- ΕΚΤΡΩΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
-Ο Θεος που εγω πιστευω,δεινει στον Ανθρωπο και εχει αναγκη να παρει
-Χωρις αυτο το παρε δωσε,δεν υπαρχει ουτε Θεος,ουτε Ανθρωπος.
-Καλος Ανθρωπος,ειναι μονο αυτος που κατανοει αυτο το παρε-δωσε
και το κανει τροπο ζωης.
quote:Δε καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτή την ερώτηση. Η πίστη οδηγεί στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό όταν αυτός που την έχει είναι ασυνείδητος.
Η τυφλή πίστη σε κάτι, σε κάποιο δόγμα (το δόγμα σαν μια αλήθεια αδιαπραγμάτευτη) δεν παραπέμπει υποχρεωτικά σε κάποια θρησκεία, αλά όμως , οπωσδήποτε τις περικλείει ΟΛΕΣ.
Η πίστη οδηγεί, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, στην μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.Εξέτασε όλες αυτές τις περιπτώσεις που ανέφερες κάτω από αυτό το πρίσμα του “πιστού”, και ανάφερα μου περιπτώσεις που σε ρώτησα με σφαγές που έγιναν από “καλούς” και αγαθούς.
quote:Γιατί να μη γίνεται;
Μα γίνεται “καλός” και “πιστός”?
ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΩΠΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΕΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ Η ΕΝΑΝ ΑΘΕΟ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ [ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ] ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΛΟΣ, ΕΝΑΡΕΤΟΣ, ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ... Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, Η ΠΡΟΣΕΧΗς ΣΑΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ.
anahs
quote:quote:Δε καταλαβαίνω τι εννοείς με αυτή την ερώτηση. Η πίστη οδηγεί στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό όταν αυτός που την έχει είναι ασυνείδητος.
Η τυφλή πίστη σε κάτι, σε κάποιο δόγμα (το δόγμα σαν μια αλήθεια αδιαπραγμάτευτη) δεν παραπέμπει υποχρεωτικά σε κάποια θρησκεία, αλά όμως , οπωσδήποτε τις περικλείει ΟΛΕΣ.
Η πίστη οδηγεί, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, στην μισαλλοδοξία και τον φανατισμό.Εξέτασε όλες αυτές τις περιπτώσεις που ανέφερες κάτω από αυτό το πρίσμα του “πιστού”, και ανάφερα μου περιπτώσεις που σε ρώτησα με σφαγές που έγιναν από “καλούς” και αγαθούς.
quote:Γιατί να μη γίνεται;
Μα γίνεται “καλός” και “πιστός”?
Μα αναφέρεται ρητά και “εκτρέφεται” συστηματικά στα κείμενα όλων των μονοθεϊστικών δογμάτων, το μίσος και η τιμωρία των απίστων/αλλόδοξων.
Μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια, μη μου ζητήσεις να σου παράθεσω ξανά τα κείμενα.
Το έχω βαρεθεί το έργο.
Έχει καταντήσει ανιαρό.
quote:
Το πώς ερμηνεύει ο πιστός την πίστη του είναι δικό του θέμα. Το αν θέλει να ενστερνιστεί το μίσος, είναι δικό του θέμα. Δύο είναι οι βασικές μονοθεϊστικές θρησκείες στον κόσμο, η μια λέει ρητά αν σε χτυπήσουν απ' το ένα μάγουλο γύρνα και το άλλο και η άλλη σε διάφορες περιπτώσεις πράγματι προωθεί το μίσος. Εν τέλει, η ευθύνη εναπόκειται στον πιστό. Αλλά ότι πιστός=κακός άνθρωπος είναι δικιά σου άποψη.
Οι μονοθεϊστικές θρησκείες είναι τρεις.
Έκτος και βγάζεις τον χριστιανισμό εκτός, με το πρόβλημα του αν ό Ιησούς μπορεί να θεωρηθεί δεύτερος θεός ή όχι.
Αυτό είναι θεολογικό πρόβλημα και δεν με απασχολεί καθόλου.
Πάντως τα χριστιανικά βαγγέλια προστάζουν τους χριστιανούς, να διδάξουν την θεωρία της βασιλείας των ουρανών, σε όλους τους ανθρώπους, και όσους δεν την δέχονται να τους μπαρκάρουν για να τους εξολοθρεύσουν στο μέλλον.
Ακόμα και το παιδί τους στην ουσία προστάζει, να το σφάξουν αν δεν πιστεύει στα κηρύγματά τους.
Τα έχουμε πει αυτά, μην αρχίσουμε πάλι τα ίδια.
Στο “πιστό” κάθε δόγματος, διδάσκεται το μίσος κατά όσων δοξάζουν άλλους θεούς
Πως μπορεί ο “πιστός” να είναι και “καλός” για την ανθρωπότητα?