ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- HEAVY METAL (και άλλα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- HEAVY METAL (και άλλα...) - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

shankara31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
shankaraΜέλος
27/05/2003, 12:04:12
Όσοι αρέσκονται στο heavy metal και όλα τα είδη του ας γράφουν σ'αυτό το topic.Εγώ ακούω black,power,gothic.Αγαπημένα σχήματα:in the woods,arcturus,iron maiden,manilla road,candlemass,helloween και πολλά άλλα.

WolffacedΜέλος
27/05/2003, 19:24:29
και εγώ ακούω metal
Manowar, Iron Maiden, Warlord, Hammerfall, Dio κ.α.

Uriel ο ΕωσφόροςΝέο Μέλος
27/05/2003, 20:33:32
Οι Nightwish, Blind Guardian, Iced Earth, Avantasia, Incubbus Sucubbus κλπ. κλπ. ανήκουν σε αυτό που ονομάζετε metal? Αν ναι, τότε κι εγώ ακούω...

Uriel, ο Εωσφόρος.
Ο φέρων το φώς και την φλόγαν.

*Γνώθι σαυτόν ήνα αγαπήσεις αλλήλους*

shankaraΜέλος
27/05/2003, 21:38:48
Φίλε εωσφόρε ναι αυτά τα group είναι heavy metal.Αν και οι incubbus παίζουν gothic.wolfacced βλέπω ακούς παραδοσιακό metal.Με αυτά τα group που αναφέρεις άρχισα να ακούω heavy metal.Άντε,όπου να'ναι βγάζουν album και οι maiden.Να δούμε τι μας επιφυλάσσουν..

SatanistΜέλος
28/05/2003, 00:00:16
King Diamond, marcyful fate, dimmu borgir, ligo cradle, black opera, blind guardian, kai power, fear factory, apo klasika iron maiden metallica, manowar, hallowen, nirvana.

EnasΜέλος
28/05/2003, 19:35:06
ΟΣΟ ΝΑ ΝΑΙ ΤΟ HEAVY METAL ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΗΛΟ SOUNDTRACK ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE. ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ CRADLE OF FILTH, DIMMU BORGIR, DARK TRANQUILLITY, IMMORTALL, ROTTING CHRIST, RHAPSODY, SEPTIC FLESH ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ.
shankaraΜέλος
29/05/2003, 12:40:25
Οι dimmu borgir έρχονται τον Σεπτέμβριο στην αθήνα.Θα γίνει πανικός!!!!Τους cradle of filth τους είχα δει live στο rockwave.Τους πέταγαν μπουκάλια και γενικά έγινε ψιλοχαμός..Έίχε πάει κανείς?
Υ.Γ οι septic flesh βγάλαν δισκάρα.το ίδιο και οι rotting christ.
Η Ελληνική και Νορβηγική σκηνή οδηγεί το black metal.Συμφωνείται?

29/05/2003, 14:30:15
Ποια είναι η θεματολογία των στοίχων του Black metal;

στην πεδιάδα ρέει το γάλα, ρέει ο οίνος και της μέλισσας το νέκταρ….

shankaraΜέλος
29/05/2003, 18:10:35
Συνήθως κυμαίνεται σε παγανιστική καιαποκρυφιστική θεματολογία.
Βέβαια ορισμένα group για προώθηση και μόνο χρησιμοποιούν το όνομα του εωσφόρου και το "παίζουν"κακοί σατανιστές.Όμως,αν η μουσική είναι καλή τι σημασία έχουν οι στίχοι?Εμένα προσωπικά δεν με εκφράζει τέτοιου είδους θεματολογία και έτσι αφοσιώνομαι μόνο στην μουσική του συγκροτήματος.Αν σε κάποιον άλλο αρέσει η συγκεκριμένη θεματολογία δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

29/05/2003, 19:01:26
Χμ….. βασικά ένα πείραμα ήθελα να κάνω με αυτήν μου την ερώτηση. Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που αγόρασα τον τελευταίο μου metal δίσκο. Δεν ήταν απόφαση, απλός σιγά σιγά το ενδιαφέρον μου εξασθένισε, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι ορισμένες φορές δεν αισθάνομαι την ανάγκη να ακούσω έναν καλό δίσκο metal. Η μουσική είναι μουσική σε όπιο μουσικό ιδίωμα και να ‘ανήκει’. Προσωπικά ακούω ένα εκατομμύριο διαφορετικά είδη μουσικής, αναλόγως την διάθεση που θα έχω, θα ακούσω και κάτι ανάλογο. Χμ…. για να θυμηθώ….. τι άκουγα τότε…. Όπως θα καταλάβετε ήμουν λάτρης του ‘σκοτεινού’, μελωδικού και ατμοσφαιρικού ήχου του metal…. Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένα σχήματα που μου άρεσαν και ορισμένα εξ αυτόν ακούω που και που και τώρα…. Anathema, My dying bride, Celestial season, Burzum, Mayhem, Darkthrone, Emperor, Empirium, Tiamat, In the woods, Satyricon, The 3rd and the mortal, Arcturus… μάλλον ξέχασα αρκετά.
Τώρα βέβαια να σας πω την αλήθεια δεν θα ακούσω Mayhem, αλλά ένα Τiamat, Αnathema (αγαπημένοι ακόμα και τώρα), My dying bride (the angel and the dark river) the 3rd and the mortal (άπαντα), σίγουρα θα τα απολαύσω….

Θα ακούσω από tango και ambient, από Χατζηδάκη και Παπαθανασίου, από πειραματική jazz και IDM, μέχρι metal και το σκληροπυρηνικότερο power electronics. Από κάθε είδος επιλέγω κάτι που μου ταιριάζει, με αγγίζει.

Η μουσική είναι μια! Και ένα μέρος αυτής μοιραία είναι και το Metal.

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 29/05/2003 19:17:25

NON SERVIAMΜέλος
31/05/2003, 17:29:02
ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΟΠΑΤΕΡΕΣ!!!!!!
ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ: ROTTING CHRIST - METALLICA - IRON MAIDEN - JUDAS PRIEST - IN FLAMES - DARK TRANQUILLITY - LACUNA COIL -SKID ROW -GUNS'N'ROSES - SYSTEM OF A DOWN - THE GATHERING - THEATRE OF TRAGEDY - CRADLE OF FILTH - HELLOWEEN - TRISTANIA - PAIN OF SALVATION - SENTENCED - STRATOVARIUS - W.A.S.P. - SIRENIA - ICED EARTH - MANOWAR - PARADISE LOST........ HAIL HAIL HAIL

YOU MAY SAY I 'M A DREAMER BUT I 'M NOT THE ONLY ONE

shankaraΜέλος
03/06/2003, 20:09:47
Φίλε Εχέμβροτε τα ποιο πολλά group απ'αυτά που αναφέρεις ήταν και είναι απο τα αγαπημένα μου group.Από περιέργεια και μόνο θέλω να σε ρωτήσω κάτι.Ελληνικά κομμάτια σε στυλ βανδή και τα λοιπά μπορείς να ακούσεις τώρα?Γιατί έχω την εντύπωση ότι αν "χωθείς"βαθειά στο metal μετά, ακόμη και αν σταματήσεις να ακούς, είναι δύσκολο να ακούσεις τόσο εμπορική και ευκολοκατασκευάσιμη μουσική όπως βανδή και ιστορίες.
Βέβαια αυτό είναι προσωπική μου άποψη...

03/06/2003, 21:07:40
Όταν ο ουρανός πάρει την θέση της γης, μόνο τότε θα ακούσω αυτούς τους καλικάτζαρους. (άσε φίλε μου, αφού δεν την έπαθα στον στρατό… δεν έχω φόβο..)

03/06/2003, 23:45:48
Γειά σου ρε φίλε Εχέμβροτε! Ωραίος! Εγώ δεν ακούω metal παρά αρκετά σπάνια. Μου αρέσουν πολύ οι Dargaard και Corvus Corax που νομίζω ανήκουν σε gothic-medeaval, σωστά? Ξέρετα άλλα παρόμοια συγκροτήματα να προτείνετε?

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

04/06/2003, 10:45:19
Φίλε reptile εάν θες κάτι σε πιο gothic, θα σου προτείνω ανεπιφύλακτα τον δίσκο ‘Elizium’ των ‘Fields of the Nephilim’ (δισκάαααρα!!) .Τον θεωρώ έναν από τους κορυφαίους δίσκους που απέκτησα ποτέ και φυσικά ένα στολίδι στον χώρο του Dark και Gothic ιδιώματος.

04/06/2003, 12:49:33
Ok φίλε, θα το ψάξω

~Γρηγόρης~

shankaraΜέλος
04/06/2003, 19:35:03
Καλό gothic παίζουν οι dreadful shadows.Πράγματι το elizium είναι κορυφαίο αλλά και το nephilim.Στο ίδιο στυλ παίζουν garden of delight,house of usher,descendants of cain........Τώρα για gothic-medieval υπάρχουν οι ataraxia,sopor aeternus,die verbatten kinder evans....θα θυμηθώ και άλλα και θα σου πω.Πάντως ψάξε τους sopor aeternus που είναι και η αδυναμία μου.Προτεινόμενα album:the inexperienced spiral travel,dead lovers sarabande part2[ΕΠΟΣ]

05/06/2003, 01:07:22
Thanks body! Οι Gathering ανήκουν στην κατηγορία gothic? Τους λατρεύω! Η φωνή της με κάνει να ανατριχιάζω!

~Γρηγόρης~

NON SERVIAMΜέλος
05/06/2003, 02:31:44
Η ΑΝΕΕΚΕ ΤΩΝ GATHERING ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ...........
ΜΑΛΛΟΝ ΝΕΡΑΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.......
ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΑ........

YOU MAY SAY I 'M A DREAMER BUT I 'M NOT THE ONLY ONE

HarisΝέο Μέλος
10/06/2003, 01:57:22
Ρε παιδιά, ποιά είναι η γνώμη σας για το ST. Anger?