- ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΒΙΑ ΤΕΡΑΤΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
"Οι εβραικοί μύθοι", Ρομπερτ Γκρειβς-Ραφαέλ Πατάι,εκδ, ϋψιλον, 1991,Αθήνα.(μτφρ.Σ. Ροζάνης).
Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ.ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 18 ΜΕΤΡΑ,ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΦΑΛΑΙΝΕΣ(ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ) ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΤΙ ΣΤΗ ΓΗ ΜΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 40 ΕΚΑΤΟΣΤΑ!!!
ΕΧΟΥΝ ΞΕΒΡΑΣΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΥΝΕΛΕΞΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΧΕ ΞΕΒΡΑΣΤΕΙ ΜΙΑ ΑΜΟΡΦΗ ΜΑΖΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕ ΑΜΩΝΙΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 12 ΜΕΤΡΑ!!!
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΟΥΣΤΩ,ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΞΕΙΧΕ ΗΤΑΝ 2 ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΑ(!?).Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΟΥΣΤΩ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ
ΕΔΩ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟΥΜΕ ΜΙΣΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΑΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΜΕΓΕΘΗ 'ΠΑΙΖΟΥΝ' ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ.

quote:
Δεν ξέρω αν έχει πέσει στην αντιληψή σας το όνομα "Δρακολίμνη" η οποία βρίσκεται στα Ιωάννινα ψηλά σε κάποιο βουνό, μερικά χιλιόμετρα έξω από το χωριό Πάπιγκο... Η λίμνη έχει πάρει το όνομα από τους δράκους που κατοικούν εκεί, ένα είδος μοναδικό αφού δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο...αν τυχόν ταξιδέψετε προς τα εκείνα μέρη κάντε τον κόπο να ρωτήσετε για την λίμνη(το μειονέκτημα είναι πως από ένα σημείο και μετά ο δρόμος δεν ενδύκνειτε για αυτοκίνητο αλλά μόνο για πεζοπορία)... Δυστυχώς δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το πως είναι τα πλάσματα αυτά αν και σκοπός του ταξιδιού εκείνου ήταν να φτάσουμε εώς εκείνο το σημείο ... τελικά το τελικό μέρος τους ταξιδιού αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας και έτσι απλώς απολαύσαμε το υπέροχο Πάπιγκο!!!
Βασικά η λίμνη έχει πάρει το όνομά της από ένα παραμύθι, το οποίο δεν είναι του παρόντος. Όσο για τους δράκους είναι κάτι πολύ μικρούλια αμφίβια σα σαλαμάνδρες, μαύρα και γλοιώδη με πορτοκαλί κοιλιά αν θυμάμαι καλά. Το ότι είναι μικροσκοπικά δεν τα κάνει βέβαια λιγότερο αξιοπρόσεκτα, νομίζω όντως υπάρχουν μόνο στη συγκεκριμένη λίμνη.
Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
http://urbanlegends.about.com/library/bl_mermaid_philippines.htm
[Enter at your own risk]

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!
Έχει κουμπάκι που λέει Next και στο τέλος
έχει και απόψεις.