ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ - Περιοδικά - Βιβλία

- ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ - Περιοδικά - Βιβλία

wicca43 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
wiccaΜέλος
05/10/2003, 12:36:03

ΠΩΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΚΙΣΕΙΣ; ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ

ΦΙΛΕ ΜΕΡΛΙΝ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ.
ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΑΓΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΜΑΓΙΑ ΜΕΣΑ.

Πέθανε μια άλλη μέρα

Edited by - wicca on 05/10/2003 12:38:28

YHVHΜέλος
05/10/2003, 14:18:14
Κοίτα, σε όλες τις πρακτικές πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να συγκεντρώσεις το μυαλό σου απόλυτα και αναπόσπαστα. Η γιόγκα (όχι αυτή που κάνουνε στα αμερικάνικα γυμναστήρια φυσικά!) προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Αν κάνεις γιόγκα, τέλεια! Αν όχι, http://www.beyond-the-illusion.com/files/Occult/Aleister-Crowley/ , όπου μπορείς να βρείς 8 αρχεία 8yoga-#.txt , τα οποία συνθέτουν το μεγαλύτερο μέρος του "Eight Lectures on Yoga" του απερίσκεπτου κύριου Crowley.

Άαντε και καλή αρχη!

wiccaΜέλος
06/10/2003, 16:53:13
THANKS...

Πέθανε μια άλλη μέρα
ΓιώργοςΜέλος
17/11/2003, 15:47:18

============================================================
Visual Magick aims to develop vision and imagination. It builds on the inspiration of such figures as Austin Spare and Aleister Crowley and stresses the need to develop one's own unique magical way. It shows how magicians, witches, artists and therapists can improve their visionary abilities, strengthen the imagination, activate the inner senses, and discover new modes of trance awareness. The emphasis is on direct experience. This books asks the reader to think, act, do and enjoy as s/he wills.

Visual Magick began as a small treatise on sigil magick and automatic drawing and was circulated privately amongst occultists. It is especially suitable for practicing mind explorers of the unorthodox variety. Both beginners and experienced magicians will find it inspirational and insightful.

================================================================
Αρκετά καλο βιβλίο για όλα τα "γούστα" με ιδιαίτερη προσοχή στην
προσωπική εμπειρία/φαντασία/αισθήσεις και την δημιουργία Sigils..

Γιώργος
O Batman

scullyΜέλος
18/11/2003, 13:23:21
δηλαδη διαβαζω το βιβλιο και μαθαινω να κανω μαγικα?????? Κουφο... Τετοια βιβλια σιγουρα δενκυκλοφορουν.......

ΓιώργοςΜέλος
18/11/2003, 14:31:33
quote:

δηλαδη διαβαζω το βιβλιο και μαθαινω να κανω μαγικα?????? Κουφο... Τετοια βιβλια σιγουρα δενκυκλοφορουν.......

Όπως ……. Διαβάζω το βιβλίο και μαθαίνω να μαγειρεύω…?
εσύ τι λες..?

Γιώργος
.. αχ αυτές οι πιτό*πίτες

scullyΜέλος
19/11/2003, 10:19:44
δεν ξερω? δηλαδη πως ειναι τα vefa's house,(ωχ κανω διαφημιση) ετσι θα ειναι και τα magic house οπου θα πουλουνται παβδια σκουπες λαι αλλα εξαρτηματα Harry Potter?

wiccaΜέλος
28/11/2003, 12:12:00
ΓΕΙΑ ΣΑΣ...

ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΞΕΝΟ;

Πέθανε μια άλλη μέρα
ΓιώργοςΜέλος
28/11/2003, 13:41:16
quote:
ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Η ΞΕΝΟ;

καλώς τον....που χάθηκες εσυ..?

το βιβλίο ειναι στα αγγλικά ...

Γιώργος
.I shoot the admin but I didn’t shoot the deputy...

wiccaΜέλος
05/12/2003, 11:18:34
ΓΕΙΑ. ΟΝΤΩΣ ΧΑΘΗΚΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΩ ΜΟΝΟΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

Πέθανε μια άλλη μέρα
TruthHunterΜέλος
07/08/2005, 23:29:01
Λοιπόν για άλλη μια φορά πέρνω το θάρρος να ανοίξω ένα θέμα...το πρόηγούμενο δέχτηκε πολλές επιθέσεις.....Anyway θέλω να ρωτήσω αν κανένας έχει ακούστα ένα δόγμα ονόματι <<Καθαροί>> ή Εκκλησία του Σατανά κατα το Βατικάνο......Το δόγμα αυτό άκμασε περίπου τον 13ο αιώνα και τελίωσε με χιλιάδες νεκρούς....έχει ακούσει ή διαβάσει κανείς για το συγκικριμένο θέμα?????????

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΜΕ ΛΕΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΜΕΣ.........

elfeyeΜέλος
07/08/2005, 23:59:38
ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΞΕΡΩ,ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ CHURCH OF SATAN, ΤΟΥ A.S.LAVEY,ΣΤΟ ΣΑΝ ΦΡΝΣΙΣΚΟ..."ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ",ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ.

TruthHunterΜέλος
08/08/2005, 00:10:36
Φίλε elfeye καταρχήν έχεισ γαμάτη φοτο...κατα δεύτερων δεν ξέρω αν έχουν κάποια ομοιότητα....θα το ψάξω όμως....το δόγμα πού λέω είχε στο περίπου χριστιανική ιδεολογία.....αλλά καπού εκανέ λαθος και αυτή ήταν η αρχή του τέλους τους,........

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΜΕ ΛΕΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΜΕΣ.........

08/08/2005, 00:11:14
Ωραίο θέμα...
Απ' όσο γνωρίζω οι Καθαροί θεωρήθηκαν αίρεση από τον Πάπα και πολεμήθηκαν άγρια κατά την 3η Σταυροφορία, αν θυμάμαι καλά (1179).
Βασική τους αρχή ήταν οτι ο Ιησούς κι η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν παντρεμένοι.
Σαν σέκτα ήταν πολύ δημοφιλής στη Νότιο Γαλλία (όπου προσέφυγε η Μαρία με την κόρη της από τον Ιησού, Σάρρα, και τον Ιωσήφ της Αριμαθαίας) και στη περιοχή της Προβηγκίας συγκεκριμένα.
Το κύριο οχυρό τους ήταν το Λανγκεντόκ κι ήταν ένα πλούσιο κι ανεξάρτητο κράτος.
Πίστευαν στην ύπαρξη του Καλού και του Κακού κι οτι η ψυχή ελευθερωνόταν μόνο μέσω της αποστασιοποίησης από τον υλικό κόσμο.
Δεν αποδέχονταν την σταύρωση και την ανάσταση του Ιησού ούτε την Αγία Τριάδα και θεωρούσαν τον Ιωάννη τον Βαπτιστή ως όργανο του Διαβόλου.
Απέρριπταν επίσης τα Καθολικά Μυστήρια στο σύνολο τους (Βάπτιση, Εξομολόγηση, Ευχαριστία, Ευχέλαιο, Γάμος, Χειροτονία).
Η γυναίκα εθεωρείτο μολυσμένη αλλά μπορούσε να γίνει ίση με έναν άνδρα και να γίνει "perfecta".
Επίσης πίστευαν στη μετενσάρκωση του ανθρώπου.
Στη Γ' Σταυροφορία το 1209 στο Άλβι της Ιταλίας έγινε μία αιματηρή μάχη με χιλιάδες νεκρούς και το 1243 το Μονσεγκύρ, το τελευταίο οχυρό τους, πολιορκήθηκε κι ένα χρόνο μετά παραδόθηκε.
Λέγεται πως ένα βράδυ πρίν την παράδοση κάποιοι Καθαροί διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους ένα θησαυρό, ίσως το Άγιο Δισκοπότηρο (έγγραφα που αποδείκνυαν το γάμο του Ιησού και της Μαγδαληνής).
Αυτοί που απέμειναν στο κάστρο κάηκαν ζωντανοί μετά την παράδοση.
Η Σταυροφορία αυτή έληξε το 1255 και μέχρι το 1320 περίπου οι πιο πολλοί Καθαροί είχαν καεί στη πυρά...
Ελπίζω να σε κάλυψα!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

TruthHunterΜέλος
08/08/2005, 00:19:59
Φίλε incubus οσα είπες ήταν ορθα αλλά έχεισ ορισμένα κενά ......και ο θησαυρός δεν ητάν το δισκοπότηρο........δέν θα αποκαλύψω τι ητάν ακομή θέλω να δω αν το ξερει κανένασ άλλος...........

08/08/2005, 00:35:23
Το Δισκοπότηρο, συμβόλιζε το άγιο αίμα, δηλαδή την ύπαρξη παιδιού από το γάμο Μαγδαληνής και Ιησού.
Όταν λέω πως οι Καθαροί έφυγαν από το Μονσεγκύρ έχοντας στα χέρια τους το θησαυρό τους, πιαθανώς το Δισκοπότηρο, εννοούσα έγγραφα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο κι αποδείξεις.
Αν κάνω λάθος κι εσύ γνωρίζεις αυτό που τόσους αιώνες αναρωτιούνται άλλοι, τότε τα λέμε αύριο.

08/08/2005, 01:39:32
quote:
Το Δισκοπότηρο, συμβόλιζε το άγιο αίμα, δηλαδή την ύπαρξη παιδιού από το γάμο Μαγδαληνής και Ιησού.

Κατά την άποψη του γνωστού συγγραφέα του <Κώδικα Νταβίντσι>
Που δεν σημαίνει κιόλας ότι θα συμφωνήσουμε.

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

08/08/2005, 07:56:24
quote:
Κατά την άποψη του γνωστού συγγραφέα του <Κώδικα Νταβίντσι>
Που δεν σημαίνει κιόλας ότι θα συμφωνήσουμε.

Καλή μου, δεν το είπα για αυτό.
Σου ανέφερα την άποψη των Καθαρών που πίσατευαν αυτό το πράγμα κι έχω διαβάσει κι αλλού αυτή τη θεωρία. Δεν περίμενα τον κύριο Μπράουν για να μάθω οτι ο Ιησούς κι η Μαγδαληνή είχαν παντρευτεί κι είχαν αποκτήσει και παιδί μαζί.
Εξάλλου υπάρχουν τόσοι συμβολισμοί σε διάφορα έργα τέχνης (και δε μιλάω για τους πίνακες του Da Vinci) που συνηγορούν σε κάτι τέτοιο.
Για παράδειγμα, οι βάρδοι του 12ου και 13ου αιώνα στη Προβηγκία και στη Νότιο Γαλλία γενικότερα τραγουδούσαν για την "Κυρά" τους, υποννοώντας εμμέσως πλήν σαφώς τη Μαγδαληνή.
Μετά από πιέσεις του Βατικανού υποτίθεται άρχισαν να τραγουδούν για τη Παναγία.
Σε διάφορους πίνακες του Μποτιτσέλι υπάρχουν αρκετοί συμβολισμοί και σε όλους τους πίνακες του Ζώρζ ντε λα Τούρ η Μαγδαληνή απεικονίζεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης.
Το ότι στη Νότιο Γαλλία υπήρχαν θρύλοι που ήθελαν τη Μαγδαληνή με την 12χρονη τότε κόρη της, Σάρρα, και τον Ιωσήφ της Αριμαθαίας να προσφεύγουν εκεί δεν είναι ούτε δική μου θεωρία, ούτε του Μπράουν μόνο.
Δεν έχω λόγο λοιπόν να πιστέψω πως ο Ιησούς δεν ήταν παντρεμένος με τη Μαγδαληνή.
Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά πιστεύω πως είναι πολύ πιθανό.

TruthHunterΜέλος
10/08/2005, 00:12:12
Λοίπον ύστερα απο μια αναζήτηση που έκανα βρήκα το εξής¨... οι Καθαροί υποστήριζαν οτι είχαν στην κατοχή τους το κρανίο του Χριστού......το Βατικάνο το θεώρησε προσβολή και εγίνε η πρώτη Σταυροφορία επί ευρωπαίκου εδάφους....Αυτά μεχρί τωρα.............

10/08/2005, 01:56:27
Τι να σου πώ?
Πρώτη φορά το ακούω αυτό ως εκδοχή.
Εγώ ήξερα οτι είχαν στην κατοχή τους έγγραφα που αποδείκνυαν το γάμο του Ιησού και της Μαρίας της Μαγδαληνής και της γέννησης της κόρης τους.