- ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑ - ΡΕΙΚΙ - ΙΩΧΡΟΥΝ ΠΥΡ Η JOHREI? - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Κατ αρχάς θέλω να σου πω ότι είναι γυναίκα.
Μόλις χθες ανακάλυψα ότι υπάρχει θέμα σχετικό με τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και διάβασα τις απόψεις όλων. Προσπαθώ να μαζέψω πληροφορίες.
Ρωτάω γιατί υπάρχει ένα παιδάκι (ανηψάκι μου) που πάσχει από το σύνδρομο DOUCHENNE. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις σχετικά. Εμείς για τον ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ακούσαμε πρώτη φορά πριν τέσσερα χρόνια
από μία γιατρό (σωστά διάβασες)ενδοκρινολόγο, όπου μας είπε για ένα κορίτσι με κινητικά προβλήματα και το οποίο πήγε στη Βραζιλία και θεραπεύτηκε. Μας είπε ότι η ιδιότητά της ως γιατρού την κάνει να είναι πολύ επιφυλακτική αλλά από την άλλη μεριά το κορίτσι αυτό το ήξερε ΠΡΙΝ και το είδε και ΜΕΤΑ. Επίσης μας είπε ότι έχει δει εγχειρήσεις σε βιντεοκασέτα. Θα ξανάρθουμε σε επικοινωνία μαζί της την ερχόμενη εβδομάδα για περισσότερες πληροφορίες. Είμαστε μπερδεμένοι και ανστατωμένοι. Η κλασσική ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Δεν υπάρχει θεραπεία παρόλο που γίνονται πολλές έρευνες, ιδιαίτερα στην Αμερική.
Προσκλήσεις δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε. Ακριβώς δεν ξέραμε ούτε πότε θα ερχόταν. Και τελικά ήταν στην κυριολεξία πολύ κοντά, αφού μένω στο ΦΑΛΗΡΟ.
Εχω παρακολουθήσει αυτά που έχεις γράψει για το johrei.
Για το παιδί αυτό πιστεύεις, ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι
Περιμένω απάντησή σου.
Σε ευχαριστώ πολύ.
μολις τωρα ειδα το μυνημα σου και σου απαντω.ο βραζιλιανος θεραπευτης που ηταν στο ειρηνης και φιλιας ηταν ο joao de deus οπως σου ειπε και ο μορφεας.πραγματικα καποιοι απο αυτους που βρεθηκαν εκει πειστηκαν για τις δυνατοτητες του θεραπευτη,καποιοι λιγοτερο και καποιοι ισως καθολου.δικαιολογω απολυτα οσους δεν εχουν πεισθει γιατι καποιος ισως μονο οταν δει και νιωσει κατι τρανταχτο να συμβαινει στον εαυτο του μονο,τοτε πειθεται για κατι.
ακολουθησε ο γνωστος πολεμος ,η καταδικη απο τα M.M.E. και απο ανθρωπους τις εκκλησιας.ας μην το σχολιασουμε αυτο.οι καλεσμενοι της κυριας στεφανιδου και της εκπομπης της ειναι παντα οι "ειδικοι" για ολα τα θεματα.
οσον αφορα την περιπτωση για το ανηψακι σου ,θα ελεγα οτι δεν ξερω καν την συγκεκριμενη παθηση ,για να σου πω αν εχει περασει καποιο ιδιο περιστατικο απο τον joao και να δουμε ποιο ηταν το αποτελεσμα.αυτο που ξερω ειναι οτι υπαρχουν πολλες ομολογιες ανθρωπων για θεραπεια των προβληματων τους απο τον joao.
για το ποια απο ολων των ειδων τις θεραπειες και ποια ακριβως ενεργεια πρεπει να χρησιμοποιηθει για το προβλημα του παιδιου που σε ενδιαφερει ισως ο μορφεας να μπορει να σε βοηθησει καλυτερα μιας και εχει ασχοληθει και γνωριζει περισσοτερα.
οσον αφορα τον joao παντως πρεπει να σου πω οτι υποστηριζει οτι οι θεραπειες γινονται απο οντοτητες που καταλαμβανουν το σωμα του.αυτες ειναι που αποφασιζουν ποιο ειδος θεραπειας και ποιο ειδος ενεργειας θα δωθει καθε φορα σε καθε ανθρωπο ξεχωριστα.
διαβασα σε καποιο σημειο του topic κατι που ανεφερες.σχετικα με τι απο ολα αυτα που συζηταμε εχει αποδειχθει πραγματικα.ειπες λοιπον οτι το chakra balance (εναρμονηση και ισοροπια των ενεργειακων κεντρων αν δεν κανω λαθος)εχει αποδειχθει.πως και ποτε εχει γινει αυτο;δεν το γνωριζω και πραγματικα θα ηθελα να μαθω.
απο οτι ξερω η θεωρια για τα chakras ειναι απλα μια θεωρια που απο αλλους ειναι αποδεκτη και απο αλλους οχι.θελω να πω οτι δεν εχει αποδειξει κανενας οτι στο ταδε σημειο του αιθερικου η αστρικου η νοητικου κτλ.σωματος, βρισκεται ενα συγκεκριμενο κεντρο ενεργειας ,με συγκεκριμενο χρωμα το οποιο σχετιζεται με συγκεκριμενα οργανα του φυσικου σωματος.το ιδιο ισχυει και για τα υπολοιπα chakras.
το μονο που ξερω ειναι οτι εχουν τραβηχτει φωτογραφιες με την μεθοδο κιρλιαν και εκει φαινεται να υπαρχει γυρω απο το σωμα ενα φωτεινο περιβλημα.καποιοι το ονομαζουν αυρα,καποιοι αλλοι μαγνητικο πεδιο και καποιοι αλλοι δινουν την δικη τους εξηγηση.
αν λοιπον γνωριζεις οτι ολα αυτα εχουν αποδειχθει επιστημονικα θα με ενδιεφερε πολυ να μαθω.
κατι αλλο επισης που διαβασα μια φορα σε ενα βιβλιο και μου εκανε εντυπωση ειναι μια αποψη που λεει οτι ολα chakras αλλα και οι φωτεινες αρτηριες(αν μπορω να τις πω ετσι)που μεταφερουν την ζωτικη ενεργεια απο chakra se chakra αλλα και σε ολοκηρο το σωμα(αυρα) εχουν αποληξεις που καταληγουν στις κορες των ματιων του φυσικου μας σωματος.βρηκα πολυ ενδιαφερον την συγκεκριμενη αποψη γιατι αμεσως ηρθε στο μυαλο μου η επιστημη της ιριδιολογιας.κανοντας λοιπον ενα συσχετισμο μεταξυ chakras,αυρας,φυσικου σωμστος,και κορες τω ματιων μπορει καποιος να εξηγησει πως ενας ιριδιολογος μπορει να καταλαβει παθησεις που υπαρχουν στο φυσικο μας σωμα αλλα και απο τι κυνδινευουμε στο μελλον και τι πρεπει να προσεχουμε.
quote:
Ρωτάω γιατί υπάρχει ένα παιδάκι (ανηψάκι μου) που πάσχει από το σύνδρομο DOUCHENNE.
Φίλε μου δεν έχω ιδέα για το τι είναι αυτό το σύνδρομο, θα το εκτιμούσα αν μου ανέλυες κάπως τι είναι και τι συμπτώματα προξενεί.
quote:
Ρωτάω γιατί υπάρχει ένα παιδάκι (ανηψάκι μου) που πάσχει από το σύνδρομο DOUCHENNE.
Φίλε Άρη, οι ιατροί σήμερα δεν παραδέχονται τα χρώματα των ενεργειακών τροχώ όπως τα λέμε στα ελληνικά, αλλά παραδέχονται τους ήχους τους. Η επιβεβαίωση ήρθε σε πειράματα που έγιναν στις ΗΠΑ πριν 3 χρόνια που με συνδυασμό ήχω, έκαναν ηχοθεραπεία. Οι ήχοι αυτοί ήταν εκείνοι που αναλογούσν σε κάθε ενεργειακό τροχό αναλόγως με το όργανο που έπασχε. Έπειτα το πείραμα αποδείχτηκε και με την χρωμοθεραπεία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ειπλέον, η μεγάλη επιστημονική επανάσταση ξεκίνησε απο την περίφημη επιστήμονα Ann Brennan. Σήμερα λοιπό είναι αποδεκτή η ύπαρξη των ενεργειακών τροχών, πηγών ενέργειας, στο σώμα μας. Παρόλα αυτά πολλοί κλασσικοί ιατροί και επιστήμονες επιμένουν να τα αμφισβητούν χωρίς κανένα επιχείρημα. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ όπως καταλαβαίνεις, υπάρχει σιγή ασυρμάτου, διότι οι εκκλησίες δεν επιτρέπουν να δημοσιευτεί κάτι τέτοιο μιας και όλες αυτές οι ... παράξενες θεωρίες είναι αιρετικές και σατανιστικές....![]()
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Θέλω να ευχαριστήσω και τον ari και τον Μορφέα που μου απάντησαν και θέλω να ζητήσω από τον Μορφέα ένα e-mail για να του γράψω σχετικά.
Ευχαριστώ
quote:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΜΟΡΦΕΑ!!!!!(ΜΙΑ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΩΡΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ?)
Πςςςς, και μετά αναρωτιέσαι για τους πονοκεφάλους ε? χαχαχα
Λοιπόν... όπως βλέπεις αυτό το θέμα είναι πολύ πιο σχετικό
Κρυσταλλένια, δεν έχεις παρά να τις δοκιμάσεις όλες και να αποφασίσεις μόνη σου για τον εαυτό σου.
Λοιπόν, όσον αφορά το Ρεικι, είναι αυτό το τηλέφωνο που πήρες, όσον αφορά το Johrei στην Καλλιθέα, θα σου στείλω την διεύθυνση μέσω μαιλ.
Καλά κάνεις κι έχεις απορίες, χωρίς απορίες δεν υπάρχει εξέλιξη
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

quote:
Το johrei είναι κάτι σαν το Ρέικι αλλά το οποίο εγώ με τα προσωπικά μου και μόνο κριτήρια το βρήκα πολύ ανώτερο.
--------------------------------------------------------------------------------
μπορείς να μας τα πεις και σε μας?
ευχαριστώ
Θα σου πω απλά τα δικά μου κριτήρια, τα οποία ίσως να είναι υποκειμενικά και ίσως κάποιος άλλος να τα βιώνει τελείως διαφορετικά
1 Στο Ρέικι μας έμαθαν πως δεν πρέπει να πίινουμε οτιδήποτε αλκοολούχο πριν την συνεδρία 4 ώρες και μετά 2 ώρες. Στο Στο Johrei αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την ενέργεια
2 Στο Ρέικι δεν πρέπει να φοράς μεταλλικά και τουλάχιστον πρέπει να είσαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση όταν κάνεις μια συνεδρία. Στο Johrei δεν υπάρχει αυτό μπορείς να φοράς ότι θες και μπορείς να είσαι σε ό,τι κατάσταση θες, η ενέργεια δεν επηρεάζεται.
3 Στο Ρέικι μας είπαν οτι αυτοί που έχουν 1ο και 2ο βαθμό καλό είναι να αποφεύγουν τις θεραπείες σε καρκινοπαθείς γιατί μπορεί να υπάρξει πρόβλημα, ενώ στο Johrei αντίθετ δεν τίθετι τέτοιο ζήτημα.
Επίσης στο johrei από τον πρώτο βαθμό έχεις την δυνατότητα να κάνεισ στον εαυτό σου, σε άλλους και σε απόσταση.
Συνεχίζοντας λοιπόν η ενέργεια αυτή μου φάνηκε προσωπικά πολύ πιο φωτιά από ότι το Ρέικι και τέλος και το σημαντικότερο είναι οτι το Johrei έχει ένα τεράστιο φιλοσοφικό υπόβαθρο και στόχος του δεν είναι η θεραπεία του ανθρώπου αλλά η πνευματική του εξέλιξη. Έτσι λειτουργεί και με έναν πιο μη κερδοσκοπικό τρόπο. Ας πούμε ο καθένας μπορεί να έρθει και να βάλει ότι θέλει σε έναν φάκελο που δεν τον βλέπει κανείς και τον ρίχνει σε μια κούτα. Έτσι όλοι αυτοί οι ΄λόγοι με οδήγησν να γίνω υπέρμαχος του Johrei και να το προτιμήσω πολύ περισσότερο από το Ρέικι.
Ωτόσο προς αποφυγήν παρεξηγήσεως μιας και την σήμερον ημέραν όλα παρεξηγούνται, τονίζω οτι αυτό ήταν το προσωπικό μου βίωμα και σε άλλους ανθρώπους μπορεί να λειτουργεί και διαφορετικά. Εξάλλου όλες οι ενέργειες έρχονται από την΄ίδια πηγή...
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Edited by - Μορφέας on 10/05/2005 22:53:06
edw na simiosoume oti iparxoun arketes katigories mis8wn
apo to mis8o tou aneidikeytou ergati ws to mis8o tou megalostelexous poluethnicis
gia poion akribos mistho milame ?
ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΟ 2ο ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΡΕΪΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟ JOHREI. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. ΤΟ ΜΑΙL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ gillt@pathfinder.gr. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Κικι, ιλλίγους είπες έ; Δεν έχει ούτε αυχενικό, ούτε λαβύρινθο;
Σαφώς θα την βοηθούσε πολύ το Johrei (στον σύλλογο), αλλά και το Ρέικι...
Μπορείς αν θέλεις να μπεις σε αυτήν την διεύθυνση για το Johrei
http://users.tellas.gr/~johreigr
η για τον Ρέικι απλά βάλε την λέξη αυτή στο Yahoo και θα σου βγάλει άπειρες ιστοσελίδες.
Ευχαριστώ...
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

πόσο χρονών είναι η φίλη σου?
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Αγγέλα Αλεξίου, Πάνος Μπαλτάς
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Μέχρι πριν στείλω το μήνυμα δεν ήξερα κατά πόσο αυτή η ενέργεια, "ΙΩΧΡΟΥΝ ΠΥΡ", ήταν έτσι όπως έλεγες και όπως διάβασα.
Δεν ήξερα καν εάν είναι κάτι καλό ή όχι, πάντα την ενέργεια την έβλεπα λευκή ή χρυσή.
Όμως εάν είναι αυτό που ένοιωσα και είδα, θα τα πούμε όταν γυρίσεις, είναι πολύ δυνατή, τα χρωματίζει όλα μωβ από έντονο έως απαλό λιλά.
Την νοιώθεις τόσο έντονα στα χέρια σου που δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από το να τα σηκώσεις και να την κατευθύνεις, επίσης έχει αμέσως αποτέλεσμα εάν την επικαλεσθείς δυνατά.
Τι να πω δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ τι υπάρχει.
Δεν εχω ασχοληθει καθολου με εναλλακτικες μεθοδους θεραπειας και οτι διαβαζω εδω τα βρισκω πολυ ενδιαφεροντα. Θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για το θεμα και να ασχοληθω με αυτο.
Δυστηχως ειμαι απο Κυπρο, οποταν δεν με βοηθουν πολυ οι διευθυνσεις που εδωσε ο Μορφεας και επειδη σε ενα μηνα φευγω απο Κυπρο για Αγγλια οπου θα κανω το μεταπτυχιακο μου, δεν εχω χρονο να κοιταξω αν εχει κατι παρομοιο εδω κατω.
Θα ηθελα αν μπορει ο Μορφεας ή οποιοσδηποτε αλλος να μου προτεινει καποια καλα βιβλια, ετσι για εισαγωγη στο ολο θεμα.
Do not walk in front of me, I may not follow.
Do not walk behind me, I may not lead.
Walk beside me, so that we may be as One.
Αγαπητή pyramid,δώσε σε παρακαλώ πλήρη στοιχεία για το βιβλίο,και που μπορούμε να το βρούμε.
Ευχαριστώ
Τry Harder