- Έναρξη νέου Gnostic Center (γνωστικού κέντρου) στην Αθήνα. - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Δεν μπορούμε να πάμε στο πανεπιστήμιο χωρίς να έχουμε περάσει από το Δημοτικό!!!!!
Αμάν, το πιο δύσκολο, το πιο επαναστατικό, το πιο προχωρημένο βιβλίο βρηκες να διαβάσεις?????? Αντε να βγάλουμε άκρη τώρα..........
Α και μια διόρθωση.
quote:
the union with the Intimate
Ο Δάσκαλος με την λέξη Intimate εννοεί τον Εσώτερο (οικείο).
Θα δώσουμε μια Διαλέξη στην Αφηνα στο ενα Εσοτερικο Βιβλιοπολειο.
Θεμα Οι Μυητικές Σχολές των Μυστηλίων
Θα πληροφορήσω...
Ricardo Agesta
Tel 694 47 69 217
www.gnostico.com ***
Στο καλο
RA
εχοντας υπ΄ οψη οτι πρεπει να διαλογιστουμε στο εγω για να το διαλυσει επειτα η θεικη μητερα με τους γνωστους τροπους, πως γινεται να ξεφυγουμε απο τη μη ταυτιση μαζι του κατα την ωρα του διαλογισμου ΠΟΥ ως γνωστο (η αγνωστο)εχει ως συνεπεια την ενδυναμωση του μιας και η προσοχη μας η το ρευμα ζωης που ταυτιζεται μαζι του ξανα ως επι το πλειστον το ενισχυει γιατι ολοι κανουν το λαθος να ξαναζουν τις σκηνες δρασης του εγω.
ειναι γνωστο φυσικα οτι οπου ειναι η προσοχη σου εκει εισαι.
Τωρα αν μεταφερουμε το βαρος στο διαλογισμο επι του εγω πριν ακομη ξυπνησουμε καλα καλα απο το βραδυνο υπνο και πριν δεσουμε την προσοχη μας στην πραγματικοτητα μεσα μας (το ειναι) ειναι δυνατο να παραχθει τελειοτητα η αρμονια? Μολις ξυπνας το πρωι να χρειαζεται να βλεπεις γυρω σου δαιμονες? ειναι αυτο μιας υγιης αντιμετωπιση εισοδου στα ουρανια η προσκληση για την κολαση?
Παρακαλω μη μου λετε θεωριες οτι πρεπει να αποταυτιστουμε πρωτα πληρως και μετα προχωραμε γιατι αν ειναι ετσι βγαζουμε εκτος προγραμματος το μεγαλεπιβολο σχεδιο του διαλογσιμου επι του εγω στα 49 επιπεδα....και της διαλυσης του σ' αυτη τη ζωη οποτε ονειρευομαστε ξανα βλεποντας εφιαλτες....
Οποτε τι κανουμε στην πραξη, στο τωρα? τι κυκλοφορα μεσα μας ως συναισθημα τωρα αν εχουμε κατα νου τον πολεμο με δαιμονες και συναμα οτι πρεπει να δημιουργησουμε την τελειοτητα κοιτωντας τους?
μου φαινεται κοροιδια.....γιατι ειναι σαν να υπηρετουμε 2 δασκαλους και η θα παθουμε οτι επαθε η γυναικα του Λωτ η θα τρελαθουμε υπο το βαρος της δυσαρμονιας και σχιζοειδων τασεων.
Κοιτωντας τους γνωστικους αδελφους σε ενα αμερικανικο φορουμ να ενδιδουν στη δαιμονολογια λεγοντας οτι πρεπει να κατεβουμε στην κολαση (ακομα δεν ξυπνησαμε και δεν κοιταχτηκαμε στον καθρεφτη για να δουμε την πραγματικη εικονα μας) για να ανεβουμε στον παραδεισο τοτε καποιοι βρισκονται σε σοβαρο κινδυνο να χασουν αυτο που προσπαθουν να σωσουν μοιραζοντας και προσκλητηρια για την κολαση.
Νομιζω οτι ειναι σοβαρο λαθος να υπηερετεις 2 δασκαλους γιατι αυτο γινεται κατ΄ ουσια......η προσοχη, η ζωη σε παει οπου τη δινεις....
δεν αμφισβητω τη διδασκαλια στο συνολο της αλλα το θεμα της προσοχης μπορω να πω οτι διεφυγε του δασκαλου παντελως και δεν ειναι να το παρεις αψηφιστα οταν μονο δυστυχια μπορει να σπειρει ενας πολεμος που ακομη και στην τηλεοραση να τον δουμε μας πιανεται η καρδια ποσο μαλλον να ενδωσουμε.....και τωρα μας λεει καποιος (ως δασκαλος φυσικα, που μπορει να τα καταφερνει εκει)οτι πρεπει να κατεβουμε στην κολαση κιολας....
Τελος παντων εχω διαφορετικη αποψη και για τον 9ο κυκλο (αλχημεια) οπου δεν βλεπω κανενα δαιμονα να ξεφυτρωνει για να επιτεθει να μου παρει τη "ζωη" αλλα μονο τον Χριστο.
Προτροπή μου, κι ας μου συγχωρηθεί η απολυτότητα σε κάτι τόσο σοβαρό: μήν ψάχνεσαι άλλο με κάτι που ήδη έχεις απορρίψει μέσα σου, γιατί σπαταλάς τον χρόνο σου σε κάτι που δεν μπορείς να δώσεις, κι άρα ούτε να πάρεις... (εκτός αν νιώθεις οτι πρέπει να 'σώσεις' τον κόσμο απο τον 'κακό' δάσκαλο!).
Σου μιλάω έτσι, επειδή έχεις περάσει απο την Γνώση. Εχεις 'αποβάλλει' την γνωστική διδασκαλία (η 9η σφαίρα είναι η βάση της, κι αν την παρανοείς τόσο πολυ, τότε σίγουρα την έχεις αποβάλλει στο σύνολό της), και μόνο ένα σόκ εντυπώσεων θα σε άφηνε αρκετά ανοιχτό για να την δείς καλύτερα απο την αρχή. Μήν χάνεις λοιπόν τον χρόνο σου με τέτοια πράγματα. Ακολούθησε τον δρόμο που έχεις επιλέξει, όποιος κι αν είναι αυτός, ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.
Νά'σαι καλά και καλη διαδρομή να έχουμε όλοι,
Πέγκυ
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα οταν ερευνας οπως προτεινεις να κανω, υπαρχει ουσια στη Γνωση αλλα η κατανοηση βγαινει δυσκολα. Ως τοτε το θεωρω υγιες να πω στο δασκαλο και στους μαθητες...τι μας λες εδω μεγαλε,....πως γινεται να κοιταμε την κολαση αφου κολαει η προσοχη μας - ζωη μας σαν τη μυγα στο...γαλα, και ο Μεγαλος Αδελφος ειπε "εμενα θα κοιτας και τιποτε αλλο για να δεις ασπρη μερα"? δεν θελω να επαναλαμβανομαι, οποιος γνωριζει τι γινεται.......
μηπως ειναι για ανωτερη βαθμιδα υπαρξης η καθοδος στην κολαση και παιδευομαι ασκοπα απο τωρα?....οπως βλεπεις δεν ειμαι εδω για να βοηθησω.....απο τον κακο δασκαλο.....αλλα να κατανοησω και αν καποιος μιλησει βιωματικα θα το καταλαβω.
η κάθοδος στις ατομικές κολάσεις δεν είναι για ανώτερο επίπεδο ύπαρξης, αλλά γίνεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο της εργασίας.
τα δε ελαττώματα μπορείς να τα δείς και στα προηγούμενα στάδια, μέσω του διαλογισμού ή στο αστρικό. Αν αντέχεις να βλέπεις τα τέρατα που λέγονται άνθρωποι μέσα απο τις δραστηριότητές τους στην καθημερινότητα (αν πχ βλέπεις ειδήσεις), τότε θα αντέξεις να δείς το κάθε ελάττωμά ΣΟΥ μεμονωμένα... Δεν θα σου αποσπάσει την προσοχή απο τίποτα, μάλλον θα στην εντείνει, και θα σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο τους ανθρώπους και τον εαυτό σου, για αυτό που ΕΙΝΑΙ πραγματικά, και γι'αυτό που υποφέρουν χωρίς να το καταλαβαίνουν...
καληνύχτα, ή καλημέρα, για όταν το διαβάσεις
[redΔιαλέξη[/red]
Οι Μυητικές Σχολές των Μυστηpίων
* Οι Μεγάλοι Μυημένοι Δάσκαλου της Αξιοσέβαστης Λευκής
Αδελφότητας
* Ο Μωυσής, Ιησούς Μπέν Μπαντιρά, Σανάτ Κουμαρά, Μορύα, Κούτ
Χουμί, Σαίν Ζερμαίν, Σαμαέλ Αούν Βεόρ
* Τα Μυητικά Κολέγια στην Ιστορία της Ανθρωπότητας και στην εποχή
μας, κυβέρνηση του Πλανήτη Ποσειδώνα
* Πώς ένας άνθρωπος μπορεί να μετατραπεί σε Μύστη αυτού του
Πλανήτη. Η Γνωστική Σχολή.
ΠΕΜΠΤΗ 1/12/2005
ΩΡΑ 19:30 - 21:00
Οδοδείκτες - Κεντρο Σεμιναρίων και Διαλέξεων
Χαριλάου Τρικούπη 134 - Αθήνα
Είσοδος ελέυθερη
Τηλ : 694 47 69 217 - 693 93 04 152
www.gnostico.com ***
RA
Πληροφωρίες: 694 47 69 217 ricardoagesta@yahoo.gr
www.gnostico.com ***
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, 7.30 μμ
Σοφοκλέους 121, Καλλιθέα
Τηλ. 694 47 69 217 693 93 04 152
]13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΩΡΑ 19:00
Μαιάνδρου 14Β, Πευκάκια
τηλ: 6932 476992 6976 857722
Edited by - katerinagnosis on 08/12/2005 15:58:32
quote:
Α.Δ. Samael πριν απο να φηγει, αφισε 5 Σύλλογοςα) M.G.C.U. (Εδρα στιν Κολομβια) (Α.Δ.Rabolu)
β) I.G.C.U. (Εδρα στιν Βενεζουελα) (A.Δ.Lakhsmi και Α.Δ.Gargha
Kuichines)
γ) A.G.E.A.C.A.C (Εδρα στo Μεχικο) (A.Δ.Litelantes)
δ) Ι.C.U. (Εδρα στo El Salvador)
ε) P.O.S.C.L.A (Εδρα στιν Κολομβια)Ολοι ααφτοι Σύλλογοι έχουν οι αυθεντικής δυδασκαλίες του Δασκαλου Samael Aun Weor γιατι δουλευουν με τα ιδια 60 βιβλια του Δασκαλου.
Ricardo Agesta
Tel 694 47 69 217
Γνωστικός Πολιστικός Σύλλογος "Samael Aun Weor"
1)Από τις Γνωστικές οργανώσεις που αναφέρει ο Ricardo μόνο την πρώτη (M.G.C.U. δηλ. Παγκόσμια Γνωστική Χριστιανική Κίνηση) αναγνώρισε και επομένως άφησε ο Α.Δ. Σαμαέλ την οποία μάλιστα είχε ιδρύσει ο ίδιος. Ενώ ακόμα ζούσε όρισε διάδοχό του αποκλειστικά και μόνο τον Α.Δ. Ραβολού.
Έγραψε σχετικά μεταξύ άλλων και τα εξής:
"Ο Αξιοσέβαστος Δάσκαλος Ραβολού, Δάσκαλος του Κάρμα επανενσαρκωμένος και σε πλήρη εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων του, θα πρέπει βάσει διαταγών του Πατριάρχη της Παγκόσμιας Γνωστικής Κίνησης Σαμαέλ Αούν Βεόρ, να κάνει να εκπληρώνονται όλα τα διατάγματα της Πατριαρχικής Έδρας...Η Πατριαρχική Έδρα...υποστηρίζει σταθερά όλες τις εργασίες και τα συμπεράσματα του Δάσκαλου Ραβολού. Αναμφίβολα ο Δάσκαλος Ραβολού οφείλει να γκρεμίσει πολλά είδωλα από πηλό και να διορθώσει πολλά λάθη"
(Από το βιβλίο "Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ", κεφάλαιο "Μεγάλη Γνωστική Διακήρυξη" 1-1-1976)
2)Σχετικά με τη δεύτερη οργάνωση I.G.C.U. (Εδρα στην Βενεζουελα) η οποία προφανώς διευθύνεται από τους "A.Δ." (?) Lakshmi και "Α.Δ." (?) Gargha Kuichines γράφει ο Α.Δ.Σαμαέλ για τον τελευταίο (τον Gargha Kuichines) μεταξύ άλλων και τα εξής:
"...σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ με κανένα τρόπο δεν θέλει να δεχθεί ότι κάνει ΛΑΘΟΣ...επιμένει στους λάθος σκοπούς του...Νομίζω ότι το Σφάλμα του...βρίσκεται στο ότι δεν έχει δουλέψει ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΓΩ. Εξερευνώντας ψυχολογικά το Εγώ ή καλύτερα θα λέγαμε τα διάφορα στοιχεία που το αποτελούν μέσα στον εαυτό του, στην συγκεκριμένη περίπτωση...μπορώ να επαληθεύσω ότι το ΕΓΩ της ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ έχει πληγωθεί θανάσιμα. Αυτό έχει προκαλέσει στον ψυχισμό σου βίαιες αντιδράσεις...Στον ψυχολογικό χώρο σε ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, χωρίς κανένα σεβασμό. Εάν είχες διαλύσει τα Εγώ της ψεύτικης προσωπικότητας...εσύ δεν θα έκανες αυτό που κάνεις τώρα".
(Από το βιβλίο "Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ", κεφάλαιο: "Δικαστήριο του Κάρμα" 29-1-1976)
Επίσης γράφει ο Α.Δ.Σαμαέλ για τον Garca Cuichines:
"Αυτές τις διευκρινίσεις τις κάνω γιατί γνωρίζω πολύ καλά το περιεχόμενο από όλα και θέλω να το μάθουν και οι υπόλοιποι για να μην αφεθούν κι εξαπατηθούν και ότι ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΕΛ μιλούσε για τον Δάσκαλο Garca Cuichines, του ανέθετε θέσεις και πολλά πράγματα μοχθώντας να σηκωθεί, γιατί αυτός ποτέ δεν σηκώθηκε. Ο Μποδισάτουα (δηλ. το φυσικό του μέρος) κατρακύλησε περισσότερο από ό,τι βρισκόταν, πιο βαθιά και από εκεί γεννήθηκε η "Γνωστική Εκκλησία" με τις κακές προθέσεις του, πράγμα που το έκανε ο κύριος Julio Medina Vizcaino. Αυτές τις διαβεβαιώσεις τις κάνω και τις υπογράφω γιατί λέω την αλήθεια δημόσια, δεν έχω λόγο να μείνω σιωπηλός ενώπιον εγκλημάτων που διαπράχθηκαν και διαπράττονται στο όνομα της ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ενώ η αληθινή ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ δεν βρίσκεται στη γη: Είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ που μένουν και ιερουργούν οι Μεγάλες Ιεραρχίες. Τότε μην αφήνεστε να εξαπατηθείτε από την εμφάνιση αυτής εδώ της φθηνής εκκλησίας, γιατί ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ δεν της έδωσε την έγκρισή του. Δεν πρέπει να συγχέετε την αληθινή Εκκλησία, τον Ιερό Ναό, με έναν εμπορικό θεσμό. Αυτό να μείνει ξεκάθαρο. Αυτός που αφήνεται να εξαπατηθεί από εδώ κι εμπρός, δικό του το πρόβλημα. Καθένας θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του".
(Από το βιβλίο "Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ", κεφάλαιο: "Επιστολές που εστάλησαν από τον Αβατάρα του Υδροχόου Α.Δ.Σαμαέλ Αούν Βεόρ).
Αυτή λοιπόν είναι η γνώμη που είχε ο Α.Δ.Σαμαέλ για τον κύριο Garca Cuichines, συνεργάτης και προφανώς ομοϊδεάτης του οποίου σύμφωνα με τον Ricardo είναι ο αυτοαποκαλούμενος "Α.Δ." (?) Lakshmi τον οποίο ο ίδιος εκπροσωπεί (ο Ricardo άραγε τα γνωρίζει αυτά που αναφέρω?).
Γεννάται βεβαίως και το εύλογο ερώτημα πως είναι δυνατόν κάποιος να διδάσκει σε άλλους αυτά που ο ίδιος (σύμφωνα με τον Δάσκαλό του Α.Δ. Σαμαέλ) δεν εφαρμόζει...
Και κυρίως με ποιού είδους εσωτερική εξουσία δεδομένου ότι ο Α.Δ.Σαμαέλ έγραψε σχετικά γι αυτόν (τον Garca Cuichines): "...με πόνο στην ψυχή μου θα βρισκόμουν στην ανάγκη να μην τον εφοδιάζω πλέον με την ΑΡΕΙΑΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ μου".
(Από το βιβλίο "Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ", κεφάλαιο: "Επιστολή προς τον Αξιοσέβαστο Δάσκαλο Ραβολού" 29-1-1976).
3)Η M.G.C.U. δηλ. η Παγκόσμια Γνωστική Χριστιανική Κίνηση της Νέας Τάξης αποτελεσματικών πρακτικών και κανονισμών την οποία ίδρυσε ο Α.Δ. Σαμαέλ και η οποία ήταν η μοναδική που αναγνώρισε, ουδέποτε ενώθηκε με τις υπόλοιπες, οι οποίες δημιουργήθηκαν από αυτούς που ο ίδιος ο Α.Δ. Σαμαέλ είχε αποβάλει κυρίως γιατί διαστρέβλωναν την διδασκαλία του με θεωρητικές φλυαρίες και φαντασιοπληξίες που δεν είχαν κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα και προξενούσαν απογοήτευση στον κόσμο της Γνωστικής Κίνησης.
Γεννάται βεβαίως η απορία σχετικά με το τι θα ήταν καλύτερο να κάνουν οι Γνωστικοί όσο οι Α.Δ. Σαμαέλ και Ραβολού είναι αποσαρκωμένοι.
Θα έλεγα αυτό που συμβούλευσε ο Α.Δ. Σαμαέλ τον μοναδικό διάδοχό του Α.Δ.Ραβολού: "Περίμενέ με παρακαλώ και ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΕΜΕΝΑ".
(Από το βιβλίο "Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ", κεφάλαιο: "Επιστολή προς τον Αξιοσέβαστο Δάσκαλο Ραβολού" 29-1-1976).
Πάντως ο Α.Δ. Ραβολού παρόλο που δεν όρισε διάδοχό του όσο έίχε φυσικό σώμα μιας και κανένας δεν είχε φθάσει ακόμα σ' αυτό το εσωτερικό επίπεδο, εντούτοις λίγο πριν αποσαρκωθεί συνέγραψε πριν από 6 χρόνια ένα σύντομο αλλά πολύ περιεκτικό βιβλίο το οποίο περιέχει τις αποτελεσματικότατες πρακτικές "Θάνατος στην Πορεία" της εκδήλωσης των ελαττωμάτων και "Αστρικό Ξεδίπλωμα" καθώς και τα σημαντικότερα κλειδιά για ακόμα πιο αποτελεσματική εφαρμογή τους. Σύμφωνα με τις πρακτικές αυτές μπορεί εύκολα πλέον οποιοσδήποτε τις εφαρμόσει και χωρίς άλλες περίπλοκες προϋποθέσεις να μεταφερθεί στον Αστρικό Κόσμο για να συναντήσει και να προσανατολιστεί απ' ευθείας από τους αυθεντικούς Αξιοσέβαστους Δασκάλους Σαμαέλ και Ραβολού μέσα στην αληθινή Γνωστική Εκκλησία των Ανωτέρων Κόσμων.
Το πολύτιμο αυτό βιβλίο έχει τίτλο "Ερκόλουμπους ή ο Κόκκινος Πλανήτης" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βεργίνα (με σκληρό εξώφυλλο) καθώς και από τις εκδόσεις "Αετός" (με μαλακό) και από τους 2 εκδοτικούς οίκους σε τιμή φθηνού περιοδικού!...
Όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα το συζητάμε καλοπροαίρετα και με συγκεκριμένα επιχειρήματα που να είναι δυνατόν να αποδειχθούν...
Επίσης είμαι διαθέσιμος για πολύ εξειδικευμένη συζήτηση για τους Γνωστικούς των πρώτων Χριστιανικών αιώνων καθώς και για όλα τους τα παρακλάδια από τότε μέχρι σήμερα.
quote:
Α.Δ. Samael πριν απο να φηγει, αφισε 5 Σύλλογοςα) M.G.C.U. (Εδρα στιν Κολομβια) (Α.Δ.Rabolu)
Kuichines)
ε) P.O.S.C.L.A (Εδρα στιν Κολομβια)Ολοι ααφτοι Σύλλογοι έχουν οι αυθεντικής δυδασκαλίες του Δασκαλου Samael Aun Weor γιατι δουλευουν με τα ιδια 60 βιβλια του Δασκαλου.
Ricardo Agesta
Tel 694 47 69 217
quote:
Kuichines)
Ricardo Agesta
Tel 694 47 69 217
….που οφειλεται ολη αυτη η πολυμορφία (γκάμα) των γνωστικών ομάδων (απο παλιά μεχρι σήμερα .. απο τους … Cainites ..Ophites…Sethians… μέχρι τους Basillidians …Karpokratians…. και τόσα άλλα μοντέρνα παρακλάδια
στο υπάρχει μόνο μια Γνώση αλλά όλοι την βλέπουμε διαφορετικά .. και κάνουμε την δική μας ομαδούλα / αίρεση / θρησκεία ?
και μετά σου λένε ……αυτό λειτουργεί για μάς … και έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε …… (εσυ τί ζόρι τραβάς?)
ή μήπως μία μονο απο αυτές ….είναι /ήταν ….η σωστή/καλήτερη /αληθινή (πες το όπως αλλιώς το θές) και κατήχαν την πραγματική Γνώση ?
Γιώργος ![]()
A lethally fast learner
quote:
Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση….που οφειλεται ολη αυτη η πολυμορφία (γκάμα) των γνωστικών ομάδων (απο παλιά μεχρι σήμερα .. απο τους … Cainites ..Ophites…Sethians… μέχρι τους Basillidians …Karpokratians…. και τόσα άλλα μοντέρνα παρακλάδια
στο υπάρχει μόνο μια Γνώση αλλά όλοι την βλέπουμε διαφορετικά .. και κάνουμε την δική μας ομαδούλα / αίρεση / θρησκεία ?
και μετά σου λένε ……αυτό λειτουργεί για μάς … και έχει τα αποτελέσματα που θέλουμε …… (εσυ τί ζόρι τραβάς?)
ή μήπως μία μονο απο αυτές ….είναι /ήταν ….η σωστή/καλήτερη /αληθινή (πες το όπως αλλιώς το θές) και κατήχαν την πραγματική Γνώση ?
Γιώργος
A lethally fast learner
Γιώργο πολύ ενδιαφέρουσες οι απορίες σου. Σε παραπέμπω σε ανοικτή συζήτηση σε εξέλιξη "περί ατραπών" στη διεύθυνση http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=7589
Δες εκεί τις παρεμβάσεις μου και εάν εξακολουθείς να έχεις απορίες τα ξαναλέμε σύντομα. Πάντως, αφού διαβάσεις αυτά που σου πρότεινα, αξίζει τον κόπο και σύμφωνα με αυτά, να σου πω ποιός ήταν τι από τα παρακλάδια που αναφέρεις. Νομίζω θα έχουμε πολλά και ωραία να πούμε.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο ….
Πρόσεξα το παρακάτω που γράφεις σχετικά με τον Σαμαέλ
quote:
Θα έλεγα αυτό που συμβούλευσε ο Α.Δ. Σαμαέλ τον μοναδικό διάδοχό του Α.Δ.Ραβολού: "Περίμενέ με παρακαλώ και ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΕΜΕΝΑ".
Αυτό μου θύμισε λίγο … αυτό που έγραφε η Μπλαβάσκυ στην ανοιχτή επιστολή της … «στο γιατί δεν επιστρέφει στην Ινδία» ..
Οι άνθρωποι είτε πρέπει να πιστεύουν εντελώς σε μένα ή να μην με πιστεύουν καθόλου. Κανένας Θεόσοφος δεν είναι υποχρεωμένος να πιστεύει, αλλά είναι εντελώς άχρηστο οι άνθρωποι να μου ζητούν να τους βοηθήσω, εάν δεν πιστεύουν σε μένα.
Καθώς και μια μαγνητοφωνημένη ομιλία του Lord Maytreya που είχα ακούσει στο Λονδίνο
Στην οποία ο Maytreya λέει « …..παρακαλώ πιστέψετε σε μένα για να ….βοηθήσω την Γη ..και τα πεινασμένα παιδιά της …..»
Αλλά και στις διδασκαλίες του Ιησού … οπού μας καλεί να πιστεύουμε σε αυτόν … ή μας ρωτάει «Πιστεύετε ότι δύναμαι αυτό να το κάνω;»
Αλήθεια …. γιατί όλοι αυτοί οι … Μεγάλοι Διδάσκαλοι – Avatars (οντότητες που από ότι έχω καταλάβει κατέχουν την Γνώση ) μας παρακαλούν / ζητάνε να πιστέψουμε σε αυτούς …
Μήπως υπάρχει κάποιος σύνδεσμος μεταξύ της Γνώσης και της Πίστης ( που μας ζητάνε…)
Και τι θα γίνει αν δεν πιστεύουμε ..?
Γιώργος![]()
… if I give you my soul for a piece of your mind… would you carry me with you, to the far edge of time…![]()
quote:
Εγώ λέω πίστεψε αυτούς που λένε ότι ψάχνουν την αλήθεια, και αμφέβαλε για αυτούς που λένε ότι την βρήκαν…

« Το μυστικό της μακροζωίας: φάτε περισσότερα φρούτα και λιγότερο ο ένας τον άλλον...»
quote:
Ευχαριστώ για το λινκ θα το διαβάσω..
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο ….
Πρόσεξα το παρακάτω που γράφεις σχετικά με τον Σαμαέλ
Αυτό μου θύμισε λίγο … αυτό που έγραφε η Μπλαβάσκυ στην ανοιχτή επιστολή της … «στο γιατί δεν επιστρέφει στην Ινδία» ..
Οι άνθρωποι είτε πρέπει να πιστεύουν εντελώς σε μένα ή να μην με πιστεύουν καθόλου. Κανένας Θεόσοφος δεν είναι υποχρεωμένος να πιστεύει, αλλά είναι εντελώς άχρηστο οι άνθρωποι να μου ζητούν να τους βοηθήσω, εάν δεν πιστεύουν σε μένα.
Καθώς και μια μαγνητοφωνημένη ομιλία του Lord Maytreya που είχα ακούσει στο Λονδίνο
Στην οποία ο Maytreya λέει « …..παρακαλώ πιστέψετε σε μένα για να ….βοηθήσω την Γη ..και τα πεινασμένα παιδιά της …..»
Αλλά και στις διδασκαλίες του Ιησού … οπού μας καλεί να πιστεύουμε σε αυτόν … ή μας ρωτάει «Πιστεύετε ότι δύναμαι αυτό να το κάνω;»
Αλήθεια …. γιατί όλοι αυτοί οι … Μεγάλοι Διδάσκαλοι – Avatars (οντότητες που από ότι έχω καταλάβει κατέχουν την Γνώση ) μας παρακαλούν / ζητάνε να πιστέψουμε σε αυτούς …
Μήπως υπάρχει κάποιος σύνδεσμος μεταξύ της Γνώσης και της Πίστης ( που μας ζητάνε…)
Καλόόόόόόόόό!!!
Γιώργο μ' έστειλες! Εύγε!
Δεν προσθέτω τίποτε γιατί έχεις απαντήσει ήδη δια της ερωτήσεως.
Πολύ καλό και πάλι μπράβο!