- Steven King ... The master of horror - - Κινηματογράφος -
Επισης... Οσοι απο εσας εχετε δει και τις 2 εκδοσεις της ταινιας Η λαμψη, ποια προτιματε? του King ή του Kiubric?

λατρεύω King ![]()
![]()
πιστεύω ότι κάνει τις καλύτερες περιγραφές, χωρίς να κουράζει. έχει ένα άπαιχτο ταλέντο να σε βάζει μέσα στο μυαλό των πρωταγωνιστών του και να "νιώθεις" αυτά που διαβάζεις.
δυστυχώς οι μεταφορές των βιβλίων του στον κινηματογράφο δεν μπορούν να αποδόσουν το μεγαλείο των βιβλίων του. πιστεύω πως η επιτυχία των βιβλίων του είναι η καταπληκτική περιγραφή συναισθημάτων και σκέψεων πράγμα σχεδόν αδύνατον να αποδοθεί στο πάνί.![]()
Τωρα κατεβαζω το Cujo ενα απο τα πολυ πολυ καλα του βιβλια, που βγηκε σε ταινια το 83... θελω να δω αν εχει μπορεσει ο σκηνοθετης να δειξει τα συναισθηματα του πρωταγωνιστη που μαλιστα ειναι και σκυλος... Χεχε

Περίεργη λεπτομέρεια: Ο Κινγκ ήταν τότε τόσο βαθιά χωμένος στον αλκοολισμό που έχει πει πως δεν θυμάται να γράφει το Cujo!
No Method, No Guru, No Teacher
Σχετικα με το Cujo το βιβλιο μιλαει για ενα σκυλο που επαθε λυσσα, δειχνει πως αλλαζει η συμπεριφορα του, τι σκεφτεται κτλ. Στο ολο σκηνικο μπαινει και μια μανα με ενα μωρο που εγκλωβιζεται στο αμαξι της στην μεση του πουθενα με τον σκυλο να παραμονευει να την σκοτωσει και μεσα στο αμαξι να κινδυνευουν να πεθανουν απο αφυδατωση. (+50oC).
Οπως αναφερθηκε η μαγεία του King ειναι η αμεσοτητα με την οποια εκφραζει τα συνασθηματα των πρωταγωνιστων. Ακομα και με τον Cujo, η περιγραφή της σκεψης του σκυλιου γινετε με τροπο που απαρροφαει τον αναγνωστη, βασιζομενο στην χαμηλη νοηση του ζωου. Ετσι βλέπουμε ατακες του τυπου "Το αγορι εγω το αγαπαω, γιατι θελω να το σκοτωσω; Μηπως πρεπει να φυγω απο το σπιτι; κτλ" Γενικα ειναι ενα καλο βιβλιαρακι...
Υ.Γ. Για οσους γελατε σκεφτομενοι σιγα τι μπορει να κανει ενας σκυλος ... ο σκυλος υποτιθεται οτι ειναι 90κιλα , Αγ. Βερναρδου... και υποθετω εχει μεγαλα δοντια!

"Please show some sympathy for a guy called Raistlin. Coz he is the SOULFORGED"
Ανάμεσα στις πολλές ταινίες ξεχωρίζω το Children of The Corn,το shining και το Pet Cemetary.
Και τα δυο Shining βασισμένα στο σενάριο του Stephen King δεν είναι?Τέλος πάντων προτιμώ το παλιό Shining (Redrum :p)
peterpunk13 το children of the corn είναι πολύ ωραία ταινία και σχετικά άγνωστη...την αγόρασα μόλις χτες σε dvd (προσφορά 7,90 ευρώ)
την είχα δει το 1987 περίπου και τώρα που το ξαναείδα μου άρεσε εξίσου
έχει και πολύ ωραίο soundtrack...πολύ creepy
χτες είδα και το 1408 με το στοιχειωμένο δωμάτιο...μεγάλη μαλακία...
σαν συγγραφέας ο stephen king δεν μπορεί με τίποτα να συγκριθεί με poe,lovecraft,lord dansany,hofmann κλπ...είναι μερικά χρόνια πίσω από όλους αυτούς
αλλά για pulp fiction καλός είναι !
Προφανώς είδες το πρώτο Children of The Corn.Αυτό είναι και το καλύτερο.Στην συνεχεια ακολούθησαν και άλλες 4 (νομίζω) ταινίες που ήταν η μια χειρότερη από την άλλη.Αν είναι να δεις κάποιο από τα υπόλοιπα δες το 3.
Να αναφερθώ ιδιαίτερα σε ένα βιβλίο του που δεν γνωρίζω αν έχει μεταφερθεί στο σινεμά:το παιχνίδι του Τζέραλντ.Απίστευτο βιβλίο,τρομερή αγωνία και δυστυχώς δεν έχει ακουστεί τόσο όσο άλλα βιβλία του.

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
έχει όντως φοβερή πλοκή και πολύ πρωτότυπη υπόθεση
ξεφεύγει από τα κλασικά του stephen king και πάει κάπου αλλού

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
εμένα δυστυχώς δε μου άρεσε
Γιατί; Μηπως έχεις διαβάσει το βιβλίο και σε απογοήτευσε η ταινία; Συμβαίνει αρκετά συχνα. Μάλλον θα πάω την Παρασκευή να την δώ, οπότε και θα έχω άποψη.