- Ο Βουδισμός (σειρά γνώσης) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Σαν το παλιό καλό κρασί...!!!!!!!

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»
galazia_sfairaΜέλος
Xάρηκα πολυ και σας ευχαριστω ιδιαίτερα.
Δενέχω γνωσεις,μεγάλωνα και μεγαλώνω ακόμη το μικρό μου,είναι όμως η ανάγκη μου να βρω τον εαυτο μου,την ψυχη μου,και ετσι ψάχνω..ψάχνω ....μεσα σαυτα τα πλαισια λοιπον,σας ανακάλυψα και σας διαβάζω,και μαθαίνω,όχι στην βαση του αποκτώ γνωσεις μόνο αλλά κυρίως "σκάβω" την ψυχη μου και με ανακαλύπτω.
Να είστε καλα για όσα δίνετε και με χαρα θα σας διαβαζω,αν μη τι αλλο ξέρω οτιη διαίσθηση μου με βαζει σε σωστους δρόμους.Καλλιόπη
Δενέχω γνωσεις,μεγάλωνα και μεγαλώνω ακόμη το μικρό μου,είναι όμως η ανάγκη μου να βρω τον εαυτο μου,την ψυχη μου,και ετσι ψάχνω..ψάχνω ....μεσα σαυτα τα πλαισια λοιπον,σας ανακάλυψα και σας διαβάζω,και μαθαίνω,όχι στην βαση του αποκτώ γνωσεις μόνο αλλά κυρίως "σκάβω" την ψυχη μου και με ανακαλύπτω.
Να είστε καλα για όσα δίνετε και με χαρα θα σας διαβαζω,αν μη τι αλλο ξέρω οτιη διαίσθηση μου με βαζει σε σωστους δρόμους.Καλλιόπη
"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"
Giorgos ManiatisΝέο Μέλος
αγαπητέ-ή συντάκτη-τρια,
θα ήθελα να με ενημερώσεις για το που μπορώ να προμηθευτώ βιβλία για τον Βουδισμό, και με ποιά βιβλία πρέπει να ξεκινήσω λαμβάνωντας υπόψη, οτι οι γνώσεις μου για το Βουδισμό είναι περιορισμένες. Γνωρίζω οτι ο Βουδισμός είναι τρόπος ζωής, έχω διαβάσει το topic σου, και δηλώνω παθιασμένος..
εκ των πρωτέρων,
voudasss@hotmail.com
θα ήθελα να με ενημερώσεις για το που μπορώ να προμηθευτώ βιβλία για τον Βουδισμό, και με ποιά βιβλία πρέπει να ξεκινήσω λαμβάνωντας υπόψη, οτι οι γνώσεις μου για το Βουδισμό είναι περιορισμένες. Γνωρίζω οτι ο Βουδισμός είναι τρόπος ζωής, έχω διαβάσει το topic σου, και δηλώνω παθιασμένος..
εκ των πρωτέρων,
voudasss@hotmail.com
angiΜέλος
Το ζητουμενο, ειναι να τα εχουμε καλα με τον
εαυτο μας.
Ολες οι θρησκειες το ιδιο διδασκουν.
Επισης διδασκουν και το οτι η δημοκρατια
ειναι ο σεβασμος προς τους αλλους.
εαυτο μας.
Ολες οι θρησκειες το ιδιο διδασκουν.
Επισης διδασκουν και το οτι η δημοκρατια
ειναι ο σεβασμος προς τους αλλους.
Αγαπητέ Γιώργο αν και δεν είμαι ο "συντάκτης", γιατί δεν αρχίζεις από οn line βιβλία (των οποίων την ύπαρξη με την σειρά μου οφείλω στον φίλο "συντάκτη" Thoth), εδώ:
Όραμα και Μεταμόρφωση [Μια Εισαγωγή στο Ευγενές Οκταπλό Μονοπάτι του Βούδδα] Eκδόσεις Άφατον, 1999 © Σπύρος Δόικας
Όραμα και Μεταμόρφωση [Μια Εισαγωγή στο Ευγενές Οκταπλό Μονοπάτι του Βούδδα] Eκδόσεις Άφατον, 1999 © Σπύρος Δόικας
http://www.translatum.gr/afaton/orama/index.htm
Οκτώ Βήματα προς την Ευτυχία [1] εκδόσεις Πύρινος Κόσμος, 2000
http://www.translatum.gr/buddhism/kelsang.htm

«Ω ψυχή μου, μην ποθείς αθάνατη ζωή μονάχα επιδίωκε ό,τι μπορείς να κατορθώσεις»
thothΙδρυτικό Μέλος
Γεια σας και πάλι.Ή θα σταθείς όρθιος ή θα σε στήνουν όρθιο.

Βλέπω, με χαρά, ότι ο Βουδισμός μας κάνει να ξανασυναντηθούμε ![]()
Νομίζω ότι οι online πηγές που μας παρέθεσε ο φίλος μου ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ είναι πολύ αξιόλογες. Επίσης μέσα στο topic έχω και αναφορές σε επιλεγμένη βιβλιογραφία. Θα ήταν προτιμότερο πιστεύω να ξεκινήσει κάποιος πρώτα από αυτές τις πηγές.
Καλή μελέτη και καλή φώτιση.