- "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ (Μέρος 3ον)" - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Το παιχνίδι έγινε μέσα σε βαρύ κλίμα και το καταλάβαινες αυτό ιδιαίτερα στην αρχή
Όταν και οι φίλαθλοι από μονοί μας κάναμε 2-3 λεπτά σιγή στη μνήμη του παιδιού
Που χάθηκε ήταν κάτι το συγκλονιστικό δεν ξέρω αν πέρασε αυτό απ την τηλεόραση
Παντός εγώ που ήμουν στο γήπεδο ανατρίχιασα .
Τώρα στο αθλητικό μέρος μεγάλη επιτυχία του παναθηναϊκού η πρόκριση στους 16 ιδιαίτερα
αν σκεφτεί κάνεις ότι στο τέλος του πρώτου γύρου είχε μονο 1 βαθμό και τελικά
τερμάτισε πρώτος με 10 ! κάνοντας 3 συνεχείς νίκες !.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία και έδειξαν συνεπής
στην ευρωπαϊκή ιστορία του παναθηναϊκού .
Συγχαρητήρια στην και στην ανόρθωση που πήγε πολύ καλά στον όμιλο και έπεσε με το
κεφάλι ψηλά κρίμα που δεν πέρασε στο ουεφα
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης αποτελεί παρελθόν από την προεδρία της ΕΠΟ. Στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Ομοσπονδίας υπέβαλλε γραπτώς την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους
Ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ θα προκύψει από τις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου ενώ μέχρι στιγμής οι πληροφορίες φέρνουν τους Σοφοκλή Πιλάβιο και Βίκτωρα Μητρόπουλο να μονομαχούν για την προεδρία της ομοσπονδίας. Μέχρι την 24η Ιανουαρίου καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο αντιπρόεδρος Βασίλης Χατζηαποστόλου.
Ο Βασίλης Γκαγκάτσης, δικηγόρος στο επάγγελμα, βρισκόταν στο τιμόνι της ΕΠΟ από το 2001. Η κορυφαία στιγμή της θητείας του ήταν, δίχως αμφιβολία, η κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική ομάδα.
H ανακοίνωση και η επιστολή παραίτησης
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο κ. Βασίλης Γκαγκάτσης υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου της Ομοσπονδίας. Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Γκαγκάτση προς τα μέλη του ΔΣ/ΕΠΟ: «Αθήνα 11 Δεκεμβρίου 2008
Προς: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο.
ΘΕΜΑ: Παραίτηση Προέδρου Ε.Π.Ο. κ. Βασίλη Γκαγκάτση Αγαπητοί Συνάδελφοι
Σήμερα, έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά την εκλογή μου στη διοίκηση της Ε.Π.Ο., κλείνει για μένα ένας κύκλος παρουσίας και προσφοράς στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
Τριάμισι χρόνια ως Γενικός Γραμματέας και εφτάμισι ως Πρόεδρος είχα την ευτυχία να υπηρετήσω την Ε.Π.Ο. και το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τη συμπαράσταση άξιων συναδέλφων και συνεργατών, όσο λίγοι στην ιστορία της Ομοσπονδίας.
Ζήτησα από εμένα, τα μέλη του ΔΣ και τους συνεργάτες μου πολλά και πιστεύω πως πετύχαμε τα περισσότερα.
Η ενότητα που διαμορφώσαμε με συγκεκριμένες πράξεις και πολιτικές μεταξύ των μελών του ΔΣ, αλλά και μεταξύ του ΔΣ και των Ενώσεων, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που μας επέτρεψε να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε, να υλοποιήσουμε.
Σχεδιάσαμε μια Ομοσπονδία σύγχρονη, λειτουργική, αποτελεσματική και -το σημαντικότερο- με απόλυτη και αποκλειστική κυριαρχία στο άθλημα και το κάναμε πράξη.
Ονειρευτήκαμε μια Εθνική Ομάδα μέλος στο κλαμπ των ισχυρών του κόσμου και την είδαμε Πρωταθλήτρια Ευρώπης, με δικό της αθλητικό κέντρο και μια δυναμική μεγάλης ομάδας, που προκαλεί το σεβασμό όλων.
Απαιτήσαμε ολοκληρωμένες και αποδοτικές υποδομές στις Ενώσεις και κατασκευάσαμε με δικά μας έξοδα, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, σύγχρονα και αποδοτικά Αθλητικά Κέντρα.
Πονέσαμε από τους θανάτους στα ερασιτεχνικά γήπεδα και εφαρμόσαμε τον Προληπτικό Ελεγχο της Αγωνιστικής Ικανότητας των Ποδοσφαιριστών για να μειώσουμε στο ελάχιστο τα κρούσματα και να προλάβουμε τα χειρότερα.
Παραλάβαμε μια Ομοσπονδία «περιορισμένης ευθύνης», κρατικοδίαιτη στο έπακρο, έρμαιο στις διαθέσεις κάθε Υπουργού και κάθε νόμου, χωρίς καμία σχέση με την αγορά και τις επιχειρήσεις και αλλάξαμε το ρου της ιστορίας της συνδέοντας το ποδόσφαιρο με την αγορά και μεταφέροντας το σύνολο της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας στην ίδια την Ομοσπονδία και τις Ενώσεις-μέλη της.
Ξεπεράσαμε την, χωρίς κόστος, απλή και καθημερινή διαχείριση και επιλέξαμε τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις τομές. Στην ευκολία και την ασφάλεια της απραξίας απαντήσαμε με την τόλμη της ρήξης σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε εκείνα που είχαν παραδοθεί τα προηγούμενα χρόνια στην ευθύνη άλλων, εκτός ποδοσφαίρου, φορέων.
Οργανώσαμε τις μεγάλες αλλαγές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στηρίξαμε όλες τις θετικές πρωτοβουλίες και αγκαλιάσαμε το νέο που προσπαθούσε χρόνια να γεννηθεί.
Στα έντεκα αυτά χρόνια και με την Ε.Π.Ο. σε διαρκή διαδικασία μετασχηματισμού έγιναν πάρα πολλά. Ανάμεσά τους και λάθη. Ηταν αδύνατο να τα αποφύγουμε, όπως συμβαίνει με κάθε ζωντανό οργανισμό. Ηταν, όμως, λάθη αυθεντικά, χωρίς πρόθεση. Προφανώς και αναλαμβάνω και γι΄ αυτά την ευθύνη.
Σήμερα, για μένα, ο κύκλος αυτός κλείνει. Ηρθε η ώρα της αποχώρησης από τα κοινά της Ομοσπονδίας και ο λόγος είναι απλός.
Στο πρόσωπό μου, συμπυκνώνεται η αντίδραση όλων εκείνων που δεν συγχώρεσαν ποτέ το μετασχηματισμό της Ε.Π.Ο. από έναν περιθωριακό, αποκλειστικό τρόφιμο των κρατικών διαδρόμων και ταμείων και εύκολο, σε κάθε αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων οργανισμό, σε μια σύγχρονη οντότητα που έχει κατοχυρώσει το αυτοδιοίκητο του αθλήματος, έχει τον πλήρη έλεγχο με το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της και δεν υπακούει στις οδηγίες του καθενός που κοιμάται και ξυπνάει με όραμα τον έλεγχό της.
Ολοι αυτοί αποφάσισαν, στο πρόσωπο του Προέδρου, να «εκδικηθούν» την εναρμόνιση της Ομοσπονδίας με τη διεθνή έννομη ποδοσφαιρική τάξη αποκόπτοντας, με το «έτσι θέλω», την Ε.Π.Ο. από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδρομή του κράτους στον αθλητισμό.
Το ποδόσφαιρο και ειδικά το ερασιτεχνικό βρέθηκε σε διωγμό. Αυτή είναι η απόλυτη και μοναδική αλήθεια, όσο και να επιχειρούν να την κρύψουν κάτω από κορώνες «για την τήρηση των νόμων».
Αισθάνομαι ότι πλέον δεν μπορεί να με βαραίνει άλλο ο οικονομικός αποκλεισμός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ο μαρασμός των Ενώσεων.
Αισθάνομαι ότι οι προσωπικοί εναντίον μου διωγμοί από «υπηρέτες πολλών αφεντάδων» δημιούργησαν την τέλεια εικόνα του αποπροσανατολισμού την οποία χρησιμοποίησαν πολλοί, σε ένα δημόσιο παιχνίδι με μερίδα του τύπου, για να καλύψουν δικά τους λάθη και να δικαιολογήσουν στα μάτια του κόσμου την ανεπάρκειά τους.
Η αποχώρησή μου από τη θέση του Προέδρου μετά από εφτά χρόνια και δύο εκλογικές αναμετρήσεις είναι η μόνη λύση. Την αποφάσισα με τη γνώση όσων μεσολάβησαν και την ηρεμία που προσφέρει το τεράστιο έργο που συντελέστηκε.
Πάντα ήμουν υπερασπιστής της άποψης «ουδείς αναντικατάστατος». Το ίδιο πιστεύω και τώρα.
Οι ευχές μου προς όλους εσάς που παραμένετε είναι θερμές και από καρδιάς. Το ίδιο και η συγνώμη μου προς όσους έθιξα, χωρίς να το θέλω.
Σας ευχαριστώ για όσα ζητήσαμε και κάναμε πράξη, αλλά και για όσα μένει να γίνουν ακόμη.
Σας ζητώ να συνεχίσετε να φυλάτε ως κόρη οφθαλμού την αδιατάρακτη ενότητα του ΔΣ και των Ενώσεων, να τη διευρύνετε ακόμη περισσότερο και να στηρίζετε με όλη σας τη δύναμη όσους την εγγυώνται στην πράξη.
Είμαι βέβαιος πως στα χέρια σας η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα κερδίσει όλα τα στοιχήματα που θα βάλει με την ιστορία και το μέλλον της.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση, ο Πρόεδρος Βασίλης Γκαγκάτσης»
ΠΗΓΗ http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/223699.html
Ελπίζω να δούμε τίποτα καλύτερο στο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια με οποιονδήποτε άλλον στην θέση του γιατί φέτος μας έχει πάρει ήδη για τα καλά η κατηφόρα.
quote:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ... ο άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να συντηρίσει με κάθε μέσο την Κοκκαλιακή παράγκα επιτέλους τσακίστηκε σπίτι του.
Ελπίζω να δούμε τίποτα καλύτερο στο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια με οποιονδήποτε άλλον στην θέση του γιατί φέτος μας έχει πάρει ήδη για τα καλά η κατηφόρα.
Για να δούμε τι θα γίνει είναι όμως θετικό αυτό που έγινε δείχνει ότι κάτι
Πάει να αλλάξει .
quote:
Open Mind: Για να δούμε τι θα γίνει είναι όμως θετικό αυτό που έγινε δείχνει ότι κάτι
Πάει να αλλάξει .
Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η εποχή μετά την αποπομπή του Κοκκαλανθρώπου Γκαγκάτση.
Ο Κοκκαλιακός έφερε ισοπαλία ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ ... ενώ οι ανταγωνιστές του Παναθηναικός και ΠΑΟΚ νικώντας μείωσαν κατα 2 πόντους την διαφορά.
Φετινό πέναλτι ύστερα από ένα ολόκληρο γύρο .
Snoopy αμα η διαιτησία είναι 50-50 στο β γύρο ο ακατανόμαστος θα κλατάρει καθώς
Έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα .
ελπιζω να μην ειμαι υπερβολικος... ![]()

Δείτε την παρακάτω ανακοίνωση της ΠΑΕ ολυμπιακός .
"Συγχαρητήρια κ. Γκαγκάτση"
Ανακοίνωση με την οποία συνεχάρη τον απερχόμενο πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση για το έργο του εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στο κείμενό της η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ έκανε εκτενή αναφορά στις επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ εξήρε την προσπάθειά του για την αυτοδιοίκηση της Ομοσπονδίας.
Το σχετικό κείμενο:
"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συγχαίρει τον απερχόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Β. Γκαγκάτση, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα σοβαρά και μεγάλα θέματα που αφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Είναι προφανές από όσους καλόπιστα παρακολουθούν την εξέλιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας ότι ανεξάρτητα από τα όποια λάθη έγιναν και τα όποια προβλήματα παραμένουν, το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μία καλύτερη εικόνα από αυτή των προηγούμενων δεκαετιών.
Οι επιτυχίες των Εθνικών ομάδων μας, με αποκορύφωμα την κατάκτηση από την Εθνική ομάδα των ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη επιτυχία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η 2η συνεχόμενη πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2008, η καλή ως σήμερα πορεία για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, η διάκριση των ομάδων νέων, εφήβων και παίδων, καθώς και η βελτίωση των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα, καταδεικνύουν τον σωστό προγραμματισμό, καθώς και την άρτια, συνεπή και οργανωμένη δουλειά που έγινε σε επίπεδο εθνικών ομάδων και του ποδοσφαίρου γενικότερα. Οι επιτυχίες αυτές, είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο για μία χώρα με το βεληνεκές της Ελλάδας.
Επίσης, η μεγάλη προσπάθεια του απερχόμενου Προέδρου και του συμβουλίου της Ε.Π.Ο. προκειμένου να εφαρμοστεί και να τηρηθεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, σύμφωνα και με τις επιταγές της FIFA και της UEFA ήταν μία διαρκής και δύσκολη μάχη, αλλά σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Θεωρούμε ότι το σημαντικότατο αυτό θέμα, το οποίο επέφερε τόσο τον οικονομικό αποκλεισμό της Ε.Π.Ο. από κάθε οικονομική στήριξη της πολιτείας όσο και την αντιπαράθεση της με τους εκπροσώπους των εκάστοτε κυβερνήσεων, αλλά και κάποια μικροσυλλογικά συμφέροντα, που στόχευαν επί μονίμου βάσεως την ηγεσία της Ε.Π.Ο., ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. σε παραίτηση.
Του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε μελλοντική του ενασχόληση.
Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"
ΠΗΓΗ http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/Olympiacos/224454.html
Τα τελευταία 12 χρονια .
που να πιστεύει ότι επί ημερών Γκαγκατση ευνοήθηκε ο θρύλος

Τιμή και δόξα στον αγωνιστή του ελληνικού ποδόσφαιρου νωπές ακόμα οι μνήμες
Από τον περσινό υπέρτατο αγώνα μηδενισμού της καλαμαριάς .
Εντύπωση έχει προκαλέσει αποκάλυψη των ΜΜΕ ότι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Αντώνης Νικοπολίδης, διορίστηκε κηπουρός στο δήμο Κηφισιάς.
Μάλιστα το φως της δημοσιότητας «είδε» και το φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, όπου δημοσιεύεται η κοινή υπουργική απόφαση του διορισμού.
Οι υπουργοί που υπογράφουν την απόφαση (δημοσιεύτηκε το Δεκέμβρη του 2008 και υπεγράφη το Νοέμβρη του 2007) είναι υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. Προβλέπει ότι ο καταξιωμένος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού «τοποθετείται στον Δ’ Βαθμό με 18ο μισθολογικό κλιμάκιο στον κλάδο των Δενδροκηπουρών του Δήμου Κηφισιάς

quote:
Η αποθεωση της ελληνικης "βλακειας" του δημοσιου τομεα!
Συμφωνώ αλλα και από την μερια του τερματοφύλακα δεν μπορώ να καταλαβω
Τι την θέλει την θέση του κηπουρού τοσα εκατομμύρια ευρώ έχει βγάλει ενώ
Και όταν σταματήσει πιάνει οπου θέλει δουλεία πανω στον τομέα του τι πάει
Να πάρει τη θέση κάποιου φουκαρά ?.
Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η 15η και τελευταία του πρώτου γύρου και της χρονιάς, αγωνιστική της Superleague. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του Θρασύβουλου με πέναλτι στις καθυστερήσεις και αύξησε τη διαφορά του από τον ΠΑΟΚ που άφησε δύο βαθμούς στις Σέρρες. Εν μέσω επεισοδίων, χημικών και του θέματος που προέκυψε με τον Εντόι, ο Παναθηναϊκός πέρασε αλώβητος από το Παγκρήτιο, ενώ η ΑΕΚ λυτρώθηκε από τον Εντίνιο κόντρα στον Εργοτέλη. Ιδια εικόνα και στο Αλκαζάρ με την Λάρισα να παίρνει τη νίκη στις καθυστερήσεις, νίκες για Ηρακλή, Πανιώνιο, ισοπαλία στην Κομοτηνή. Τα στατιστικά.
Μετά την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα κανονικά θα έπρεπε να ασχολούμαστε μόνο με τα κατορθώματα των ποδοσφαιριστών μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν μας το επιτρέπουν όμως τα σκηνικά βίας που παρακολουθήσαμε στο Παγκρήτιο Στάδιο κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό.
Ξύλο στις εξέδρες μεταξύ της αστυνομίας και οπαδών των δύο ομάδων, χρήση χημικών από αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο και αποπνικτική ατμόσφαιρα μέσα σε αυτό, γεγονός που οδήγησε το διαιτητή Καλόπουλο στην απόφαση για προσωρινή διακοπή του αγώνα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που ονειρευόμαστε εν έτει 2008, τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική ομάδα; Ρητορικό το ερώτημα βεβαίως.
Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Ολυμπιακός έκλεισε τον πρώτο γύρο με διαφορά 6 και 7 βαθμών από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, πλεονέκτημα που του χαρίζει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στον αγώνα με τον Θρασύβουλο βέβαια οι πρωταθλητές δεν ικανοποίησαν και χρειάστηκαν ένα πέναλτι του Γκαλέτι στο 91’ για να κάμψουν την αντίσταση του ουραγού. Μία διαιτητική απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.
Ο ΠΑΟΚ στη χειρότερη φετινή του εμφάνιση άφησε βαθμούς στις Σέρρες αφού σε καμία περίπτωση δεν βρήκε τρόπους να διασπάσει την άμυνα του Πανσερραϊκού. Στο ντεμπούτο του Ούγκο Μπρος τα «λιοντάρια» πήραν έναν βαθμό που θα τους τονώσει την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Στην Κρήτη, ο Παναθηναϊκός λειτούργησε καλύτερα στην επανάληψη, εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Ρουμπάκη στο 33’ και έφτασε εν τέλει άνετα στη νίκη επί του ΟΦΗ. Η ομάδα του τεν Κάτε πάντως έχει να καλύψει πολύ μεγάλο έδαφος αν θέλει να κόψει πρώτη το νήμα του πρωταθλήματος. Οι 7 βαθμοί που χάθηκαν στο ΟΑΚΑ από Ηρακλή, Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης έχουν στοιχίσει πανάκριβα στους πράσινους.
Η ΑΕΚ δειλά-δειλά (και με εμφανείς ακόμα τις δυσλειτουργίες στο παιχνίδι της) σκαρφάλωσε στην 4η θέση μετά την περιπετειώδη νίκη της επί του Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ. Για να πάρει τους τρεις βαθμούς η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς χρειάστηκε να απαντήσει τρεις φορές στα γκολ του Εργοτέλη αλλά, έστω και αυτό τον τρόπο η βαθμολογική συγκομιδή αυξήθηκε. Στην Ενωση μπορούν να πιστεύουν ότι αν ενισχυθούν σε θέσεις που πονούν τον Ιανούαριο, μπορούν να πλασαριστούν σε μία καλή θέση ενόψει πλέι οφ.
Ο Πανθρακικός δεν λύγισε ούτε από τον Αρη στην Κομοτηνή αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι ήρθε στην κατηγορία των μεγάλων για να μείνει. Η δεύτερη συνεχόμενη απώλεια βαθμών των κίτρινων άφησε μία πικρή γεύση στον Κίκε Ερνάντεθ και τους παίκτες του. Η ΑΕΛ μετέτρεψε σε θρίλερ ένα ακόμη παιχνίδι της στο Αλκαζάρ αλλά χάρη στις διορθωτικές επεμβάσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Λεβαδειακό. Ο Πανιώνιος τέλος δείχνει να ξεπερνά την αγωνιστική κοιλιά. Αυτό δείχνει τουλάχιστον η εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου και η άνετη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα
Πανθρακικός–Άρης 0-0
ΑΕΚ–Εργοτέλης 3-2
Λάρισα–Λεβαδειακός 2-1
Ολυμπιακός–Θρασύβουλος 2-1
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-3
Ηρακλής-Ξάνθη 1-0
Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 1-1
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 3-0
ΠΗΓΗ http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/224958.html
Είχαμε τα επεισόδια στην Κρήτη που σαφώς είναι κατακριτέα και επιμένω στην
Άποψη μου ότι δεν πρέπει να μετακινούνται αντίπαλοι οπαδοί καθώς βλέπουμε
Ότι οπότε γίνεται αυτό έχουμε επεισόδια οποτε μέχρι να στρώσουν αν στρώσουν ποτέ
Ας έχει μονο οπαδούς του γηπεδούχου .
Απ την άλλη μεριά είχαμε νέα νίκη με πέναλτι στις καθυστερήσεις του διορισμένου πρωταθλητή δείχνοντας έτσι ότι η παράγκα ζει ακόμα και δεν έχει πει την τελευταία της λέξη είναι σαν την λερναία Ύδρα .
Το όνομά του, προκαλεί για... μπερδέματα! Ίσως και γι' αυτό προκάλεσε τον Καστανίδη να προσθέσει στον Στάθη Ρόκα την παρμεζάνα και να φτιάξει τη... σαλάτα στο Καραϊσκάκη. Ο μέσος του Θρασύβουλου μίλησε στο gazzetta.gr για την επίμαχη φάση που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό και τη στάση του ρέφερι. «Εκείνο που ένοιαζε τον διαιτητή ήταν να δώσει το πέναλτι. Στο Καραϊσκάκη πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα». Ποια ήταν η απάντηση του Μώραλη στον θόρυβο που προκλήθηκε. Αθωώνει τον Καστανίδη ο παρατηρητής Μπριάκος...
- Μετά το παιχνίδι είπες ότι δεν έχεις σπρώξει τον Ντουντού. Παραμένει ίδια η άποψή σου;
“Ναι, φυσικά. Δεν νομίζω ότι τον έχω σπρώξει. Έχω το χέρι μου πάνω του, αλλά δεν τον σπρώχνω. Απλά, τον ακουμπάω. Τι να έκανα, δηλαδή; Να μην τον μάρκαρα μέσα στην περιοχή; Δεν γίνεται. Φαίνεται, όμως, και στην τηλεόραση ότι δεν είναι πέναλτι. Εκείνος κάνει κίνηση προς τα εμπρός κι εγώ αντίθετα βήματα προς τα πίσω. Πώς να τον σπρώξω;”.
- Πιστεύεις ότι ο Ντουντού έπεσε για να κερδίσει το πέναλτι;
“Δεν ξέρω για ποιον λόγο έπεσε. Δεν θέλω να πιστεύω ότι το έκανε γι' αυτό... Είναι κρίμα αν έπεσε για να εκβιάσει το πέναλτι. Απ' την άλλη, όμως, δεν μπορώ και να τον κατηγορήσω. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει η ομάδα του. Όπως εγώ είχα κάνει χέρι με τον ΠΑΟΚ για να βοηθήσω την ομάδα μου, έτσι μπορεί και ο Ντουντού να έπεσε γι' αυτό τον λόγο. Ο διαιτητής είναι το πρόβλημα μου, όχι ο αντίπαλος μου. Το έδωσε πολύ εύκολα το πέναλτι. Άκουσα ξαφνικά το σφύριγμα...”.
- Σου είχε δοθεί η αίσθηση πως το ματς πάει προς τα εκεί;
“Η αίσθηση που μου είχε δοθεί είναι ότι θα έπρεπε να πετύχουμε δεύτερο γκολ. Παίξαμε πάρα πολύ καλά κι έπρεπε να κερδίσουμε. Ούτε καν ισοπαλία”.
- Τι είναι εκείνο που δίνει το θράσος σε μια ομάδα όπως ο Θρασύβουλος να παίξει τόσο καλά στο Καραϊσκάκη, όπου λίγες μέρες πριν ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 4-0 τη Χέρτα;
“Το ένστικτο της επιβίωσης. Δεν μπορούμε να κοιτάμε αν παίζουμε με τον Ολυμπιακό, με τον Παναθηναϊκό ή τον Λεβαδειακό. Όλα τα ματς τα παίζουμε το ίδιο. Όπως κερδίσαμε εκτός έδρας τον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη, όπως παίζουμε εντός έδρας και δεν κερδίζουμε, έτσι παίξαμε και χθες. Δηλαδή, έχει κάτι διαφορετικό ο Ολυμπιακός και το Καραϊσκάκη από όλα τα υπόλοιπα ματς; Εμείς δεν έχουμε περιθώριο να σκεφτούμε κάτι τέτοιο”.
- Μήπως, τελικά, αποδείχθηκε ότι έχει κάτι διαφορετικό ο Ολυμπιακός και το Καραϊσκάκη;
“Σίγουρα για να πάρεις βαθμό, πρέπει να έχεις τύχει. Και να περιμένεις τα πάντα, να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα από τον διαιτητή. Δεν έχω ζήσει ξανά κάτι παρόμοιο. Και δεν είναι μόνο το πέναλτι. Στο πρώτο ημίχρονο είναι ένα οφσάιντ τρία μέτρα του Κοβάσεβιτς, είναι ακόμα τα πλάγια και τα κόρνερ. Γίνεται μια φάση στο πρώτο ημίχρονο, που παίρνει μόνος του την κεφαλιά ο Κοβάσεβιτς και ο διαιτητής δίνει κόρνερ. Δεν έχει ανάγκη τέτοια πράγματα ο Ολυμπιακός για να κερδίσει τον Θρασύβουλο. Ας παίξει μπάλα, να κερδίσει. Χθες, όμως, δεν ήταν καλός και ήταν ευκαιρία για μας να πάρουμε έναν βαθμό".
- Ο βαθμός έχει μεγαλύτερη σημασία ή η ψυχολογική ώθηση;
“Και τα δύο. Μπορεί στο τέλος να πέσει κατηγορία για έναν βαθμό. Αλλά ξέρουμε πως δεν θα μας έδινε τη σωτηρία η ισοπαλία στο Καραϊσκάκη. Θα μας έδινε, όμως, πίστη ότι είμαστε καλή ομάδα και ψυχολογία. Θα μας έκανε να πιστέψουμε λίγο περισσότερο ότι αξίζουμε. Θα κάναμε Καλά Χριστούγεννα και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω. Στ' αποδυτήρια ήμασταν λες και χάσαμε παιχνίδι σωτηρίας. Είναι κρίμα...”.
- Στο τέλος του αγώνα μιλούσες στον διαιτητή. Σου είπε κάτι για το πέναλτι; Είπε σε κάποιον από την ομάδα σας κάτι;
“Τίποτα απολύτως. Απλά με κοιτούσε. Ρώτησε και ο γενικός αρχηγός και ούτε καν του απάντησε. Αν ήταν τόσο σωστός μέσα του, θα μου έδινε και κίτρινη κάρτα για το πέναλτι. Αλλά δεν την έδωσε, γιατί δεν είχε σημασία για εκείνον η κάρτα. Η ουσία ήταν το πέναλτι”.
- Μια που αναφερθήκαμε στην κίτρινη κάρτα, δεν έπρεπε να είχες αποβληθεί νωρίτερα;
“Για τη φάση με τον Γκαλέτι... Όχι. Πήγα πολύ δυνατά πάνω του και φοβήθηκε με αποτέλεσμα να πηδήξει από πάνω μου. Ούτε καν τον βρήκα. Αν το ήξερα, δεν θα πήγαινα τόσο δυνατά και ήταν λάθος μου. Αλλά δεν τον βρίσκω και δεν ήταν φάση για κίτρινη”.
- Αφήνοντας πίσω το ματς με τον Ολυμπιακό, τι μπορεί να κάνει ο Θρασύβουλος στον δεύτερο γύρο για να ανατρέψει την κατάσταση;
“Είμαστε σε δύσκολη θέση, αυτό είναι σίγουρο. Στον δεύτερο γύρο, όμως, έχουμε εννιά παιχνίδια στην έδρα μας και μόνο έξι εντός...”.
- Βάσει της συγκομιδής σας, αυτό θεωρείται θετικό...;
“Ας ελπίσουμε! Πρέπει να εκμεταλλευτούμε λίγο την έδρα μας. Μπορούμε ακόμα να σωθούμε και ας ελπίσουμε το 2009 να μας φέρει πιο θετικά πράγματα. Έχουμε ευκολότερο πρόγραμμα από άλλες ομάδες και αν προσέξουμε λίγο στην Φυλή, μπορούμε να το καταφέρουμε”.
Απεργία επ' αόριστον στα πρωταθλήματα της Α1 και Α2
Η εκτελεστική επιτροπή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμοιβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) αποφάσισε να προσωρήσει σε επ' αόριστον απεργία, η οποία ξεκινά στις 3 Ιαουαρίου, αφού δεν έχουν εφαρμοστεί τα συμφωνηθέντα με την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Υφηπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Ετσι με το... καλημέρα του 2009 τα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 ανδρών βρίσκονται στον... αέρα.
Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:
«Η εκτελεστική επιτροπή του ΠΣΑΚ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την εφαρμογή της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβούλιου του Συνδέσμου για γενική και επ' αόριστον απεργία, η οποία ξεκινάει στις 3 Ιανουαρίου 2009 και θα διαρκέσει μέχρι να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα με την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Ιωαννιδή.
»Δυστυχώς, ο κύριος Ιωαννίδης δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για την εφαρμογή της συμφωνίας που είχε επέλθει μεταξύ του Σύνδεσμου μας και της ΕΟΚ, παρά τις προ μηνών διαβεβαιώσεις του. Η δίχως προηγουμένου άρνηση του να λάβει δράση μάς θλίβει και αναγκάζει το φίλαθλο κοινό να στερηθεί τους αγώνες μπάσκετ για τα ελληνικά πρωταθλήματα της Α1 και Α2 κατηγορίας.
»Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία παρά τις δικές της συναντήσεις με τον Υφυπουργό, ουδεμία πίεση δεν έχει ασκήσει για τη λύση των προβλημάτων μας.
»Αγωνιζόμαστε για την κοινωνική μας ασφάλιση, για την εγγύηση των μισθών μας και για τα αναφαίρετα δικαιώματα μας ως εργαζόμενοι αυτής της χώρας, τα οποία η ίδια η πολιτεία μας τα στερεί.
»Ίσως κάποιοι να μας αγνοούν αλλά τους ενημερώνουμε ότι σύντομα θα βρεθούν προ των ευθυνών τους γιατί μας βρίσκουν πιο ενωμένους και πιο δυνατούς από ποτέ, έτοιμους να παλέψουμε μέχρι τέλους για αυτά που δικαιούμαστε».
Newsroom ΔΟΛ