ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ,ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑN - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ,ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑN - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

nays45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/3
naysΜέλος
23/07/2010, 12:05:57
δεν ξερω αν υπάρχει θεος ή ανώτερες οντότητες ή καποια συμπαντική δυναμη που αλλα αυτό που σκεφτομουν απο μικρή ήταν να μπαίνει ένας θόλος στον καθενα οταν παει να του κάνει κακο κάποιος, να τον χτυπήσει ή να του φωνάζει και να τον βρίζει. Εν πάση περιπτώσι, ένας προσωπικός θόλος στον καθένα όποτε κανεις να μη μπορει να κανει κακο σε κανενα. Όλα θα μοιραζόντουσαν, δε θα υπηρχε δικο μου δικο σου (π.χ. στην αρχη θα μπουκαρανε φτωχοι και αστεγοι σε σπιτια)
Φυσικα δε θα υπηρχαν φυλακές (και φυλακισμένοι), αφου κανεις δε θα μπορουσε να πιασει κανενα, θα εμπαινε ο θόλος. Οποτε θελοντας και μη όλα θ' αλλαζανε.
Καμιά φορά λέω ότι αν αρχισουμε να το σκεφτομαστε όλοι μπορει και να συμβει κάποια στιγμή :Ρ
23/07/2010, 15:06:54
quote:

δεν ξερω αν υπάρχει θεος ή ανώτερες οντότητες ή καποια συμπαντική δυναμη που αλλα αυτό που σκεφτομουν απο μικρή ήταν να μπαίνει ένας θόλος στον καθενα οταν παει να του κάνει κακο κάποιος, να τον χτυπήσει ή να του φωνάζει και να τον βρίζει. Εν πάση περιπτώσι, ένας προσωπικός θόλος στον καθένα όποτε κανεις να μη μπορει να κανει κακο σε κανενα. Όλα θα μοιραζόντουσαν, δε θα υπηρχε δικο μου δικο σου (π.χ. στην αρχη θα μπουκαρανε φτωχοι και αστεγοι σε σπιτια)
Φυσικα δε θα υπηρχαν φυλακές (και φυλακισμένοι), αφου κανεις δε θα μπορουσε να πιασει κανενα, θα εμπαινε ο θόλος. Οποτε θελοντας και μη όλα θ' αλλαζανε.
Καμιά φορά λέω ότι αν αρχισουμε να το σκεφτομαστε όλοι μπορει και να συμβει κάποια στιγμή :Ρ

ΑΓΑΠΗΤΗ nays,
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ!

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ
ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ,ΠΟΥ
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ
ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ!!!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΘΟΛΟΣ???!!!
ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ

ΑΛΛΑ,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ

ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

naysΜέλος
23/07/2010, 16:04:42
Καλώς σας βρήκα
23/07/2010, 19:09:31
quote:

Καλώς σας βρήκα

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΜΩΣ,ΑΓΑΠΗΤΗ nays
ΠΩΣ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΗ,ΤΗΝ
"ΦΑΕΙΝΗ" (ΟΝΤΩΣ)ΣΚΕΨΗ???!!!

ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ,ΤΟ nik ΣΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΝΑΥΣ???

ΑΝ ΝΑΙ,ΤΟΤΕ
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ
"ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΕΣ" ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,
ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΟΔΩΝ...

Υ.Γ.ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΛΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ
ΤΟ ΤΡΙΤΟΚΛΙΤΟ "ΝΑΥΣ"???

naysΜέλος
23/07/2010, 19:35:49
δε θυμαμαι πως μου ήρθε
είναι από το ναυς αλλα και απο το Ναυσικα αλλα κυριώς γιατι όταν πρωτομπηκα ήταν το 1ο που μου'ρθε στο μυαλο
για το Υ.Γ. που λες μαλλον ξερεις καλα ελληνικα ε;(τριτόκλιτο;!)
εγω πάντως το λυκειο τελειωσα χωρις φροντιστήρια πέρα απο αγγλικα
naysΜέλος
23/07/2010, 19:43:28
αλήθεια το δικό σου; αν και σπανιως μου ρχεται να ρωτησω κανενα για το νικ του
λες να 'ναι απο τον Καποδίστρια;
23/07/2010, 19:46:10
quote:

δε θυμαμαι πως μου ήρθε
είναι από το ναυς αλλα και απο το Ναυσικα αλλα κυριώς γιατι όταν πρωτομπηκα ήταν το 1ο που μου'ρθε στο μυαλο

ΑΓΑΠΗΤΗ nays,
ΤΟ ΝΑΥΣΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΣ(ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ...)
ΕΧΕΙ ΡΙΖΑ ΤΟ -ΝΑΥ ΠΟΥ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΛΟΙΟ,ΚΑΡΑΒΙ.
ΚΑΙ ΠΛΕΩ ΟΜΩΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΡΗΜΑ.

ΤΩΡΑ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΧΕΣΗ.
Η ΝΑΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΛΚΙΝΟΟΥ,
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ (ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ),
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ (ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ)
ΠΩΣ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ!!!

ΠΕΡΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ...ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ,
Η ΝΑΥΣΙΚΑ Η ΚΑΤΑΓΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΦΑΙΑΚΩΝ,ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ
ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ,ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ
ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΝΑΥΤΙΚΑ...

ΑΡΑ ΤΟ ΝΑΥ- ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ
ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ Η ΝΑΥΣ=ΠΛΟΙΟ,ΚΑΡΑΒΙ,ρημ.ΠΛΕΩ,ΕΠΙΠΛΕΩ

Υ.Γ. Ε,ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ???
ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΓΛΩΣΣΑ???
ΜΙΑ ΖΩΗ ...ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ...

23/07/2010, 19:48:56
quote:

αλήθεια το δικό σου; αν και σπανιως μου ρχεται να ρωτησω κανενα για το νικ του
λες να 'ναι απο τον Καποδίστρια;

ΝΑΙ,ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΠΡΩΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ(ΠΟΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ)
ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ
ΘΕΩΡΩ ΩΣ ΤΟΝ ΜΟΝΟ
ΕΝΤΙΜΟ,ΗΘΙΚΟ,ΦΙΛΟΤΙΜΟ,ΕΡΓΑΤΙΚΟ,ΓΝΩΣΤΗ...
ΑΛΛΑ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

23/07/2010, 20:12:51
quote:

δε θυμαμαι πως μου ήρθε

ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΩ...

ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΚΛΙΤΟ Η ΝΑΥΣ!!!

ΑΝΩΜΑΛΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ,ΜΕΤΑΠΛΑΣΤΟ
ΔΗΛ. ΑΛΛΑΖΕΙ ΘΕΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΤΩΣΕΙΣ!!!

ΚΑΛΑ Ε?
ΞΕΦΤΕΡΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ!!!

ἡ ναῦς(=πλοῖο), τῆς νε-ώς (ἀπὸ τὸ νη-ός μὲ ἀντιμεταχώρηση), τῇ νη-ί, τὴν ναῦ-ν, ὦ ναῦ - αἱ νῆ-ες, τῶν νε-ῶν, ταῖς ναυ-σί, τὰς ναῦς, ὦ νῆ-ες (θέμα: ναυ-, νη-, νε-).

ΠΗΓΗ:http://omilias.blogspot.com/2007/01/blog-post_27.html
(ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΠΛΟΓΚ!!!)

Edited by - kapodistria on 23/07/2010 20:13:46

naysΜέλος
23/07/2010, 22:35:09
Ωραιες πληροφορίες. Για τη Ναυσικα το ηξερα οπως και για τον Καποδιστρια γνωριζω, περιεργο βεβαια (για τον Καποδιστρια) γιατι γενικα δε θυμαμαι τιποτα απο ιστορια. παλια ειδικα δε μου αρεσε καθολου τη σιχαινομουν εκανα παπαγαλια ό,τι ήταν αναγκαιο(αλλα δεν περιμενα να το χεις παρει απο κει γι αυτο και η φατσουλα που εβαλα)
Δεν είναι το όνομά μου και εγω απο μεσα μου το προφέρω ναίς, εξάλλου σαν νικ το έβαλα και μου άρεσε ηχητικα
ευχαριστω για τις πληροφορίες
23/07/2010, 23:01:16
quote:

Ωραιες πληροφορίες. Για τη Ναυσικα το ηξερα οπως και για τον Καποδιστρια γνωριζω, περιεργο βεβαια (για τον Καποδιστρια) γιατι γενικα δε θυμαμαι τιποτα απο ιστορια. παλια ειδικα δε μου αρεσε καθολου τη σιχαινομουν εκανα παπαγαλια ό,τι ήταν αναγκαιο(αλλα δεν περιμενα να το χεις παρει απο κει γι αυτο και η φατσουλα που εβαλα)
Δεν είναι το όνομά μου και εγω απο μεσα μου το προφέρω ναίς, εξάλλου σαν νικ το έβαλα και μου άρεσε ηχητικα
ευχαριστω για τις πληροφορίες

"ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΗΝ
ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΝ"

Ο ΕΣΤΙ ΜΕΘ'ΕΡΜΗΝΕΥΟΜΕΝΟ,ΑΝ ΔΕΝ
ΜΑΘΕΙΣ ΑΠ'ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ,
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ
ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΙΣ...
ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΑ
ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ
ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ
ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...

Edited by - kapodistria on 23/07/2010 23:04:07

naysΜέλος
23/07/2010, 23:13:48
Κοιτα να δεις τώρα τι θυμήθηκα ενω μπήκα σ' ενα ασχετο θεμα και ξεκινησα να διαβαζω
Πριν κανενα μήνα περιπου είχε στο νετ μια εκπομπη που είχε τυχει καποιες φορες να παρακολουθήσω, δε θυμαμαι πώς λεγεται, η παρουσιάστρια λέγεται Βίκυ και είχε καλεσμένο κάποιον (δεν την είδα απ την αρχη, αλλα γλωσσολογος θα 'ταν) ελεγε πολύ ενδιαφεροντα πραγματα αν τυχει και τη βρω με καποιο τροπο,θα σου δωσω το λινκ. Στο λυκειο εν τω μεταξυ είχαμε μαθημα γλωσσολογίας, δυστηχως ήταν ελαχιστες ωρες μεσα στο χρονο κι ουτε τελειωσαμε το μικρο βιβλιαρακι που είχαμε, αλλα ήταν απιστευτα ενδιαφερον σε εβαζε σε τετοιο τροπο σκεψης ωστε αφου σου εδινε καποιες βασικες πληροφορίες μπορουσες να βρεις τα υπόλοιπα μόνος σου (σαν αποκωδικοποίηση ας πουμε)
π.χ. το γνωστο εστίν που έγινε ist στα γερμανικά, est (ή καπως έτσι) στα γαλλικα και is στα αγγλικα και παει λεγοντας. Σου εδινε ελάχιστα τετοια παραδείγματα γιατί γενικα ασχολουνταν με τις γλώσσες γενικά (όλου του κόσμου) π.χ. για τον ήχο τους (όπως και για τα αρχαια ελληνικά) π.χ. οι γλώσσες στο βορρα είναι γεματες συμφωνα λόγω του ότι είχε πολυ κρυο και δεν ανοίγαν πολύ το στομα τους, ενω νοτια π.χ. η αραβες εχουν πολλα φωνήεντα (αβαλαχααν) λόγω ζέστης
τελοσπάντων ήταν πολυ ενδιαφερον

Υ.γ. αν βρω κάποιο λινκ με την εκπομπη θα σου το δώσω

23/07/2010, 23:20:57
quote:

Κοιτα να δεις τώρα τι θυμήθηκα ....

... π.χ. οι γλώσσες στο βορρα είναι γεματες συμφωνα λόγω του ότι είχε πολυ κρυο και δεν ανοίγαν πολύ το στομα τους....

.... ενω νοτια π.χ. η αραβες εχουν πολλα φωνήεντα (αβαλαχααν) λόγω ζέστης..

ΦΟΒΕΡΟ...παναθεμά σας νυχτιάτικα...

Πάω για ύπνοοοοο...καληνύχτα σε όλα τα νυχτοπούλια...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
23/07/2010, 23:27:41
quote:

quote:

Κοιτα να δεις τώρα τι θυμήθηκα ....

... π.χ. οι γλώσσες στο βορρα είναι γεματες συμφωνα λόγω του ότι είχε πολυ κρυο και δεν ανοίγαν πολύ το στομα τους....

.... ενω νοτια π.χ. η αραβες εχουν πολλα φωνήεντα (αβαλαχααν) λόγω ζέστης..

ΦΟΒΕΡΟ...παναθεμά σας νυχτιάτικα...

Πάω για ύπνοοοοο...καληνύχτα σε όλα τα νυχτοπούλια...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ!!!!!!!!

ΚΑΤΣΕ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!!!!!!

ΑΥΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ,
ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!!

23/07/2010, 23:29:44
quote:

Κοιτα να δεις τώρα τι θυμήθηκα ενω μπήκα σ' ενα ασχετο θεμα και ξεκινησα να διαβαζω
Πριν κανενα μήνα περιπου είχε στο νετ μια εκπομπη που είχε τυχει καποιες φορες να παρακολουθήσω, δε θυμαμαι πώς λεγεται, η παρουσιάστρια λέγεται Βίκυ και είχε καλεσμένο κάποιον (δεν την είδα απ την αρχη, αλλα γλωσσολογος θα 'ταν) ελεγε πολύ ενδιαφεροντα πραγματα αν τυχει και τη βρω με καποιο τροπο,θα σου δωσω το λινκ. Στο λυκειο εν τω μεταξυ είχαμε μαθημα γλωσσολογίας, δυστηχως ήταν ελαχιστες ωρες μεσα στο χρονο κι ουτε τελειωσαμε το μικρο βιβλιαρακι που είχαμε, αλλα ήταν απιστευτα ενδιαφερον σε εβαζε σε τετοιο τροπο σκεψης ωστε αφου σου εδινε καποιες βασικες πληροφορίες μπορουσες να βρεις τα υπόλοιπα μόνος σου (σαν αποκωδικοποίηση ας πουμε)
π.χ. το γνωστο εστίν που έγινε ist στα γερμανικά, est (ή καπως έτσι) στα γαλλικα και is στα αγγλικα και παει λεγοντας. Σου εδινε ελάχιστα τετοια παραδείγματα γιατί γενικα ασχολουνταν με τις γλώσσες γενικά (όλου του κόσμου) π.χ. για τον ήχο τους (όπως και για τα αρχαια ελληνικά) π.χ. οι γλώσσες στο βορρα είναι γεματες συμφωνα λόγω του ότι είχε πολυ κρυο και δεν ανοίγαν πολύ το στομα τους, ενω νοτια π.χ. η αραβες εχουν πολλα φωνήεντα (αβαλαχααν) λόγω ζέστης

ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΒΙΚΥ ΦΛΕΣΣΑΣ
ΣΤΗΝ ΝΕΤ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ.
ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.

ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ
...ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ,
ΘΗΣΑΥΡΟΣ!!!

naysΜέλος
23/07/2010, 23:30:54
Την ιστορία τη σιχαινομαι για πολλους λογους και στην τελικη η ιστορία που μας διδάσκανε δεν ξερω αν ήταν αληθινα όλα οσα λεγανε
θυμαμαι ότι παντα λεγανε οτι είμαστε οι εκλεκτοτεροι, οι ηρωες και τα θύματα
η απορία που είχα απο το γυμνασιο (κι όταν πηγαινες να εκφρασεις τετοια απορία μονο ξυλο δε σου δίνανε) η απορία λοιπον ήταν η εξής
αφου ήταν τέτοια η καταδυναστευση των τουρκων και ζουσαν τόσο φρικιαστικα και άσχημα γιατί ήταν επι 400 χρονια κάτω απο το "ζυγό" τους και γιατί εγω θυμαμαι που μια τεράστια περιοχη εδω που ζω μου λεγε η γιαγια είναι του τάδε του τα χαν δωσει επι τουρκοκρατίας

αρα μάλλον το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων τότε πιθανότατα να καλοπερνούσε, λέω το μεγαλύτερο όχι όλο, γι αυτό λοιπον κι έκαναν τα στραβα ματια στους υπόλοιπους που μπορει να ζούσαν χαλια 4 αιώνες

ήταν άνθρωποι σαν όλους τους ανθρώπους με τις αδυναμίες τους και τις δυνατές τους πλευρές καποιοι αλλα σε καμια περιπτωση έτσι όπως μας τα παρουσιαζαν και ετυχε να διαβάσω και απο καποια αρθρα του Ηλία Πετρόπουλου πράγματα που παρέλειπαν??? να μας πουνε στο σχολειο

τελοσπάντων προς το παρόν δε με νοιαζει καθόλου η ιστορία ούτε καν τη δική μου ιστορία δε γουσταρω να σκεφτομαι

24/07/2010, 19:16:37
quote:

ΑΓΑΠΗΤΗ nays,
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ "ΔΡΟΣΙΣΕΙ"
ΛΙΓΑΚΙ,
ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ,
ΣΤΑΥΡΟ ΖΩΡΑ,
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ,ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ
ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΕΣΟΤΕΡΙΚΑ...

ΛΟΙΠΟΝ,ΣΧΕΤΙΚΑ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟ
ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ,ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΟΣΑ,ΜΑΣ
ΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ
...ΑΠΑΙΔΕΥΤΑ,ΝΑ ΠΩ???

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ.

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ,ΛΟΓΩ
ΖΕΣΤΗΣ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ
ΦΩΝΗΕΝΤΑ,ΤΟΤΕ ΟΙ
ΜΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ
ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ!!!!!
ΑΡΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ
ΣΥΜΦΩΝΑ...

ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΣΤΕΙΟ Ε???
ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΕΠ'ΑΥΤΟΥ???

24/07/2010, 19:26:34
quote:

Την ιστορία τη σιχαινομαι για πολλους λογους και στην τελικη η ιστορία που μας διδάσκανε δεν ξερω αν ήταν αληθινα όλα οσα λεγανε
θυμαμαι ότι παντα λεγανε οτι είμαστε οι εκλεκτοτεροι, οι ηρωες και τα θύματα
η απορία που είχα απο το γυμνασιο (κι όταν πηγαινες να εκφρασεις τετοια απορία μονο ξυλο δε σου δίνανε) η απορία λοιπον ήταν η εξής
αφου ήταν τέτοια η καταδυναστευση των τουρκων και ζουσαν τόσο φρικιαστικα και άσχημα γιατί ήταν επι 400 χρονια κάτω απο το "ζυγό" τους και γιατί εγω θυμαμαι που μια τεράστια περιοχη εδω που ζω μου λεγε η γιαγια είναι του τάδε του τα χαν δωσει επι τουρκοκρατίας

αρα μάλλον το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων τότε πιθανότατα να καλοπερνούσε, λέω το μεγαλύτερο όχι όλο, γι αυτό λοιπον κι έκαναν τα στραβα ματια στους υπόλοιπους που μπορει να ζούσαν χαλια 4 αιώνες

ήταν άνθρωποι σαν όλους τους ανθρώπους με τις αδυναμίες τους και τις δυνατές τους πλευρές καποιοι αλλα σε καμια περιπτωση έτσι όπως μας τα παρουσιαζαν και ετυχε να διαβάσω και απο καποια αρθρα του Ηλία Πετρόπουλου πράγματα που παρέλειπαν??? να μας πουνε στο σχολειο

τελοσπάντων προς το παρόν δε με νοιαζει καθόλου η ιστορία ούτε καν τη δική μου ιστορία δε γουσταρω να σκεφτομαι

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ nays,
ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ ΤΗΝ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ
ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ:

"ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ
ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΝ"

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ
ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΙΣ...
ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΑ
ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ
ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ
ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ
ΣΟΥ ΛΕΩ...
ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΤΟ
ΛΕΩ ΜΕ ΔΑΣΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ,
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ...

ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ
ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ "ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ"
ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ
ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ!!!

ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΕΧΕΙΣ
ΔΙΚΙΟ,ΑΛΛΑ
ΥΠΕΒΑΛΕΙΣ ΛΙΓΑΚΙ ΟΣΟ
ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ "ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΣΑΝ".

ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΑΙΤΙΑ
ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ
ΚΑΤΟΧΗΣ...

Ο ΑΝΑΛΦΑΒΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ
ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ
ΛΑΟ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΣΩ
ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΠΑΡΑΒΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΙΣΑ-ΙΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ
ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ,Μ'ΟΤΙ ΑΥΤΟ
ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...

naysΜέλος
24/07/2010, 20:28:59
Καλησπέρα
για το βιβλιαράκι που λες σου εφερα 1-2 παραδειγματα, τι να σου πω μπορει να σου φαινεται αστειο όπως όταν είπαν οτι η γη είναι στρογγυλη και όλοι γελασαν και εξεφρασαν την απορία τότε πώς δεν πεφτουμε... από την άλλη μπορει και να 'χεις δικιο τι να σου πω
εγω το βρηκα τρομερα ενδιαφερον γιατί ελεγε πολλά για τις γλωσσες κ την εξελιξή τους που τα έβρισκα λογικά

τωρα για την ιστορία που λες είναι τερααααάστια συζητηση που εγω τουλαχιστον δεν ξερω αν έχω κ σπουδαια ορεξη εστω κ να σε αντικρούσω
(για την τουρκοκρατια που λες, μπορεί κ να 'χεις δικιο γιατί όπως σου είπα δεν ξερω πολλα, σιγουρα έχεις διαβασει περισσότερο)

αλλά! Αυτό που λες:

«"ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ
ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΝ"
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ
ΝΑ ΠΡΟΚΟΨΕΙΣ...
ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΑ
ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ
ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ
ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...»

Σκέψου το κ συ λίγο παραπάνω και κανε την εξής ερώτηση στον εαυτό σου:
Τι είναι ιστορία; Ποια ιστορια; Κ απο ποιους γραφτηκε;
Αν δεν είχε πέσει η χουντα π.χ. κ ήταν καθεστώς μεχρι σήμερα, άραγε τι θα εγραφαν τα «εκπαιδευτικά» βιβλια ιστορίας στο σχολειο;; δωσε μονη σου απαντήσεις
Αν νικουσαν οι ναζι και ήμασταν κομμάτι της αυτοκρατορίας τους, τι θα έγραφαν τα βιβλία κ πάει λέγοντας
Η ιστορία που διδάσκουν (και εμπλουντίζουν με διαφορές σάλτσες κ μαργαριτάρια κάποιοι εκπαιδευτικοί) διαμορφώνεται απο εξουσίες και συμφέροντα πιστευω
Δεν κινουμε εμεις τα νηματα αλλά είμαστε ασταθμητος παραγοντας στα σχέδιά τους

naysΜέλος
24/07/2010, 20:44:36
[Ο ΑΝΑΛΦΑΒΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ
ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ
ΛΑΟ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΑΪΚΗ ΚΑΤΟΧΗ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΣΩ
ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΠΑΡΑΒΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΙΣΑ-ΙΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ
ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ,Μ'ΟΤΙ ΑΥΤΟ
ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ...]

αυτο που λες ενδιαφέρον. λες μεθόδευσαν... δεν ξέρω μπορεί κ να 'ταν έτσι
βέβαια μιλάς για πριν απο αιώνες
τώρα πια αν περιμενουμε πολιτισμο παιδεια κ εκπαιδευση απο το κράτος ζήτω που καήκαμε
αυτά σχεδιάζονται απο άλλους απο καμια υπερδύναμη ας πουμε που εχει ήδη δοκιμασμενη συνταγή απο το δικο της εκπαιδευτικο και "πολιτισμικό συστημα"