- ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 23/03/2003 18:39:58
Edited by - EoN on 24/03/2003 08:17:16
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 23/03/2003 13:43:44
ΕΕΕΕ! Βέβαια εσύ περίμενες τον ΕοΝ, αλλά που ξέρεις ωσάν εβραιοχριστιανικά γουρουνάκια μπορεί να είμαστε το ίδιο πράγμα (κατά το ρητό του ηλίθιου) you know Α=Β=Γ=ΚΕΛΣΟΣ.
Είμαι εδώ αγαπημένε φιλόσοφε για να παίξω μαζί ΣΟΥ ένα επικύνδυνο παιγνίδι. Το παιγνίδι της εσωτέρικής μου αποκάλυψης....που κάποιοι θα πουν αποκάλυψη του ΕΓΩ αλλά θα σου υποσχεθώ ότι θα είναι αποκάλυψη ψυχής. Γιατί μέσα από εμένα θα αποκαλυφθείς και εσύ.........χωρίς προσωπεία χωρίς ψεύτικα και όποιος αντέξει........
ΜΙΑ ΜΥΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ESOTERICA. GR.
Αυτό ακριβώς σου προτείνω......
Ας δείξουμε ο καθε ένας ότι έχει. Ότι έχει. Αγάπη, θυμό, συγχωριτικότητα, κακία, ματαιοδοξία, μιζέρια, υπερηφάνια, μεγαλοψυχία , καλοσύνη, αδελφοσύνη, αρετή, πονοψυχία, μισαλλοδοξία, γνώση, ασχετοσύνη, όχι για να πάρουμε βραβείο ή να κατηγορηθούμε αλλά για να μάθουμε, να γνωρίσουμε το ΠΛΑΤΩΝΑ μέσα στο ΑΝΤΩΝΙΟ και τον ΑΝΤΩΝΙΟ μέσα στο ΠΛΑΤΩΝΑ, για να δούμε ποιος μπορεί να είναι δάσκαλος και ποιος αντέχει να είναι μαθητής.......
ΜΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ESOTERICA. GR.
Και τέλος αφού βγάλουμε το πάθος από μέσα μας ας δούμε εάν μπορούμε να ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ο ένας το άλλον, αν μπορούμε να αισθανθούμε ο ένας τον άλλον, εάν μπορούμε να συμπαρασταθούμε ο ένας στον άλλον, εαν μπορούμε να πονέσουμε ο ένας τον άλλο.........
ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ESOTERICA. GR.
ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΛΕΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ;;;;;;;;;;; ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΣΥ ΣΤΗ ΙΤΑΛΙΑ, ΕΓΩ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΕΣΥ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.......ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ.
Και εάν δεχτείς μεγάλη μου χαρά. Εάν όχι πάλι μεγάλη μου χαρά, απλά έκανα μια πρόταση. ΕΑΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΥΝΗΜΑΤΑ. ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ.........ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ..... ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΣΕ ΑΓΑΠΩ

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""
Edited by - ANTONIOS1997 on 22/03/2003 21:47:54
Ένταξη Αντώνιε….δεν είναι ψυχανάλυση όμως….Ψυχανάλυση προϋποθέτει…. κάποιον που ξέρει, τον αναλυτή…και κάποιον που αναλύεται…τον άρρωστο!
Πίστεψε με μιλώ συχνά με ψυχαναλυτές στη ζωή μου, μα δεν είμαι ο ασθενής!
Απλά ας μιλήσουμε σαν καλοί φίλοι που γνωριζόμαστε από παλιά…
Άσε έξω ότι κουβαλάς….και ξεκινάμε…
Και εγώ σας αγαπώ….δεν μπορώ να κάνω αλλιώς!![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 22/03/2003 22:00:29
ΛΕΣ :
quote:
Και εγώ σας αγαπώ….δεν μπορώ να κάνω αλλιώς!
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ;;;; ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΜΗ ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ....

ANTONIOS1997
quote:
Ένταξη Αντώνιε….δεν είναι ψυχανάλυση όμως….Ψυχανάλυση προϋποθέτει…. κάποιον που ξέρει, τον αναλυτή…και κάποιον που αναλύεται…τον άρρωστο!Πίστεψε με μιλώ συχνά με ψυχαναλυτές στη ζωή μου, μα δεν είμαι ο ασθενής!
ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΠΛΑΤΩΝΑ; ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΥ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ Ή Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ;;; Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ;;;;
ΑΣ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ "ΨΗΤΟ" ΦΙΛΕ
**ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΥΝΗΜΑΤΑ. ΣΤΟ ΖΗΤΗΣΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΠΕΣ ΜΟΥ.....

ANTONIOS1997
Μύηση… ηχεί λίγο παράξενα….Τι θα έλεγες για ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ…
Η κάτι ανάλογο? Πες μου αν σου αρέσει….η βρες κάτι άλλο….μα όχι μυστικοθρησκευτοπολιτικα περιεχομενα!
Μην ξεχνάς πως δεν είμαι δάσκαλος, γιατί αν με θεωρήσεις….σταματάς να αναζητάς και με δέχεσαι σαν κάτι άλλο από αυτό που είμαι…Άνθρωπος!
Ο Πλάτωνας και ο Αντώνιος συζητάνε σαν φίλοι, και μαθαίνουν μαζί! Το να αφήσεις το παρελθόν….πάει να πει δεν είμαι σίγουρος για τίποτα…Και όλη τη γνώση που έχω, τις βάζω ένα ερωματικό…. Είναι σαν να σε ρωτάνε τι θα πάρετε…. μια μακαρονάδα η μια χόρτα….και μιας και σου αρέσει η μακαρονάδα…. απαντάς αμέσως….
Στη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, αυτό που αρέσει…. το κοιτάμε και ξανακοιτάμε…!!!Ότι αρέσει, δεν κάνει πάντα καλό!
quote:
ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ;;;
Αυτό είναι λοιπόν το ζητούμενο! Πως θα απαντήσεις σε κάτι που δεν έχεις βιώσει?
quote:
Είναι από εγωιστικό μέχρι μη εγωιστικό! Εξαρτάται από πού βγαίνει…από μυαλό η από καρδιά!
Μια παράκληση….μην κανείς πολλές ερωτήσεις μαζί…λόγο χρόνου μα και να πηγαίνουμε μαζί στο βάθος! Αυτό είναι η κατανόηση…
Διαβασα και το αλλο σου μυνημα τωρα! Μην τρεχεις σε παρακαλω σε συμπερασματα....Αυτο ειναι το παρελθον σου!!!
quote:
Απλά ας μιλήσουμε σαν καλοί φίλοι που γνωριζόμαστε από παλιά…
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ......ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ.......ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.....

ANTONIOS1997
Όπως στο εσωτερικά και στη ζωή!
Οι ψυχαναλυτές είναι φίλοι γιατροί… που βρισκόμαστε κάθε 15 μέρες και μιλαμε φιλικά…
Ένας πολύ καλός φίλος είναι καθηγητής φιλοσοφίας…και συγχρόνως διάκονος…
Στις συζητήσεις μας….εκείνο που μετράει, είναι που είμαστε μαζί…σαν φιλοι!
Β. Ο Πλάτωνας και ο Αντώνιος συζητάνε σαν φίλοι, και μαθαίνουν μαζί!
Εκπληκτικο!!!!! Η καρδιά μου ανοίγει μια θέση σε εσένα φίλε
Γ. Εχεις δίκιο για τον καταιγισμό. Αλλά ο ενθουσιασμός βλέπεις....
Δ.
quote:
Είναι από εγωιστικό μέχρι μη εγωιστικό! Εξαρτάται από πού βγαίνει…από μυαλό η από καρδιά!
Ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ..........ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ;;;;; ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ;;;;
ΜΙΛΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΠΕΣ. ΜΙΛΑ ΣΑΝ ΦΤΑΣΜΕΝΟΣ Ή ΣΑΝ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ. ΕΓΩ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ.......ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥ...

ANTONIOS1997
Πολύ όμορφα. Χαλάρωσε και ξάπλωσε στο κρεβάτι….. Νοιώσε όλο σου το σώμα…σαν ένα….Δεν είναι τεχνική….απλά….. θα δεις μέσα σου.
Κοιτά τον σαν…. να είσαι Πατέρας….. όπως θα κοίταγες το μικρό παιδί σου, η το μικρό αδερφάκι σου…
Δύσκολο?
Εσύ κάνε μια προσπάθεια, στο κάτω κάτω παρελθόν είναι….. …κοιτά το με όλο σου το είναι…ΑΥΤΟΝ…. που σου έκανε κακό….Αντιδράς?
Κράτησε για 5 /10 λεπτά την εικόνα του εκεί…
Τι σου συμβαίνει?
Εκεί θα δεις τι ξεδιπλώνει μέσα σου….Επαναλαμβάνω, δεν είναι τεχνική…Κοιτάς όπως κοιτας ένα ηλιοβασίλεμα….
Κατάλαβες γιατί έγραψα…. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ?
Δεν είναι να αποκαλύψεις τίποτα…απλά θα φέρεις το παρελθόν σου στο ΤΩΡΑ!!! Και θα κοιτάξεις!
Αντώνη είμαι λίγο κουρασμένος….Αύριο όμως θα επανέλθω!
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ...................
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΕΥΚΟΛΟ ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ
ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ![]()
ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ?
ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ......ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΗΣΥΧΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ.....
ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΛΑ ΕΓΡΑΨΑ ΑΣ ΜΠΩ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ![]()
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΛΕΓΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ........................
ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ..........ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ.......ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.............ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΓΩ ΣΟΥ..ΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
ΦΙΛΙΚΑ
Υ.Γ ΜΗΠΩΣ ΜΙΛΑΟ ΠΟΛΥ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ? ![]()
Με ρωτάς αν κάποιος μου έκανε κακό. Είναι το μόνο εύκολο γιατί οι άνθρωποι ξέρουμε εύκολα να πληγώνουμε.
Επέτρεψε μου να ξεκινήσω από την αρχή. Κάποτε δέχτηκα μια επίθεση από έναν άνθρωπο. Τη στιγμή εκείνη από δειλία δεν «απάντησα» στη πρόκληση. Κατά τη διάρκεια του συμβάντος ο φόβος, και τα αρνητικά συναισθήματα περιέλουζαν την ύπαρξη μου σε όλα τα επίπεδα, με πιο ξεκάθαρο το σωματικό στο οποίο ένιωθα μια φλόγωση. Μετά από αυτό το καταιγισμό των συναισθημάτων τράβηξα το δρόμο μου και ο άλλος το δικό του. Το πρόβλημα όμως ξεκίνησε τότε. Τότε που εσύ λες :
quote:
στο κάτω κάτω παρελθόν είναι…..
Η συνείδηση διαμέσω της σκέψης με «τραβά» συνεχώς στο γεγονός, σαν μια πολύ ισχυρή δύναμη να φωνάζει εκεί έχεις απώλεια, εκει έχεις πληγή, κάνε κάτι...........
Όσες φορές παρασύρομε δια μέσω της σκέψης στο γεγονός ζω ακόμα μια φορά την ίδια σκηνή με ζωντανά όλα τα συναισθήματα και ξαφνικά το παρελθόν γίνεται πάλι παρρόν...........
Περιμένω τα δικά σου βιώματα και τις δικές σου εξηγήσεις.......βλέπεις δεν θα φοβηθώ να αποκαλυφθώ..........
* Όσο αφορά το τίτλο σίγουρα δεν είναι κάτι σπουδαίο αλλά επιμένω. Εγώ βλέπω στον εαυτό μου δια μέσω της ανθρώπινης επάφης μου με σένα, και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ σε σένα περιμένοντας την δική σου αποκάλυψη για να φωτιστεί το δικό μου έσω.......τέλος πάντων δεν επιμένω.......

ANTONIOS1997
Το βλέπω Αντώνη…. έχω περάσει από την ίδια κατάσταση…Προκλήθηκα και δεν απάντησα, με όλα τα συναισθήματα που ανάφερες. Ήταν πληγή για χρόνια, μια ψυχοφθόρα κατάσταση……αυτό, (το δεν ξέρω τι)…. ήταν εκεί!
Τώρα τι γίνεται? Έχεις μια πρόκληση…και το συναίσθημα είναι τόσο δυνατό μέσα, ώστε το βρίσκεις εκεί….πριν οτιδήποτε άλλο… σαν απάντηση. Με λίγα λόγια, η πληγή είναι πάντα ανοιχτή, απλά το συμβάν….την φέρνει στην επιφάνεια. Και το χειρότερο, είναι εκεί και δρα σιωπηλά, καταναλώνει ενέργεια… σαν κάτι υποσυνείδητο, σαν φόβος, σε κάθε κίνηση μας.
Συγχρόνως, επειδή είχαμε πληγωθεί πολύ, για να μην ξαναγινεί αυτό, έχουμε αναπτύξει εσωτερικούς μηχανισμούς προστασίας, έτσι ώστε ΟΤΙ απειλεί αυτήν μας την ασφάλεια, γινόμαστε επιθετικοί…. πρώτα εμείς!
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε…είναι αυτή ακριβώς η υποσυνείδητη δράση της πληγής…
Η αποκάλυψη Αντώνη, έχει πολύ μικρή σημασία. Μπορείς και το αποκαλύπτεις στον ψυχαναλυτή… στον πνευματικό…. μα η κατανόηση της είναι άλλη δουλειά. Η κατανόηση αυτού του μηχανισμού είναι η κατανόηση της λειτουργίας του ίδιου του μυαλού, του εαυτού μας αν θέλεις, ανάλογα με το τι κουβαλάμε ο καθένας μας, γιατί δεν είναι μόνο αυτό…., κάποιος στην πορεία του, ελευθερώνεται από ότι άχρηστο κουβαλά…
Mα ας δούμε κάτι σοβαρό εδώ πέρα ΑΝΤΩΝΗ…. Ξανά!
Χαλάρωσε, αισθάνσου όλο σου το σώμα σαν ΕΝΑ….και φέρε εκείνη την κατάσταση στο ΜΥΑΛΟ, στο ΠΑΡΟΝ…
Απλά κοίταξε την….όση ώρα κρατά η αντίδραση….κοίταγε την απλά, όσο πιο απλά μπορείς… Μπορεί να κρατήσει ΩΡΕΣ….Όσο κρατάει θα την επαναφέρεις….
Φίλε Ινδιγγο, ας αρχίσουμε με τον εαυτό μας….για την ψυχή… δεν ξέρω αν θα προλάβω..![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 23/03/2003 19:36:04
quote:
Η αποκάλυψη Αντώνη, έχει πολύ μικρή σημασία. Μπορείς και το αποκαλύπτεις στον ψυχαναλυτή… στον πνευματικό…. μα η κατανόηση της είναι άλλη δουλειά.
Συμφωνώ και συνεχίζω. Δεν είναι οτι δεν σε εμπιστεύομε αλλά θέλω ειλικρινά να με πείσεις εκ των προτέρων για να μπω στη διαδικασία να πάρω ένα μαχαίρι και να το στρίβω σε μια πληγή......καταλαβαίνεις τι εννοώ. Ποιός είναι εκείνος ο μηχανισμός που με την επανάληψη της παρατήρησης θα εκτονώσει το γεγονός. Χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάτι θα θύμηθώ την πρακτική της σαιεντολογίας και θα σου πω οτι θέλω να απαλαχθώ από το γεγονός και όχι να γινω αναίσθητος.......θέλω να παραμείνω ευαίσθητος και ελέυθερος.....Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις
ΜΕ ΑΓΑΠΗ

ANTONIOS1997
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ:
Ο Πλάτωνας και ο Αντώνιος συζητάνε σαν φίλοι, και μαθαίνουν μαζί!

ANTONIOS1997
Edited by - ANTONIOS1997 on 23/03/2003 13:21:57
Θέλεις να πεισθείς εκ τον προτέρων…..Πάει να πει!
Α…. καλά είμαι με την πληγή μου….και με ότι θεωρώ ευαισθησία.
Β…. θέλω να κάνω το βήμα, σε κάτι σίγουρο όμως…
Και στις δυο περιπτώσεις έχω δράση του προστατευτικού μας ΕΑΥΤΟΥ…
Αντίθετα, μας ζητάνε να διασχίσουμε μια ζούγκλα, χωρίς ουδεμία προστασία, με μόνο όπλο την ευαισθησία, την αίσθηση και κατανόηση, για να συναντήσω πραγματικά τη ΖΟΥΓΚΛΑ!
Το Ζην επικινδύνως… !
Στην αληθινή ανακάλυψη….. δεν υπάρχει καμία σιγουριά για την έκβαση… διαφορετικά ο πανούργος ΝΟΥΣ….θα σου δίνει συνεχώς λύσεις… για ότι αυτός θεωρεί σιγουριά!
Όταν κρατάς τη σιγουριά…. διαμορφώνεις απλά ότι συναντάς….μα δεν ανακαλύπτεις!
Ο φιλος ΕοΝ, ειναι παντα καλεσμενος ΑΝΤΩΝΙΕ....Καπως ετσι εγινε και με το ΦΩΤΙΟ....αν θελει να το σβησει... δεν εχω κανενα προβλημανα τα διαγραψω!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΕ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
ΣΥΝΕΧΙΖΩ :
quote:
Θέλεις να πεισθείς εκ τον προτέρων…..Πάει να πει!Α…. καλά είμαι με την πληγή μου….και με ότι θεωρώ ευαισθησία.
Β…. θέλω να κάνω το βήμα, σε κάτι σίγουρο όμως…Και στις δυο περιπτώσεις έχω δράση του προστατευτικού μας ΕΑΥΤΟΥ…
Δεν θέλω να πεισθώ. Θέλω απλά να έχω κάποια στοιχεία. Εάν εγω σου έλεγα οτι θα θεραπευθείς αν κόψεις το χέρι σου θα το έκανες;;;;; Ή μήπως το θεωρείς παιγνίδι;;;;;
Τέλος θα σου αποδείξω ότι είμαι έτοιμος να είμαι μαθητής γιατί ξέρω να σκύβω το κεφάλι. Σε αυτή τη περίπτωση εσύ θα αποδείξεις οτι μπορείς να είσαι δάσκαλός που σημαίνει οτι αυτά που λες δεν θα βλάψουν κάποια ψυχή. Εγώ εδώ δεν θα παίξω....Σε ακολουθώ και όταν θα έχω το αποτέλεσμα αυτού που πρότεινες θα γράψω.......
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Α. Πρέπει να ξαναζούμε ένα γεγονός-πληγή του παρελθόντος ξαναενεργωποιώντας το συναισθηματικό θηρίο και κάτω από ποιες συνθήκες;
Β. Ποιο μέρος της συνείδησης είναι αυτό που «πληγώνεται» πειράζεται, ενοχλείται, και δημιουργεί όλες αυτές τις αντιδράσεις;
Γ. Ένας άνθρωπος που «ενοχλείται» εύκολα και ένας που δεν αντιδρά σε τι διαφέρουν;

ANTONIOS1997
Edited by - ANTONIOS1997 on 23/03/2003 13:59:51
quote:
Δεν θέλω να πεισθώ. Θέλω απλά να έχω κάποια στοιχεία. Εάν εγω σου έλεγα οτι θα θεραπευθείς αν κόψεις το χέρι σου θα το έκανες;;;;; Ή μήπως το θεωρείς παιγνίδι;;;;;
Αντώνη, στο πρώτο σου μήνυμα….έρχεσαι για να παίξεις επικίνδυνα…Κοίτα τι γράφεις, και σκέφτηκα…
Να ένας που του αρέσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια!!! Τι σου λέω? Aς παίξουμε επικίνδυνα!!!
Από την άλλη, αν δεν κάνουμε τίποτα…τι σου λέει μέχρι τώρα η ΖΩΗ ? Αν είσαι OK... τα έχεις καλά με τον εαυτό σου…. γιατί να μπούμε σε οποιοδήποτε επικίνδυνο παιχνίδι?
Δεν σε θέλω να σκύβεις το κεφάλι….μα να με κοιτάς στα μάτια! Έτσι κάνουν οι φίλοι! Είμαστε σε ψυχική επαφή….όχι σε πόλεμο!
Α, Β,… Η ενεργοποίηση…. γίνεται φυσιολογικά την μέρα…σε παρόμοιες καταστάσεις….ακόμα και με αυτούς που είναι κοντά μας…μα το μυαλό ασχολείται με αλλα αμέσως… η πιάνεται από συνειρμούς και γνωστούς μηχανισμούς…Μερικές φορές πεινάς…. θέλεις ΣΕΧ… και άλλα πολλά… Αν την φέρεις εσύ την κατασταση με το μυαλό….*(δεν είναι σε όλο της το μεγαλείο….)…για αυτό δίνεται μεγάλη σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις! ….Ο Εαυτός, (ψυχής μέρος) δεν είναι κάτι απλό…μα πολύ σύνθετο…
Γ. Αυτός που δεν αντιδρά….. δεν είναι αναίσθητος, απλά έχει επίγνωση των αντιδράσεων….