ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γυναίκες και φιλοσοφία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Γυναίκες και φιλοσοφία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

amalia31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
27/08/2003, 14:57:40
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΤΛ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΠΙΚ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

ΠΑΝΜέλος
27/08/2003, 15:27:37
ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΚΗ ΚΥΜΑΤΟΣ.ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΘΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΩ
ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ
ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ.
ΦΙΛΕ TRAVELLER ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ
ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΟΠΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΘΕΜΑΤΩΝ,Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ,ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ,ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ
ΕΝΤΑΣΗ,ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙΚΗ.
ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΒΛΑΚΩΔΕΣ,ΟΜΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ
ΜΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΟΝΤΑ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ.ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ,ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ,
ΟΜΩΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ
ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
ΠΙΟ ΑΘΩΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΚΙΕΣ Η' ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ
ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΧΟΥΝ.

SilverwolfΜέλος
27/08/2003, 17:48:40
Φίλε Traveller λες ότι
quote:
ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ "ΧΡΙΣΜΕΝΟΙ" ΑΝΤΡΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΙ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΟΝΟ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ, ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΤΟΝ ΧΕΓΚΕΛΣ, ΤΟΝ ΓΚΑΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΤΣΕ, ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕ Ο ΑΒΑΤΑΡ, ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΔΡΕΣ, ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ?

Κατρχήν διαφωνώ με τους λόγους που αναφέρεις φίλε μου.
Επίσης δεν είναι καθόλου ενδεικτικό των μεγεθών το ότι οι άντρες φιλόσοφοι είναι οι γνωστοί.
Δεν γνωρίζω πόσα έχουν διασωθεί από τα έργα των γυναικών φιλοσόφων (ίσως μπορεί να με διαφωτίσει ο φίλος Άβαταρ) αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι οι φιλόσοφοι τόσων εκατοντάδων ετών από τον μεσαίωνα μέχρι και τον δικό μας αιώνα καταδεχόταν να μελετήσουν τα λόγια γυναικών... εδώ μέχρι "πρόσφατα" πίστευαν ότι η γυναίκα είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως και λογικής σκέψης... Οπότε ποιοί φιλόσοφοι είναι γνωστοί; Αυτοί που μελετήθηκαν φυσικά. Αυτοί που τους επιτρεπόταν να εκφράσουν και να εκδώσουν το έργο τους. (συγνώμη για την επανάληψη μια και τα ανέφεραν αυτά κι άλλοι πριν από εμένα.)

Όσο για τους λόγους που αναφέρεις εσύ Traveller...
Συνειδητοποιείς ο ίδιος ότι αυτό που περιγράφεις είναι το στερεότυπο της γυναίκας; (ας μην συζητήσουμε όμως το θέμα των στερεοτύπων τώρα)
Σύμφωνοι το στερεότυπο της γυναίκας δεν είναι το είδος του ανθρώπου που θα ακολουθήσει φιλοσοφική πορεία...
Αλλά από την άλλη είναι το στερεότυπο του άντρα άτομο που θα ακολουθήσει φιλοσοφική πορεία; Με κανέναν τρόπο...
Οπότε; Τελικά αυτοί που γίνονται φιλόσοφοι είναι οι εξαιρέσεις του κανόνα (που δεν είναι προσωποποιήσεις των στερεοτύπων)... ανεξαρτήτως φύλου.

Υ.Γ. Ευχαριστώ Κέλσο για την κατατοπιστική απάντηση στα ερωτήματα που είχα θέσει.

"For the strength of the wolf is the pack and the strength of the pack is the wolf"

lencolasΜέλος
27/08/2003, 21:53:21
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΛΥΠΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΦΙΛΟΣ AVATAGR.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΕΛΣΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΞΑΝΑΠΑΡΑΘΕΤΩ!!!
quote:

Φιλοσοφία είναι, η ΑΓΑΠΗ πρός τη Σοφία, πρός τη Γνώση.

1)Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΟΦΙΑ.
2)Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ.

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΡΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ? ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 2003, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΔΑ ΑΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ:
ΖΗΛΕΙΑ, ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ, ΦΘΟΝΟ

Η ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ: Η ΣΤΕΝΗ "ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΚΕΨΗ" ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΝΙΑ
ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ:ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΚΙΕΣ Η' ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙΝΕΣ, Η ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΚΙΑ ΟΥΤΕ ΖΗΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΦΘΟΝΟ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ? ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΛΙΓΟ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ!
ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ.

ΠΡΟΣ ΠΑΝ:

quote:
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕ Ο ΦΙΛΟΣ AVATARGR ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ…

ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..

VirginiaΝέο Μέλος
28/08/2003, 10:48:26
Καλημέρα σας.

Απλώς για να δώσω και εγώ το στίγμα μου, αλλά κυρίως τη γνώμη μου χρησιμοποιώντας σοφά λόγια :
"Φιλόσοφος πραγματικός είναι αυτός που αγαπάει την αλήθεια και τολμάει να κάνει τα πάντα, γιατί χάρη στην εσωτερική του πειθαρχία δε φοβάται μήπως μπλεχτεί στις χαλαρωμένες κλωστές της άγνοιας ή της φαντασίωσης."

Μήπως να αλλάζαμε το θέμα και να μιλούσαμε λίγο (ή να διαλογιζόμαστε ) περί εσωτερικής πειθαρχίας ?? ;-)

Φιλικά,

VA
"Noone can possibly know what is about to happen..."

28/08/2003, 13:53:11
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Silverwolf ΜΟΛΙΣ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ / ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΔΩ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ.

ΦΙΛΗ Virginia ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
Μήπως να αλλάζαμε το θέμα και να μιλούσαμε λίγο (ή να διαλογιζόμαστε ) περί εσωτερικής πειθαρχίας ?? ;-)

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΤ' ΕΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ** ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑΣ ** ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

VirginiaΝέο Μέλος
28/08/2003, 14:33:21
Σαφώς, αγαπητέ avatargr,

κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος πρέπει να έχει εσωτερική πειθαρχία.........λες και είναι τόσο απλό ?!!

Κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος πρέπει να έχει και τόσα άλλα.

Τέλος πάντων, για να μην αλλάξουμε το θέμα σας αφήνω εδώ.

Καλό ΣΚ (μια και σήμερα θα εκδράμω εκτός Αθηνών και δεν θα έχω τη χαρά να είμαι μαζί σας αύριο).

Φιλικά,

VA
"Noone can possibly know what is about to happen..."

28/08/2003, 16:23:10
Καλησπέρα σε όλους...

Φίλε μου AvatarGr...

quote:
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΠΙΚ.

Θεωρώ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ το να κατανομάσουμε τις ΥΠΕΡΟΧΕΣ και ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣ γυναίκες της Φιλοσοφίας, των Μαθηματικών, της Ποίησης, και των λοιπών ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ...
Το ΙΔΙΟ ισχύει ΦΥΣΙΚΑ και για την ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ανδρών της υτής κατηγορίας...

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ (απο την οπτική μου και ΜΟΝΟ) είναι να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, ακολουθώντας την ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ του Μεγάλου Δασκάλου, ΣΩΚΡΑΤΗ...
Και το ΠΡΩΤΟ που έχει ΑΝΑΓΚΗ είναι να ΟΡΙΣΟΥΜΕ το ΤΙ ΕΙΝΑΙ το καθένα απο αυτά, πράγμα που ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ, αλλά που μάλλον δε σε βρίσκει σύμφωνω...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ είναι ΑΝΑΓΚΗ να γίνουν, ΑΚΡΙΒΩΣ για να μπορέσουν να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ εκείνοι που ΔΕΝ αποδέχονται την ΙΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της γυναίκας ως πρός το ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ...

Τι και ΑΝ είναι δέκα ή εκατόν δέκα οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ...
ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ και το ΠΩΣ μπορεί να φιλοσοφίσει, ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΤΟΥ...

Και μιάς ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ, έχει αρχίσει να διαφαίνεται η ΔΙΑΔΥΚΟΤΗΤΑ, θα ήθελα να ρωτήσω ένθεν και ακίθεν τα δύο μέρη, το ΠΩΣ στηρίζουν τις θέσεις τους, όταν ΑΓΝΟΟΥΝ το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και προπαντώς, το ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΕΙ...
Και το λέω αυτό, γιατί ΒΛΕΠΩ απόψεις, αλλά αυτές είναι ΜΑΚΡΑΝ απο την ευγενή τέχνη της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ...

Περισσότερο ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ μου θυμίζει...

Αγαπητή μου Βιργινία...
Φυσικά και η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, είναι ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα για τον ΦΙΛΟΣΟΦΙΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ (και όχι άντρα ή γυναίκα, αλλά ΑΝΘΡΩΠΟ)...
Θεωρώ ότι μια ΟΥΣΙΑ στο να αναπτυχθεί στο ΠΑΡΟΝ ΘΕΜΑ για τη ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟ, μια΄ς και είναι μια ΑΡΕΤΗ για εκείνον που θέλει να βαδίσει στο μονοπάτι των ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ, ανδρών τε και γυναίκών...

ΑΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

29/08/2003, 01:08:39
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ....

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΕΦ ΟΥΣΙΑΣ" ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΣΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ..
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΕΙΝΑΙ "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ" ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ EXEI ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ..

ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΘΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ 600 ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1000 πχ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 200 μχ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ Πασχαλης.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ....

ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΑΣ "ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ"....

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΤΣΙΑ ΝΤΕΛΕΝΤΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΘΥΜΑΤΑΙ???????
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**

29/08/2003, 11:49:39
Kαλημέρα σε όλους και ιδιαιτέρος στον καλό φίλο ΑvatarGr...

Φίλε μου ΑvatarGr...
Σε βλέπω έτοιμο να ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ (αν ΔΕ το έχεις μέχρι τώρα ΗΔΗ πράξη) το πλέον ξεκάθαρο νόημα του μυνήματός μου...

Σε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν είθπα και ούτε ΚΑΝ υπονόησα ότι δεν έχουν αξία τα ονόματα που μας παρέθεσες...
ΣΕ ΚΑΜΙΑ...

Αυτό που "πρότεινα" και ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΑ, είναι ΠΡΙΝ απο την παράθεση και αναφορά σε Θυλικού Γένους Φιλοσόφους, να ΟΡΙΣΟΥΜΕ το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ούτος ώστε να ΕΝΝΟΗΣΟΥΜΕ το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΡΑΓΜΟΙ, για το "ΠΟΙΟΣ" ή "ΠΟΙΑ" μπορέι να φιλοσοφίσει...

Τον ΟΡΙΣΜΟ δε το ζητώ για μένα, αλλά για ΟΛΟΥΣ εκείνους που έχουν την ΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ότι η ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΕΙ...

Αν ΔΕ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, και απλά παραθέσουμε τα ονόματα των 600 γυναικών φιλοσόφων & επιστημόνων, τότε υπάρχει η ΕΥΛΟΓΙΚΗ (λογική δηλαδή) ΕΡΩΤΗΣΗ, "καλά, ΜΟΝΟ 600 γυναίκες ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να φιλοσοφίσουν;;;" "Τι να μας πούν σε σχέση με τις χιλιάδες των ΑΝΔΡΩΝ φιλοσόφων;;;"

Να γιατί ΠΡΟΤΕΙΝΑ και ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΑ το να δούμε το ΠΟΙΟΣ είναι και κάτω απο ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, μπορέι να φιλοσοφίσει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
...Ο Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ....

Αν πάλι το βρίσκεται ΠΕΡΙΤΤΟ, απλά ΜΗΝ ασχοληθήτε...
Καθήστε αναπαυτικά στη καρέκλα σας και ΤΣΑΚΩΘΗΤΕ προσπαθώντας να αποδείξετε ότι η ΓΥΝΑΙΚΑ δεν υστερεί σε ΤΙΠΟΤΑ απο τον ΑΝΤΡΑ και πως ο ΑΝΤΡΑΣ είναι εκείνος που "δικαιωματικά" έχει τα πρωτεία στη φιλοσοφία, μιάς και εκείνον έκανε πρώτο απο τη λάσπη ο καλός ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ Θεούλης...

Ο ρόλος μου είναι ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΣ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης

29/08/2003, 13:34:59
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΕΛΣΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΑΡΑΝΟΩ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ....
ΑΠΛΑ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΤΟ "ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ" ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ....

Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ....

ΟΥΔΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΠΛΕΩΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ.....

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**