- ΣΥΝΥΠΑΡXΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Αυτοι που καταφερνουν να επιβιωνουν στις συνθηκες ζωής ΚΑΙ να φιλοσοφουν ειναι οι αληθινοι φιλοσοφοι.
Το να εισαι κλεισμενος σε ενα μοναστηρι στο κατμαντου ή στο αγιο ορος χωρις να ξερεις τί γινεται τριγυρω σου και να φιλοσοφεις ειναι μονο η μια οψη του νομισματος.
δεν μπορεις να φιλοσοφεις χωρις να εχεις αποψη για τον τροπο ζωης που ακολουθουν εκατομυρια αλλοι συνανθρωποι σου.
Το να δουλευεις ασταματητα και να προσπαθεις να ταυτιστεις με το "πρωτυπο" της καθε εποχης ειναι παλι η αλλη πλευρα του νομισματος.
για να εχεις μια σφαιρικη αποψη θα πρεπει να εισαι αναμεσα στα δυο, σαν ενα νομισμα που κυλαει...μονο τοτε θα μπορεις να εχεις και τις δυο οψεις (της επιβιωσης και της φιλοσοφιας)και να "κυλάς" προς την αναζητηση...
ολοι μπορουν να βρουν χρονο και δεν ειναι δυσκολο, γιατι μονο σε μια "στιγμη" μπορεις να φιλοσοφισεις για τα παντα!αρκει να μπουν στην διαδικασια βεβαια...

Συμφωνώ μαζί σου.
Θέλει πολύ θάρρος και τόλμη να επιλέξεις να ζεις μέσα σε ένα κοινωνικό μπάχαλο , όπως είναι
η ελληνική κοινωνία.
Πιστεύω ,ότι το αίτιο που χωρίζει τους ανθρώπους σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις ,είναι το χρήμα.
Αυτός ,οι αυτοί που ελέγχουνε την παραγωγή και την κατανομή των υλικών αγαθών , είναι οι ουσιαστικοί εξουσιαστές .
Εμείς οι υπόλοιποι , που συμμετέχουμε στο καταναλωτικό όργιο , είμαστε τουλάχιστον το ίδιο ένοχοι με αυτούς τους κυρίους.
Τι μπορούμε να κάνουμε ;;;
Επειδή η ομαδικότητα ,είναι άγουρος πνευματικός καρπός για την χώρα μας , είναι δύσκολο να προσδιορισθεί για το σύνολο.
Θα ανέφερα ένα παράδειγμα ,από τον άσωτο βίο των πολιτικών μας τύραννων στην ελληνική βουλή ,αλλά δεν θέλω να ταράξω την
ησυχία τους.
Ποιο εύκολο , είναι να απαντήσω : Τι κάνω εγώ.
Συμμετέχω στο καταναλωτικό όργιο.
Αν δεν το έκανα , θα ήμουν συνένοχος , για την έμμεση συμμετοχή μου ,στην αύξηση της ανεργίας.
Τα αυλικά αγαθά πρέπει να καταναλώνονται , όχι για να κάνουμε κάποιους ποιο πλούσιους από ότι είναι ,
αλλά γιατί εξαρτώνται πολλές θέσεις εργασίας ,από αυτήν.
Καταναλώνω λοιπόν τα αναγκαία υλικά αγαθά ,για εμένα και την οικογένεια μου ( αφού πρώτα ιδρώσει ο κώ…ος μου)και
μετά προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου να χαρίσει τα υπόλοιπα που περισσεύουνε ,σε αυτούς που δεν έχουνε χρήματα για να καταναλώσουνε .
Έζησα την ανεργία και ξέρω πόσο δύσκολο είναι ,μα πάνω από όλα γνωρίζω ότι αύριο μπορεί να ξανασυμβεί.
Προσπαθώ και αρκετές φορές καταφέρνω και γίνομαι γενναιόφρων απέναντι στο κοινωνικό σύνολο που την έχει ανάγκη .
Δεν ξέρεται τι χάνεται ,αν δεν γευθείτε το αίσθημα της γενναιοδωρίας. Είναι σκέτη απόλαυση.
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα , σε όσους θέλουνε να γευθούνε μια μοναδική εμπειρία.
Για να ενωθούνε πλούσιοι και φτωχοί , δεν είναι απαραίτητο να καταργηθεί το χρήμα που φαινομενικά τους χωρίζει .
Η αλήθεια είναι ότι τους χωρίζει , η διαφορετική αντίληψη , που έχει κάθε πλευρά για τον κόσμο .
Άλλωστε ο φτωχός μπορεί να γίνει πλούσιος και το αντίστροφο . Η καθημερινότητα το έδειξε.
Θα επανέλθω .
Όχι ο άνθρωπος για να φιλοσοφίση πρέπει να έχει χρόνο και λυμένες τις βασικές του ανάγκες.
Αφροδίτη αποπροσανατολισμός πάντα θα υπάρχει παντού το θέμα είναι να ξεφεύγεις η έλειψη επικοινωνίας δεν βοηθάει καθόλου τον διαλογισμό και την διανόηση.
Διγενή Ακρίτα οι αρχαίοι φιλοσοφούσαν και οι σκλάβοι δουλεύαν.
Πυθαγόρα είσαι πολύ κοντά στην πραγματικότητα όπως εγώ την πιστεύω και την ζω.
Spirit ΄δυστυχώς ναί.
Πλάτωνα ο καταναλωτισμός είναι η παγίδα όλα τα άλλα το τίμημα.
Seehawk δυστυχώς διαφωνώ.
Α/Δ
AVATARGR ΟΚ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝΑΛΥΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΑ Ο ΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ.
ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΝΤΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ:
quote:
Seehawk δυστυχώς διαφωνώ.
..ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΦΙΛΕ ΑΝΤΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΔΥΣΤΥΧΩΣ" ΣΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ...
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΘΕ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ..
ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ...
ALL HANDS ON DECK!!!!
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ. Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΘΕΛΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΦΙΛΟΣΟΦΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΑΡΧΩ.
ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ
ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΩ
ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΡΙΟΜΗΔΗ![]()
ΦΙΛΟΙ MOY ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΑΓΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΜΕ..
Η ΠΡΩΤΗ ΟΤΙ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ....
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ...
ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ....
ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΩΣ Ο ΝΕΟ-ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ (ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙ-ΒΑΛΛΟΥΝ)ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΠΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΒΟΛΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ....
ΠΩΣ ?????
ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ,ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΟΥΠΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΛΟΥΝ....
ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΙΖΩ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΛΘΕ ΣΤΟ ΜΙΑΛΟ ΚΑΤΙ..
ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ...
ΑΛΛΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ?????
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ????
ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ????
ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ DNA ?????
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΣΩΜΑ...
ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...
ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
να σας ρωτησω και κατι αλλό? αν δεν ειναι φιλοσοφια αυτο κανουμε ατην την στιγμη, τι ειναι?
(την ωρα που οι υπολοιποι κανουν υπερωριες για να αποκτησουν αυτο το πολυποθητο τζιπ 4χ4 ή παιζουν χαρτιά μπας και αποκτησουν και κατι αλλο...)
Την αληθεια δεν θα στην δειξει κανενας, μονος σου θα πρεπει να την βρεις κι αν δεν την βρεις χαλαλι ο κοπος σου, γιατι αξιζει...
η εξουσια απο ανεκαθεν ειχε "προβλημα" με τους διανοουμενους κι αυτο επειδη τους φοβατε!
Οταν ερθει καποιος και πει στον πλουσιοτερο ανθρωπο του κοσμου
οτι ολα οσα εχει αποκτησει ειναι ΧΩΜΑ!
Πως θα τον αντιμετωπισει?
θα σας πω...
Οπως αντιμετωπισαν εκεινον τον καημενο που ειπε οτι "η γη κινειτε"
Ωπως αντιμετωπισαν και τον Σωκρατη...
Ωπως αντιμετωπισαν ολους αυτους που "αντεδρασαν"
Ετσι λοιπον αντιδρα η εξουσια (κοσμικη & θρησκευτικη) σε αυτους που εχουν "βρει" κατι που ανατρεπει τον κοσμο τους...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΕΟΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΩΣ "ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙΣ" ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ...
quote:
To να "αντιδρασουμε" και να "δειξουμε" στους "τυφλους" το "φως" ειναι παλι μια ταση το να περασουμε τον δικο μας τροπο σκεψης στους αλλους οποτε μιλαμε παλι για επιροή δηλ. κατα καποιο τροπο θα εχουμε την "πνευματικη εξουσια" ,οποτε παλι η ελευθερη σκεψη καταργειτε...
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...
quote:
Την αληθεια δεν θα στην δειξει κανενας, μονος σου θα πρεπει να την βρεις κι αν δεν την βρεις χαλαλι ο κοπος σου, γιατι αξιζει...
..ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ Η ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΤΙ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ Η ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ "ΠΡΩΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ" ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΦΙΛΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ....
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΑΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ.
ΦΙΛΕ Νeos Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!
ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ , Η ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΟΥ, ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ,ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΚΥΣΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ...
ΚΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΕΝΑ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΥΤΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
ΒΥΕ!
ALL HANDS ON DECK!!!!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ.
Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΠΛΕΓΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ "ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ή ΤΟΥ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ??
ΜΗΠΩΣ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ??
ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ ? ΒΕΛΑΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ?
ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ. ΣΗΜΕΙΟ ΚΟΠΩΣΗΣ Ή ΥΠΟΤΑΓΗΣ.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΜΥΧΙΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΦΟΡΤΩΣΕΙΣ" ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΘΥΜΟ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗ.
Ότι έχουμε όλοι την δυνατότητα, την οικονομική ,να υλοποιήσουμε κάθε επιθυμία μας, που σχετίζεται με τα υλικά αγαθά.
Τι πιστεύεται , ότι ο κόσμος μας , θα ήτανε καλύτερος ;;;
Αν γινότανε αυτό , θα ήμασταν όλοι ικανοποιημένοι ;;;
Για σκεφτείτε το λίγο αυτό και αν θέλετε απαντήστε.
Μήπως είναι ποιο σημαντικό ,να έχουμε όλοι αγάπη μέσα στην ψυχή μας.
Αυτή δεν είναι ποιο σημαντική από το χρήμα.
Δεν οδηγεί την ανθρώπινη ύπαρξη ,στην αληθινή ευτυχία ;;;
Περιμένω να διαβάσω τις σκέψεις σας , για να διαμορφώσω ,μια ποιο ολοκληρωμένη και ουσιαστικότερη άποψη ,για τον κόσμο γύρω μου.
Εύχομαι σε όλους καλό πάσχα.