- ΜΗΠΩΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
the eclipse made it clear,whose side the sky was on
quote:
Οι άνθρωποι τα ΗΞΕΡΑΝ αυτά προ Χριστού!
Μήπως κήρυξε κάτι άλλο ο Χριστός;
Φυσικά και τα ήξεραν φίλε μου τα περισσότερα. Πάντα υπήρχαν φωτεισμένα πνεύματα που μίλαγαν για "άλλα" θέματα. Και πολλά απ' αυτά στην αρχαία Ελλάδα.
Ο Ιησούς όμως εμβάθυνε πιό πολύ στις ύψιστες πνευματικές ιδιότητες και δυνατότητες του ανθρώπου : Την αγάπη και την συγχώρεση.
Και μπορεί να μίλησαν και για αυτά κι άλλοι σε μικρότερο βαθμό δεν τα έκαναν όμως κυρίαρχο στοιχείο της ζωής τους.
Δεν τα βίωσαν σε τέτοιο βαθμό όσο ο Ιησούς.
Γιατί όπως και να το κάνεις άλλο να λές κάτι σωστό και άλλο να το κάνεις πράξη μιά ολόκληρη ζωή.
Με εκτίμηση
Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ !!!
quote:
Δεν τα βίωσαν σε τέτοιο βαθμό όσο ο Ιησούς.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΒΙΩΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΩ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
Για να ηγηθεις πρεπει πρωτα να μαθεις να υπηρετεις.
VELISSARIOS
Αγάπησε τον πλησίον σου ως εαυτόν .
Θα παρακαλέσω να μην μπούμε στην διαδικασία , του αν ειπώθηκε η όχι από τον χριστό ,η αν το είπανε ποιο μπροστά κάποιοι άλλοι φωτισμένοι άνθρωποι .
Αυτό θα χαλούσε το ωραίο θέμα που άνοιξε ο φίλος μας VELISSARIOS .
Ποιος φίλοι μου από εσάς όλους εσάς που συμμετέχετε με τις πραγματικά άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις σε αυτό το θέμα :
Προσπαθεί να το υλοποιήσει
Εγώ θα κάνω την τοποθέτησή μου ,στην ερώτησα που απευθύνεται και προς εμένα λίγο αργότερα .
Σκεφτείτε παιδιά και απαντήστε ειλικρινά, με βιώματα εμπειρίες .
Με καθημερινές ίσως ιστορίες αγάπης , που σημάδεψαν το προσωπικό σας γίγνεσθαι .
Εκτιμώ ότι θέλει πολύ ψυχή , για να εφαρμοσθεί αυτή :
Η προτροπή.
Εκεί είναι η διαφορά του χριστιανού και του μη χριστιανού.
Ο βαθμός υλοποίησης της προτροπής αυτής .
Ευχαριστώ .
quote:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΒΙΩΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΒΑΖΩ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΩ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
Συμφωνώ απόλυτα.![]()
![]()
quote:
Ποιος φίλοι μου από εσάς όλους εσάς που συμμετέχετε με τις πραγματικά άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις σε αυτό το θέμα :
Προσπαθεί να το υλοποιήσει
Όλοι πιστεύω προσπαθούμε. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο.
Όποια πνευματική προσπάθεια καταβάλεις στο αγώνα της υλικής ζωής με επιτυχή κατάληξη ΟΣΟ ΜΙΚΡΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΑΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ.
Ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά ωραίος!!!
Οι δικές μου εμπειρίες στην πνευματική αναζήτηση μου έχουν δείξει ορισμένα πρακτικά πράγματα. Δεν θέλω να τα πάρετε σαν συμβουλές αλλά απλά θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.
Είναι απλά.
Υπομονή και επιμονή στον πνευματικό μας στόχο.
Όχι τρέξιμο. Δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη.
Ένα ψηλό γερό δέντρο δεν γίνεται σε μιά μέρα.![]()
Μικροί στόχοι. Μόλις τους πετύχουμε προχωράμε στον επόμενο.
ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
quote:
Εκεί είναι η διαφορά του χριστιανού και του μη χριστιανού.Ο βαθμός υλοποίησης της προτροπής αυτής .
Ευχαριστώ .
Θα συμφωνήσω μαζί σου.![]()
![]()
Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ !!!
VELISSARIOS
VELISSARIOS
quote:Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό βρε παιδιά.
Την αγάπη και την συγχώρεση.
Δηλαδή πριν δεν αγαπούσαν ο ένας τον άλλον;
Ενας Κινέζος, για παραδειγμα, αγαπάει λιγότερο από έναν χριστιανό;
Κι αν ναι, τι;
quote:Αυτό φίλε alfa-omega, δεν σημαίνει τίποτα εάν δεν προσδιορίζει τι να κάνεις τον εαυτό σου.
Είπε ο Χριστός πουθενά ν' αγαπάμε τον εαυτό μας;
Αν μισώ, για παράδειγμα, τον εαυτό μου, την φύση μου την ίδια, τι με προτρέπει να κάνω αυτή η παρότρυνση;
Και επιμένω σ' αυτό: ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ;
Edited by - Αίολος on 10/11/2005 13:19:42
quote:quote:Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό βρε παιδιά.
Την αγάπη και την συγχώρεση.
Δηλαδή πριν δεν αγαπούσαν ο ένας τον άλλον;
Ενας Κινέζος, για παραδειγμα, αγαπάει λιγότερο από έναν χριστιανό;
Κι αν ναι, τι;quote:Αυτό φίλε alfa-omega, δεν σημαίνει τίποτα εάν δεν προσδιορίζει τι να κάνεις τον εαυτό σου.
Είπε ο Χριστός πουθενά ν' αγαπάμε τον εαυτό μας;
Αν μισώ, για παράδειγμα, τον εαυτό μου, την φύση μου την ίδια, τι με προτρέπει να κάνω αυτή η παρότρυνση;Και επιμένω σ' αυτό: ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ;
Edited by - Αίολος on 10/11/2005 13:19:42
quote:
Αν μισώ, για παράδειγμα, τον εαυτό μου, την φύση μου την ίδια, τι με προτρέπει να κάνω αυτή η παρότρυνση;
Δεν υπάρχει αν , η τον μισείς η όχι .
Απάντησε αν επιθυμείς προσωπικά .
quote:Δεν υπάρχει αν , η τον μισείς η όχι .
"εί τις έρχεται προς με και ου ΜΙΣΕΙ τον πατέρα εαυτού
και την μητέρα και την γυναίκα και τα τέκνα και τους αδελφούς
και τας αδελφάς , έτι δε και την εαυτού ψυχήν, ου δύναταί μου
μαθητής είναι."
Οχι έτσι...
"ο φιλών την ψυχήν αυτού απολέση αυτήν, και ο ΜΙΣΩΝ την ψυχήν αυτού εν τω κόσμω τούτω, εις ζωήν αιώνιον φυλάξει αυτήν."
...ούτε έτσι.
Απάντησα στην ερώτησή σου;