ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΑΤΜΑ32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Δημ.Νέο Μέλος
04/08/2004, 15:20:21
Γειά σας φίλοι μου.
Σαν θέλετε ας με βοηθήσετε λίγο:
ΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ site: http://www.sangha.net/messengers/alexander.ipg. Όπου και η φωτογραφία του με την λεοντή στην αρχή της σελίδας;
Με όσα έχετε παραθέσει;
Ευχαριστώ φίλοι μου.

τα χαμηλωμενα φωτα κανουν σκιες στα προσωπα μας και τα παραμορφωνουν.
Δια τούτο μόνο φως.
Ελατε στο φως, ξεχαστε τις σκιες.

Edited by - Δημ. on 04/08/2004 15:22:05

04/08/2004, 19:48:08
quote:

Γειά σας φίλοι μου.
Σαν θέλετε ας με βοηθήσετε λίγο:
ΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ site: http://www.sangha.net/messengers/alexander.ipg. Όπου και η φωτογραφία του με την λεοντή στην αρχή της σελίδας;
Με όσα έχετε παραθέσει;
Ευχαριστώ φίλοι μου.

το ερωτημα σου ειναι μαλλον ασαφες-

αναρρωτιεσαι τι σχεση εχει το σαιτ με το θεμα εδω;
καμμια σχεση/απλα ειναι η θεση της φωτογραφιας
---αληθεια μηπως να εστελνες το ερωτημα στο εκεινο σαιτ;---

αναρρωτιεσαι λοιπον "ποια η σχεση της φωτογραφιας του Aλεξανδρου με το θεμα-των δωδεκα σελιδων- του εδω τοπικ;...

εχμ...επειδη για τον Αλεξανδρο μιλαμε οντως!
(αν δεν προσεξες..//τωρα πως το συνδιαζεις σε συνειρμους, με το σαιτ της εικονας θα πρπ να μας διαφωτησεις/....αφηνοντας οντως το φως να περασει αφου με την ερωτηση σου μαλλον μπηκες....μπροστα του...

--σ'ενοχλει που παρουσιαζεται ο στρατηλατης με λεοντοκεφαλη;---

Με οσα εχουμε παντως παραθεσει δεν εχει καμμια σχεση το σαιτ,οχι! περαν αυτης που ηδη εχει~υπαρχουν διαφορες κατηγοριες εκει αν ψαξεις λιγο -οχι επιπολαια- θα βρεις και την κατηγορια που κατατασεται εκει ο Ω!μεγας..//ναι,εκει οπου βρισκεται + η εικονα που σχολιασες/
Με τα οσα σχολιασαμε (ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ--επισης δεν εχει καμμια σχεση, το σαιτ sanga.net-
αληθεια τι σκεφτηκες + πως προεκυψε αυτη η ασαφης....διφορουμενη...ερωτηση;...

επισης να ρωτησω...-
θεωρεις πως η εικονα του αλεξανδρου ειναι ασχετη με τα οσα εχουν ειπωθει στις τοσες σελιδες του;(εφοσον διαβασες ολες τις σελιδες/καταλαβες το σκεπτικο/περπατησες στην αυτη ατραπο του και συμπερανες πως...//αυτο το ερωτημα;;;;;

εκτος κι αν συμπερανες διαβαζοντας καποια αλλα θεματαεντελως "δεικτικα" καθως + την "αποψη-συκοφαντια" του αγενεστατου που προηγηθηκε(και δεν ενδιαφερεται να σεβαστει ουτε εαυτον....ουτε εδω αλλα +πουθενα αλλου εσω...:(

αναμενω -σαφη- απαντηση :)

(κι ευχομαι να μην ειναι απλα ενα "δεικτικο ερωτημα "συνεχεια της στασης του προηγουμενου ασχετου επι του παρονοτς θεματος μελους.("ασχετος" επειδη δεν θελει τινας να εννοησει)

(...επειδη εντιμη παντα ημουν ως+ ειμαι,αλλα απο τους ανεντιμους εχω μαθει τα μαλλα...:)

---το επαναλαμβανειν,ανιαρον εστι....---

Αtma in lv
till the (never)end...
there in neverland...

Edited by - ΑΤΜΑ on 04/08/2004 21:39:13

Δημ.Νέο Μέλος
04/08/2004, 23:35:36
Να σου πώ και την αλήθεια ...
Ούτε και με αυτή την απάντηση με διαφώτισες επί του topic ετούτου.
Ξαναρωτώ λοιπόν και εάν δεν σε βάζω σε μεγάλο κόπο μου απαντάς .
Τι θέλεις να πεις για την ιστορικότητα του Στρατηλάτη Μ.Αλεξάνδρου με όσα έχεις γράψει σε αυτές τις σελίδες;
Τι θα πρέπει "εγω" να περιμένω να βρώ, σε αυτή σου την παρουσίαση των τόσων σελίδων, για τον ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ;
Κατάλαβες πιστεύω.
Ευχαριστώ

τα χαμηλωμενα φωτα κανουν σκιες στα προσωπα μας και τα παραμορφωνουν.
Δια τούτο μόνο φως.
Ελατε στο φως, ξεχαστε τις σκιες.

05/08/2004, 03:06:05
Καλώς τον/η Δημ.!

Αλήθεια, το διάβασες το τόπικ;
(ελπίζω να επιτρέπεις την απάντηση δια ερωτήσεως, dear)

multi - persona

"Virtus Junxit Mors Non Separabit"(Whom virtue unites, death will not separate)

steelspringΜέλος
05/08/2004, 03:18:42
quote:
---μια εικονα για οσους δεν ακουν....(εχμ πρπ να βρω κατι για την "ικανοτητα" μη-ορασης..χμ..ισως κατι σκεφτω ως το .. υστερογραφο..;]---

πεσμου πως γινεται να επιβαλλεις κατι που δεν αφορα το τοπικ; //και θα πρπ να το δεχτουμε κιολας!επειδη εσενα δεν σου αρεσει η αρμονια..."μας".προβλημα σου βρε παιδι.. :666
το θεμα με την ελευθερια αυτο ειναι..(οχι δεν ειπα δημοκρατια..αυτο ισον με χαβρα στο "ανευ παντος μετρου αριστου.."
να μην συζητησουμε συμφωνα με οσα θεσαμε βαση του θεματος....;
επειδη εσυ οπως ειπες ...δεν αναζητας την αρμονια...!
πως γινεται να λες οτι επιμενουμε ;κανεις το ιδιο/το προσεξες;
Θα μπορουσες να κανεις το απλουστερο ...ν' απεχεις!
αφου δεν σε αφορα το συγκεκριμενο θεμα..:(

Δημιουργεις διασπαση δηλαδη ετσι απλαεπειδη δε σου αρεσει ενα θεμα;; Γιατι δεν πας διπλα να κουβεντιασεις στο αντιστοιχοτοπικ που σε αφορα.. περι μεσοτητος Αριστοτελη....;;

Ξανασκεψου το~για να ειμαστε εμεις καλα + εσυ καλυτερα..

Έχω αφήσει πολλά αναπάντητα σημεία. Είναι αλήθεια.
1. Η ικανότητα της "Μη όρασης"
Πολλές φορές την διαπιστώνω στους συνομηλητές που υπαινίσσονται ικανότητες "όρασης".
Προσωπικά , μου είναι αδύνατον να περιγράψω τις δικές μου εμπειρίες "όρασης" , αν και είναι πάμπολες , αλλά δεν το κάνω απο σεβασμό προς τους συνομηλητές , ως κάτι που είναι αυστηρά προσωπικό και μή ανακοινώσιμο.
Ο άνθρωπος έχει καθήκον να είναι άνθρωπος και να ζεί σε όλα τα επίπεδα που ορίζει η φύση του.
Δεν τρέφω και καμμιά ιδιαίτερη εκτίμηση σε τέτοιου είδους "εμπειρίες",μιά και το μυαλό , η ψυχή αν προτιμούμε, παίζει πολλά παιχνίδια και δεν είναι θέμα επιστήμης ή διαλόγου.
2. Η αποστασιοποίησή μου απο την "αρμονία" δεν 'εχει καμμιά σχέση με τις τακτικές που εφαρμόζει ένα κακομαθημένο τσογλάνι.
Όταν γνωρίζω ότι στο βωμό της "αρμονίας" , μάλα λόγια "αναγκαστικής ειρήνης" γίνονται οι πιό φρικτοί συμβιβασμοί , οι πιό εγκληματικές υποχωρήσεις και η πιό μεγάλη μειοδοσία σε κάθε επίπεδο.
3. Δεν ήρθα για να επιβάλλω κάτι.
Με την ίδια ευκολία λέω ότι δεν μου είναι δυνατόν να δεχτώ βάσεις με τις οποίες μπορεί να τεθεί ένα θέμα , έτσι επειδή κάποιος την είδε να το θέσει έτσι....
Μου είναι μεγάλη τιμή να με αποκαλούν¨"επισκέπτη" και "μη γνώστη" .
Το χαίρομαι με την καρδιά μου.
Το θεωρώ χρέος μου να είμαι αντίθετος στην "ψυχική προσέγγιση", την "ταύτιση" , και με ότι άλλο οδηγεί σε ξεμπούρλεμα ψευτογνωσίας γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα , δεν έχουν λόγο περεταίρω προσέγγισης προς αλλήλλους, αλλά έχουν πολλούς λόγους να καλλιεργήσουν τον εαυτό τους σαν ανεξάρτητες οντότητες , χωρίς σαλιαρίσματα , και χωρίς ταυτιστικές γενικολογίες περι ενότητας των ψυχών (και σωμάτων ενδεχομένως...).
Έτσι φτάνει κάποτε ένα παιδί του 666, ένας steelspring, να αμφισβυτεί τις βάσεις ενός θέματος. Να διαφωνεί ριζικά για την ανάπτυξη ενός θέματος που κατα την άποψή του ετέθη απο λάθος προσέγγιση και από λάθος επιλογή προσώπου αφετηρίας.
Διαφωνώ με όλα όσα ειπώθηκαν εδώ μέσα , με τον τρόπο και τον λόγο που ειπώθηκαν.
Τι θα πεί "δημιουργώ διάσπαση"; Ποιός είπε ότι η "ενότητα" είναι αξία;
Για άλλη μιά φορά το τονίζω:
Θα ήταν γελοίο να αντιμετωπιστώ για άλλη μιά φορά με την χαζή νοοτροπία που κολλάει ετικέτες.
Εδώ καταθέτω τις σκέψεις μου .
Ασκώ το δικαίωμα του διαλόγου ως δικαίωμα , και όχι ως υποχρέωση.
Αν ενοχλώ κάποιους , τότε το φόρουμ να γίνει πριβέ και να φύγουν ξένα σώματα σαν και μένα.
Δεν θέλω απάντηση.

05/08/2004, 05:05:49
Πολλές φορές θέλω να γράψω σε κάποιο θέμα μα δε το κάνω.
Προτιμώ να σταθώ στην άκρη και να δω, προτιμώ να αφήσω σε κάποιους άλλους να παίξουν το έργο πάνω στο σανίδι και εγώ να είμαι ο θεατής.

Σε κάθε έργο αυτός που φτιάχνει το σκελετό είναι ο σεναριογράφος, αυτός που δίνει όμως την οπτική του θέματος είναι ο σκηνοθέτης.
Έτσι κι εδώ, ο σεναριογράφος ( Ιστορικά στοιχεία ) έφτιαξε ένα σκελετό, όμως το team των σκηνοθετών atma-kelsos έδωσε την οπτική του.

Το έργο παίζει και εμείς το παρακολουθούμε, όχι σαν κριτικοί αλλά σα θεατές.
Αυτή η άγια σιωπή πόσο μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε ;

Δε μιλάμε μέσα στην αίθουσα, παρακολουθούμε σιωπηλοί, αναλύουμε και εξάγουμε συμπεράσματα.

Γιατί θα πρέπει να φωνάξουμε ότι το έργο ( η οπτική του σκηνοθέτη ) δε μας αρέσει ;
Δε μας εμποδίζει κανείς να ανοίξουμε την πόρτα και να πάμε σε άλλη αίθουσα μιας και στις Avant Premier δε πληρώνουμε εισιτήριο αλλά μας χαρίζουν πρόσκληση.

Ποιος είναι τόσο σίγουρος πως αυτή η οπτική δεν είναι σωστή ή πως δεν εμπεριέχει ψήγματα αλήθειας ;
Κανείς !

Κανείς από μας δεν μπορεί να μεταφέρει την ακριβή απεικόνιση των τότε γεγονότων.
Κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος αν η Πριγκίπισσα της Ηπείρου και Ιέρεια των Καβειρίων μυστηρίων έφερε στον κόσμο τον Αλέξανδρο μετά από επαφή με τον Φίλιππο ή μετά από επαφή με μυημένο Αιγύπτιο Ιερέα ο οποίος και πάντα ήταν μαζί της.

Μα έχει σημασία ;

Ναι θα μπορούσε να έχει !
Το θέμα είναι τι γνώση έχεις εσύ, τι κοσμοθεωρία και πως μπορείς να δεις κάποια πράγματα, από ποιο πρίσμα δηλαδή κοιτάς.

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε, είναι απαραίτητο να σέβεσαι τη σκέψη μου έστω κι αν τη θεωρείς λάθος ή ποταπή.

Σα θεατής θέλω να παρακολουθώ το έργο χωρίς να με διακόπτουν άναρθρες κραυγές διαφωνούντων.

Αν δούμε μαζί το «όνομα του Ρόδου» εγώ και εσύ ( ο κάθε εσύ ) θα αντιληφθούμε εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, όμως το θέμα είναι ότι θα έχουμε δει και δεν θα έχουμε δημιουργήσει αναστάτωση εμποδίζοντας ο ένας τον άλλο στο νοητικό του ταξίδι.

Έτσι λοιπόν και τον Αλέξανδρο κάποιος τον βλέπει στρατηλάτη, κάποιος εθνάρχη, κάποιος φονιά, κάποιος μυημένο, κάποιος Θεό.
Όλοι όμως βλέπουν μια υψηλή οντότητα.

Πώς να κάτσεις να εξηγήσεις τώρα τα ίσα του + και του - ?
Θα μπλέξεις με Θεούς και Δαίμονες, με συν και πλην, με Θείο σχέδιο και ου το καθ’ εξής.

Γι αυτό σου λέω, μη ΔΗΜαγωγείς και απλά ΔΕΣ.

Ο κακός λύκος

05/08/2004, 05:07:54
Το παραπάνω κείμενο δεν αφορά κανένα προσωπικά, απλά είναι οι σκέψεις μου αποτυπωμένες.

Ο τρίτος ενικός χρησιμοποιείτε επί φανταστικού συνομιλητή.

Ο κακός λύκος

05/08/2004, 15:04:14
Την καλησπέρα μου σε όλους...
Επισκέπτες και μή...

Αγαπημένε μου φίλε ΡΑΜογλου, σε ευχαριστώ εκ βάθους ΨΥΧΗΣ και όχι όπως οι γελίοι ΑΜΑΘΕΙΣ που ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ την ψυχή με το μυαλό, για τον όμορφο και άκρως συμβολικό παραλληλισμό που έδωσες σχετικά με την ΟΠΤΙΚΗ...
Ξέρεις φίλε μου, η ΟΠΤΙΚΗ είναι που παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο στις ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ που μας ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ...

Θεωρώ όμως ότι ΜΑΤΑΙΑ κάνεις ΚΑΙ εσύ τη προσπάθειά σου να ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ τό ΠΩΣ και ΤΙ θα πρέπει ο καθένας ΜΑΣ να κάνει στα θέματα που ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ή που συμμετέχει...
Και ΞΕΧΩΡΙΖΩ την "επίσκεψη" απο την "συμμετοχή", γιατί ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ να εμφανίζεσαι ως επισκέπτης απο το ΠΟΥΘΕΝΑ, όντας παιδί του πουθενά και να ανακατεύεις - μπερδεύεις ένα θέμα (το όποιο θέμα) και ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ να συμμετέχεις ενεργά ακολουθόντας (ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ) τη ροή της εκάστοτε συζήτησης...

Για να ΜΗΝ χαλάσω και εγώ τη ροή, θα προσΚΑΛΟΥΣΑ ή και προΚΑΛΟΥΣΑ τον οποιοδήποτε αγαπητό επισκέπτη σε κάποιο καφεδάκι για να αναλύαμε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΑ και κάτω απο τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ την όποια προσέγγιση έχουμε μέχρι τώρα δώσει στο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ...
Νομίζω πως αυτό θα ήταν το βέλτιστον...
Το βέλτιστον για όλους μας και ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ για εκείνους τους επισκέπτες που έχουν ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ, μιας και αυτοί μέχρι τώρα έχουν γίνει ρεζίλι, κάτω απο την δική τους ΦΥΣΙΚΑ επιθυμία...

Αγαπημένη Ατμα...
Μπορούμε να συνεχίσουμε;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης

steelspringΜέλος
05/08/2004, 17:09:06
quote:
Για να ΜΗΝ χαλάσω και εγώ τη ροή, θα προσΚΑΛΟΥΣΑ ή και προΚΑΛΟΥΣΑ τον οποιοδήποτε αγαπητό επισκέπτη σε κάποιο καφεδάκι για να αναλύαμε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΑ και κάτω απο τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ την όποια προσέγγιση έχουμε μέχρι τώρα δώσει στο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ...
Νομίζω πως αυτό θα ήταν το βέλτιστον...
Το βέλτιστον για όλους μας και ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ για εκείνους τους επισκέπτες που έχουν ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ, μιας και αυτοί μέχρι τώρα έχουν γίνει ρεζίλι, κάτω απο την δική τους ΦΥΣΙΚΑ επιθυμία...

Κέλσο , αν ποτέ με καλούσες για καφεδάκι, η απάντησή μου θα ήταν ότι θα προτιμούσα να πιώ καφέ με ένα φίδι.
Το λέω αυτό όχι γιατί είμαι κακός ή εμπαθής, αλλά γιατι είμαι προνοητικός.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εξαιρετικούς φίλους που υποστήριξαν τις τοποθετήσεις μου σ`αυτό το τόπικ με προσωπικά τους μηνύματα ,και θα ήθελα να τους πώ να μήν διστάζουν να τοποθετούνται ανοιχτά στα τόπικς και ότι δεν είναι εύκολο να πέσουν θύματα ψυχολογικής τρομοκρατίας .

Ράμογλου Ξύπνα!!!!!

Συνεχίστε φίλοι μου...

05/08/2004, 17:38:32
Μιας και έχει διάλειμμα !

Καλησπέρα αγαπητέ steelspring , μου λες να ξυπνήσω, όμως δε μου λες από τι να ξυπνήσω.
Όταν με καλείς να ξυπνήσω βλέπεις μέσα από την δική σου οπτική, μέσα από αυτό που εσύ θεωρείς υπαρκτό κόσμο. Όμως αν και το ανέφερα δε το πρόσεξες. Μπορεί η δική σου οπτική, ο δικός σου πραγματικός κόσμος να είναι ο δικός μου ονειρικός.

Άρα από τι να ξυπνήσω ;
Σε ποιο κέλευσμα να ανταποκριθώ, σ αυτό της δικής μου νόησης ή στων άλλων ;
Μα αν δεν ακούω τον εαυτό μου δεν θα είμαι υποχείριο των νοητικών δημιουργημάτων που κάνουν άλλοι ;

Μάλλον ναι λέει η απλή λογική.

Ο καθένας μας έχει μια δική του οπτική, ο καθένας δικαιούται να εκφράζει την γνώμη του, όμως κανένας δε μπορεί να πει στον άλλο ξύπνα αυτό που λέω εγώ είναι το σωστό.

Ο kelsos κάνει τα δικά του ταξίδια γνώσης και νόησης, εσύ τα δικά σου, εγώ κοιτάω και τους δύο και με τα στοιχεία που μαζεύω θα δημιουργήσω την δική μου άποψη.
Θα ψάξω να βρω τη δική μου χρυσή τομή, θα κάνω το δικό μου νοητικό οικοδόμημα.
Αυτό που για σένα είναι θετικό για μένα μπορεί να είναι αρνητικό φίλε μου, αλλά αν θα θέλαμε να κάνουμε μια παραπέρα ανάλυση θα βλέπαμε πως και τα δύο ( συν και πλην ) είναι τα ίδια στοιχεία προβαλλόμενα στο δυαδικό σύστημα.
Μα ο Θεός είναι ΕΝ, άρα δεν υπάρχει συν και πλην.

Παιχνίδια λογικής φυσικοεγκεφάλου και μάλιστα όχι ορατά.

Γι’ αυτό σου λέω φίλε μου άσε με να κοιμάμαι είναι πανέμορφο το όνειρο που βλέπω γιατί το ζω !
Μη προσπαθείς να με ξυπνήσεις, αν μπορείς ξάπλωσε και προσπάθησε να ζήσεις το δικό σου όνειρο.

Ο κακός λύκος

WarraxΝέο Μέλος
18/08/2011, 21:41:38
Διάβασα πριν περίπου 5 μήνες πρώτη φορά για "προφητείες" του διάσημου Edgar Cayce περί σημαντικών στιγμών...συγκεκριμένα λέει...

"Strifes will arise through the period. Watch for them near Davis Strait in the attempts there for the keeping of the life line to a land open. Watch for them in Libya and in Egypt, in Ankara and in Syria, through the straits about those areas above Australia, in the Indian Ocean and the Persian Gulf.” Edgar Cayce reading (2550-1) April 28, 1941"

Πηγή http://www.edgarcayce.org/are/ancient_mysteries.aspx?id=1915

Όταν το διάβασα αυτό ήταν μόλις είχε ξεκινήσει η κατάσταση να εξελίσσεται σε πόλεμο στη Λιβύη και είχε ήδη αρχίσει η αναταραχή στη Συρία...έπεσε δηλαδή 3/4 για την περιοχή. Μιλάει για αναταραχή στον Περσικό Κόλπο και όχι μόνο. Τώρα περιμένω να δω αν θα γίνει κάτι και στην Τουρκία και ευτυχώς ή δυστυχώς(ανάλογα με το αποτέλεσμα) υπάρχει και εκεί κινητικότητα...για παράδειγμα σας αναφέρω ειδήσεις πρόσφατες:

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα υιοθετήσει μία "νέα στρατηγική", πιο αποτελεσματική και πιο αποφασιστική στην μάχη κατά της τρομοκρατίας, μετέδωσαν εγχώρια μέσα ενημέρωσης, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, του οποίου επικεφαλής είναι ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ, ζητεί "καλύτερο συντονισμό" των στρατιωτικών και των αστυνομικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας του PKK "θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, χωρίς να εγκαταλείπονται οι αρχές του κράτους δικαίου" και τα δημοκρατικά πρότυπα.

"Καμία δραστηριότητα που ενδέχεται να βλάψει την αδιαίρετη ενότητα του τουρκικού έθνους δεν θα είναι ανεκτή" υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το κείμενο καλεί επίσης τις γειτονικές χώρες της Τουρκίας "να αναλάβουν τις ευθύνες τους" για την εξάλειψη της παρουσίας του PKK στο έδαφός τους, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάποια συγκεκριμένη χώρα.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου πραγματοποιείται λίγες ώρες αφότου τουρκικά μαχητικά έπληξαν 60 στόχους κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Το τουρκικό πυροβολικό έπληξε 168 στόχους στην περιοχή πριν από την επιχείρηση από αέρος, η οποία διεξήχθη σε αντίποινα για την ενέδρα που έστησαν αντάρτες του Κουρδικού Αυτονομιστικού Κόμματος (ΡΚΚ) σε στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στη νοτιοανατολική Τουρκία σκοτώνοντας 12 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας.

"Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Όσοι δεν διαχωρίζουν τη θέση τους από την τρομοκρατία θα πληρώσουν το τίμημα" είχε δηλώσει χθες, κατά την διάρκεια διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, που ακολουθήθηκαν από την αεροπορική επιδρομή δείχνουν μία επιστροφή στη σκληροπυρηνική στάση της Άγκυρας εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών του PKK.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούν το PKK ως μία τρομοκρατική οργάνωση, ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Άγκυρα στη μάχη της κατά των ανταρτών.

Πηγή: http://www.capital.gr/News.asp?id=1263761

Επιπλέον σχετικά με την ένταση που δημιουργείται στην Κύπρο...

DAVUTOGLU: “IF FURTHER STEPS ARE TAKEN TURKEY WILL THEN TAKE THE NECESSARY STEPS”
08.08.2011

Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoğlu has stated that Turkey’s stance on the issue of oil explorations in Cyprus was quite clear.

Making a statement regarding the Greek Cypriot sides’ intentions to start oil explorations in the country by October Davutoglu said:
‘The Cyprus issue has not been resolved and there is no administration that represents the whole of the island therefore no one has the right to claim all of the natural resources on the island. If further steps are taken Turkey will then take the necessary steps’
The Turkish Foreign Ministry has also issued a written statement condemning the Greek Cypriot sides’ attempts at exploring for oil in Cyprus.
It too states that the Greek Cypriot administration has no right to being undertaking for oil exploration or sign agreements regarding oil exploration in Cyprus.

Πηγή: http://www.trncpio.org/trncpio/en/index.asp?sayfa=haberdetay&newsid=1681

Θα αναφέρω επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ και "άτυπη" συμμαχία τους μαζί με την Κύπρο και τις ΗΠΑ στην περιοχή. Προκαλείται μεν ένταση από μεριάς της Τουρκίας σε πολλούς τομείς, αλλά υπάρχει πλέον μια σχετικά ισχυρή δύναμη που μπορεί να απαντήσει. Δεν είναι εθνικιστικό το νόημα των λέξεων μου ούτε έχω ανάλογες βλέψεις, απλά αναφέρω τα γεγονότα συσχετιζόμενα με την επικείμενη επαλήθευση της προφητείας. Περιμένω τις απόψεις σας μπας και βγάλουμε κάποια άκρη...

starstruckΜέλος
18/08/2011, 22:18:24
Κοντός ψαλμός αλληλούια. Πάντως από αυτά που διαβάζω, από διαίσθηση ακόμα αλλά και από αυτά που βλέπουμε να γίνονται πιστεύω ότι θα ζήσουμε εξελίξεις τα προσεχή 2 χρόνια.