ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Ρωρ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
SM-GIOTAΜέλος
23/03/2007, 15:19:31
FRA LE NUVOLE,
Τι εννοείς συνήλθες με τα απο 2 μέρες; Καλό ήταν αυτό που σου συνέβει ή όχι;
ΡωρΜέλος
23/03/2007, 20:43:44
Καλησπέρα σε όλους,

Ρούλα μου, ποτέ δεν θα αναφερόμουν σ’ έναν άνθρωπο που μόλις έχει έρθει σε επαφή με την ενέργεια και την αρχική της αίσθηση! Νιώθω απόλυτα το δέος που προκαλεί, γιατί κι εγώ πέρασα από αυτό το «μονοπάτι» και συνήθως αυτό που εγώ έχω βιώσει αποτελεί και τον μεγαλύτερό μου «δάσκαλο» σ’ αυτό που μπορώ να δώσω και να εξηγήσω στους άλλους ανθρώπους.
Λυπάμαι και συγνώμη που φάνηκε έτσι. Και τώρα που το ξαναδιαβάζω έχεις απόλυτο δίκιο που το εξέλαβες έτσι. ΄Όμως δεν ήταν για σένα! ΄Ηταν για όσους είναι ήδη «δάσκαλοι» και τους ακούω να λένε εξακολουθητικά την λέξη «κανάλι».
Που και γι’ αυτούς δεν το λέω με διάθεση κριτικής! Σε καμία περίπτωση.
Το λέω απλά για να δείξω το εύρος της ανθρώπινης φύσης που έχει σαν σχέδιο να
εκδηλώσει την θεϊκότητά της.

Η ενέργεια ρέικι ήταν η σύνδεση των φυσικών ανθρώπων της Ατλαντίδας με το θεϊκός τους μέρος. Τότε βέβαια δεν λεγόταν ρέικι! Δεν χρειαζόταν όνομα για κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Η διαδρομή της ανθρωπότητας την οδήγησε στο να «ξεχάσει» αυτήν την σύνδεση. Ο Ουσούι ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να «εμπνευστεί» από τις ανώτερες πνευματικές διαστάσεις αυτήν την επαναδραστηριοποίηση των λειτουργιών στον άνθρωπο. Και έτσι «γεννήθηκε» το Ρέικι. ΄Όμως, σ’ αυτήν την εποχή που ζούμε, που η εξελικτική πορεία του πλανήτη μας είναι στο ζενίθ, πολλοί άνθρωποι νιώθοντας αυτήν την «σύνδεση», «εμπνεύστηκαν» το δικό τους σύστημα και του έδωσαν ένα όνομα. Γι’ αυτό και τα τόσα πολλά πνευματικά ενεργειακά συστήματα. Οι πνευματικές διαστάσεις έχουν «κατέβει» στην γη. Και βοηθούν με ενεργειακές δονήσεις όσους ανθρώπους είναι προς την «άνοδο»!
Γιατί, φυσικά, δεν είναι όλοι! Το εξελικτικό επίπεδο μεταξύ μας διαφέρει. Δεν θα μπουν όλοι οι άνθρωποι μεμιάς στην διαδικασία της ανάληψης, αλλά όσοι είναι «έτοιμοι» γι’ αυτήν. Οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν την πορεία τους και τις επιλογές τους.

Τα ενεργειακά πνευματικά συστήματα είναι η αμέριστη βοήθεια των πνευματικών διαστάσεων που στέλνονται σαν ροή «έμπνευσης» σε ανθρώπους που έχουν «συμβατότητα» στις δονήσεις τους. Είναι αμέριστη βοήθεια για να «καθαρίσουμε» και να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας, έτσι ώστε να επιτρέψουμε το θεϊκό μας στοιχείο να εκδηλωθεί στην γη, εδώ στον φυσικό κόσμο. Και στην έννοια «καθαρισμός» και «θεραπεία» περιλαμβάνεται η ισορροπία των αντιθέτων, ώστε η ροή της αγάπης από το κέντρο της καρδιάς να γίνει αβίαστα και χωρίς συναισθηματική φόρτιση.

Ρούλα μου σου εξήγησα για τις κάρτες. ΄Οσες έρχονται στα χέρια μας μέσα από ανώτερη πνευματική καθοδήγηση, έχουν αυτήν την δόνηση που περικλείεται στο «αρχέτυπό» τους.
Δεν είναι λοιπόν οι κάρτες που λειτούργησαν για σένα έτσι, αλλά αυτή η υψηλή δόνηση που περιέχεται στην αρχική τους σύλληψη και δημιουργεί για τις κάρτες μία δυναμική πρόθεση. ΄Ετσι κάθε τους συμβουλή ανταποκρίνεται σε δικό σου εσωτερικό προβληματισμό, ακόμα και αν αυτός δεν έχει έρθει σε συνειδητό επίπεδο.
Και λειτουργεί έτσι, γιατί η αρχική πρόθεση δημιουργίας τους ήταν ακριβώς αυτή.

Φιλιά πολλά
Βάσω

nkΜέλος
24/03/2007, 01:19:51
Γειααα!
Ρωρ ευχαριστώ για το μέιλ του Γ.Μυλωνά, Καλλιόπη thanx για τη διεύθυνση που μου πρότεινες
quote:
Χρειάζεται μόνο να απαλλαγείς από τον φόβο. Ο φόβος είναι ο κυρίαρχος του «παιχνιδιού» στην γήινη μας υπόσταση και αυτός χρειάζεται να βιωθεί. ΄Όταν βιωθεί απόλυτα, τότε παύει να υπάρχει.

Να γιατί χρειάζεται το chat! Μάλλον "χαλάμε" 1 σελίδα για να πούμε μάλλον το ίδιο πράγμα.
Δεν εννοώ βιωμένο μίσος το να βγούμε με τα ρόπαλα και να βαράμε τους περαστικούς, εννοώ να μπούμε σε αυτό τό συναίσθημα όχι μόνο με το μυαλό μας αλλά με το "είναι" μας. Δηλαδή π.χ αν υποθέσουμε πως υπάρχουν δωμάτια με κλειστή πόρτα και σβηστό φως στο σπίτι μας (εαυτός) χρειάζεται να μπούμε να ανοίξουμε, να αερίσουμε, να καθαρίσουμε, να βάλουμε σε τάξη το χώρο για να τον ενσωματώσουμε. Για να τον ενώσουμε με το δυναμικό μας χρειάζεται να τον γνωρίσουμε. Για να τον αγαπήσουμε(ενοποιήσουμε)χρειάζεται να λερωθούμε, να ζήσουμε πως είναι κάτι ξένο στην αρχή, να αποδεχτούμε τον πόνο που έχει μέσα και να καταλάβουμε βάζοντας τελικά τάξη πως ήταν κλειστά για κάποιο λόγο και εξ'αιτίας κάποιων καταστάσεων. Μπορεί αρκετές φορές να παίζει το κάρμα το ρόλο του, αλλά ακόμη και στη τωρινή ζωή μέσω του περιβάλλοντος υπάρχει η επανάληψη του αποτυπώματος. Όταν είμαστε παιδάκια δεν έχουμε τη συνείδηση να καταλάβουμε τι είναι σωστό και λάθος στις πεποιθήσεις των άλλων και στις συμπεριφορές τους τις οποίες αργότερα αναπαράγουμε και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Με τη λέξη μίσος ονομάζω τη ροπή απόσχισης ενός "κλειστού δωματίου" του είναι μας λόγω του ότι είναι ανενεργό μέχρι την ανακάλυψή του από εμάς τους ίδιους. Για αυτό θεωρώ δεδομένο τη στιγμή που γίνεται η ανακάλυψη,πρώτα να βιώνεται η άρνηση, ο πόνος και τελευταίο κάστρο το μίσος μέχρι να γίνει η αποδοχή. Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας εδώ είναι να αντιληφθούμε το πως προήλθε το κλείσιμο του δωματίου από το περιβάλλον μας και ποια αντικείμενα από αυτά που βρίσκονται μέσα είναι όντως δικά μας και ποια θέλουν πέταμα γιατί είναι άλλων.

Επίσης επιμένω στη άποψη πως πνευματικός εγωισμός δεν υπάρχει. Εγωιστική έκφραση της γνώσης ναι και προέρχεται από το ανιόν ρεύμα και όχι από το κατιόν.Μάλλον αυτο εννοείς

quote:
δεν αναφέρομαι στο Πνεύμα, αλλά στο εγώ που νομίζει ότι είναι Πνεύμα! Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι. Που θεωρούν ότι κατέχουν το Πνεύμα, αλλά στην ουσία η γνώση που έχουν αποκτήσει δεν είναι βιωματική, αλλά πλασματική μέσα από διηγήσεις και βιβλία!

Φίλη Ρούλα

quote:
Νίκο, κανένας άνθρωπος δεν χρειάζεται ψυχοθεραπείες. Θεωρώ πως αυτό που χρειαζόμαστε όλοι είναι η κατανόηση του Ανώτερου Εαυτού μας και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το επιτύχεις με ψυχοθεραπεία. Ένας από τους τρόπους, όμως, είναι το Ρέικι.

Ελπίζω να καλύφθηκες από τα παραπάνω για το τι εννοούσα. Μιλάω για τις διαπροσωπικές σχέσεις.
quote:
Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να αγαπούν πρώτα τον εαυτό τους! Το θεωρούν εγωισμό!!!
Ναι! και νομίζουν με το να φέρονται ως "καλά παιδιά" και να "προσφέρουν" πάντα στους άλλους δείχνει πως δεν έχουν. Τα ανώριμα συναισθήματα που φέρονται στους άλλους σαν να είναι γονείς.

Κάπου αναφέρθηκαν τα χρήματα δεν θυμάμαι από ποιόν. Έχει ξαναειπωθεί εδώ πως πληρώνεται ο χρόνος και της εκπαίδευσης και του ψαξίματος του εκπαιδευτή. Τώρα αν αυτά σταθούν πραγματικό εμπόδιο και δεν γνωρίσει κάποιος το Ρέικι για εμένα είναι ντροπή για εκείνον που αρνείται να το δώσει(δηλ τον εκπαιδευτή).

Αυτά προς το παρόν. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλα τα μηνύματα. Θα επανέλθω...
Αν ξέρει κάποιος κάπου καλά για να κάνουμε το chat meeting ας το διοργανώσει γιατί εγώ είμαι ψιλοάσχετος!
Χαιρετισμούς και ευχές για καλό ξημέρωμα!
Νίκος

ΡωρΜέλος
24/03/2007, 07:54:37
Καλημέρα σε όλους,

Επίσης επιμένω στη άποψη πως πνευματικός εγωισμός δεν υπάρχει. Εγωιστική έκφραση της γνώσης ναι και προέρχεται από το ανιόν ρεύμα και όχι από το κατιόν.Μάλλον αυτο εννοείς
quote:

Ανιόν πνεύμα! Ανιούσα είναι η προσωπικότητα, το εγώ μας! Ανιόν πνεύμα δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο το κατιόν πνεύμα! Γιατί αυτό είναι ο σκοπός του. Να κατέλθει μέσω των σωμάτων μας στην Γη και εδώ να εκδηλωθεί! ΄Οταν γίνει ανιούσα η ολότητά μας, είναι το τέλος του δρόμου μας!!! Σκοπός μας δεν είναι να αφυπνιστούμε και να ζούμε στις άλλες διαστάσεις. Αυτό είναι η πεποίθηση όσων ζουν εδώ και μέσα από την πνευματική αφύπνιση θέλουν να "δραπετεύσουν" γιατί η ζωή τους φαίνεται σκληρή. Αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να κατανοήσουμε "ποιοί είμαστε και γιατί είμαστε εδώ". Και μέσα σ' αυτό το εδώ δεν περιέχεται η "υπηρεσία", το "καθήκον", όπως έχω ακούσει να λένε οι άνθρωποι. Περιέχεται μόνο η συνάντησή μας με το Πνεύμα και η εκδήλωσή του. Μετά από αυτό, δεν υπάρχει υπηρεσία και καθήκον, παρά μόνο η χαρά της ενότητας! Υπάρχει η κατανόηση της άγνοιας, υπάρχει η ροή της αγάπης, υπάρχει ο Θεός! Και όλα γίνονται υπηρεσία, χωρίς όμως μεγαλόπνοα σχέδια περί "σωτηρίας των ανθρώπων, περί "θεραπείας" των ανθρώπων κλπ.
΄Οσοι έρχονται στο ρέικι, ακούω να μου διηγούνται ότι έχουν μεγάλη ανάγκη να βρουν την υπηρεσία τους, τον σκοπό τους. Θεωρούν τον σκοπό της ζωής τους, λοιπόν, την "θεραπεία" των άλλων ανθρώπων.
Και βέβαια τους έρχεται στην αρχή κάπως "βαρύ" αυτό που λέω πάντα."Ναι να θεραπεύσεις τους άλλους, τον εαυτό σου τον έχεις θεραπεύσει;" ΄Ομως το κατανοούν απόλυτα! ΄Οσοι δεν το κατανοούν, δεν έρχονται σε μένα...

Σου μεταφέρω ένα απόσπασμα από λόγια διδασκάλων που έχουν μεταφερθεί μέσω channeling σε κάποιον άνθρωπο ο οποίος μας τα έδωσε με ψευδώνυμο μέσα από τα βιβλία ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, που αναφέρεται στον πνευματικό εγωισμό.

"Ο Εσωτερισμός και οι σχολές του τοποθετούν μπροστά μας την μεγαλύτερη παγίδα που μπορεί να υπάρξει: την αφύπνιση και την γιγάντωση της χειρότερης μορφής εγωισμού, του πνευματικού εγωισμού.
Ο πνευματικός εγωισμός καλλιεργεί την ακαταδεξία, τον ελιτισμό, την χωριστικότητα, το μονοπώλιο της σωτηρίας, πράγματα που διασαλεύουν την ενότητα τον Οντων την οποία πρεσβεύει η Λευκή Αδελφότητα.
Αυτές είναι οι θέσεις της Αδελφότητας και για όσους ψάχνουν να την βρουν, ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Αυτός ο δρόμος δεν ακολουθείται με παροτρύνσεις του τύπου "θα πρέπει να γίνεται καλοί ή ανεκτικοί, θα πρέπει να αποκτήσετε κατανόηση κλπ." Εάν ξεκινήσετε με παροτρύνσεις άλλων, τότε χάσατε για πάντα την πραγματική σας ευκαιρία που σας ανήκει. Ο δρόμος είναι ένας και ή τον θέλει κανείς ή δεν τον θέλει. Την απάντηση θα την βρείτε μέσα σας και όχι έξω από εσάς."

(απόσπασμα από το βιβλίο «Σύγχρονες Επιστολές των Διδασκάλων της Σοφίας» του Roger de Pins - Eκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ)

Νίκο, αυτό που αναφέρεις εσύ σαν "κλειστό δωμάτιο" εγώ το αναφέρω σαν "το πέρασμα από το λαβύρινθο"!
Εκεί μέσα όμως χρειάζεται πρωτίστως θάρρος, γιατί αυτό το "πέρασμα" πονάει!
΄Ισως έχεις δίκιο για το θέμα της ψυχοθεραπείας.
΄Ισως μόνο μερικοί καταφέρνουν, χωρίς την βοήθειά της, να το περάσουν. Ας μην το λέω σαν δεδομένο.

΄Οταν ήρθε η δική μου στιγμή να το περάσω, από συνειδητή επιλογή, το έκανα με "άλλη βοήθεια" και όχι με την βοήθεια της ψυχοθεραπευτικής.
΄Ομως δεν το καταφέρνουν όλοι! ΄Εχεις δίκιο!

Θα σας διηγηθώ όμως μερικές στιγμές από το σεμινάριο που έκανα τον Οκτώβριο, το SHKM με τον Patrick Zeigler.
Το σεμινάριο ωθούσε τους συμμετέχοντες, με ειδικές τεχνικές, να ελευθερώσουν μπλοκαρισμένα συναισθήματα. Μετά δινόταν η μύηση.

Είδα στην Αύρα των ανθρώπων που συμμετείχαν, αυτά τα μαύρα σημεία των μπλοκαρισμάτων, τα οποία διαλύονταν και ελευθερώνονταν, αφήνοντας σε εκείνο το σημείο ένα "κενό". Την στιγμή της μύησης ένα λευκό φως έπαιρνε την θέση αυτών των "κενών" και το κάλυπτε.
Οι άνθρωποι μεμιάς γίνονταν φωτεινοί. Φαινόταν στο πρόσωπό τους!
΄Ετσι βίωσα εγώ το σεμινάριο αυτό. Σαν παρατηρητής.
Και γι' αυτό ήταν για μένα μια "μεγάλη διδασκαλία"

Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά, συνάντησα κάποιον συμμετέχοντα, ο οποίος μου εξομολογήθηκε ότι έκανε δύο χρόνια ψυχοθεραπεία. Γινόταν "καλά", αλλά μόλις σταματούσε, τα συμπτώματα επανέρχονταν.
Μετά το σεμινάριο, μου είπε, ότι δεν χρειάστηκε ξανά την βοήθεια της επιστήμης. Γιατί μπορούσε πια να διαχειριστεί αυτό το κομμάτι και είχε θάρρος να το αντιμετωπίσει, φέρνοντας φως μέσα από την τεχνική που μας έμαθε ο Patrick. ΄Ενιωθε ότι απελευθέρωσε αυτό το μέρος των συναισθημάτων με μεγάλη αγάπη πια! Και αισθανόταν ότι είχε και "τα μέσα" για να το κάνει.

΄Ομως αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα. Συμφωνώ στο ότι δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να έρθουν αντιμέτωποι "με το λαβύρινθο"!!!
Χρειάζονται ίσως την βοήθεια της ψυχοθεραπευτικής.
Που πραγματικά δεν ξέρω, αν η επιστήμη εξετάζει την ολότητα του ανθρώπου και δεν τον οδηγεί στην θεραπεία, χωρίς την συμμετοχή του πνεύματος!!! Αυτό όμως δεν το γνωρίζω, γιατί ποτέ δεν έχω απευθυνθεί σε ειδικό επιστήμονα.

Κατά την διάρκεια της δικής μου "θεραπείας", η συμμετοχή του πνεύματος ήταν και η μεγαλύτερη βοήθεια. Το θέμα όμως είναι να την εμπιστευθείς. Και δεν ξέρω αν όλοι οι άνθρωποι είναι "έτοιμοι" γι' αυτήν την εμπιστοσύνη! Και πόσο υπομονή έχουν...
Το ρέικι βοηθά πάρα πολύ σ' αυτήν την εργασία!

Δεν ξέρω για chat! ΄Ισως όταν ανοίξει το φόρόυμ στο site, εξετάσω και αυτήν την περίπτωση. Αλλά έχω διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν internet στο σπίτι. Οι περισσότεροι "μπαίνουν" από την δουλειά τους. Οπότε μάλλον αδύνατον πρωϊνές ώρες να συμμετέχουμε σε chat!
Θα μας "απολύσουν" όλους!

΄Εχω ένα 5ήμερο σεμινάριο Chamballa. Μόλις τελειώσει θα σας πω νέα, αν σας ενδιαφέρει. Το κάνω με τον Κέβιν Κορ και την Κριστίν Ντέμπρα, τον "εμπνευστή" του Αγγελικού ρέικι! Ο οποίος μιλάει, αλλά νιώθω ότι δεν είναι αυτός που μιλάει...
Δεν έχω δει στην ζωή μου τέτοιο ζευγάρι! Είναι σαν να έχουν και οι δυο μία ενέργεια! Και διαπίστωσα αυτό που λέω, χωρίς να το έχω όμως βιώσει! ΄Οτι η ένωση δύο ανθρώπων μέσα από την αγάπη, οδηγεί στον Θεό!!! Τώρα αντιλήφθηκα, πόσο αλήθεια περιέχουν αυτά τα λόγια μου.

Σας εύχομαι μια γλυκιά καλημέρα
με πολύ φως και αγάπη
Βάσω

nkΜέλος
25/03/2007, 19:10:27
Καλησπέρα!
Ανιόν ρεύμα,όχι πνεύμα. Το πνεύμα σαφώς είναι καθοδικό. Όμως έχει βάλει σε τάξη την ύλη γονιμοποιώντας τη,η οποία γεννά το υλικό μας σώμα, τις πληροφορίες και(για) τις αλληλοσυχετίσεις των στοιχείων του. Ο ρόλος δηλ της ύλης δεν σταματάει στη γέννα αλλά κατέχει μερίδιο στην ανάπτυξη της ψυχής προς την ολοκλήρωσή της. Αν λέμε πως η ψυχή είναι το κέντρο, το πνεύμα και η ύλη τα δύο άκρα, η αρχή ίσως είναι από το πνεύμα όπου μέσα από την ψυχή προσπαθούμε να καθαρίσουμε και να δημιουργήσουμε ένα δρόμο. Το έργο που δημιουργείται σε κάθε μας βήμα πιστεύεις πως δεν δίνει καμμία πληροφορία προς τα "πάνω"? Δεν το νομίζω. Υπάρχει δράση-αντίδραση και εφ'όσον έχουμε 3 σημεία όπου η ψυχή είναι το κέντρο και εκείνη που θα δώσει τη θέληση για να προχωρήσουμε, το να μην υπάρχει ταυτόχρονη ανιούσα πορεία είναι σαν να λέμε πως κάνουμε τραμπάλα και λέμε πως εξελισσόμαστε με το να είμαστε ακίνητοι(το ένα άκρο πάνω, το άλλο κάτω).
Ένα κλασσικό παράδειγμα ανιούσας ενέργειας είναι κατά τη διάρκεια του σεξ, όταν έχει γίνει έρωτας και έχει ανέβει οκτάβα. Το ταμπού αυτό της δήθεν απελευθερωμένης(για εμένα αποκτηνομένης) κοινωνίας. Το ότι υπάρχει η ανάγκη "ξεφορτώματος" της σεξουαλικής ενέργειας με ολιγόλεπτες πράξεις συνουσίας, με τρόπους που μόνο αγάπη δεν έχουν μέσα, έγκειται στο ότι υπάρχει άγχος στη σωματική ηδονή. Ξυπνάει τόση δύναμη που δεν αντέχεται αν δεν έχει ανοίξει ο δρόμος προς τα πάνω -στα εσωτερικά μας κανάλια- και έτσι αποβάλλεται. Έτσι μένει σεξ, μια διαδικασία που νιώθεις πως σε πνίγει και θες να ξεφορτωθείς κάτι αφήνοντας στο τέλος την αίσθηση του κενού. Αν ήταν έρωτας, (είχε περάσει την καρδιά και ανέβαινε) τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και στο χρόνο και στα συναισθήματα.
quote:
΄Οταν γίνει ανιούσα η ολότητά μας, είναι το τέλος του δρόμου μας!!!
Άμα είναι μόνο ανιούσα και απομονωθεί από την κατιούσα.
quote:
Το ζητούμενο είναι να κατανοήσουμε "ποιοί είμαστε και γιατί είμαστε εδώ". Και μέσα σ' αυτό το εδώ δεν περιέχεται η "υπηρεσία", το "καθήκον", όπως έχω ακούσει να λένε οι άνθρωποι. Περιέχεται μόνο η συνάντησή μας με το Πνεύμα και η εκδήλωσή του. Μετά από αυτό, δεν υπάρχει υπηρεσία και καθήκον, παρά μόνο η χαρά της ενότητας!

Είμαι και κάνω,δεν "είμαι" μόνο ούτε "κάνω" μόνο. Είμαι για να κάνω και κάνω για να είμαι. Σαφώς για μένα υπάρχει η συνάντηση με το Πνεύμα και η εκδήλωσή του, υπάρχει όμως και η αίσθηση του ψυχικού σκοπού και καθήκοντος. Το πρόβλημα είναι όταν το δεύτερο είναι ξεκομμένο.

quote:
"Ο Εσωτερισμός και οι σχολές του τοποθετούν μπροστά μας την μεγαλύτερη παγίδα που μπορεί να υπάρξει: την αφύπνιση και την γιγάντωση της χειρότερης μορφής εγωισμού, του πνευματικού εγωισμού.
Ο πνευματικός εγωισμός καλλιεργεί την ακαταδεξία, τον ελιτισμό, την χωριστικότητα, το μονοπώλιο της σωτηρίας, πράγματα που διασαλεύουν την ενότητα τον Οντων την οποία πρεσβεύει η Λευκή Αδελφότητα.
Αυτές είναι οι θέσεις της Αδελφότητας και για όσους ψάχνουν να την βρουν, ένας μόνο δρόμος υπάρχει. Αυτός ο δρόμος δεν ακολουθείται με παροτρύνσεις του τύπου "θα πρέπει να γίνεται καλοί ή ανεκτικοί, θα πρέπει να αποκτήσετε κατανόηση κλπ." Εάν ξεκινήσετε με παροτρύνσεις άλλων, τότε χάσατε για πάντα την πραγματική σας ευκαιρία που σας ανήκει. Ο δρόμος είναι ένας και ή τον θέλει κανείς ή δεν τον θέλει. Την απάντηση θα την βρείτε μέσα σας και όχι έξω από εσάς."

Βεβαίως η απάντηση είναι μέσα πρωτίστως κι όχι έξω. Η ανάγκη από μέσα σε κινεί.
Στο περί πνευματικού εγωισμού θα το δεχόμουν αν ήταν νοητικός εγωισμός. Τα χαρακτηριστικά του πνευματικού εγωισμού όπως τα γράφεις θα μπορούσε να τα πει κανείς και για τον Ιησού αν διαβάσουμε το πως εκφράζεται στα ευαγγέλια.Υπάρχουν πολλά παραδείγματα μέσα. Η διαφορά για μένα είναι πως το λιοντάρι θα μιλήσει σα λιοντάρι και ο λαγός σα λαγός. Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται ηγετικές φυσιογνωμίες και αυτό χρειάζεται να γίνουν.Έτσι απλά! Αν το λιοντάρι θέλει να εκφραστεί ως λαγός και ο λαγός να φέρεται ως λιοντάρι τότε...

quote:
Που πραγματικά δεν ξέρω, αν η επιστήμη εξετάζει την ολότητα του ανθρώπου και δεν τον οδηγεί στην θεραπεία, χωρίς την συμμετοχή του πνεύματος!!!
Η επιστήμη χωρίς το πνεύμα είναι τίποτα κι αντιστρόφως στην ανθρώπινη κοινωνία. Στο ίδιο ύψος τα δύο ημισφαίρια ισάξια με διαφορετική δουλειά. Το ίδιο και τα δύο φύλα. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν σημεία επαφής για να συνεννούνται και να απολαμβάνουν σε ισορροπία το Ένα. Δεν είναι μαγευτικό?

quote:
Κατά την διάρκεια της δικής μου "θεραπείας", η συμμετοχή του πνεύματος ήταν και η μεγαλύτερη βοήθεια. Το θέμα όμως είναι να την εμπιστευθείς. Και δεν ξέρω αν όλοι οι άνθρωποι είναι "έτοιμοι" γι' αυτήν την εμπιστοσύνη! Και πόσο υπομονή έχουν...
Το ρέικι βοηθά πάρα πολύ σ' αυτήν την εργασία!

Από ό,τι έχω καταλάβει για όσους γράφουμε εδώ, τουλάχιστον βοηθάει!!! Επίσης το θέμα είναι πως εσύ έτσι βιώνεις πως είσαι ΟΚ,με αυτό τον τρόπο.Τελικώς όλες οι αλήθειες είναι αλήθειες αφού η ψυχή μας τις βιώνει ως τέτοιες,ε?

Για να κλείσω το θέμα από τη μεριά μου με αφορμή τα πολύ ενδιαφέροντα βιώματα σου στο καθάρισμα που έβλεπες στην αύρα των άλλων,αυτό που τελικά ήθελα να πω είναι πως η αύρα είναι σε κάποια μπλοκαρίσματα το περίβλημα και ο πυρήνας βρίσκεται στο κύτταρο. Για αυτό δίνω τόση σημασία σε αυτό που ονομάζεται ανιόν ρεύμα.
Για λέγε αν θες τίποτα για SHKM και το πενθήμερο σεμινάριο που λες. Ακούγεται ενδιαφέρον!
ΥΓ Μην γράφεις βρε Βάσω τόσα μικρά γράμματα, θα μου βγει κανά μάτι!
Νίκος
Τελικώς όλες οι αλήθειες είναι αλήθειες αφού η ψυχή μας τις βιώνει ως τέτοιες,ε?

nkΜέλος
25/03/2007, 19:14:48
Ουπς!Σόρρυ για την τελευταία πρόταση που επαναλήφθηκε κατά λάθος.
Νίκος
ΡωρΜέλος
25/03/2007, 23:27:45
Καλησπέρα σε όλους,

Νίκο, αισθάνομαι ότι έχουμε πιάσει από μία άκρη μιας ευθείας «ηθικής» και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το σημείο που συναντιόμαστε και οι δύο μας.

Νομίζεις ότι όσοι κάνουν πνευματικά σεμινάρια, όσοι διαβάζουν βιβλία, όσοι ανταλλάσσουν πνευματικές συζητήσεις έχουν ανοίξει την διαδρομή προς την ένωση με το πνεύμα; Εγώ θα πω όχι! Αυτοί όμως νομίζουν ότι υπερέχουν, προσπαθούν να επιβληθούν, να χειριστούν, κλπ. Είναι «πνευματικοί» κατά την γνώμη τους και κατά την γνώμη των υπολοίπων που συναναστρέφονται και δεν έχουν ιδέα για αυτά που λένε. Δεν λέω πως συμφωνώ με τον όρο «πνευματικός». Εμένα δεν μου λέει τίποτα! Αλλά αναφέρω τι θεωρείται…Αυτός λοιπόν για μένα έχει «πνευματικό» εγωισμό και
καμία σχέση με το ΠΝΕΥΜΑ. ΄Όμως θεωρείται από μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων «πνευματικός». Γιατί αναμασάει τις θεωρίες που έχει ακούσει και διαβάσει και δεν έχει βιώσει καν την αρχική έστω επαφή με το Πνεύμα.

Ο Ιησούς δεν είχε ανάγκη από την ταμπέλα του «πνευματικού». Γιατί ο ίδιος ήταν το ΠΝΕΥΜΑ! Ενωμένος με τον Χριστό! Αυτά που αναφέρουν τα Ευαγγέλια, αν και δεν είναι όλα αλήθεια και το ξέρεις, δίνουν ακριβώς αυτήν την αλήθεια. Είναι ο Θεός, Αυτός που όλοι μας είμαστε, αλλά το ξεχνάμε. Και από αυτήν την θέση, δεν μπορείς να εκφράζεις εγωισμό. Εκφράζεις μόνο αγάπη! Που όσοι δεν γνωρίζόυν, θεωρούν ότι είναι εγωισμός. Αλλά δεν εννοώ αυτό, αλλά αυτόν τον εγωισμό, που βιώνουν οι άνθρωποι όταν θέλουν να θέσουν τα όρια της υλικής τους φύσης. Που δεν είναι κακή, για να μην παρεξηγηθώ, αλλά δεν είναι μόνο…

Και βέβαια κάνω και είμαι. Το θέμα είναι όταν κάνω χωρίς να ΕΙΜΑΙ!!! Από εκεί ξεκινά και το πρόβλημα της στασιμότητας, θεωρώ εγώ!

Το κατάλαβα αργά για το ανιόν ρεύμα, που λανθασμένα αποτύπωσα στο μυαλό μου σε «πνεύμα», και δεν σήκωνε διορθωτική επέμβαση, γιατί έπρεπε να φύγω…
Σίγουρα το ρεύμα είναι και ανιόν!!! Γι’ αυτό και η ανθρωπότητα θα βαδίσει τώρα την πορεία προς τα πάνω, ακόμα και αν μερικοί (πολλοί ή λίγοι δεν έχει σημασία) δεν ακολουθήσουν. Από την Ατλαντίδα μέχρι σήμερα ήταν καθοδική η πορεία της. Το 2012, με την μεγάλη πλανητική, συμπαντική, γαλαξιακή σύγκλιση, φθάνει στο κάτω σημείο, μπαίνει στην φωτεινό σημείο αλλαγής συνειδητότητας, για να πάρει την πορεία προς τα πάνω...

Οι πληροφορίες είναι αμφίδρομες, Νίκο. Δίνουμε και παίρνουμε.
΄Όταν δεν παίρνουμε και μόνο δίνουμε, τότε έχουμε μία μονομερή ανοδική μεταφορά που μας αφήνει στάσιμους. Χρειάζεται και η «κάθοδος» των πληροφοριών για να μπορέσουμε να πούμε ότι γίνεται ολοκληρωμένη κίνηση, που οδηγεί στην εξέλιξη.
Γιατί η άνοδος πληροφοριών κάποια στιγμή γίνεται απλά σαν μισή κίνηση που επιστρέφει από την ίδια διαδρομή, από την μία πλευρά και δεν ολοκληρώνει την κυκλική πορεία της. Γίνεται χωρίς να μεταφέρει εμπειρία και έτσι η ύπαρξη δεν επιτελεί την ολοκλήρωση του σκοπού.

Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες για την σεξουαλική ενέργεια. Η βίωση του σεξ σε νεαρότερη ηλικία χρειάζεται αυτό το «ξεφόρτωμα» που αναφέρεις. ΄Όταν όμως παραμένει «ξεφόρτωμα» στην ηλικία της ωρίμανσης του ανθρώπου, τότε μιλάμε πάλι για μια στατική ενέργεια που κυκλοφορεί μόνο στα 3 κάτω κέντρα και δεν ολοκληρώνει την κίνηση προς τα πάνω. Και έτσι δεν γίνεται ζωτική ενέργεια, αλλά στατική ενέργεια. Γι’ αυτό και οι εραστές με τέτοια κίνηση ενέργειας, κουράζονται γρήγορα ο ένας από τον άλλον και συνήθως κουράζονται και από το ίδιο το σεξ, το οποίο βιώνουν πια σαν επιβεβαίωση και όχι σαν θεϊκή «διαδρομή».

Μην σε ξαφνιάζει η λέξη που χρησιμοποιώ «στατική». Γιατί σίγουρα υπάρχει κίνηση έτσι όπως ορίζουμε την κίνηση εδώ στον φυσικό κόσμο.
Η κίνηση όμως για τις παραπάνω διαστάσεις ολοκληρώνεται μέσα από την κυκλική πορεία της ενέργειας, που περνά από πάνω σημείο, στο κάτω, για να ανέβει πάλι στο πάνω.

Το σεμινάριο της Chamballa έχει πολλά να μου πει. Πολλές επιβεβαιώσεις…
Αναφέρεται στην εκδήλωση των διαστάσεων μέσα μας! Και βιωματικά…
1η, 2η, 3η, 4η , 5η …εδώ σταματήσαμε σήμερα!
Αλλά έχει σημασία ότι το κάνει ο Kevin. Είναι συνέχεια σε σύνδεση και οι πληροφορίες ρέουν. Αξίζει για κάποιον, που δεν θέλει μόνο να μάθει, αλλά και να επιβεβαιώσει…
Η Chamballa είναι η δυνατότητα εκδήλωσης που έχουμε σαν ανθρώπινα όντα, και η έκφρασή μας σαν κύριοι του Εαυτού μας, όπου αυτό σημαίνει δημιούργια της ζωής μας. ΄Όταν αυτό περάσει στην κατανόηση, τότε όλοι οι Πνευματικοί Διδάσκαλοι γίνονται συνεργάτες. Και αυτό για μένα δεν είναι γνώση, αλλά επιβεβαίωση.

Αλήθεια είναι αυτό που λες για το μπλοκάρισμα στα κύταρα!!!
΄Η, τουλάχιστον, και η δική μου αλήθεια. Για να μην λέμε και τρελά, ε;;;
΄Όμως παρουσιάζεται και στην αύρα, γιατί η ανάμνηση καταγράφεται και εκεί. Και ότι το κύτταρο θυμάται, το αντανακλά! Αυτό έχω καταλάβει εγώ. Γι’ αυτό μου δόθηκε ένας διαλογισμός που «καθαρίζει» τον κυτταρικό εγκλωβισμό διαφόρων αναμνήσεων, ώστε να αναπτυχθεί το μέρος του που περιέχει τα "φωτεινά" μόρια.
Δεν ξέρω Νίκο αν το κατάλαβες. Δεν μπορώ να το εξηγήσω επιστημονικά.
΄Όμως σίγουρα έχει να κάνει με το μέρος του DNA που δεν έχουν ακόμη αποκρυπτογραφήσει οι επιστήμονες. Και περιέχει τις πληροφορίες για την θεϊκή μας υπόσταση. Αυτό το μέρος πρέπει «να τραφεί» για να έχεις το φωτεινό σώμα!

΄Όλα είναι ρέικι! Τελικά…

΄Οποια και αν είναι η δική σου αλήθεια Νίκο, την σέβομαι απεριόριστα. Και μπορεί να με βοηθήσει να αντικρίσω με πιο «καθαρή» ματιά την δική μου «ευθεία». Γι’ αυτό λέμε για εξελικτική πορεία. Μέσα από την έρευνα, την ανταλλαγή πληροφοριών, τον πειραματισμό, βρίσκουμε νέες διαδρομές και βιώνουμε την δράση. Βιώνουμε την ΖΩΗ. Αλλιώς θα ήταν κανόνας και θα ήταν πανεύκολη η «επιστροφή» μας... ΄Όμως δεν είναι έτσι!
Και η εποχή του Υδροχόου, φέρνει πάλι την ενότητα κα την ομαδικότητα. Θυμηθείτε το αυτό στους καιρούς που έρχονται…

φιλιά πολλά
με αγάπη
Βάσω

Δεν φταίω εγώ, Νίκο, για τα γράμματα. Δεν έκανα τίποτα διαφορετικό.Αλλά γράφοντας συμβαίνουν διαφορα...Συγνώμη!
Ελπίζω αυτή τη φορά να βγουν σώστά.

toxotisΜέλος
26/03/2007, 01:10:09
Καλή εβδομάδα σε όλους σας!

Καλή μου Ρωρ καιρό έχω να σε δω. Γαλάζια μου σφαίρα τι κάνεις?
Ανσινούλα όλα καλά?

Να σας πω, πως η γλυκιά Ανσινούλα μου/μας με μύησε -πριν από 1 εβδομάδα- στο 2ο βαθμό του Ρεϊκι και όπως είπε και η ίδια ήταν η πιο περιπετιώδης μύηση που έχει δώσει!
Είχαμε βλέπετε στην παρέα μας την σκανδαλιάρα την κόρη μου που φοβούμενη πως η μαμά της θα έφευγε χωρίς να την πάρει μαζί της είχε κολλήσει δίπλα μας.

Βέβαια μυητικό σόκ όπως στον πρώτο βαθμό -ελπίζω να μην περάσω-, αλλά από την επόμενη κιόλας ημέρα, μέχρι και σήμερα άρχισε μια φάση "εξαγνισμού" όπως τη λέει και ο Μωρφέας μας.

Θα ήθελα να γυρίσω λίγο πίσω και να ζητήσω από την καλή μας Ρωρ να σχολιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες αυτή την παράγραφο :

"αυτήν την διαδικασία βοηθά ο "δάσκαλος" με τις γνώσεις του και με την δική του "σοφία", ώστε να μας κάνει να αντιληφθούμε την ουσία της έννοιας "θεραπείας" και να μας οδηγήσει με αγάπη στην αποδοχή της δικής μας. Ο δάσκαλος ρέικι δεν θα μας κάνει απλά ένα σεμινάριο, αλλά θα μας εξηγήσει τι μπορούμε να «θεραπεύσουμε» και πως… Δεν θα μας πει απλά την ιστορία του Μικάο Ουσούι, αλλά θα μας κάνει να αντιληφθούμε την αφύπνιση της δυνατότητας «αυτοθεραπείας» μέσω των μυήσεων, που είναι η ιερή στιγμή της συνάντησης με το φως!"

Και ιδιαίτερα τη φράση "αλλά θα μας εξηγήσει τι μπορούμε να «θεραπεύσουμε» και πως…"

Εχω δει πως οι περισσότεροι άνθρωποι απογοητεύονται από το ρεϊκι, γιατί περιμένουν να δράσει σαν ένα "αναβράζον αναλγητικό". Γρήγορα δηλ. σταματώντας τα όποια σωματικά συμπτώματα της ασθένειας. Θεωρώ πως είναι καλό να γίνει κατανοητό, πως αυτό είναι δευτερεύον και ίσως να αργίσει σαν αποτέλεσμα της δράσης της ενέργειας του Ρεϊκι να φανεί η "θεραπεία" σωματικών συμπτωμάτων. Πράγμα που σημαίνει πως επίσης θα πρέπει να κατανοήσουμε πως η ασθένεια δεν πάντα είναι αυτό που "νομίζουμε" πως είναι εμείς οι δυτικοί.

Περιμένω τις απόψεις όλων σας -κι ας απαυθύνομαι αρχικά στη Ρωρ

Αγάπη και λαμπερό Φως στις καρδιές σας
Βίκυ-Τοξότης

ΡωρΜέλος
26/03/2007, 08:30:14
Kαλημέρα Βίκυ μου, καλημέρα σε όλους,

Τι καλά που είμαστε πάλι όλοι!

Βίκυ μου, όταν ήρθα σε επαφή για πρώτη φορά με το ρέικι, πριν από …χρόνια (να μην λέμε και πόσα ), είχα την τύχη να είμαι σε ομάδα channeling με μια «δασκάλα», η οποία είχε πάρει το ρέικι από την Ινδία, πληρώνοντας αρκετά χρήματα.
Εγώ τότε δεν είχα κανέναν βαθμό, γιατί τα χρήματα που ζητούσαν ήταν πάρα πολλά για μένα. Η ίδια δεν το δίδασκε. Γιατί μου είπε ότι το ρέικι είναι πρωτίστως για τον εαυτό μας. Και θα αργούσε πολύ η ώρα που η ίδια θα αισθανόταν «έτοιμη» για αυτό. ΄Όμως κοντά της έμαθα εκτός από άλλα, ένα σημαντικό πράγμα, το οποίο το βρήκα αργότερα μπροστά μου, όταν πήρα τις μυήσεις.
Το ρέικι είναι η δυνατότητα «επναδραστηριοποίησης» της σύνδεσης με τον Θεό. Αυτή η λειτουργία που ξεχάστηκε στην πορεία της ανθρωπότητας. Και το ρέικι την επαναφέρει μέσω των μυήσεων. Η σύνδεσή μας με τον Θεό, δεν μας κάνει μόνο ένα απλό κανάλι της συμπαντικής ενέργειας. Μας κάνει να αισθανόμαστε την θεϊκότητα που είχε και ο Ιησούς όταν θεράπευε μέσα από την αγάπη! Γιατί μόνο μέσα από την αγάπη μπορούμε να θεραπεύσουμε, και αν αυτό το κατανοήσουμε θα είμαστε η ίδια η ενέργεια την στιγμή που "θεραπεύουμε", είτε με τον λόγο, είτε με τα χέρια. Η ενέργεια, έχω εντοπίσει, δεν βγαίνει μόνο από τα χέρια, αλλά από κάθε μας κύτταρο, από τα μάτια, από την ανάσα, από παντού.
Αυτή η θεϊκότητα μας δίνει και την δυνατότητα να «θεραπεύουμε». ΄Όχι το σύμτπωμα στο φυσικό σώμα, αλλά την αιτία που αυτό δημιουργήθηκε. Δίνοντας σε κάποιον ενέργεια, ανακουφίζουμε το σωματικό σύμπτωμα, το οποίο όμως μετά από κάποιο χρονικό διάστημα επανέρχεται, αν ο ίδιος ο «ασθενής» δεν επιτρέψει την θεραπεία και δεν στραφεί με αγάπη στον εαυτό του. Το έχουμε δει όλοι, όσοι ασχολούμαστε με την ενεργειακή "θεραπεία", αυτό!

΄Όταν πήρα τις μυήσεις, όλο αυτό που σου είπα, δεν μου το είπε κανείς. Και έμεινα βέβαια με την απορία, πως ο άνθρωπος μπορεί να πάρει κάτι τόσο «θεϊκό» και να το χρησιμοποιήσει σαν «μαγικό ραβδί», θεωρώντας ότι ξαφνικά μπορεί να «θεραπεύσει» όλες τις ασθένειες. Και τι θα λέμε στους ανθρώπους που δεν θεραπεύονται; ΄Ηταν μια εύλογη απορία μου! Που δεν μου την έλυσε κανείς, εκτός από τον Εαυτό μου.

Ο Εαυτός μου λοιπόν μου είπε, ότι αν δεν «μειώσω» την απόσταση που με «χωρίζει» από τον Θεό, μέσω των «καθαρισμών» του συναισθηματικού και νοητικού μου πεδίου, αν δεν αισθανθώ την θεϊκότητα της σύνδεσή μου με το θεϊκό μου μέρος, δεν θα μπορώ παρά να δίνω ενέργεια. Γιατί αυτό γίνεται μέσα από το ρέικι.
Ξεκίνησα λοιπόν την «θεραπεία» του εαυτού μου, σαν πρωταρχική εργασία, πριν αποφασίσω να μυήσω και άλλους στο ρέικι.
Το ρέικι ήταν για μένα ένα «δώρο», που όμως δεν έμεινα στο περιτύλιγμα, αλλά άνοιξα «το κουτί» και το έλαβα. Και αυτό το «δώρο» προσπαθώ να δώσω στους ανθρώπους, για να κατανοήσουν ότι η «θεραπεία» του εαυτού μας, μας κάνει να συνδεόμαστε με τον πραγματικό Εαυτό μας και να «θεραπεύουμε» μέσω της αγνής αγάπης, που απορρέει από το κέντρο της καρδιά μας.

Υπάρχουν πολλά «στρώματα» που μας χωρίζουν από το θεϊκό μας μέρος. Και η επαφή με την ενέργεια ρέικι είναι μια αρχή να «συνδεθούμε» μαζί Του και να κατανοήσουμε τι σημαίνει «καθαρισμός» και τι σημαίνει «θεραπεία».

Ρωτάω λοιπόν όλους μας, κι εγώ με την σειρά μου!
΄Ένας θεραπευτής που «ζει» μέσα στον ανταγωνισμό για το ποιος θα έχει περισσότερους «πελάτες» και «μαθητές», που ζει μέσα στον φόβο της επιβίωσης για το αν θα έχει ομάδες αύριο για να πληρώσει το νοίκι του, που ζει μέσα στον εγωισμό του που τον «χωρίζει» από τους ανθρώπους και τον «διαχωρίζει» από όλους, κατατάσσοντας τον εαυτό του στους «δασκάλους» μόνο και μόνο γιατί έχει «πληρώσει» και πάρει κάποιες μυήσεις σε ένα διήμερο Σαββατοκύριακο, εσείς θεωρείτε ότι μπορεί να ονομάζει τον εαυτόν του «δάσκαλο» και «θεραπευτή»;

Γνωρίζω «δασκάλα» του ρέικι που έδιωξε από την τάξη της μία «μαθήτρια», γιατί τόλμησε να ρωτήσει «τι σημαίνει σκεπτομορφή». Και μέσα από αυτήν την κίνηση, εμένα μου είναι ξεκάθαρη η πράξη αυτή.Αλλά ας αποστασιοποιηθούμε από την πράξη. Φαντάζεστε την "μαθήτρια" αυτή τι εισέπραξε. Με πήρε τηλέφωνο γεμάτη φόβο και ενοχές! Που είναι λοιπόν, εδώ, η ευλογία του ρέικι;;;;

Πως μπορεί λοιπόν αυτή η «δασκάλα» να είναι ΔΑΣΚΑΛΑ; Που είναι η αγάπη, η συγχώρεση, η αγνότητα; Οι «μαθητές» λοιπόν αυτής της δασκάλας, θεωρώ εγώ πάντα, θα είναι «οι θεραπευτές του Σαββατοκύριακου»!
΄Όχι όλοι βέβαια, γιατί μερικοί από αυτούς θα έρθουν στην επίγνωση όλων αυτών που αναφέρω, και θα ψάξουν το «εσωτερικο» δώρο της ενέργειας ρέικι!

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ουσούι (από ότι μας είπε ο Arjawa, ερχόμενος σε επαφή με τον σύνδεσμο USUI REIKI RYOHO GAGGAI) μπορεί να μυούσε τους μαθητές του στο ρέικι, αλλά δεν τους έδινε και το δικαίωμα να διδάσκουν τους ανθρώπους, αν δεν ήταν «έτοιμοι». Τους κρατούσε κοντά του και τους εκπαίδευε, στην αναζήτηση του εαυτού τους. Γι’ αυτό και έχει επέρθει η μεγάλη παρεξήγηση με την Ρέικι Αλλάιανς!

Αυτό το αν δεν ήταν «έτοιμοι», από τον Ουσούι, μεταφράστηκε από τους «δασκάλους» ρέικι σήμερα, σαν ένδειξη της ικανότητάς τους να κρίνουν αν ο άνθρωπος είναι «έτοιμος» να πάρει τις μυήσεις! Ξεχνάνε όμως ότι ο Ουσούι ήταν ΔΑΣΚΑΛΟΣ και μπορούσε να «ανιχνεύσει» αυτό το «έτοιμος». Ποιος από εμάς έχει φθάσει σε αυτό το σημείο για να κρίνει την ετοιμότητα της ψυχής να πάρει τις μυήσεις στο ρέικι; ΠΟΙΟΣ;;;;
Το ακούω πολύ συχνά από τους ανθρώπους «είμαι έτοιμος γι’ αυτό;». Και από τους «δασκάλους» «δεν είσαι έτοιμος γι’ αυτό!»

Ας σταματήσουμε λοιπόν την κριτική! Το να είμαστε «δάσκαλοι» ρέικι δεν σημαίνει ότι είμαστε και κριτές. Αυτό μας απομακρύνει από το Πνεύμα.
Ο κάθε άνθρωπος βρίσκει τον δικό του δρόμο, που το αν είναι ο σωστός μόνο ο ίδιος το ξέρει.
΄Εχω αποστασιοποιηθεί από το τι κάνουν οι άλλοι, Βίκυ μου. ΄Όμως δεν θα κουραστώ να το λέω, ότι το ρέικι δεν θεραπεύει όλες τις ασθένειες του φυσικού σώματος! Επαναφέρει απλά την τάξη μέσα μας! Και όταν η «τάξη» μέσα μας επανέρθει, ερχόμαστε σε επαφή με την αληθινή ουσία του ρέικι, που είναι ο Ανώτερος Εαυτός μας! ΄Όμως αυτό αποτελεί την δική μου άποψη, τον δικό μου δρόμο, την δική μου αλήθεια. Και όσοι έρχονται σε μένα, αυτήν ακριβώς την αλήθεια ψάχνουν, αλλιώς δεν έρχονται.
Πάνε σε όποιον δάσκαλο, έχει να τους «αποκαλύψει» πράγματα και για τον εαυτό τους. Κάθε «μάθημα» είναι ευλογία για τον δρόμο μας, ακόμα και αν προέρχεται από ανθρώπους που μας οδηγούν μακριά από την αλήθεια. Δεν είναι ο «δρόμος» μια ευθεία! Τότε θα ήταν εύκολο!
΄Ετσι για κάποιο λόγο, πρέπει να υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι που θεωρούν το ρέικι, σαν κάτι έξω από αυτούς, όπως πολλοί θεωρούν τον Θεό σαν μια δύναμη έξω από αυτούς. Απόψεις, αλήθειες, μύθοι για να επιλέγουμε το σωστό πάντα για το Ανώτερο καλό μας. Γιατί όποια επιλογή μας, είναι ευλογημένη, είτε σωστή, είτε λάθος. Γιατί είναι δικαίωμά μας η ζωή, θεωρώ εγώ!

Σας φιλώ
Και σας στέλνω έναν λαμπερό ήλιο
να φωτίσει κάθε πλευρά «του εσωτερικού» μας εαυτού!
Με αγάπη
Βάσω

ΡωρΜέλος
27/03/2007, 07:09:09
Αγαπημένη μου Βίκυ,

Δεν είπα τίποτα για τον δεύτερο βαθμό σου!

Είναι μεγάλη χαρά για μένα, να μαθαίνω ότι δύο αγαπημένα μου πρόσωπα μυήθηκαν στο ρέικι, που τόσο αγαπώ, από ένα άλλο αγαπημένο μου πρόσωπο. Σας το είχα πει και παλαιότερα, νιώθω ότι όσοι γράφουμε εδώ, έχουμε "κάτι" που μας δένει.

Την Unseen είχα την τύχη να την γνωρίσω και προσωπικά και θεωρώ ότι δεν θα μπορούσατε, εσύ και η Γαλάζια Σφαιρούλα, να βρείτε καλύτερο "δάσκαλο"!!!

Πέρα από όλα αυτά περί "δασκάλων" ρέικι που λέμε εδώ, ένα είναι σημαντικό στην μετάδοση του ρέικι!
Η αγάπη!!!
Αυτή πρέπει να ρέει άφθονη και όταν ρέει όλα γίνονται μαγικά!!!

Οι αξίες του δεύτερου βαθμού, τα σύμβολα, οι έννοιες, είναι ένα εξελικτικό βήμα στην πορεία σου μέσω του ρέικι, γιατί θα "ενεργοποιήσουν" δυναμικά την πρόθεση!

Οι "καθαρισμοί" Βικάκι, έρχονται τόσο, όσο αντέχεις! Εσύ είσαι ο δημιουργός τους, εσύ και ο αποδέκτης τους.
Κανείς, έξω από εσένα, δεν "πυροδοτεί" την πρόθεσή σου να έχεις αγάπη και γαλήνη, να έχεις σύνδεση με τον Ανώτερο Εαυτό σου, να έχεις ισορροπία, αφήνοντας πίσω συναισθήματα που δεν ήταν δικά σου. Και για να το πετύχεις αυτό, αρχίζεις να βάζεις σε λειτουργία τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας. Το πόσο θα γυρίσεις "τον τροχό" του καθαρισμού, είναι δική σου απόφαση! Γρήγορα, αργά, σημασία έχει ότι τον θέτεις σε κίνηση...

Το "μυστικό" είναι να γνωρίζεις τις επιλογές της ψυχής σου, να συμπράττεις με τον θεϊκό Εαυτό σου, και να εκδηλώνεις τις επιθυμίες σου εδώ στον φυσικο κοσμο. Μην σου ακούγεται "μεγαλειώδες"...
Είναι απλό, μόνο να σκεφτείς πόσο θεϊκοί είναι οι άνθρωποι! Και πόσο η άγνοια τους οδηγεί να κάνουν επιλογές που βασίζονται στον φόβο και όχι στην αγάπη!

Θα σου πω τι αισθάνομαι για το ρέικι. ΄Οσο περνάει ο καιρός, οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τους μύθους και τις αλήθειες του ρέικι και ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της εποχής που θέλει την "νέα ενέργεια" να μας οδηγεί στην αγάπη και την ελευθερία.
Τα ταμπού, που κρατούσαν το ρέικι στάσιμο σιγά-σιγά απομακρύνονται, τα μυστικά, η γνώση γενικότερα, δίνονται πια απλόχερα στους ανθρώπους και οι περισσότεροι αναγνωρίζουμε την αλήθεια που ακούμε, γιατί πυροδοτεί τον θεϊκό σπινθήρα μέσα μας, ώστε να αναγνωρίσουμε ποιοί είμαστε και ποιά είναι η σχέση μας με την 3η διάσταση!

Το βλέπω ολοένα αυτό στους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται σε μένα για 1ο βαθμό, είναι εκείνοι που θέλουν να τον επαναλάβουν, γιατί "αισθάνονται" ότι πήραν κάτι "λιγότερο" από αυτό που η "διαίσθησή" τους απαιτούσε!
"Διαίσθηση!!!! Πριν μερικά χρόνια δεν θα της είχαμε εμπιστοσύνη...
Βλέπω τώρα με χαρά, ότι η "διαίσθηση" οδηγεί τους ανθρώπους στην αλήθεια τους. Και η διαίσθηση δεν είναι τίποτα άλλο, από αυτήν την σιγανή φωνή του Εαυτού μας, που Τον ακούμε μέσα στην σιωπή...

Μια μεγάλη αγκαλιά με αγάπη
Βάσω