ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σολομωνική - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σολομωνική - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

anonymos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/05/2012, 15:00:13
quote:
Στο μονο σημειο που θα διαφωνησω λιγο με τον Aitherovamon ειναι ως προς τις σκοτεινες δυναμεις. Ως προς τον ορο σκοτεινες θα συμφωνουσα με την λογικη οτι ειναι κατι περα απο τη φυση μας και ετσι δεν μπορουμε να το κατανοησουμε. "Σκοτεινες" λοιπον ως προς την αντιληψη και ως προς το τι ειναι. Αυτο βεβαια θελει παρα παρα πολυ αναλυση

Δε θα διαφωνήσω. Αλλα πως να μπεις στα "παραμέσα" ?
Όμως όταν εχεις ενα παιδί απέναντι σου, που πιάνει για πρώτη φορά μαχαίρι στα χέρια του, δεν του λες ποσο χρήσιμο είναι αυτο το εργαλείο
Αλλά... "Πρόσεχε μην κοπείς"
γιατι πολύ απλά δεν είναι σε θεση να προστατεύσει τον εαυτό του
Άγνοια κινδύνου

Γι αυτο το σκοπό ο λόγος μου ήταν καθαρά αποτρεπτικός
ο φίλος μας δείχνει να μην γνωρίζει τι ακριβώς είναι αυτο που ψάχνει.
κι αυτό δυστυχώς εντάσσεται στην γενικότερη έλλειψη γενικών γνώσεων
(εστω και επιδερμικών) στη νεολαία μας .

Hellas at War
fratercvΝέο Μέλος
30/05/2012, 15:17:33
Ο λογος σου φιλε Aitherovamon ηταν πολυ σωστα αποτρεπτικος και συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου. Καταλαβα πως το ειπες, αλλα θεωρησα σκοπιμο να κανω μια μικρη παρεμβαση ως προς το σημειο των σκοτεινων δυναμεων, απλα και μονο για να μην μεινει η εντυπωση οτι προκειται για ειδος Δαιμονολατρειας. Σιγουρα δεν υπαρχει λογος να μπει καποιος παραμεσα, ειδικα οταν φαινεται οτι δεν υπαρχει πραγματικο ενδιαφερον.
Αμα δεις σε καποια προηγουμενη απαντηση μου, του ειπα καθαρα να μεινει μακρια απο επικλησεις Δαιμονων ή οποιαδηποτε σχεση με αυτους, γιατι στην κατασταση που ειναι, θα τον φανε ζωντανο...αν δειξουν καν ενδιαφερον.
Οπως ειχα διαβασει καπου...θα εδειχνες ποτε προσοχη σε ενα μυρμηγκι? Οχι. Αλλα αν το μυρμηγκι ξαφνικα αρχιζε να σου μιλαει στη γλωσσα σου? Τοτε τα πραγματα θα αλλαζαν :-)
Προσπαθησα, μεχρι που του εγραψα και εναν τροπο διαλογισμου...πιστευω θα συμφωνησεις οτι αν ηθελε καποιος απο εμας να τον παρασυρει και να τον εκμεταλλευτει για δικια του ενδυναμωση, θα ηταν το πιο ευκολο πραγμα πιστευω. Παρολαυτα, προσπαθησαμε ολοι να του πουμε καποια σοβαρα πραγματα...και οι απαντησεις ηταν τουλαχιστον αχαρακτηριστες...
Μακαρι να βαλει μυαλο και να θελησει πραγματικα να μαθει καποια πραγματα...Σε χαιρετω φιλε Aitherovamon

ghostakosΝέο Μέλος
21/06/2012, 19:13:37
Καλησπέρα, εδώ και λίγο καιρό ψάχνω διάφορα που αφορούν την Σολομωνική όχι επειδή θέλω να μάθω ξόρκια κτλ. αλλά από περιέργεια! (θα μου πείτε η περιέργεια σκότωσε την γάτα)...

Είχα ασχοληθεί ξανά και είχα ψάξει όπως και τώρα τα πάντα για την Σολομωνική αλλά φοβήθηκα και όπως μου είπε και η γιαγιά μου καλύτερα να μην ασχολούμαι γιατί έχει τρελαθεί κόσμος από αυτό.

Όλα ξεκίνησαν όταν έμαθα πως η προγιαγιά μου έκανε τέτοια ξόρκια με Σολομωνική...συγκεκριμένα αν θυμάμαι καλά λεγόταν ζαμπάι (κάπως έτσι) ένα από τα ξόρκια και ήταν για τα φίδια. Αν πήγαινε να σε τσιμπήσει φίδι και έλεγες το ξόρκι το φίδι "πάγωνε" (έμενε ακίνητο) και δεν σε ακουμπούσε.
Ή αν σε τσιμπούσε σου έκανε το ξόρκι και περνούσε με την μία.

Μου τα έλεγε μια μέρα η γιαγιά μου που μιλούσαμε και μου φάνηκε περίεργο, μου είπε πως ο παπάς δεν την κοινωνούσε για αυτό που έκανε.
Είχε αφήσει ένα χαρτί με το ξόρκι αυτό στην γιαγιά μου και όταν είπα στην γιαγιά μου να μου το δώσει φυσικό ήταν να μου αρνηθεί.

Από τότε που έμαθα όλα αυτά μου μπήκε στο μυαλό να αρχίσω να ψάχνω.

22/06/2012, 00:17:22
Γκοστάκος καλωσόρισες, ελπίζουμε να κάτσεις καιρό στο φόρουμ μας
quote:

Καλησπέρα, εδώ και λίγο καιρό ψάχνω διάφορα που αφορούν την Σολομωνική όχι επειδή θέλω να μάθω ξόρκια κτλ. αλλά από περιέργεια! (θα μου πείτε η περιέργεια σκότωσε την γάτα)

Μπορώ να σου εγγυηθώ οτι η περιέργεια δεν σκότωσε κανέναν... η βλακεία σκότωσε πολλούς. Ειδικά απο τον φόβο οτι κάνουνε βλακεία.

quote:
Όλα ξεκίνησαν όταν έμαθα πως η προγιαγιά μου έκανε τέτοια ξόρκια με Σολομωνική...συγκεκριμένα αν θυμάμαι καλά λεγόταν ζαμπάι (κάπως έτσι) ένα από τα ξόρκια και ήταν για τα φίδια. Αν πήγαινε να σε τσιμπήσει φίδι και έλεγες το ξόρκι το φίδι "πάγωνε" (έμενε ακίνητο) και δεν σε ακουμπούσε.
Ή αν σε τσιμπούσε σου έκανε το ξόρκι και περνούσε με την μία.
Δεν νομίζω ότι αυτό που έκανε η γιαγιά σου σχετιζόταν με τη Σολομωνική..
ghostakosΝέο Μέλος
22/06/2012, 03:57:29
Κι όμως έχει να κάνει με την Σολομωνική...η προγιαγιά μου το έκανε όχι η γιαγιά μου...δεν ήταν μόνο αυτό με τα φίδια,γενικά έκανε διάφορα και είχαν σχέση με τη Σολομωνική είμαι σίγουρος.

Έχω διαβάσει σε διάφορες σελίδες για το θέμα αυτό και έχω μπερδευτεί...μερικοί λένε ότι είναι σατανιστικό και έχει να κάνει με επικλήσεις σε δαίμονες κτλ. ,άλλοι λένε πως ο Θεός ρώτησε τον βασιλιά Σολομώντα αν θέλει πλούτη και δόξα ή γνώση και σοφία και ο Σολομών διάλεξε την γνώση και του έστειλε ο Θεός έναν άγγελο να του διδάξει αυτή τη γνώση και του έδωσε ένα δαχτυλίδι με το οποίο μπορούσε να ελέγχει τους δαίμονες όμως για καλό σκοπό.

Δεν ξέρω τι παίζει...τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.
Πάντως έχω διαβάσει κάπου ότι τα πραγματικά χειρόγραφα της Σολομωνικής υπάρχουν σε μια μυστική βιβλιοθήκη στο Βατικανό.

Πείτε μου κι εσείς τι γνωρίζετε για το θέμα μπας και βγάλουμε καμιά άκρη και καταλάβω τι είναι.

22/06/2012, 13:09:20
quote:
Έχω διαβάσει σε διάφορες σελίδες για το θέμα αυτό και έχω μπερδευτεί...μερικοί λένε ότι είναι σατανιστικό και έχει να κάνει με επικλήσεις σε δαίμονες κτλ. ,άλλοι λένε πως ο Θεός ρώτησε τον βασιλιά Σολομώντα αν θέλει πλούτη και δόξα ή γνώση και σοφία και ο Σολομών διάλεξε την γνώση και του έστειλε ο Θεός έναν άγγελο να του διδάξει αυτή τη γνώση και του έδωσε ένα δαχτυλίδι με το οποίο μπορούσε να ελέγχει τους δαίμονες όμως για καλό σκοπό.
Για τη Σολομωνική ισχύει ο,τι και για όλα τα βιβλία. Μπορείς να σχηματίσεις άποψη μόνο αν το διαβάσεις ο ίδιος. Το τι λέει ο καθένας δεν έχει και μεγάλη σημασία.
quote:
Πάντως έχω διαβάσει κάπου ότι τα πραγματικά χειρόγραφα της Σολομωνικής υπάρχουν σε μια μυστική βιβλιοθήκη στο Βατικανό.
Και πολύ σημαντικότερα βιβλία θα βρίσκονται εκεί.
quote:
Πείτε μου κι εσείς τι γνωρίζετε για το θέμα μπας και βγάλουμε καμιά άκρη και καταλάβω τι είναι.
Μπορείς να βρεις τη Σολομωνική στο διαδίκτυο και να τη διαβάσεις.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 22/06/2012 15:28:49

fratercvΝέο Μέλος
22/06/2012, 13:28:25
Θα συμφωνησω με τον Dr ως προς την αξια του βιβλιου. Εχει αρκετες γνωσεις μεσα, αλλα σιγουρα δεν θα προσφερει πολλα σε καποιον που αρχιζει τωρα. Βασικα...δεν υπαρχει βιβλιο Σωλομονικη...θα το βρεις σαν Clavicula Salomonis και Grimorium Verum. Θα σου προτεινα να παρεις το Goetia of Dr Rudd. Ειναι ενα παρα πολυ καλο βιβλιο. Γενικα για μενα, τα πνευματα της Goetia ειναι πιο προθυμα και καλυτερα για να εργαστεις μαζι τους.
Ξεχνα αυτα που ξερεις για Δαιμονες και Αγγελους. Και τι ακριβως σημαινει Σατανιστικο? Τελοσπαντων...δεν θα ηθελα να μπω παλι στα ιδια. Εσυ τι πιστευεις? Ασε τι λενε οι αλλοι...εσενα ποια ειναι η αισθηση σου για την Μαγεια?

fratercvΝέο Μέλος
22/06/2012, 13:42:30
Και μια πολυ καλη πηγη κειμενων Μαγειας... http://www.esotericarchives.com/

22/06/2012, 14:26:04
quote:
Γενικα για μενα, τα πνευματα της Goetia ειναι πιο προθυμα και καλυτερα για να εργαστεις μαζι τους.

Ναι αλλά... γιατί;

quote:
Εχει αρκετες γνωσεις μεσα, αλλα σιγουρα δεν θα προσφερει πολλα σε καποιον που αρχιζει τωρα. Βασικα...δεν υπαρχει βιβλιο Σωλομονικη...θα το βρεις σαν Clavicula Salomonis και Grimorium Verum.

Αυτή είναι η κανονική ονομασία. Άν όμως γράψεις "Σολομωνική pdf" στο διαδικτυο όλο και κάτι θα βρεις. Υπάρχει η Σολομωνική κατα την εκδοχή του Mathers στα ελληνικά σε ηλεκτρονική μορφή σίγουρα. Νομίζω σε rapidsphere. Δεν χρειάζεται να είσαι premium user για να τη κατεβάσεις.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 22/06/2012 14:27:00

fratercvΝέο Μέλος
22/06/2012, 15:17:20
Αγαπητε Dr., αυτα που ειπα πηγαιναν στον φιλο που ρωταγε για αυτα και οχι σε εσενα, καθως ειμαι σιγουρος πως τα γνωριζεις ολα αυτα. Ανεφερα τις γνησιες ονομασιες, ωστε να μπορεσει να βρει περισσοτερα πραγματα γιαυτα τα βιβλια.
Για την ερωτηση σου στα πνευματα της Goetia...δεν μπορω να σου απαντησω με ακριβεια, αλλα θεωρω οτι βρισκονται πιο κοντα στην δικια μας σφαιρα.
Φυσικα μπορει να ειναι προσωπικη προτιμηση, καθως αυτα αλλαζουν απο μαγο σε μαγο. Επισης, αμφιβαλλω αν ενα πνευμα, οπως πχ. ο Ασταρωθ, θα κανει τον κοπο να φανερωθει. Και γιατι να θελεις να αναγκασεις μια τοσο μεγαλη ενεργεια να υλοποιηθει στην σφαιρα των αισθησεων σου. Δικια μου σκεψη, μπορει να ειναι και λαθος, δεν λεω οχι :-)