- Τύχη - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Έχω Αναρωτηθεί απο τη εξαρτάται η τύχη ? Μήπως απο την επιθυμία μας ? Απο Προσωπική εμπειρία με ενδιέφερε μια κοπελά και καθώς την σκεφτόμουνα μετά απο λίγο την είδα.Δεν την σκεφτόμουνα απλά οπως κάτι άλλο,αλλά κάτι διαφορετικό γινόταν στο κεφάλι μου ! Άραγε ,από τι εξαρτάται η Τύχη ? Μήπως είναι σωστό αύτο που λένε " Αν Θέλεις κάτι πάρα πολλύ θα γίνει " . Βέβαια , πολλά πράματα θέλεις πάρα πολλύ αλλά υπάρχει διαφορά.
Technix
Edited by - Overl0rd on 05/01/2003 00:50:14
ΚΑΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΓΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ...ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΑΝΔΡΑ Μ'ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ...ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΜΕ ΒΛΕΜΜΑΤΑ...
ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ...ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΠΩΣ ΕΜΕΝΕ ΕΚΕΙ!
+ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ!
ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΕΑ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΜΕ +ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ .+ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ...
ΕΥΧΕΣ,ΑΤΜΑ
*ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....*
Edited by - ΑΤΜΑ on 05/01/2003 01:41:09
Edited by - ΑΤΜΑ on 12/01/2003 17:37:05
Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο το ότι δεν ασχολήθηκαν οι φίλοι του φόρουμ με το συγκεκριμένο θέμα, αλλά κατά τι δική μου άποψη δε μπορούμε να αποδείξουμε πως υπάρχει, ούτε πως δεν υπάρχει. Π.Χ. το ότι ένα σωματίδιο φαίνεται πως κινείται εντελώς τυχαία δε σημαίνει πως όντως είναι τυχαία η συγκεκριμένη κίνηση του. Μπορεί να υπάρχει κάποιος νόμος που δεν ανακαλύψαμε ή δεν θα ανακαλύψουμε ποτέ. Υπάρχουν πράγματα για τα οποία δεν ξέρουμε αν υπόκεινται σε νόμους ή είναι εντελώς τυχαία.
Όσο για τις συμπτώσεις νομίζω πως είναι κάτι το διαφορετικό από το τυχαίο, που τα μπερδεύουμε πολλές φορές

Edited by - notis_29 on 12/01/2003 17:10:25
φιλικά![]()
ΦΙΛΗ astrofegia ΕΑΝ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΣΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ?????????
quote:
ψυχολογία -το μυστήριο των συμπτώσεων
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια καταρχάς!
δεν εβγαλα κανένα ιδιαίτερο συμπέρασμα...απλά
σκέπτομαι και άλλες 'εκδοχές'...
ίσως είναι σύμπτωση όντως αλλά επειδή πιστεύω στο Θεό
σκέφτομαι ότι ίσως και να μην είναι...
θέλω χρόνο για να βγάλω κάποια συμπεράσματα για οποιοδήποτε
θέμα... ό,τι και αν είναι αυτό.
φιλικά![]()
ωραίο θέμα.αλλά δύσκολο και σαφώς χωρίς απάντηση . η τύχη κατα τη γνώμη μου είναι συνάρτηση κάποιων ενεργειών και παραγόντων που αυτές δεν είναι και τόσο τυχαίες . δηλαδή δεν υπάρχει ο παράγοντας της τύχης ? πιστεύω πως πάντα υπάρχει και ένα ποσοστό τύχης , άλοτε μικρό άλοτε μετάλο . αλλά πολλές φορές κάτι που το θεωρού΄με τυχαίο μπορεί να αμην είναι κάθόλου τυχαίο . όπως για παράδειγμα ο/η overold , το γεγονός ότι σκεφτόταν πριν ένα άτομο και μετά το συνάντησε στο δρόμο μου φαίνεται πολύ δύσκολο να είναι εντελώς τυχαίο . ίσως να είναι ένα συνιθισμένο φαινόμενο ESP ή ακόμα και να έχει σχέση και με τις ενέργειες ή...Καταλαβαίνετε ότι αφού αυτοί οι τομείς δεν έχουν εξερευνηθεί όσο χρειάζεται δεν μπορού΄΄με να ξέρουμε με σιγουριά τι είναι αυτό που λέμε τύχη και αν είναι πράγματι θέμα τύχηςόλα αυτά τα καθημερινά περιστατικά που τα σκεφτόμαστε ύστερα και χαμογελάμε...
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

1 111
πόσες πιθανότητες είχα να μου τύχει αυτό άραγε ?
σε κα΄νεις να ανρωτιε΄σαι...
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
Technix
Ακουσα μεν τη διαίσθησή μου, και συγχρόνως, έκανα ακριβώς το αντίθετο από ότι με συμβούλεψε.
Είναι όμως πολύ δύσκολο, ενώ ξέρεις ή διαισθάνεσαι κάτι, να κάνεις ότι δεν το ακούς.
Για παράδειγμα, όταν κλείνεις τα μάτια και λες:
"τι έγινε την τάδε μέρα στο τάδε μέρος;"
και η καλή σου η διαίσθηση, σου κολλάει στη μούρη την εικόνα από την τσέπη σε ένα σακάκι... που το ξέρεις πολύ καλά, και μια εσωτερική φωνή μεσα σου, λέει με έναν μονότονο ρυθμό:
"ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ..."
Οχι απλή φαντασία, αλλά καθαρή εικόνα και φωνή.
Και σε τρώει, σε τρώει.
Μεχρι που βλέπεις μπροστά σου το σακάκι,
και παρόλες τις προειδοποιήσεις, ψάχνεις στην τσέπη.
Και ανακαλύπτεις, ότι ναι. Δεν ήθελες να μάθεις...
Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι τυχαίο;
αυτή...που τα κατάφερε!
Εγώ πιστεύω ότι η λέξη τύχη είναι απλά μια ένοια που χρησιμοποιούμε όταν απλά δεν ξέρουμε το γιατί και το πως και βαριόμαστε να το ψάξουμε. Μοίρα από την αλλή όταν θέλουμε να ξέρουμε, θέλουμε να υπάρχει αιτία για κάτι και απλά δημιουργούμε κάποιες δικαιολογίες με το α ή β τρόπο. Εμείς είμαστε αυτοί που προσπαθούμε να το αιτιολογίσουμε διότι είναι στη φύση μας ( Χιούμ "ο νόμος της αιτιότητας" ).
Ο καλύτερος τρόπος κατανόησης και ανάλυσης είναι αυτός που μας κάνει να παρατηρούμε να αξιολογούμε και να βάζουμε ετικέτες ετσι ώστε να μπορούμε να τα επεξεργαστούμε κάποια πράγματα ( βοηθάει την μνήμη μας ), και ύστερα πάλι να τα αναθεωρούμε και πάλι από την αρχή. Έτσι λοιπόν και η ταμπέλα ( ιδέα ) τύχη ή μοίρα.
Στην πραγματικότητα ένα συμβάν ( που και πάλι εμείς το απομονώνουμε διότι μας έκανε εντύπωση ) συμβαίνει όχι τυχαία, αλλά γιατι είναι το αποτέλεσμα κάποιον παραγόντων ( συμβάντων ) από ποιό πριν. Αυτοί οι παράγοντες δεν συνδέονται πάντα ανθρωποκεντρικά = τύχη, αν πάλι υπάρχει κάτι που να μπορεί να συνδεθεί τότε = μοίρα ή σύμπτωση.
-ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ
quote:
Χιούμ "ο νόμος της αιτιότητας" ).
Διάβασα σε κάποια sites πως ο Χιουμ ήταν αντίθετος με την ιδέα του νόμου της αιτιατότητας. Αν θες γράψε κάποια πράγματα σχετικά με τον συγγραφέα και το βιβλίο.
ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ( John Haugeland )
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: κάτοπτρο
ΣΕΙΡΑ: ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΗΣΗ
σελίδα 63 ( Χιουμ -Ο Μηχανολόγος του Πνεύματος )
Βιβλ. Hume, David(1749).An Enquiry Concerning Human Understanding.
-------------
Δεν στηρίζω το επιχείρημά μου στον Χιουμ, απλά κάνω μια αναφορά για όποιον θέλει να μάθει περισσότερα. Αλλά στηρίζω το επιχείρημά μου στο νόμο της αιτιότητας διότι πιστεύω πως ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Μπορούμε βέβαια να αναλύσουμε την αιτιότητα, εφόσον πιστεύουμε πως είναι ο παράγοντας που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε περισσότερα για το θέμα ανθρώπινη νόηση και συμπεριφορά, ακόμα και στο συγκεκριμένο ( τύχη ).
-ΓΕΡΟΔΗΜΟΣ
quote:tha ithela na sou doso mia selida http://www.crystalinks.com/11.11.html kai tha katalabeis pano kato ti paizetai tora an thes parapano plirofories gia auto to thema pes mou na sou doso
ο αγαπημένος μου αριθμός είναι το 11 . ακούστε κάτι κουφό : μπήκα κάπου και έγραφε : απαντήσεις ανγνώσεις 1 111
euxaristo
αφότου σου έστειλα το προηγού΄μενο μύνημα έτυχε καθώς περιπλανιομουνα ανάμεσα στα θέματα να συναντήσω τρία άτομα που να έχουν στείλει 11 μυνήματα (όχι σένα θέμα και οι τρεις). από μόνο του δε λέει τίποτα αλλά από τι είδα, κανέναν άλλο αριθμό μυνημάτων δεν είδα τρεις φορέ σήμερα...
quote:
πολύ ενδιαφέρον indigo .είναι γεγονός πως μου έχει τύχει να δω το 11:11 σε ψηφιακό ρολόι(κάπου στις 6 φορές ως τώρα ) και αισθάνομαι πολύ ωραία όταν συμβαίνει αυτή η "συμπτωση" γιατί νιώθω πως ίσως να μην είναι απλώς μια σύμπτωση (άρχισα να τον παρατηρώ τον αριθμό 11 συχνά γύρω μου από τότε που αποφάσισα να έχω ως αγαπημένο μου αριθμό το 11 δηλαδή περίπου ένα χρόνο πριν) .
Πριν ένα χρόνο έψαχνα για αυτοκίνητο, και έπαθα το εξής: Κοιτωντας τα χαρακτιριστικά (και τις τιμές) είχα καταλήξει στο LADA NIVA. Ε λοιπόν οι δρόμοι ξαφνικά γέμισαν με LADA !!! LADA απο δω LADA απο κεί LADA ΠΑΝΤΟΥ !!!!!!!! Σε όλα τα χρώματα κτλ. 1 στα 10 αυτοκίνητα στον δρόμο ήταν LADA για μένα !!!! Μετά άλλαξα γνώμη και κοιτούσα το TERIOS. Ε λοιπόν τα LADA *εξαφανίστηκαν*. Παει έφυγαν .... Ήρθαν τα TERIOS. Μέχρι να καταλήξω επιτέλους είχα μετατοπίσει τον άξονα της πραγματικότητας μου 5-6 φορές. Καμοία σύμπτωση ή τύχη έδω, όπως και στις περισότερες περιπτώσεις που αναφέρατε.
Το σύμπαν είναι τόσο μεγάλο που μας δίνει την πολυτέλεια να το σερφάρουμε από όποια γωνία μας αρεσει.
υ.γ. πραγματική σύμπτωση θα ήταν να συμ-πέσει το λοττο, ή το λαχείο, με μένα. Δύσκολο πράγμα, δυσκολότερο δε με το γεγονός ότι δεν παίζω λόττο ή αγοράζω λαχεία. Πάντως καμοιά φορά ελπίζω !!!!!