ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νορβηγική (Σκανδιναβική) μυθολογία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Νορβηγική (Σκανδιναβική) μυθολογία - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ21 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Den UlvΝέο Μέλος
06/06/2004, 23:50:56
quote:

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος?

Έχω την εντύπωση ότι μου ζητάς να σου μιλήσω για την Καλεβάλα?

Αντιπαθώ τους Φίννες και παρ'οτι δεν μου είναι καθόλου ευχάριστο να μιλάω για την ιστορία τους, θα γράψω λίγες γραμμές.
---------------------------------------------------------------------

Υπάρχουν δυο απόψεις για το πόσο αρχαίο είναι το έπος.

α. Η πρώτη βασισμένη στο γεγονός ότι στο έπος δεν γίνεται αναφορά των Γερμανικών Λαών, θεωρεί ότι το έπος πρωτο-συνετέθη περίπου το 900 π.χ. πρίν δηλαδή τον διαλεκτικό διαχωρισμό και τη μετέπειτα μετανάστευση των Ούγγρων (Ούννων) απο τους Φίννες.

β. Η δεύτερη βασισμένη στο γεγονός ότι ευρέθηκαν σε ένα Ουγγρικό βιβλίο του 16ου Αιώνος επικλήσεις και ξόρκια παρόμοια των αντιστοίχων της Καλεβάλα, θεωρεί ότι το έπος είναι νεώτερο.

------->Το έπος είναι χωρισμένο σε πενήντα ενότητες, που κλήθηκαν όταν πρώτο-μετεφράσθη στην Αγγλική "Ρούνοι". Οι "Ρούνοι" (δηλ. Κεφάλαια) της Καλεβάλα ουδεμία σχέση έχουν με το Γερμανικό Ρουνικό Αλφάβητο, το οποίο εν παρενθέσει, παρουσιάζει ομοιότητες με ορισμένους Αρχαίους Ελληνικούς χαρακτήρες και απο τα Αρχαία Τέσσερα Αλφάβητα καθώς και (παραδόξως) με δυο χαρακτήρες της Γραμμικής Βήτα.

-------->Το έπος πραγματεύεται τους αγώνες των Φιννών εναντίον των " σκουρόχρωμων Λαππών", και ειδικότερα τις περιπέτειες του Βάρδου Wainamoinen, του Πολεμιστή Ilmarinen, aκαι του Μάγου Lemminkainen.

Τι άλλο θα ήθελες να συζητήσουμε?
---------------------------------------------------------------------

"We must secure the existence of our people and a future for White Children.
The beauty of the White Nordic woman must not perish from the earth"