- ΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΠΝΕΥΜΑΤΑ. - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Sorry αν σου σπάω την ονειρόφουσκα αλλά δές εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_(2006_film)
Έχεις ασχοληθεί καθόλου με κβαντική φυσική? Είναι η τελευταία λέξη της μόδας σε ότι αφορά το πλασάρισμα παράξενων κι εξωτικών ιδεών. Το νεο περιτύλιγμα.
Αλλα ξαναρωτάω, έχεις ασχοληθεί ποτέ με κβαντική φυσική? Οι ιδέες αυτού του κλάδου της φυσικής είναι τόσο αντιφατικές και παράξενες που ο κόσμος ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από τον πονοκέφαλο της ραγδαίας εξάπλωσης ιδεών (και την αναίρεση των παλιοτέρων κλασικών ιδεών) υπο το σοκ των ανακαλύψεων αυτής της επιστήμης.
Οι κάθε λογής μοντέρνοι, κουστουμάτοι τσαρλατάνοι εκμεταλλεύονται τη σύγχυση για να προωθήσουν τις ιδέες τους.
Για παράδειγμα. Το τελευταίο χιτ αυτής της σειράς ντοκυμαντέρ απ ότι ξέρω είναι το What the Bleep do we know: The rabbit hole. Το ντοκυμαντέρ έχει θέμα την κβαντική συνείδηση και την ανθρώπινη πνευματικότητα/συμπεριφορά.
Το ντοκυμαντέρ που αναμιγνύει αληθινούς επιστήμονες με ψευτικους και χρησιμοποιεί τους πρώτους δίνοντας μια αληθινή εισαγωγή για να ολοκληρώσουν οι δευτεροι ρίχνοντας την ατάκα που πουλάει(Ήδη έχουν γίνει μυνήσεις για διαστρέβλωση των λεγομένων μερικών εκ των συμμετεχόντων μέσω μοντάζ).
Το συγκεκριμένο αυτό ντοκυμαντέρ είναι γυρισμένο απο τη σχολή φώτισης Ramtha http://www.ramtha.com/. Οι τρείς σκηνοθέτες του φοιτούν στην εν λόγω σχολή, ενώ στο ντοκυμαντέρ εμφανίζεται η ίδια η J.Z. Knight οπου "υποτίθεται" φιλοξενεί με channeling το πνευμα του Ramtha, ενος Πολεμιστή ηλικίας 35.000 χρόνων απο την Ατλαντίδα(τρέχα γύρευε δηλαδη!).
Παρατηρείται μια κίνηση τα τελευταια χρόνια απο τυπάκια με βαρύγδουπους τίτλους σπουδών οι οποίοι έχουν αποφασίσει να κάψουν την επιστημονική τους ιδιότητα με αντάλλαγμα τη δόξα και το χρήμα.
Αυτοί που προσφέρουν τη δόξα και το χρήμα είναι μερικοί παραγωγοί οι οποίοι έχουν συγκεκριμένους σκοπούς να εξυπηρετήσουν πέρα φυσικά απο την τσέπη τους.
Παρατηρούμε λοιπόν ενα είδος "ενοικίασης" ανθρώπων, κατόχων τίτλων σπουδών με στόχο την πρόσδωση κύρους σε διάφορες φευγαλέες ιδέες οι οποίες κυκλοφορούν στη πιάτσα εδώ και χρόνια και μένουν στο ράφι των αζήτητων λόγω έλλειψης κύρους.
Τα πάντα εξελίσσονται, ακόμη και οι μεθόδοι απατεωνιάς. Η νεα γενιά "εσωτεριστών" θα έχει απο 6-7 PhD και Bachelor στην καθισιά της και στο τέλος το μόνο που θα καταφέρνουν θα είναι στην χειρότερη να μας κοροιδέψουν και να κερδίσουν απο τη ζωή μας χρόνο και χρήμα η στην καλύτερη να μας προκαλέσουν πολλούς εξτρά πονοκεφάλους απ' όσους ήδη απειλούσαν τον απροστάτευτα βαλλόμενο απο παντού εγκέφαλο μας.
Ο διάβολος παίζεται στις λεπτομέρειες κύριοι, προσοχή τι αφήνετε να περνάει προς χώνεψη...
The eye seldom sees what the mind does not anticipate.
απο'τι καταλαβες (αν διαβασες αυτα που εχουμε πει μεχρι τωρα)
αυτα που ειπες εμενα προσωπικά δεν με ενδιαφερουν.Δηλαδη δεν
με νοιαζει αν αυτοι που λενε και διδάσκουν το 'Μυστικο' ειναι
απατεωνες!αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι αυτο που λενε ειναι
ενας αλλος τροπος ζωης που σιγουρα δεν μπορουν να τον δεχτουν
πολλοι ανθρωποι!εμενα προσωπικα με εχει βοηθησει στο οτι βλεπω
θετικα τα προβλιματα και τουσ φοβους μου και ετσι τα ξεπερναω
πολυ ευκολα!
και κατι τελευταίο, εμεις εδω δεν είπαμε σε καμια περίπτωση οτι ισχύει ο νομος της ελξης!Σιγουρα μια θεωρία αλλα συζητήσαμε σε περίπτωση που ισχυει...
Το ωραίο είναι πάντοτε παράξενο.
Charles Beaudelaire
quote:
Οχι δεν λειτουργει.The eye seldom sees what the mind does not anticipate.
και μην είσαι τοσο κάθετος.τιποτα δεν ειναι σίγουρο στις μέρες μας.
Charles Beaudelaire
Το να θέλει να ζήσει κάποιος τα παράξενα είναι δικαίωμα του. Όμως το να βγαίνεις και να υποστηρίζεις ανυπόστατα πραγματα με αφορμή κάτι που διαδίδουν οι τσαρλατάνοι αυτο φίλε σε κάνει συνένοχο στο έγκλημα.
Τώρα το αν λειτουργεί η οχι ε εγώ θα σου πώ κάτι, Ο νόμος αυτός της έλξης παει διττά. Δηλαδή οτι ερχεται πάνω σου το χεις προκαλέσει με τις σκέψεις σου και την συμπεριφορά σου, έτσι δεν λέν αυτά που διάβασες?
Για σκέψου φίλε μου λοιπόν, τόσοι άνθρωποι με τόσες επιθυμίες, τόσοι άνθρωποι σε πολέμους με πολύ πολύ δυνατα κίνητρα να επιζήσουν οι οποίοι παρ' όλα αυτά πέθαναν, τόσοι καθημερινοί φουκαριάρηδες οι οποίοι καθημερινά προσευχονται για βοήθεια. Αυτούς γιατί δεν τους πιάνει ο νόμος που λές?
Α μάλλον θα είναι επειδή δεν έχουν δεί "Το Μυστικό" έτσι?
Πρέπει να σου πώ αδερφέ, η μπάρα σου του εφικτού εχει πολύ χαμηλά στάνταρτς και δεν αφήνεις το μυαλό σου να δουλέψει. Μην μασάς ότι σου σερβίρουν οι "φίλοι μας" οι πολυάστεροι..
quote:
Η υπογραφή σου τα λέει όλα φίλε. Εγώ απλά προτιμώ να είμαι πρακτικός. Η πρακτικότητα είναι πλεονέκτημα του ρεαλισμού. Το οτι είμαι κάθετος είναι δικαίωμα μου γιατί αυτή είναι η άποψη μου βάση όσων έχω παρατηρήσει, τώρα αν αυτό ενοχλεί τι να κάνουμε? Δημοκρατία έχουμε(ακόμα).Το να θέλει να ζήσει κάποιος τα παράξενα είναι δικαίωμα του. Όμως το να βγαίνεις και να υποστηρίζεις ανυπόστατα πραγματα με αφορμή κάτι που διαδίδουν οι τσαρλατάνοι αυτο φίλε σε κάνει συνένοχο στο έγκλημα.
Τώρα το αν λειτουργεί η οχι ε εγώ θα σου πώ κάτι, Ο νόμος αυτός της έλξης παει διττά. Δηλαδή οτι ερχεται πάνω σου το χεις προκαλέσει με τις σκέψεις σου και την συμπεριφορά σου, έτσι δεν λέν αυτά που διάβασες?Για σκέψου φίλε μου λοιπόν, τόσοι άνθρωποι με τόσες επιθυμίες, τόσοι άνθρωποι σε πολέμους με πολύ πολύ δυνατα κίνητρα να επιζήσουν οι οποίοι παρ' όλα αυτά πέθαναν, τόσοι καθημερινοί φουκαριάρηδες οι οποίοι καθημερινά προσευχονται για βοήθεια. Αυτούς γιατί δεν τους πιάνει ο νόμος που λές?
Α μάλλον θα είναι επειδή δεν έχουν δεί "Το Μυστικό" έτσι?
Πρέπει να σου πώ αδερφέ, η μπάρα σου του εφικτού εχει πολύ χαμηλά στάνταρτς και δεν αφήνεις το μυαλό σου να δουλέψει. Μην μασάς ότι σου σερβίρουν οι "φίλοι μας" οι πολυάστεροι..
Allseeingeye(μου αρέσει το nickname σου).Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δέν ξέρουμε.Ενα απο αυτά, που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν,είναι το κάρμα.Οι πόλεμοι, η φτώχεια κτλπ. είναι αποτέλεσμα του κάρμα.Τέλος πάντων,πέρα απο αυτό υπάρχουν και άλλα πολλά και δέν είναι σωστό να κρίνουμε χωρίς να βλέπουμε την συνολική εικόνα.
Λές οτι δέν λειτουργεί,έγω πάντως απο την μεριά μου μπορώ να σε βεβαιώσω οτι λειτουργεί,το έχω δοκιμάσει.Πίστευε ότι θές,no problem απλά δέν βλέπω πού είναι το κακό εδω πέρα.
τον υποστιριζεις και δεν ακους τιποτα αλλο!μηπως εισαι εσυ αυτος
που δεν βαζει το μυαλο του να δουλεψει και δεν κοιταει τιποτα
αλλο απο αυτο που του εχουν μαθει?ποιος σου ειπε οτι το να εισαι
πρακτικος ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις?εσενα μπορει να
σου αρεσει να εισαι πρακτικος,ωραια αλλα δεν μπορεις να βγαινεις
και να λες τα πιστευω του αλλου ανυποστατα επειδη διαβασες η ειδες
κατι που το ακυρωνει.Ο καθενας επιλεγει το τροπο ζωης του αλλα μεσα
στον καθενα πρεπει να υπαρχει ενα κοινο σημειο το οποιο ειναι να σεβεσαι
τους αλλους και τα πιστευω τους.
Charles Beaudelaire
quote:
Allseeingeye(μου αρέσει το nickname σου)
Α! Τι ευγενίκός που είσαι, σε μερσώ!
quote:
Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που δέν ξέρουμε.Ενα απο αυτά, που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν,είναι το κάρμα.
Μετά λές:
quote:
Οι πόλεμοι, η φτώχεια κτλπ. είναι αποτέλεσμα του κάρμα.Τέλος πάντων,πέρα απο αυτό υπάρχουν και άλλα πολλά και δέν είναι σωστό να κρίνουμε χωρίς να βλέπουμε την συνολική εικόνα.
Κι εγώ σε ρωτάω, εσυ αυτή τη συνολική εικόνα τη βλέπεις? Στη τελική τι μου λες αυτή τη στιγμή? Οτι είσαι αντικειμενικός κριτής και οτι θα πρέπει να δεχτώ την αποψή σου a-priori? Υποκειμενικά λες οτι ο νόμος ισχύει, υποκειμενικά σου λέω κι εγώ οτι δεν ισχύει, που ειν το πρόβλημα?
Φούρναρη λες,
quote:
Σε λεω καθετο γιατι αυτον το τροπο ζωης που εχεις επιλεξει
τον υποστιριζεις και δεν ακους τιποτα αλλο!
Όλοι οι άνθρωποι υποστηρίζουν τον τρόπο ζωής τους, λέγεται πεποιθήσεις..
quote:
μηπως εισαι εσυ αυτος
που δεν βαζει το μυαλο του να δουλεψει και δεν κοιταει τιποτα
αλλο απο αυτο που του εχουν μαθει?
Μήπως δεν με ξέρεις και με κρίνεις ήδη? Στην τελική το επιχείρημα μου έχει αντίκρυσμα, το δικό σου είναι... νεφελώδες να το πώ? Ονειροπόλο να το πώ? Ατεκμηρίωτο θα το πώ πάντως..
quote:
ποιος σου ειπε οτι το να εισαι
πρακτικος ειναι το καλυτερο που μπορεις να κανεις?
Ποιός σου είπε οτι το να είσαι πρακτικός δεν είναι? Τουλάχιστον απο το να κλαίω τη μοίρα μου και να ζητιανευω απο το σύμπαν να με λυπηθεί και να μου ρίξει ψίχουλα είναι καλύτερο, α ναι σωστά δεν το χα σκεφτεί έτσι.
quote:
εσενα μπορει να
σου αρεσει να εισαι πρακτικος
Δεν μου αρέσει, απλα δουλευει.
quote:
ωραια αλλα δεν μπορεις να βγαινεις
και να λες τα πιστευω του αλλου ανυποστατα επειδη διαβασες η ειδες
κατι που το ακυρωνει.
Ποιός το λέει οτι δεν μπορώ? watch me
quote:
Ο καθενας επιλεγει το τροπο ζωης του αλλα μεσα
στον καθενα πρεπει να υπαρχει ενα κοινο σημειο το οποιο ειναι να σεβεσαι
τους αλλους και τα πιστευω τους.
Δεν έδειξα ασέβεια, απλά εισέπραξα δράμα και το επιστρέφω. Ούτε καν στόχευσα κάποιον όταν ξεκίνησα να μιλάω και πέσατε οι "γνώστες" να με φάτε. Τι να κάνουμε? Μάλλον δεν μου αρέσει ο τρόπος που ρίχνετε τα χαρτιά σας. Παρ όλα αυτά το σέβομαι.
Επειδή το βιβλίο το έχω διαβάσει και εγώ πιστεύω πως κάποια πράγματα ισχύουν. Σίγουρα κανένας μας δεν είναι στη θέση να καταφέρει να κάνει το νόμο να δουλέψει 100% γιατί χρειάζεται πολύ πνευματική δουλειά και προσπάθεια για να το καταφέρει κανείς.....αν κάποιος καταφέρει να φτάσει σε αυτό το σημείο θα είναι σε θέση να μας πει αν τελικά ισχύει ή αν όλα αυτά που μας έχουν συμβεί λόγο του "secret" είναι θέμα τύχης και το είδαμε εμείς διαφορετικά επηρεασμένοι από το βιβλίο.
Εγώ πάντως συνεχίζω να το δουλεύω το θέμα γιατί πολύ απλά δεν έχω να χάσω τίποτα δοκιμάζοντας το.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ...!!
Ας πάμε όμως στα γραφόμενα σου. Είπες οτι η θεωρία μπορεί να ισχύει μπορει και οχι. Κάποιοι εδω μεσα πιστεύουν προφανώς οτι ισχύει απο τα γραφόμενα τους, εγω πιστεύω πως οχι. Που ειν το πρόβλημα σου? Την άποψη μου λέω.
Σε μια ανθρώπινη δήλωση πάντα υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν και άνθρωποι που διαφωνούν για διάφορους λόγους. Απαγορευεται να διαφωνούμε φίλε μου? Απο πότε? Στην τελική όταν δημιουργείται πολικότητα σε μια δήλωση τότε μπορούμε να πούμε οτι η δήλωση μπαίνει σε μια διαδικασία εξέτασης πέρα απο τις καθαρά υποκειμένικες απόψεις του στύλ: Εγώ πιστεύω πως δουλεύει ή εγω πιστεύω πως δεν δουλεύει.
Όπως είπα και στον φίλο Φούρναρη δεν είναι ωραίο το να είσαι πρακτικός. Νομίζεις δεν θα θελα να σκέφτομαι τα λεφτά και να μου πεφτουν κατεβατα? Η το να μεταφέρομαι όπου θέλω η να μου ρχονται τα ταίρια στο κρεβάτι απο μόνα τους? Το θέμα φίλε μου είναι οτι αυτός ο τρόπος σκέψης έχει την ίδια βάση με αυτόν της θρησκείας. Μην ανυσηχείτε για τίποτα, ο Ιησούς είναι εδώ για σένα και όλα είναι εντάξει.
Οχι φίλε μου, σε αυτή τη ζωή τα καλά κόπεις κτώνται. Κι εγώ θέλω ενα λιαρ Τζέτ αλλα απο τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου αν το σκεφτομαι αυτό δεν θα μου ρθει αν δεν "σπάσω αυγά"
Έτσι και αλλιώς όλη η ζωή ένα πείραμα είναι, ότι και να κάνεις τίποτα δεν είναι σίγουρα αν δεν δεις το αποτέλεσμα.
Το μόνο που μπορώ να δεχτώ απο μια τέτοια πρακτική οραματισμού είναι οτι σε εστιάζει περισσότερο στο στόχο σου παρέχοντας σου κίνητρο(Παρέχοντας φυσικά οτι υπάρχει ενας συγκεκριμένος στόχος και οχι γενικότητες του τύπου θέλω λεφτά, θέλω κοκο). Αλλα υπάρχουν τόσα πολλά πραγματα που σου δίνουν κίνητρο στη ζωή. Σίγουρα για να χτίσεις κίνητρο είναι δύσκολο, πόσο μάλλον για να το διατηρήσεις αλλα πριν απορίψεις τις φυσικές μεθόδους ενδυνάμωσης κινήτρου δες τι λένε. Είναι πολύ πιο προσγειωμένες απο θεωρίες του τύπου οτι σκεφτείς θα το χεις. Α ναι, και δουλέυουν!
Τα ξαναλέμε, εδώ γύρω θα μαι..
απο την αρχη που ανοιξα συζητηση μαζι σου ήξερα οτι δεν θα βγαλει πουθενα γιατι ημουν σιγουρος οτι δεν εχεις καμια ιδεα περι νομου της ελξης!αυτο το θεμα το ανοιξα για να σηζητησουμε γι'αυτο και οχι για να ερθουμε σε αντιπαραθεση.εσυ ειδες ενα θεμα στο οποιο εισαι αντιθετος και μπαινεις και ειρωνευεσαι, πως θες λοιπον να μην 'πεσουν' ολοι πανω σου? επειδή απ'οτι καταλαβα πιστευεις παρα πολυ στον Χριστο, Θεο κλπ και απο εκει πιγαζει ολη αυτη η ειρωνια προς στον νομο της ελξης μαθε λοιπον οτι τιποτα απο αυτα που λεει το βιβλιο (secret) δεν ειναι αντιθετα με καμια θρησκεια,ισα ίσα λεει να κανεις και να πιστευεις πραγματα που σε κανουν να νιωθεις καλα αν θες να πιστευεις στον Βουδα πιστευε αν θες να πιστευεις στον ΤζουΤζου πανω στον βουνο πίστευε αν θες να πιστευεις στον Ιησου πιστευε.
φιλοι μου,
Θα ηθελα μιας και ειμαι ο δημιουργος αυτου του θεματος να σηνεχισουμε να σηζηταμε για τον νομο της ελξης και οχι να ερχομαστε σε αντιπαράθεση.
(Είναι ευκολότερο να διασπάσεις ένα άτομο παρά μια προκατάληψη!
Άλμπερτ Αϊνστάιν)
Charles Beaudelaire
Δε με ενδιαφέρει αν δεν γουσταρεις που είμαι εδώ. Μάθε να με αντιμετωπίζεις, να με ανέχεσαι και να κοινωνείς και θα βρούμε άκρη. Αλλα στο θεό που πιστέυεις αν πιστέυεις, μη μου βάζεις λόγια στο στόμα γιατί αυτές οι κινήσεις με φορτώνουν.
Θα ξεκαθαρίσω κάτιτις για να βάλουμε την κουβέντα πάλι σε τροχιά. Αν δεν σ αρέσει σαν δημιουργός του θέματος μπορείς να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να φύγεις.
Βλέπεις το κακό με κάποια πράγματα είναι οτι απο τη στιγμή που βάλουμε τους σπόρους και φυτρώσει κάτι απο κει και πέρα δεν είναι πιά υπο τον έλεγχο μας. Ενα θέμα είναι ενα καλό παράδειγμα αυτού που λέω.
Για την ιστορία θα σου πώ πάντως οτι είμαι σχετικός με αυτό το οποίο αποφάσισα να μιλήσω, ειδαλλιώς δεν θα το έκανα. Είπα εξαρχής οτι έχω άποψη επι του ζητήματος και αρνούμαι να σου αδειάσω τη γωνιά επειδή δεν σου αρέσει. Σε κάτι που λέγεται υπάρχουν συμφωνίες και διαφωνίες. Ποιός είσαι εσύ που θα μου κλείσεις το στόμα ω φανταστικε δημιουργέ του τόπικ?(Δώσε σε κάποιον εξουσία και θα δείς το αληθινό του προσωπο)
Καλώς η κακώς με τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι και με το να χάνεις την ψυχραιμία σου καταφέρνεις μόνος σου να απασχολείς το θέμα ΣΟΥ με αυτά για τα οποία θελεις ν' αποφύγεις.
Δεν σε βλεπω να είσαι πρόθυμος να συνεχίσεις το διάλογο. Μήπως γιατί δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς?
Charles Beaudelaire
Όσο για την ηλικία μου δεν στη λέω γιατί θα κλάψεις. Άσε που δεν παίζει ρόλο κιόλας. Η γνώση έχει σημασία οχι η ηλικία. Αλλα σε ποιόν τα λέω? Είσαι ενα άτομο που πιστέυει σε νόμους της έλξης. Το σάλιο μου χάνω.
Οκ φίλος, κατάλαβα, είσαι εδώ για να προπαγανδίσεις Αμερικανιές και σου χαλάω τη ζαχαρένια. Πές λοιπόν οτι έχεις να πείς. Άλλωστε πιά είναι ανώφελο το να προσπαθώ να εκμαιεύσω απαντήσεις.
Θα περιφέρομαι ωσαν το ηλεκτρόνιο... τα λέμε.. cya
Charles Beaudelaire