- 666 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΠΟΙΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ,ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ Η ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ?
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ?
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ,ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ,ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ?
Edited by - beyond on 21/10/2003 12:07:36
quote:
1)ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ?
2)ΠΟΙΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ,ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ Η ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ?
3)ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ?
4)Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ,ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ,ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ?
...Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε εμένα...λοιπόν:
1)Άντε και υπάρχει. Που λέει ότι η τιμωρία είναι από τον Θεό; Ποιος σου είπε ότι δεν είναι προσωπική σου συναίσθηση;
πάμε παρακάτω...
2)??? Ξεκίνα από αλλού...ΤΙ ΕΙΝΑΙ η βασιλεία των ουρανών...(μετά θα δεις εάν την θέλεις.
)
3) Ξέρεις φίλε μου ΠΟΣΟ δύσκολο μου είναι να σου απαντήσω σε αυτό; Όχι γιατί δεν το ξέρω αλλά πρέπει να το αισθανθείς και όχι να το κατανοήσεις. Ας δοκιμάσουμε...
Πόσους έχεις ακούσει μέχρι τώρα (και μέσα σε αυτό το forum) να λένε: "και τι φταίω εγώ που ο Αδάμ έφαγε το μήλο;"
Ξέρεις η ανθρώπινη δικαιοσύνη είναι διαφορετική από την του Θεού...
Τι εννοώ...Ότι όταν ο Θεός ρώτησε τον Αδάμ γιατί το έκανε, εκείνος είπε ότι φταίει η γυναίκα που τον παρέσειρε και ο Θεός που έβαλε το δένδρο! Πρόσεξε τώρα...
Αυτό που κάνουμε εμείς είναι η ΜΗ συναίσθηση της ολότητάς μας, δηλ. του ΕΝΑ που είναι όλοι οι άνθρωποι. Με το να λέμε "και τι φταίω εγώ..." διαπράτουμε ακριβώς το ίδιο που διέπραξε και ο Αδάμ!!!
Τι κάνουμε εν ολίγοις; Ξεχωρίζουμε το ΕΓΩ μας. Αν αυτό το επεκτύνεις στο μυαλό σου θα δεις ότι το ξεχωρίζεις γιατί ενδόμυχα αυτή η ζωή, αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί οι χρόνοι, αυτός ο κόσμος είναι που σε ΕΛΕΓΧΕΙ! Δηλαδή...ΣΤΕΡΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ! (Της αληθινής ελευθερίας που ΔΕΝ μπορεί να σε περιορίσει, οπότε είσαι υπόλογος για παν δημιούργημα χωρίς να νοιώθεις ευθύνη!).
Σκέψου το λίγο...
4) Τώρα αυτό...τι να σου πω που το έχουμε πει χιλιάδες φορές εδώ μέσα...άσε να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο πρώτα (το τι είναι δίκαιος και τι αμαρτώλός) και θα βρούμε και τι σημαίνει η αποκάλυψη...Ας μην τρέχουμε τόσο...
την καλησπέρα μου...
1)ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ,ΑΦΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ,ΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΤΕ ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΑΜΑΡΤΙΩΝ,ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ..
2)ΕΔΩ Η ΣΤΗΝ ..ΑΛΛΗ ΖΩΗ ?
3)ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ? ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΛΑ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ,ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ?
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ 3 ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ,TO KATΩΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ (ΕΡΠΕΤΙΚΟΣ ,ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΖΩΙΚΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΗ ΕΝΣΤΙΚΤΑ,ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΤΗΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ..
ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ..
ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ?
ΝΑΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ,ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ,ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΟΜΩΣ ΕΙΠΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ,ΟΤΑΝ ΟΡΜΗΞΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΦΑΣ (ΚΑΙ ΘΑ ΟΡΜΗΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΟΡΜΗΞΩ ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΩ ΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ..) ΕΓΩ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ,ΑΛΛΙΩΣ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΩ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΜΟΥ..
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΦΥΙΑ,ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Η ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΣ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΤΗΝΩΔΗ ΕΝΣΤΙΚΤΑ..
ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΙΣΩΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ..
ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ,ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ,ΑΥΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΡΠΕΤΙΚΟ,ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ..
ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ,ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..
ΕΤΣΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΚΑ.
ΙΣΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΚΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ..
ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΚΑΝΑ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ..
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ 4. ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ..
ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ ..ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ,ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ,ΤΟΥ ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΚΟΛΥΜΠΑ ?
Ε,ΟΧΙ,ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ..
quote:
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,hrismig..
1)...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ...
Ναι! Ακριβώς! Όλες σχεδόν οι απόψεις (όπως τις έχουμε σήμερα στο μυαλό μας) είναι ΛΑΘΟΣ! Γιατί; Γιατί αμ-αρτία είναι απομάκρυνση από τον στόχο αλλά εμείς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ!!! Αυτό που δεν θα ήταν αμαρτία είναι η εναρμόνυσή μας με την Θεία Πρόνοια! (Πυθαγόρας!) ...αλλά...πως γνωρίζεις τι είναι "Θεία Πρόνοια";;;
Βλέπεις...δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...
Τώρα για το αν συμπεριλαμβάνεται η "τιμωρία" στην Θεία Πρόνεια...ναι κατ' εμέ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ γιατί την ζούμε! Αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο απαθής Θεός τιμωρός!!! (ποιός είναι...ο Τσαρλς Μπρόνσον;)
Τώρα το δύσκολο...Γιατί οι ιερείς φωνάζουν για τιμωρία;
Απάντηση: Αν αυτό πρέπει να είναι το "πρώτο βήμα" για κάποιους δεν σημαίνει ότι είναι για τον καθένα! ΕΣΥ είσαι αυτός που εναντιόνεσαι στη λογική της "απειλής" (όπως και εγώ εξ' άλλου). Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό που ΔΕΝ αποτελεί "μάθημα" για εσένα δεν αποτελεί και για όλους τους άλλους!!!
quote:
2)ΕΔΩ Η ΣΤΗΝ ..ΑΛΛΗ ΖΩΗ ?
ΕΔΩ;;;Μα εδώ δεν υπάρχει ζωή! Στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ βέβαια!
quote:
3)ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΛΛΗΓΟΡΙΑ ? ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΛΑ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ,ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ?
Μα...είναι αυτή η φύση του. Ποιός λέει ότι δεν περιέχουμε άσχημα στοιχεία; Απλώς το θέμα είναι ποια θέλεις να καλλιεργήσεις...τα καλά ή τα κακά!
Αυτό που θεωρούμε σήμερα σαν "βάση" των καλών και κακών είναι ουσιαστικά η εσωτερική πάλη μεταξύ ψυχής και σώματος. Αλλά όταν θα φύγεις από αυτό τον κόσμο το σώμα σου δεν θα το πάρεις μαζί σου. Τι λες λοιπόν. Αν "ασκηθείς" στις "πλασματικές απολαυσεις" θα περνάει καλά η ψυχή σου μετά; (Ζήτα να σε θάψουν με την φεράρι σου...που ξέρεις...
quote:
..ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ,ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ,ΤΟΥ ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΚΟΛΥΜΠΑ ?
...Να υποθέσω ότι δεν σου αρέσει η θάλασσα ή ότι δεν ξέρεις κολύμπι;![]()
Ξέρεις τι με ρωτάς; Καλά...ποιο είναι το σχέδιο του Θεού; χμμμ...λέω να μην το μαρτυρίσω ακόμα!![]()
Ο "πανάγαθος" θεούλης του είχε κατακάψει τους κακομοίρηδες.
quote:
E, όχι ότι δεν υπάρχει τιμωρία στην Καινή Διαθήκη!
Μια και το αναφαίρεις...που ακριβώς και τι λεει;
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΖΩΗΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ..
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΨΥΧΗ,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ..ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΝΤΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ,ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΑΥΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ..ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ..
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ (ΕΝΑ ΦΕΡΡΑΡΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΕΒΛΑΠΤΕ..),ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ,ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΕΝΑΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ..
ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΕΡΙ ΜΙΑΣ ΠΑΛΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΑΘΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΣΟΥ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ Η ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΕΝΟΣ ΥΛΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ,ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ..
ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΚΑΤΩΤΑΤΑ-ΚΤΗΝΩΔΗ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΝΩ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ?
ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ Π.Χ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΙΣ "ΚΑΛΕΣ" ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΖΩΩΙΚΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΟΣ ΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ,ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ (ΒΛΕΠΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ..)
ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΣΩΣ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ,ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ..Π.Χ ΕΝΑ ΟΝΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΩΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ..
ΜΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΛΛΑ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ..
quote:ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΖΩΗΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ..
...ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ,ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΑΥΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ..
...ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ...
Βρε φίλε Beyond,
γιατί πέφτεις και εσύ στην παγίδα; Τι σε νοιάζουν φίλε μου οι άλλοι; Γιατί ασχολήσαι; Άστους αυτούς να διοικούν, να το παίζουνε πολιτικάντιδες και να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Εσύ γιατί να στρέψεις το κεφάλι σου σε αυτούς;
Δεν καταλαβαίνω
Τώρα σε ότι αφορά στο πρώτο σκέλος...ναι...εφ' όσον δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα...εγώ που δεν το ζω γιατί να το πιστέψω; Έχει τη λογική του...
Πες μου όμως: Ό,τι συμβαίνει γύρω σου είναι παραγωγή του εγκεφάλου σου; Τα προκαλείς εσύ; (Να συμπεριλάβεις στις σκέψεις σου και τα παγκόσμια δεινά). ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΕΣΥ...!!! μάλλον δεν τα κάνεις ανθρωπίνως καλά.
Αν όμως δεν τα προκαλείς εσύ...τότε; Και εάν το "τότε" υφίσταται σκέφτεσαι: - και εγώ τι ρόλο παίζω; (παίζω;;;). Τότε λοιπόν, σε αυτό το ερώτημα αρχίζεις να το ψάχνεις με ποικίλους τρόπους (π.χ. διαλογισμό, προσευχή, ησυχία του νου, πνευματικά βιβλία) αλλά δεν μπορείς σαφώς να το ψάξεις με στιγνή λογική!
Αυτή τη χρησιμοποιείς τόσα χρόνια τώρα και σε οδήγησε να χάσεις και αυτήν την παιδικότητά σου.
Εξ' άλλου γι' αυτό είσαι τώρα κοντά μας στο esoterica. Παρ' όλο που δηλώνεις υλιστής φαίνεται ότι "κάτι" σε "τρώει"!
Φιλική συμβουλή (με την οποία δεν έχεις να χάσεις και τίποτα) είναι να ξεκινήσεις με τα "πνευματικά βιβλία". Όχι κάποιας θρησκείας (αυτό θα σε απογοητεύσει κατά πάσα πιθανότητα σε αυτή την φάση), αλλά 4-5 καλά πνευματικά βιβλία που θα σου προταθούν από άτομα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ.
Υπομονή!