ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

moebius31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
old tigerΜέλος
28/03/2003, 11:45:22
Καλημέρα φίλοι μου,
κάποιοι συνδέουν την συγκεκριμένη περιοχή του Ειρηνικού με την μυθολογία Κθούλου του Lovecraft.
Σύμφωνα με αυτήν, ο μέγας Κθούλου...κοιμάται στην υποβρύχια πόλη της Ρ'λυέ...περιμένοντας κάποιον από τους πιστούς του να τον ξυπνήσει....

Οταν γεννηθήκαμε δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί...

ΤΑΣΟΣΜέλος
28/03/2003, 12:03:30
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΟΥ & ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ & ΠΩΣ
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙ,ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ
ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ,ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΡΕΥΝΑ.
ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΓΙΝΕΙ,ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ INTERNET Κ.Λ.Π.?

Τ.Σ.

ReoΜέλος
28/03/2003, 12:17:19
Για τα νησιά του Πάσχα λέγεται ότι ακόμα και σήμερα οι ντόπιοι έχουν τις παραδοσιακές γνώσεις να σμιλέψουν τέτοια αγάλματα, όμως έχουν πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνουν. Άλλωστε οι τουρίστες δεν μπορούν να τα πάρουν μαζί τους για σουβενίρ… :)

Υπάρχει όμως και μια πιο γοητευτική υπόθεση, ως υπόθεση όχι τεκμηριωμένη. Ότι οι παλιοί, έχοντας πιο άμεσες σχέσεις με τη φύση, αισθάνονταν καλύτερα τα στοιχεία της, μεταξύ των οποίων τα τελλούρια ρεύματα ή γραμμές ley ή όπως κι αν λέγονται ή λέγονταν τότε. Δηλαδή, με απλοϊκά λόγια, γραμμές μαγνητισμού που περνούν από το εσωτερικό της γης και αντιστοιχίζονται με συμπαντικές. «Ό,τι επάνω, και κάτω». Οι κατασκευές με ρόλο κεραίας (αγάλματα, ντόλμεν, πυραμίδες, πύργοι, γοτθικά καμπαναριά και τέτοια) δημιουργούνταν σε «κομβικά» τελλουρικά σημεία λειτουργώντας ως πομποί και δέκτες αστρονομικών, μετεωρολογικών και κλιματολογικών στοιχείων. Φοβερό. Η πιο προχωρημένη άποψη λέει ότι η «χρήση» τους μπορούσε να προκαλέσει φυσικά φαινόμενα.

Μιας και το φέρνει ο λόγος, επιτρέψτε μου να κάνω και λίγη διαφήμιση στο topic που έχω ανοίξει και χρειάζεται το ενδιαφέρον σας. Ρίξτε μια ματιά και εδώ:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1072

Edited by - Reo on 28/03/2003 12:22:09

ΤΑΣΟΣΜέλος
28/03/2003, 12:24:31
ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Κ.Α.ΣΤΟ GOOGLE.COM ME ΕΝΔΕΙΞΗ: VON DANIKEN.ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ E-MAIL ΤΗΛ/ΝΑ Κ.Λ.Π.

Τ.Σ.

moebiusΜέλος
28/03/2003, 13:06:05
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (2)

Σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι, πριν από εξακόσια χρόνια περίπου, μια ομάδα πολυνησίων πήγε να κατοικήσει στο νησί.
Φυσικά το νησί είχε κατοίκους και πριν το 12ο αιώνα, αλλά λίγα πράγματα είναι γνωστά γι' αυτούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διασώθηκαν προφορικά, ''πριν έρθει στο νησί ο Χότου-Ματούα, κατοικούσαν εδώ ψηλοί άνθρωποι, που όμως δεν ήταν γίγαντες''.

Συνεχίζεται...

Moebius

moebiusΜέλος
28/03/2003, 13:38:37
ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (3)

Στις πλαγιές του σβησμένου σήμερα ηφαίστειου, που οι ντόπιοι ονομάζουν Ράνο-Ραράκου, βρίσκονται 193 αγάλματα με τέτοιο τρόπο τοποθετημένα, ώστε να κοιτούν προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα. Το ύψος αυτών των γιγάντων φτάνει συχνά τα δέκα μέτρα και παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές αοό τα αγάλματα που βρίσκονται κοντά στις παραλίες του νησιού. Ο ερευνητής Πιερ Λοτί, που επισκέφτηκε το νησί το 1870, έγραψε: ''Υπάρχουν δυο λογιών αγάλματα. Αυτά που βρίσκονται στις παραλίες και είναι όλα σπασμένα και αναποδογυρισμένα. Κι έπειτα τα άλλα, τα φοβερά, με το διαφορετικό πρόσωπο που αντιπροσωπεύουν μια άλλη εποχή''.
Σήμερα, ξέρουμε πως τα πρώτα, αυθεντικά αγάλματα, κατασκευάστηκαν σε κάποια πανάρχαιη εποχή και, πολύ αργότερα, οι λαοί της Πολυνησίας που κατοίκησαν στο νησί, αντιγράφοντας τους πρώτους τεχνίτες, κατασκεύασαν τα δικά τους αγάλματα, τα οποία, -όπως κάθε αντίγραφο- υστερούν σε καλλιτεχνική αξία από τα πρώτα.

Σύντομα η συνέχεια

Moebius

28/03/2003, 14:27:23
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ..
ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ!

ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

ΜΑΤΕ ΚΙΤΕ ΡΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΜΑΤΙΑ ΚΟΙΤ-ΟΥΝ ΟΥ-ΡΑΝ-Ο.

(ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ)

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

moebiusΜέλος
28/03/2003, 14:46:22
Φίλε AVATAR καλησπέρα

Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Γεωργανάς που αναφέρεις, αλλά πράγματι, στην τοπική διάλεκτο του νησιού η λέξη ΜΑΤΑΚΙΤΕΡΑΝΙ σημαίνει ''τα μάτια που κοιτούν τον ουρανό''.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω και κάτι άλλο: Η λέξη ''Πολυνησία'' ήταν από πανάρχαιες εποχές η ονομασία της περιοχής και βέβαια είναι μια λέξη καθαρά ελληνική. Στην Πολυνησία υπάρχουν κάποια νησιά με ελληνικές ονομασίες. Αυτά τα στοιχεία ενισχύουν την άποψη ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ταξιδέψει ως την αμερικανική ήπειρο κι ακόμα μακρύτερα.

Moebius

moebiusΜέλος
28/03/2003, 17:02:14
Αγαπητοί Φίλοι

Παρασκευή σήμερα και θέλω να ευχηθώ σε όλους σας ένα ευχάριστο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο. Από Δευτέρα θα επικοινωνήσουμε πάλι, φρέσκοι και ανανεωμένοι με καινούρια ταξίδια στο χώρο του μυστηρίου. Μέχρι τότε να είστε καλά!

Moebius

bladerunnerΜέλος
29/03/2003, 12:09:20
Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν στο μήνυμα μου για το αν υπάρχουν πλέον στην αγορά βιβλία του Νταίνικεν.

LoucasΜέλος
29/03/2003, 12:20:27
ΦΙΛΕ bladerunner

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΙΝΙΚΕΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΑ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.