ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Steven King ... The master of horror - - Κινηματογράφος -

- Steven King ... The master of horror - - Κινηματογράφος -

.Raistlin.15 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
.Raistlin.Νέο Μέλος
12/09/2006, 10:34:16
Ενταξει, ισως υπερβαλω λιγο ... Παντως ειναι ενας πολυ καλος συγγραφεας... Ποια η γνωμη σας τοσο για τις ταινιες του οσο και για τα βιβλια?
Επισης... Οσοι απο εσας εχετε δει και τις 2 εκδοσεις της ταινιας Η λαμψη, ποια προτιματε? του King ή του Kiubric?
maraTΜέλος
12/09/2006, 12:19:16
καλημέρα,

λατρεύω King
πιστεύω ότι κάνει τις καλύτερες περιγραφές, χωρίς να κουράζει. έχει ένα άπαιχτο ταλέντο να σε βάζει μέσα στο μυαλό των πρωταγωνιστών του και να "νιώθεις" αυτά που διαβάζεις.

δυστυχώς οι μεταφορές των βιβλίων του στον κινηματογράφο δεν μπορούν να αποδόσουν το μεγαλείο των βιβλίων του. πιστεύω πως η επιτυχία των βιβλίων του είναι η καταπληκτική περιγραφή συναισθημάτων και σκέψεων πράγμα σχεδόν αδύνατον να αποδοθεί στο πάνί.

.Raistlin.Νέο Μέλος
13/09/2006, 14:40:06
Θα συμφωνησω απολυτα... Αν και καποιες απο τις ταινιες του, οπως το πρασσινο μιλι και το κλασσικο Ριτα Χεηγουορθ πιστευω οτι βγάζουν αυτο το συναισθημα που υπαρχει στα βιβλια...
Τωρα κατεβαζω το Cujo ενα απο τα πολυ πολυ καλα του βιβλια, που βγηκε σε ταινια το 83... θελω να δω αν εχει μπορεσει ο σκηνοθετης να δειξει τα συναισθηματα του πρωταγωνιστη που μαλιστα ειναι και σκυλος... Χεχε
wendigoΜέλος
14/09/2006, 00:14:36
Χμμ, δεν το έχω δει το Cujo. Γράψε μας τις εντυπώσεις σου.
Περίεργη λεπτομέρεια: Ο Κινγκ ήταν τότε τόσο βαθιά χωμένος στον αλκοολισμό που έχει πει πως δεν θυμάται να γράφει το Cujo!

No Method, No Guru, No Teacher

.Raistlin.Νέο Μέλος
14/09/2006, 10:06:05
Βασικα ο King γραφει στο βιβλιο ο Μαυρος πυργος (στην εισαγωγη) οτι ηταν βαθεια χωμενος στην κοκαινη... Επισης εχει γραψει οτι τα βιβλια του αναφερονται σε φοβιες που εχει... Γενικα δεν παει και πολυ καλα ο ανθρωπος.
Σχετικα με το Cujo το βιβλιο μιλαει για ενα σκυλο που επαθε λυσσα, δειχνει πως αλλαζει η συμπεριφορα του, τι σκεφτεται κτλ. Στο ολο σκηνικο μπαινει και μια μανα με ενα μωρο που εγκλωβιζεται στο αμαξι της στην μεση του πουθενα με τον σκυλο να παραμονευει να την σκοτωσει και μεσα στο αμαξι να κινδυνευουν να πεθανουν απο αφυδατωση. (+50oC).
Οπως αναφερθηκε η μαγεία του King ειναι η αμεσοτητα με την οποια εκφραζει τα συνασθηματα των πρωταγωνιστων. Ακομα και με τον Cujo, η περιγραφή της σκεψης του σκυλιου γινετε με τροπο που απαρροφαει τον αναγνωστη, βασιζομενο στην χαμηλη νοηση του ζωου. Ετσι βλέπουμε ατακες του τυπου "Το αγορι εγω το αγαπαω, γιατι θελω να το σκοτωσω; Μηπως πρεπει να φυγω απο το σπιτι; κτλ" Γενικα ειναι ενα καλο βιβλιαρακι...
Υ.Γ. Για οσους γελατε σκεφτομενοι σιγα τι μπορει να κανει ενας σκυλος ... ο σκυλος υποτιθεται οτι ειναι 90κιλα , Αγ. Βερναρδου... και υποθετω εχει μεγαλα δοντια!

"Please show some sympathy for a guy called Raistlin. Coz he is the SOULFORGED"
PeterPunk13Νέο Μέλος
01/09/2007, 18:54:05
Είμαι μεγάλος fan του Stephen King.Πιστεύω ότι είναι από τους καλύτερους στο είδος του.Εκτος από ταινίες τρόμου έχει και άλλες ταινίες πιο κοινωνικές που είναι και αυτές πραγματικά αριστουργήματα (Green Mile,Shawshank Redemption)

Ανάμεσα στις πολλές ταινίες ξεχωρίζω το Children of The Corn,το shining και το Pet Cemetary.

Και τα δυο Shining βασισμένα στο σενάριο του Stephen King δεν είναι?Τέλος πάντων προτιμώ το παλιό Shining (Redrum :p)

αγνοώνΜέλος
02/09/2007, 12:59:40
καλός είναι ο stephen king αλλά καταντάει λίγο κουραστικός ώρες ώρες

peterpunk13 το children of the corn είναι πολύ ωραία ταινία και σχετικά άγνωστη...την αγόρασα μόλις χτες σε dvd (προσφορά 7,90 ευρώ)

την είχα δει το 1987 περίπου και τώρα που το ξαναείδα μου άρεσε εξίσου

έχει και πολύ ωραίο soundtrack...πολύ creepy

χτες είδα και το 1408 με το στοιχειωμένο δωμάτιο...μεγάλη μαλακία...

σαν συγγραφέας ο stephen king δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με poe,lovecraft,lord dansany,hofmann κλπ...είναι μερικά χρόνια πίσω από όλους αυτούς

αλλά για pulp fiction καλός είναι !

PeterPunk13Νέο Μέλος
02/09/2007, 17:00:14
Το 1408 το έψαχνα για download αλλα δεν το βρήκα.Δεν αξίζει?

Προφανώς είδες το πρώτο Children of The Corn.Αυτό είναι και το καλύτερο.Στην συνεχεια ακολούθησαν και άλλες 4 (νομίζω) ταινίες που ήταν η μια χειρότερη από την άλλη.Αν είναι να δεις κάποιο από τα υπόλοιπα δες το 3.

maraki8Μέλος
03/09/2007, 10:03:37
Είναι από τους πιο αγαπημένους μου του είδους.Και φταίει αυτό που όλοι λέτε:οι περιγραφές του αλλά και η ικανότητά του να κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία.Δυστυχώς καμία από τις ταινίες του δεν έχει μεταφερθεί όπως τους αξίζει,στη μεγάλη οθόνη.Ακόμα και η Λάμψη του Κιούμπρικ δεν μπορώ να πω ότι με συγκλόνισε τόσο όσο το βιβλίο.
Να αναφερθώ ιδιαίτερα σε ένα βιβλίο του που δεν γνωρίζω αν έχει μεταφερθεί στο σινεμά:το παιχνίδι του Τζέραλντ.Απίστευτο βιβλίο,τρομερή αγωνία και δυστυχώς δεν έχει ακουστεί τόσο όσο άλλα βιβλία του.

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

αγνοώνΜέλος
05/09/2007, 19:32:57
για το παιχνίδι του τζέραλντ απορώ κι εγώ πως δε γυρίστηκε σε ταινία (εκτός κι έχει γίνει χωρίς να το πάρω χαμπάρι)

έχει όντως φοβερή πλοκή και πολύ πρωτότυπη υπόθεση

ξεφεύγει από τα κλασικά του stephen king και πάει κάπου αλλού

maraki8Μέλος
06/09/2007, 08:27:06
Ίσως να είναι δύσκολο να γυριστεί ταινία με μια τύπισσα δεμένη σε ένα κρεβάτι για ώρες.Σαν βιβλίο,ήταν απίστευτο.Σαν ταινία,μπορεί να είναι βαρετό...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη

αγνοώνΜέλος
06/09/2007, 17:43:56
πιο βαρετό από το καινούριο το 1408 αποκλείεται να γίνει
Strange girlΝέο Μέλος
09/09/2007, 18:18:40
Ήταν καλή η ταινία; Ακόμη δεν την έχω δεί.
αγνοώνΜέλος
11/09/2007, 18:28:12
εμένα δυστυχώς δε μου άρεσε
Strange girlΝέο Μέλος
11/09/2007, 22:24:42
quote:

εμένα δυστυχώς δε μου άρεσε

Γιατί; Μηπως έχεις διαβάσει το βιβλίο και σε απογοήτευσε η ταινία; Συμβαίνει αρκετά συχνα. Μάλλον θα πάω την Παρασκευή να την δώ, οπότε και θα έχω άποψη.