φιλοσοφικά,ιστορικά,πνευματικά.
Είμαι της άποψης ότι για να μπορέσω να το κάνω πρέπει να ελευθερωθώ από τα δεσμά και τα δόγματα του κόσμου που με περιβάλλει,όπως για παράδειγμα την άποψη που (δυστυχώς) έχω συναντήσει πολλάκις ότι όποιος καταπιάνεται με τέτοια θέματα είναι...από άλλο πλανήτη ή ότι ερευνώντας τις γραφές ή άλλα ιερά κείμενα είναι αιρετικός. Ε,και λοιπόν? Είμαι άνθρωπος όπως όλοι,μπορεί να κάνω λάθη αλλά από αυτά μαθαίνω. Είμαστε όλοι πλάσματα φωτεινά ίσως κάποτε να μπορέσουμε και να το πιστέψουμε και να το δείξουμε.Συγχωρήστε μου το συγγραφικό ντελίριο αλλά εμπνέομαι όταν βρίσκω ανθρώπους ανοιχτόμυαλους και ακούραστους ερευνητές.Δεν ξέρω πώς αυτό κολλάει στη συζήτηση για τον αριθμό 7...(χιχιχι)
Παρεπιμπτόντως, είμαι φίλη και όχι φίλος.Χαιρετώ σας!
29/03/2002, 01:31:50
Καλή μας φίλη (το πέτυχα;;;) και εμείς μαζί σου είμαστε.
Νιώθουμε πολλά κοινά συναισθήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που μαζευόμαστε στο χώρο αυτό, για να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ, χωρίς ταμπού και χωρίς ετικέτες όπως προανέφερες.

Αααα και κάτι ακόμα, δε σου συνχωρούμε τίποτα !!!
Μιά απο τα ίδια είμαστε και εμείς

Κέλσος

thothΙδρυτικό Μέλος
29/03/2002, 14:01:08
Έχει δίκιο ο "Κέλσος" δεν σου συγχωρούμε το συγγραφικό σου ντελίριο διότι αλλιώς εγώ και αυτός θα έπρεπε να είμαστε συνεχώς... συγχωρεμένοι.

Α, και κάτι άλλο Σκοτεινέ Άγγελε. Στείλαμε email στον Λευτέρη Αργυρόπουλο για να μας στείλει αν θέλει κάποιο άρθρο που θα παρουσιάζει την θεωρία του και τις αναζητήσεις του. Ελπίζω να δεχτεί και να μάθουμε και οι υπόλοιποι περισσότερα για αυτόν.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

SamaelΝέο Μέλος
05/04/2002, 02:43:17
Παιδιά, πολύ καλή η συζήτησή σας. Έχω διαβάσει 7 (!) ξενόγλωσσα βιβλία πάνω στον αριθμό 7 και τις "περίεργες" ιδιότητες του. Θα συμμετάσχω κι εγώ κάποια στιγμή, απλά οργανώνω τις πληροφορίες μου ακόμα.
Μία παρατήρηση μόνο. Μην ασχολείστε με τον αριθμό 7 με τη λογική ότι μόνο οι αρχαίοι έλληνες ασχολήθηκαν με αυτόν. Γενικά, είναι μάταιο πιστεύω να επαίρουμε συνεχώς τους αρχαίους έλληνες για τα επιτεύγματά τους και να αγνοούμε άλλων λαών, σημαντικότερα. Αν ασχοληθήτε με την αρχαία Κίνα και την αρχαία Αίγυπτο, θα συναντήσετε αρκετές φορές το 7, σε περίεργα, ομολογουμένως, σημεία. Επίσης, θυμάμαι αμυδρά κάτι μου είχα διαβάσει για μία αψίδα των Ίνκας, καλυμένη με 49 πλακάκια (7x7). Θα το βρώ και θα σας το αντιγράψω.

05/04/2002, 09:12:21
Περιμένουμε φίλε μας Σαμαέλ τις νέες πληροφορίες που θα μας παραχωρήσεις.
Πάντως δε μείναμε στους αρχαίους 'Ελληνες, αλλά εδώ έχουμε κάνει μια ΕΠΙΤΟΜΗ αν θές επάνω στην ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ, κατεξοχήν Πυθαγόρια πρακτική.

Πράγματι και αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ τον αριθμό ΕΠΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, απαντάται σε ΟΛΑ τα μήκη και πλάτη της Γής.
Περιμένουμε τις πληροφορίες σου...

Κέλσος

05/04/2002, 11:34:08
H αρχαία σοφία αγαπητέ φίλε Σαμαέλ είναι παγκόσμια.Οι αρχαίοι έλληνες δεν ήταν -πιστεύω προσωπικά- γονιδιακά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ανώτεροι.Αυτό μας το αποκαλύπτουν οι αρχαίοι συγγραφείς που μας αναφέρουν ότι οι μεγαλύτεροι Ελληνες μύστες και φιλόσοφοι αρχίζοντας απο τον Ορφέα έως τον Απολλώνιο Τυνέα επισκεύτηκαν όλους τους γνωστούς αρχαίους πολιτισμούς και μυήθηκαν στα κατά τόπους μυστήρια. Αυτό συν τοις άλλοις αποδυκνύει πέρα απο την διαφορετικότητα στην γλώσσα και την κουλτούρα ότι η θεότητα είναι μία.Αν ασχολούμαστε (περισσότερο)με τους Αρχαίους Ελληνες είναι ίσως γιατί είμαστε πιο εξοικιωμένοι με αυτούς....