- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Οκ παιδιά?
Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα
quote:
Ουπς, μας την είπες!!!!
Οκ Ράμογλου, έχεις απόλυτο δίκιο.Δυστυχώς όμως ή ευτυχώς σε μια συζήτηση ξεφεύγουν και τέτοιες αναφορές. Άνθρωποι είμαστε και από ότι φαίνεται και καλά παιδιά.Θα συμμορφωθώ!!
Πρόταση έκανα τίποτε παραπάνω ![]()
Ο κακός λύκος
αν εχεις κατι να αναφερεις σχετικα με τα ζητηματα που συζηταμε ,περι θρησκειας και εξαπλωσης του ελληνισμου,μεσω αυτης ,πολυ θα θελαμε την αποψη σου.
με απεραντο σεβασμο και εκτιμηση ,ο φιλος σας μανος
quote:
αν εχεις κατι να αναφερεις σχετικα με τα ζητηματα που συζηταμε ,περι θρησκειας και εξαπλωσης του ελληνισμου,μεσω αυτης ,πολυ θα θελαμε την αποψη σου.
Μα το έχω κάνει αυτό φίλε μου Μάνο την έχω καταθέσει την άποψη μου , αν θέλεις μπορείς να δείς λίγο ποιό πάνω τα πόστ μου .
Φιλικά
Ο κακός λύκος
ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
ΦΟΛΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
προσωπικα την δικη μου γνωμη την γνωριζετε,οπως γνωριζω και την δικη σας ,ομως ειναι στιγμες που θα πω την "αμαρτια" μου νοιωθω πολυ αδυναμος,ειναι στιγμες που ρωταω τον εαυτο μου ,"που πας ρε καραμητρο"?
συγνωμη αν σας κουρασα (ποτε θα φαω το ξυλο δε ξερω
ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΥΝΑΤΗ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΟΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΥΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
Εγώ αισθάνομαι ότι είμαστε αρκετοί για να φέρουμε την αλλαγή αλλά δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να επαναστατήσουμε. Όλοι εμεις όμως έχουμε κάποιες ιδέες για το τι πρέπει να κάνουμε, απλά ακόμη δεν το πράττουμε. ϊσως περιμένουμε να νοιώσουμε πόσοι είμαστε. Θα ναφ έρω δύο ιστορίες με κίνδυνο να γίνω κουραστική.
Πριν δύο μέρες συζυτούσα με ένα συνεργάτη μου Γάλλο. Η οικογένεια του είναι παππου προς πάππου Γάλλοι (τώρα κατά πόσο αποτελούν έθνος είναι άλλο ζήτημα αυτό, τεσπα τα τελευταία 200 χρόνια είναι Γάλλοι). Λοιπόν η οικογένεια του, μάλλον καλύτερα το σόι του όλο, είναι λάτρεις του Ελληνικού πολιτισμού και όχο μόνο. Πίνουνς ούζο και τρων φέτα! Προσπαθούν να σκεφτούν Ελληνικά και λατρεύουν καθε τι Ελληνικό. Έχουνς έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές. Συγκεκριμένα η μητέρα του είναι καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών. Ο ίδιος και να ήθελε να μην έρθει στην Ελλάδα, οι δικοί του λέει θα τον σκότωναν. Ο ίδιος γνωρίζει Ελληνική ιστορία, γνωρίζει πολλά για τους φιλοσόφους μας, και ακούστε δε γνωρίζει τίποτα για τους δικούς τους αναζητητές. Όταν τον ρωτούσα για τον Βολταίρο, τον Ρουσσώ και όλους τους Γάλλους μου έλεγε μη με ρωτάς για αυτά δε ξέρω την τύφλα μου. Και εντυπωσιάστηκα όταν τον ρώτησα τι σημαίνει ακριβώς "αναγέννηση" και πως προήρθε. Ήξερε πολύ καλά ότι είναι η αναγέννηση του ελληνικού πνεύματος και ότι ξεκίνηση με την πτώση του Βυζαντίου και τον διασκορπισμό των λογίων μας στην Ευρώπη. 'Ηξερε ότι η Ελλάδα δεν πέρασε ποτέ μεσαίωνα και ότι σημαίνει αυτό. Επίσης με ενθουσίασε γιατί ο ίδιος μου είπε πόσο περίεργο είναι, ότι όλες σχεδόν οι θρησκείες του κόσμου (και οι ιστορίες τους) αναμένουν την επάνοδο των Ελλήνων. Σχεδόν όλες οι θρησκείες μιλούν με θαυμασμό για του Έλληνες και αναφέρουν ότι θα ξαναπάρουν τα ηνία του κόσμου. Εδώ θα κάνω μια παραπομπή: μερικοί παρουσιάζουν τους Αμερικάνους με εμάς, δε νομίζω όμως να μιλάει μετά από την πτώση τους με καλά λόγια για αυτούς.Αντιλαμβάνεσται τι είναι να τα λέει αυτά ένας Γάλλος. Οι περισσότεροι είναι σωβινιστές. Από αυτούς βγήκε και αυτός μάλιστα ο όρος.
Εγλω του απαντούσα ότι υπάρχει αναβρασμός στους νέους κυρίως Έλληνες στα θέματα αυτά. Και ότι μπορεί οι μεγάλε δυνάμεις, μέσα σε αυτές και η Γαλλία, να είναι δυνατές οικονομικά και να επιβάλλονται αλλά εμείς είμαστε ο Δούρειος Ίππος για τον κόσμο, και όταν θα νοιώσουμε έτοιμοι θα βγούμε προς τα έξω και αλοίμονο σε αυτούς που θα μας εναντιωθούν (δεν εννοώ πολεμικά).
έπεται συνέχεια....
............
Σας κούρασα?? Γιεεεε, αυτό ήθελα να κάνω!! ![]()
Ανυπομονώ να ακούσω τη γνώμη σας