- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΟΛΟΜΩΝΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Edited by - ml3 on 18/09/2003 00:22:51
Μπορείς να επισκεφτείς το παρακάτω topic
Θα παρακαλούσα να συνεχιστεί η συζήτηση εκεί και να μην ξεκινήσει και νέα συζήτηση

κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΦΙΛΕ HybrithAngel ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ...
ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΛΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ...
ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ...
ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΟ Η ΥΛΗ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ Η ΨΥΧΗ..
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Τη δε κόλαση με ένα τόπο όπου στα καζάνια του ο κακός θα βράζει…και όπου κακός βλέπε τον κακό γείτονα κτλ.
Αμ δε ! ο παράδεισος και η κόλαση είναι εντός του ανθρώπου. Ο άνθρωπος που έχει μέσα του την αγάπη την ειρήνη και την δικαιοσύνη αυτός έχει τον παράδεισο μέσα του και αυτός θα είναι Ένα με τον θεό.
Οι δε υπόλοιποι που θα ζουν με την κακία τον φθόνο την ζήλια κτλ αυτοί θα εχουν την κόλαση μέσα τους.
Και αυτό θα γίνει έτσι διότι όπως είπε ο αβατάρ είμαστε πνεύμα και ύλη .
Αλλά η ύλη κατά την γνώμη μου δεν θα είναι εφήμερη, για τότε που μιλάμε πάντα.
Θα είναι άφθαρτη και αθάνατη. Θα δοξαστεί και η ύλη.
Προσωπικά δεν πιστεύω σε αιώνιες τιμωρίες.
Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαλέξει, όποιος διαλέγει το μονοπάτι της πονηριάς του εγωισμού και του μίσους δεν τιμωρείτε από κανέναν, απλά κάνει την επιλογή του…
και για να μην παρεξηγηθώ δεν θεωρώ ότι οι καλοί χριστιανοί θα σωθούν και οι υπόλοιποι θα χαθούν.
πιστεύω ότι όλοι οι καθαροί στην καρδιά άνθρωποι θα γίνουν ένα με τον θεό.
άλλωστε και στην Βίβλο είναι ξεκάθαρο ότι δεν είχαν επαφή με το Θείον μόνο οι προφήτες και αργότερα οι χριστιανοί αλλά ακόμα και οι ειδωλολάτρες που είχαν καθαρη καρδιά και συνείδηση. ( βλέπε ΆΓΑΡ, ΑΒΙΜΈΛΧ κτλ)
ευχαριστώ.
ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 24/02/2006 00:03:45
Ζήσε την στιγμή γιατί μπορεί να είναι η τελευταία σου
The road of salvation begins tonight.. Right now..
Ζήσε την στιγμή γιατί μπορεί να είναι η τελευταία σου
quote:ΧΕΡΕΤΩ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΕ ΥΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΔΥΤΙΚΟΦΕΡΤΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΤΕΣΣΙΟ.Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΔΟΞΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ "ΚΤΙΣΤΟΝ"{ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ,ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΥΛΗ,"ΛΕΠΤΟΦΙΕΣΤΕΡΗ" ΚΑΙ "ΑΝΩΤΕΡΗ" ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ}ΚΑΙ ΣΕ "ΑΚΤΙΣΤΟΝ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΘΕΙΟΝ".ΑΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΟΓΜΑ.ΑΠΛΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΣΤΟ FORUM ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΟΣ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ...
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΦΙΛΕ HybrithAngel ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ...
ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΛΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ...
ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ...ΤΟ ΕΦΗΜΕΡΟ Η ΥΛΗ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ Η ΨΥΧΗ..
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ...
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Edited by - CALAMUS SCRIPTORIUS on 25/02/2006 07:58:40
'Το μοναδικο πραγματικο ΕΣΥ ειναι εκεινο που ερχεται και φευγει, εκφραζει και αποσυρει αιωνια τον εαυτο του σε καθε,
και οπως καθε συνειδητο πλασμα.Γιατι ΕΣΥ εισαι ο κοσμος που κοιτα τον εαυτο απο δισεκατομυρια διαφορετικες οπτικες γωνιες,
γωνιες που ερχονται και φευγουν ωστε το θεαμα να ειναι παντοτε καινουργιο.Οτι μας φαινεται θανατος, κενο, ματαιοτητα
ειναι μονο η κοιλια αναμεσα στις κορυφες των κυματων αυτου του αεναου ωκεανου. Αποτελουν ολα μερος της ψευδαισθησης οτι καποιο
κερδος θα επρεπε να διαφαινεται στο μελλον και οτι ειναι αμεση αναγκη να τρεχουμε συνεχως ωσπου να το κατακτησουμε.
Κι επειδη ακριβως δεν υπαρχει αλλος χρονος εκτος απο το παρων και κανεις εκτος απο ολους-και-ολα, δεν υπαρχει ποτε τιποτε να κερδηθει-παρολο που για να νοστιμιζει το παιχνιδι προσποιουμαστε οτι υπαρχει. Οποιος
καυχιεται οτι το γνωριζει αυτο δεν το καταλαβαινει. Το μονο που κανει ειναι να χρησιμοποιει την θεωρια, σαν τεχνασμα
για να διατηρησει αυτη την ψευδαισθηση του χωριστου,σαν επινοηση στο παιχνιδι της πνευματικης μοναδικοτητας του
ανθρωπου. Επιπλεον τετοια επαρση ειναι προσβλητικη για κοινους που δεν κατανοουν και που στα αληθεια πιστευουν για τους
εαυτους τους οτι ειναι μοναχικα, ανεξαρτητα πνευματα σε εναν απελπισμενο και αγωνιωδη αγωνα για τη ζωη.'
Καλη σας μερα. ![]()
999
ΦΙΛΕ ΜΟΥ zagreas ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ....
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ...
ΠΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ....
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΘΕΑΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΑΝ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
απο τότε που ήμουνα μικρή άκουγα για δύο μονόδρομους, ο ένας ήταν η κόλαση και ο άλλος ο παράδεισος.
Η ζωή έχει πάρα πολλούς δρόμους, πάρα πολλές επιλογές, πάρα πολλές καταστάσεις, γιατί ο θάνατος λοιπόν να οδηγεί μόνο σε έναν απο τους δύο αυτούς μονόδρομους;
Κατα την ταπεινή μου άποψη, που φυσικά είναι μόνο μια σκέψη κι ένα πιστεύω αφού την αλήθεια κανείς δεν μπορεί να την ξέρει, είναι ότι και ο θάνατος δεν μπορεί να είναι τόσο απόλυτος. Πιστεύω πως υπάρχουν πάρα πολλές καταστάσεις και πάρα πολλά επίπεδα όπου μια ψυχή μπορεί να πάει, όπως πιστεύω πως έχει και επιλογές τις οποίες κάνει κατά την μόνο πνευματική της κατάσταση. Οι άνθρωποι δεν είναι μονόδρομοι, οι περισσότεροι δεν ακολουθούν μόνο το καλό όπως και οι περισσότεροι δεν ακολουθούν μόνο το κακό, οι περισσότεροι είναι ενδιάμεσες καταστάσεις με τα καλά και τα κακά τους.
Το που θα βρεθείς μεταθανάτιο κατα την γνώμη μου είναι ένας δρόμος χαραγμένος απο όταν ήσουν εν ζωή, κατα κάποιο τρόπο τον ίδιο πιθανόν δρόμο να ακολουθείς αφήνοντας πίσω κάθε τι που όριζε η ύλη σου και εξακολουθώντας να διατηρείς κάθε τι που όρισε η ψυχή σου. Αν εν ζωή διατήρησες ένα μίσος ας πούμε και μια μιζέρια τι χειρότερο απο το να κουβαλάς μαζί σου αιώνια μια τέτοια μισή ψυχή.
Τα λιβάδια που βλέπουν τώρα οι περισσότεροι σε καταστάσεις που έζησαν για λίγο τον θάνατο πιστεύω πως πιθανόν να είναι μια μετάφραση κάποιου άλλου βιώματος άγνωστο με τα δεδομένα της ζωής όπου όταν επανέρχονται εν ζωή ο εγκέφαλος μην ξέροντας πως να το μεταφράσει το μεταφράζει με αυτή την εικόνα.
Είχαν κάνει ένα πείραμα κάποια στιγμή αν θυμάμαι καλά στην Αμερική. Βάλαν κάποιους ανθρώπους σε κάποιες ειδικές θέσεις και τους στριφογύριζαν σε απίστευτες ταχύτητες μέχρι να φτάσουν στο σημείο λιποθυμίας. Όταν οι άνθρωποι αυτοί επανήλθαν είχαν όλοι την ίδια εικόνα του λιβαδιού.
Η λύτρωση απο την άλλη ως έννοια πιστεύω πως δεν είναι τίποτα άλλο απο το κατόρθωμα του να αδειάσεις την ψυχή σου απο οτιδήποτε αρνητικό την βαραίνει, απο οτιδήποτε την κουράζει απο κάθε τι αρνητικό γι αυτήν, η λύτρωση για εμένα είναι μια ψυχή με απόλυτα καθαρή θετική ενέργεια πλήρος ελεύθερη απο οτιδήποτε την εμποδίζει για αυτό. Κι αυτό κατα την γνώμη μου εν ζωή είναι αδύνατον να γίνει σε μεγάλο βαθμό, μπορεί όμως να χαρακτεί ένας δρόμος εδώ όπου μόνο οι εξωτερικοί παράγοντες θα την εμποδίζουν να ολοκληρωθεί και κανένας εσωτερικός. Πεθαίνωντας όταν οι εξωτερικοί παράγοντες πάψουν να υπάρχουν και οι εσωτερικοί είναι στο επίπεδο που πρέπει πετυχένετε και η απόλυτη λύτρωση.
Για μένα οι αναζητήσεις μιας καλύτερης ψυχής, η αναζήτηση ενός καλύτερου ανθρώπου πρέπει να πηγάζει απο την πραγματική επιθυμία του γι αυτό, στο τώρα. Πρέπει να αναζητάει αυτά που τον λυτρώνουν γιατί έτσι αισθάνεται ομορφότερα, γιατί έτσι εξυψώνει τον εαυτό του και το πνευμα του, γιατί αυτό είναι που επιθυμεί να κάνει και αυτό τον εκφράζει χωρίς κάποιο σκοπό χωρίς τον φόβο.
Τρώμε επειδή πεινάμε ή επειδή επιθυμούμαι να γευτούμε μια γεύση, δεν τρώμε επειδή φοβόμαστε ότι αν δεν φάμε σήμερα σε 5 χρόνια μπορεί να χάσουμε 1 κιλό.
Οι άνθρωποι που προσπαθούν να βρούν μια καλύτερη ψυχή μόνο και μόνο επειδή φοβούνται το τι θα απογίνουν στην μεταθανάτιο ζωή και όχι επειδή πράγματι το επιθυμούνε πολλές φορές πέφτουν στην υποκρισία του εαυτού τους και τις περισσότερες δεν το αντιλαμβάνονται. Πράγματα που δεν πηγάζουν απο την ίδια μας την ψυχή αλλά προσπαθούν πάση θυσία να πηγάσουν απο αυτήν δεν είναι αληθινά.
Εντελώς διαφορετικά είναι να κάνεις κάτι επειδή το αισθάνεσαι και πηγάζει απο την ψυχή σου, και εντελώς διαφορετικά όταν κάνεις κάτι για να πάρεις ένα πόντο για τον παράδεισο καθώς η πράξη αυτή πηγάζει απο την σκέψη αυτού του σκοπού.
quote:
Για την κόλαση τα πράγματα ίσως να είναι πιο κατανοητά. Το πυρ το εξώτερον λεει η χριστιανική θρησκεία όπου πέφτουν όλοι οι κακοί παρέα με τους δαίμονες και τις κακές δυνάμεις και καταστρέφονται, δηλαδή δεν υπάρχουν πλέον. Για άλλους είναι η αιώνια τιμωρία, απομόνωση, κάτεργα, φωτιές, καζάνια. Στον παράδεισο όμως τι; Τι γίνεται εκεί. Όλα τα πράγματα που ευχαριστούν τον άνθρωπο είναι απαγορευμένα και πολλές φορές αμαρτωλά. Τι θα κάνουμε λοιπόν στον παράδεισο;
Συμφωνώ με την απορία σου για τον παράδεισο.. μα δε συμφωνώ με την καταστροφή των δαιμόνων.. οι δαίμονες δεν καταστρέφονται.. οπώς δεν καταστρέφεται και η ψυχή.. πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν.. ακόμα και κατα την δεύτερη έλευση του Κυρίου δεν θα καταστραφούν αλλά θα φυλακιστούν αιώνια στο πυρ το εξώτερον όπως σωστά ανέφερες..
KEEP BELIEVING..