- CYBORCK KAI ANDROID - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
DREAMWALKER
Μήπως έχεις στη διάθεση σου κάποια στοιχεία που θα έκαναν έστω συζητήσιμη μία τέτοια υπόθεση;
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΒΙΟΝΙΚΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ (ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ) ΤΟΤΕ ΚΑΛΩΣ ΠΡΑΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΝΡΘΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΤΟΙΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ.
ΕΚΕΙ ΠΥΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ Η ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
DREAMWALKER
Φίλε μου Σίσιφε,καλή η ερώτηση του topic που άνοιξες!
Επίτρεψέ μου να γνωρίζω κάτι περισσότερο για το θέμα λόγω της δουλειάς μου:
Ναι,η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα προς τα μπροστά.Πριν από 50-60 χρόνια ούτε που φανταζόμασταν ότι θα υπήρχε e-mail ή ότι ρομποτικοί βραχίονες θα συναρμολογούσαν αυτοκίνητα.
Μέχρι στιγμής,μπορούμε μόνο να προγραμματίσουμε (ανθρώπινη ευφυία) μια μηχανή (μηχανική αντοχή και δύναμη) να κάνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.Σκεφτείτε την πιο πολύπλοκη διάταξη σε ένα εργοστάσιο.Μπορεί να εκτελέσει χρονοβόρες,περίπλοκες,μονότονες ή και επικίνδυνες εργασίες,αλλά μόνον αυτές,χωρίς πρωτοβουλίες.Μόλις πατήσετε τον διακόπτη OFF,σταματάμε τα πάντα.Είναι σημαντικό αυτό.
Όσο για το κεφάλαιο της ιατρικής,σαφώς κάθε μέρα τεχνητά μέλη ή άλλα όργανα μελετώνται και βελτιώνονται,για να καλύψουν ανάγκες ασθενών.Όμως η χρήση τους για άλλους σκοπούς είναι ηθικά απαράδεκτη και προκύπτουν σοβαρά δεοντολογικά και νομικά προβλήματα.Και τεχνικά τουλάχιστον είναι αδύνατον να κάνουμε τέτοια πράγματα.Τη φύση την έχουμε (παρα)βιάσει προ πολλού
,τώρα βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου.
Ακόμα και αυτό που λες στο πρώτο μήνυμά σου <<Οι επόμενες δεκαετίες φέρνουν συσκευές που θα εμφυτεύονται στο σώμα μας και θα αποτελούν κομμάτι της ταυτότητάς μας.>> διχάζουν την επιστημονική κοινότητα και έχουν ξεσηκώσει μεγαλύτερες αντιδράσεις από ότι φαντάζεσαι...
Kαι ευτυχώς η εποχή που οι μηχανές θα αποκτήσουν ευφυία είναι ακόμα αρκετά μακριά.
Σας χαιρετώ,ο Σκοτεινός Άγγελος! ![]()
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"
DREAMWALKER
Πράγματι φίλε μου Σίσυφε, εφιαλτική η προοπτική της "αναβάθμισης" του ανθρώπου με τεχνητά όργανα κ.λ.π. Εγώ έχω διαβάσει για πειράματα "επιστημόνων" , με σκοπό την εμφύτευση ενός τσιπ στον εγκέφαλο, στο οποίο θα χωρούσαν ατελείωτες γνώσεις.
΄Προσωπικά μια τέτοια προοπτική με φοβίζει, νομίζω πως θα μας έκανε κάτι άλλο από ανθρώπους. Αυτό που ΄μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα άλλα όντα του πλανήτη μας, είνα ότι έχουμε την ικανότητα να ανησυχούμε, να ψάχνουμε, να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ.Αν παίρναμε όλες τις γνώσεις έτοιμες, αν "βελτιώναμε" μηχανικά ή γεννετικά τον άνθρωπο, αν δηλαδή θελήσουμε να το "παίξουμε" θεοί, νομίζω πως αυτό θα είναι η καταστροφή μας. Αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη, ίσως το σενάριο της ταινίας ματριξ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΌΣΟ ΣΕΝΆΡΙΟ.
HIGHLANDER
"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"
ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 580 ΑΤΟΜΑ(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΝΤΑ)ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΧΟΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΤΕΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑΤΙ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΗΓΑΝ ΑΡΤΗΜΕΛΕΙ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ;ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΓΩ ΒΓΑΖΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩ ΤΟ ΚΑΝΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.
DREAMWALKER