- Ελληνισμός vs Εβραισμός- η αιώνια μάχη - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Φίλε Kaizer, ότι και να πεις για το άσχετο πάλι κείμενο μου, θα έχεις δίκιο. Σου υπόσχομαι ότι είναι η τελευταία φορά.
Φίλε loco, θα ήθελα να υπάρχει τέτοιο topic αλλά πιστεύω πως δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να το στηρίξω, σε περίπτωση που το ανοίξω. Άτομα με πολύ μεγαλύτερες γνώσεις από εμένα δεν το έκαναν.
Έπειτα δεν ξέρω με τι θέμα να ανοίξω ένα τέτοιο topic. Και λόγω του ότι δεν θέλω να φορτώνω το μέρος με topic για το παραμικρό, πρέπει να το σκεφτώ λιγάκι. Ίσως με μια απορία που μου δημιουργήθηκε, για το κατά πόσο ήταν Ελληνικό ή όχι. Ίσως για το ότι ενώ κατηγορείται για την διάλυση του Ελληνικού πνεύματος, να ήταν τελικά αυτό που το διατήρησε (έστω και άθελά του), όπως επίσης πιστεύω ότι του οφείλουμε την ύπαρξη της Ευρώπης ως έχει σήμερα.
Αν θέλεις πάντως, μπορείς και εσύ να ανοίξεις ένα τέτοιο θέμα και εδώ είμαστε.
stemix
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
ΑΝΙΚΗΤΩΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΟΥΔ'ΑΙΔΗΣ
quote:
Αυτο που πιστευω πως ευθυνεται για την παρακμη του Βυζαντιου, ειναι οι αμετρητες βαρβαρικες επιθεσεις απ ολες τις κατευθυνσεις που θα επρεπε να αποκρουει επι σχεδον χιλια χρονια. Αυτο προκαλει τεραστια φθορα, οικονομικη κυριως και σε συνδυασμο με καποιους ανικανους αυτοκρατορες την πιο ακαταλληλη στιγμη καθως και με μισθοφορους που ευχαριστως το εβαζαν στα ποδια μπροστα σε μια αριθμητικη υπεροχη του αντιπαλου, οδηγησαν στην αποφραδα μερα της αλωσης.
Καλώς ειπώθηκε , σεβαστό και αξιοπρόσεκτο!!!!!
Ας μου επιτραπεί όμως να πώ τη γνώμη μου που δεν διαφέρει και τόσο πολύ .
Αν πάρουμε παράδειγμα απο την παλαιότερη ιστορία, την Ελλάδα έσωσε αυτό που λέμε "φυλετικός πολιτισμός".
Η σύγκρουση με τους εχθρούς των Ελλήνων ήταν σύγκρουση με πολύ έντονο τον φυλετικό παράγοντα που ήθελε τους Έλληνες με κάθε θυσία να σωθεί η πατρίδα απο τον βάρβαρο , με κύριο παράγοντα το φυλετικό αίμα.
Το φυλετικό αίμα έκανε παρόλες τις διαμάχες να συμμαχούν οι Έλληνες μεταξύ τους έτσι που όλοι σαν Έλληνες πλέον να πολεμούν τον Βάρβαρο εισβολέα.
Στο Βυζάντιο όμως το πράγμα ήταν διαφορετικό .
Η Ελληνική ενότητα άρχισε να ξεθωριάζει όταν όλοι έγιναν Ρωμαίοι πολίτες.
Αργότερα οι Χριστιανική αντίληψη χαλάρωσε περισσότερο την Ελληνική ενότητα τόσο με τις άγριες γενοκτονίες των Ελλήνων όσο με το κύρηγμα της "αγάπης" και "ισότητας".
Στο τέλος ο στρατός δεν ήταν πιά πολίτες αλλά μισθοφόροι.
Κάθε καρυδιάς καρύδι που υπερασπιζόταν μόνο την τσέπη του.
Αν οι υπερασπιστές της Πόλης ήταν Έλληνες , έστω και λίγοι , δεν θα είχαμε άλωση.
Η πραγματική άλωση ήταν η πληθυσμιακή , η θρησκευτική και η "αυτοκρατορική" , και όπως πολύ σωστα ειπώθηκε ήταν θεμα πλέον πότε θα γινόταν η επίθεση σε έναν ήδη αλωμένο και εκφυλισμένο τόπο.
Για να τελειώσω ευχάριστα θα πω ότι η Σημερινή Ελλάδα έχει έναν πληθυσμό (παρά την ειρηνική εισβολή πλείστων αλλοεθνών και αλλόαιμων ανθρώπων), που είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία Έλληνες.
Πολύ περισσότερους και κατά πολύ εντονότερο τρόπο Έλληνες με εθνική και ιστορική συνείδηση απο τις παραμονές της επίθεσης των Οθωμανών το 1453.Και μάλιστα όσο υπάρχουν κληρωτοί πολίτες (εγώ , εσείς, όλοι μας που πήγαμε , πηγαίνουμε , και θα πάμε να υπηρετήσουμε) και όχι γραφειοκράτες "επαγγελματίες οπλίτες και καριερίστες αξιωματικοί".
Όσοι κυρήσσουν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες , Σέρβοι, Τούρκοι και Βρεττανοί, αλλά μόνο "ανθρωποι" δεν κάνουν τίποτα περισσότερο απο το να υποθάλπουν μια νέα άλωση.
Και αυτή τη φορά δεν θα είναι η Κωνσταντινούπολη , αλλά η Αθήνα.
Θα ήθελα να συγχαρώ όσους έστειλαν τα τελευταία 10-15 πόστ για το ήθος που επέδειξαν στην διεξαγωγή της συζήτησης.
Steelspring νιωθω κι εγω με τη σειρα μου την αναγκη, να σε συγχαρω για την αρτιοτητα και ελληνικοτητα των θεσεων σου.
Το θεμα του Βυζαντιου ειναι τεραστιο και καλο θα ηταν να το συνεχισουμε στο ομωνυμο Topic του Kaizer.
Για να επιστρεψουμε στο αρχικο θεμα του Topic Ελληνισμος Vs Εβραισμος που σχεδον το εξανλησαμε κατα τη γνωμη μου, θα παραθεσω τη γνωμη του γνωστου καθηγητη Λιαντινη ,που εξαφανιστηκε στον Ταυγετο (το βρηκα σε καποιο αλλο topic):
"..ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ,ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΛΕΙΔΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ Ο ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΗΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΙΕΖΕΚΙΗΛ.ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΘΟΔΟ ΔΗΛΑΔΗ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ,ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ,ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ,ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΓΕΩΜΕΤΡΗΜΕΝΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΤΟΥ ΜΩΣΑΙΚΟΥ ΔΕΚΑΛΟΓΟΥ.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΩΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΓΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΣΑΝ ΔΗΜΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΣΑΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΣΑΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..."
Αν και με την τελευταια διαπιστωση του Λιαντινη δεν συμφωνω, θελω να συμπληρωσω πως ακομη και αν ηττηθηκαν οι Ελληνες απο τους Εβραιους, η ηττα ηταν γλυκια (οπως η ηττα απο τη Ρωσσια στο Euro
). Γιατι? Γιατι οταν φιλοι μου υπηρετω τοσο υψηλα ιδανικα και ιδεωδη οπως τα Ελληνικα δεν με ενδιαφερει η υποτιθεμενη ηττα απο τον Εβραικο (ο Θεος να τον κανει) πολιτισμο.
Φιλικους χαιρετισμους!!
ΕΛΛΑΣ = ΕΛ-ΛΑΣ = ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
Edited by - Loco on 02/09/2004 08:48:15
Μπράβο φίλε Kaizer. Ραντεβού στο "ΒΥΖΑΝΤΙΟ" λοιπόν.
ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ,
ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΓΥΡΙΣΤΗ,
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΚΑΝΑ ΛΑΧΑΝΟ.
ΔΙΚΕ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΟΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΩ ΚΟΤΣΑΝΕΣ,
ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ "ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ,ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΡΙ".
ΑΝ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ Η ΟΧΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ Σ'ΕΜΕΝΑ
ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΒΡΩΜΟΜΠΑΤΣΟ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΣΕ ΚΟΒΩ.
ΔΕΝ ΕΠΕΙΔΕΙΚΝΥΩ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ "ΗΠΙΑ" ΣΥΖΗΤΗΣΗ,
ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙΣ.
ΣΤΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΜΠΙΝΕ.
ΚΑΤΑΛΑΒΟΥ Η ΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥ?
ΒΡΙΖΩ ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΛΑΒΩ.
ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΛΑΔΗ.
ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ-
ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΜΠΟΥΣ ΡΕ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΝΤΑΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑ.
ΗΛΙΘΙΕ.
ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΥΧΩ,ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΥΧΩ....
Επειδή όμως κάποιος που διαλέγει ένα όνομα που αρμόζει σε lifestyle **** me i am free tonight.. δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποια κόντρα σοβαρότερη απο τα όσα ο πρωκτός του και τα πέριξ αυτού του επιβάλλουν, δεν ανησυχώ για την έκβαση της σύγκρουσης.
Μάθαμε ότι ο κόλος είτε με πορδές είτε με μπουνιές έχει μεγάλη μαχητική παράδοση σ`αυτον τον πλανήτη και είναι ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΣ.
Ο κόλος βλέπει βρωμόμπατσους και ρουφιάνους να τον περιστοιχίζουν και να τον απειλούν στις ταπεινές του ορέξεις .
Ο κόλος δεν γνωρίζει σύνορα και φυλετικές διακρίσεις και πάντα ακολουθεί τη γραμμή ANAL FOREVER WITHOUT LIMITS.
O κόλος θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων για τα προσωπικά του οφέλη.
Αλλά και ένας κόλος που εύκολα αποφασίζει να κατηγορήσει έναν "μη κόλο" σαν πανίβλακα με επιχείρημα ότι είναι της αστυνομίας και της άρχουσας δυναμης.