- Κυκλοφορεί! (παιχνίδια για PC, κονσόλες, κ.α) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Όσοι φίλοι ενδιαφέρονται για ΧΒΟΧ softmod μπορούν να διαβάσουν το τεχνικό Tutorial (βοήθημα) που έχω γράψει εδώ:
http://www.xboxgr.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=455

C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!

Μία καλή παρουσίαση του παιχνιδιού, μπορείτε να βρείτε εδώ:
Review
King's Quest: Mask of Eternity

Η υπόθεση:
Στο βασίλειο του Daventry, η μάσκα της αιωνιότητας, συμβολίζει την αλήθεια, το φως και την τάξη. Φυλάσσεται από μία μαγική ιεραρχία όντων, που λέγονται Άρχοντες. Η ζωή κυλάει ειρηνικά στο Daventry, όταν ο αρχηγός των αρχόντων, ο Lucreto, προδίδει τον ιερό του σκοπό και χτυπάει τη μάσκα με μία κατάρα, κόβοντάς την σε κομμάτια, που σκορπίζονται στο βασίλειο του Daventry κι έτσι όλο το βασίλειο - μαζί και οι κάτοικοί του - μεταμορφώνονται σε πέτρα, εκτός από τον ήρωά μας τον Connor Ly Marr!
Μέσα από την περιήγησή του στους 7 κόσμους του βασιλείου(τη διάσταση των νεκρών,τον βάλτο, το υπόγειο βασίλειο των ξωτικών, την άγονη περιοχή, τις παγωμένες κορφές, τον χαμένο παράδεισο, και τη σφαίρα του Ήλιου) ο ήρωάς μας θα βρει τα χαμένα κομμάτια της μάσκας και θα τα καταθέσει στον ιερό βωμό, για να επαναφέρει την τάξη στο βασίλειο του Daventry.
Κάθε κόσμος - διάσταση - του βασιλείου, έχει κι έναν ιδιαίτερο ατμοσφαιρικό χαρακτήρα, που παρά τα μέτρια(για την εποχή του 2005) γραφικά του, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πως βρίσκεσαι εκεί. Περιοχές όπου συμβολισμοί σαν τη ζυγαριά του Όσιρι και το φτερό της Μαάτ, τις πυραμίδες και τις μούμιες, το αθάνατο νερό και τα δέντρα που μιλάνε, τα πονηρά ξωτικά και τις αιθέριες νεράϊδες, σε κάνουν να νιώσεις σαν ήρωας του Τόλκιν!
Ανεπιφύλακτα σας συστήνω, εάν το βρείτε να το παίξετε!
Κι αν δυσκολευτείτε...
μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο το "walk through" του παιχνιδιού ![]()
(αλλά μην το παρακάνετε...)
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Εξαιρετικό REVIEW και ανέλπιστο. Σε ευχαριστώ για την συνεισφορά στο Topic. Η σειρά Kings Quest αν και λίγο ξεπερασμένη όπως προανέφερες είναι πολύ καλή και με πολλούς φανατικούς οπαδούς παγκοσμίως. Εγώ εκείνη
την εποχή 1997-98 έπαιζα ενα παρόμοιο παιχνίδι το Atlantis.
Φιλικούς χαιρετισμούς!

Πραγματικά είναι πολύ ωραίο αυτό το παιχνίδι που ανέφερα.
Το έπαιζα για 2-3 βδομάδες φανατικότατα, είχα βρει όλες τις λύσεις για να προχωρήσω και πλησίαζα στο τέλος.
Στον προτελευταίο κόσμο, βρήκα τον τρόπο να περάσω και μπήκα στον 7ο.
Το λάθος μου ήταν, πως ενώ σε όλους τους προηγούμενους κόσμους έκανα προληπτικά "save" στο σημείο που βρισκόμουν, δεν έκανα κάτι τέτοιο και για τον προτελευταίο. Μεθυσμένη από την οσμή της νίκης προχώρησα...
Για να ανακαλύψω, πως παράλληλα με την αμέλειά μου να σώσω τον προηγούμενο κόσμο, την βλακεία μου να σβήσω όλα τα save που αφορούσαν τους υπόλοιπους κόσμους, και το γεγονός πως ξέχασα να πάρω το τελευταίο κομμάτι της μάσκας από τον προηγούμενο κόσμο...
Δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω.
Ενώ σε όλους τους υπόλοιπους μπορούσε ο παίχτης να πηγαινοέρχεται κανονικότατα - εφόσον είχε βρει τα κλειδιά - στον τελευταίο άπαξ και έμπαινες, δεν είχε γυρισμό.
Κι εγώ δεν είχα όλη τη μάσκα (mask of eternity)
Έτσι, δεν έμαθα ποτέ πως δείχνει το τέλος. ![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Amalia μου έπεσες στην περίπτωση! Τα saves είναι ενα κεφάλαιο στο Gaming που ανάλογα με την περίπτωση ή τα λατρεύεις ή τα μισείς.
Όταν μετά απο εξαντλητικές μάχες ή γρίφους που έχεις περάσει καταφέρεις και αποθηκεύσεις την πρόοδο σου στο παιχνίδι, είσαι τόσο ευγνώμων σε αυτό το μικρό αρχειάκι! Όταν όμως για κάποιο λόγο δεν θέλει να φορτώσει ή δεν υπάρχει καν, το καταργιέσαι που είναι τόσο ευάλωτο! Εγώ στα κρίσιμα σημεία κάνω εκτός απο το κανονικό και ενα backup για περίπτωση ανάγκης.
Δυστυχώς το παιχνίδι δεν το τερμάτισα ούτε εγώ για να σου πω τι γίνεται. Θυμάμαι οτι το είχα ενοικιάσει απο ενα Video-Club όταν ζούσα στην Γερμανία αλλά δεν το είχα παίξει πολύ. Ο τίτλος ηταν θυμάμαι: "Κings Quest8 - Maske der Ewigkeit"
Αν έχεις σε κάποιο ράφι το παιχνίδι ίσως μπορέσεις να βρείς ενα save game στο Internet και να παίξεις τον τελευταίο κόσμο μόνο. Έτσι θα μάθεις επιτέλους τι γίνεται!![]()

και στο internet να μπω θα μπορούσα,
αλλά δυστυχώς...
αυτό που δεν έχω πια είναι: χρόνος!
Το καλοκαιράκι μάλλον, εκτός εάν αναβαθμίσω το PC και μπορέσω επιτέλους να παίξω το URU (το επόμενο του MYST) που το χρυσοπλήρωσα για να το βλέπω στο ράφι κι αυτό...
κάνε κλικ!![]()
Πριν μερικές μέρες ανακοινώθηκε το νέο Age of Empires, απλά να αναφέρουμε ότι η σειρά ξεκινάει από το 1997 και είναι από τις εντυπωσιακότερες στο τομέα της με χιλιάδες fans. Εδώ και αρκετό στο επίσημο site της Ensemble υπήρχε ένα σχετικό countdown για την ανακοίνωση... Οι πρώτες πληροφορίες (το παρακάτω άρθρο βασίζεται σε πληροφορίες που έκανε γνωστές το IGN πριν μερικές μέρες) που είδανε το φως της δημοσιότητας αλλά και φωτογραφίες δείχνουν ότι θα έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετό καλά συγκροτημένο τίτλο.
Το παιχνίδι καλύπτει την εποχή του αποικισμού στην Αμερική, αν και η Ensemble προτιμά να το γράφει σκέτο σαν Age of Empires, οι περισσότεροι θα το πουν Age of Empires - Αge of Discovery . Το AοE ΙΙΙ ξεκινά ακριβώς εκεί που σταμάτησε το Age of King ένα βήμα πριν σαλπάρετε για την αντίπερα όχθη. Μερικά units (τα αρχικά) θα σας είναι γνωστά, αλλά όταν ανακαλύψετε την πυρίτιδα τα πάντα αλλάζουν. Τις περισσότερες φορές θα τοποθετήστε σε έναν άγνωστο χάρτη που θα πρέπει να ιδρύσετε την πόλη σας και έπειτα να επιβληθείτε με την διπλωματία ή την βία στους τριγύρω λαούς.
Πηγή: Gamesway.gr

Πηγή φωτογραφιών: Ensemble Studios