- Ελληνική Αστυνομία μας προστατεύει ή μας απειλεί; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
quote:
lousipan:
Ωραιο το θεμα και σαν αστυνομικος που ειμαι θα ηθελα να συμετασχω.Καταρχας φιλη ΜΑΡΑΚΙ οι αστυνομικοι ποτε δεν επαιρναν ποσοστα απο τις κλησεις.Αυτο ειναι κατι που το ειχαν προτεινει οταν υπηρχε η βασιλικη χωροφυλακη στην Ελλαδα.Φαντασου δηλαδη ποτε αλλα ευτυχως δεν ψηφιστηκε και κατα συνεπεια δεν εφαρμοστηκε ποτε.Δευτερον οταν αργουσε η τροχαια να ερθει ξερεις το γιατι?Ξερεις οτι ο αριθμος των πληρωματων ειναι πολυ μικρος σε σχεση με τα σηματα στα οποια πρεπει να ανταπεξελθουν οποτε σε πολλα συμβαντα δυστυχως φτανουν κατοπιν εορτης.Τους ανοητους που κανουν τα διαφορα που λες οσο μπορει τους κυνηγα και δεν νομιζω να εισαι πισω απο τα πληρωματα και ξερεις τι γινεται και τι κανουν καθε μερα.Επισης καποιος που εγραψε σε μηνυμα του για τις κατηγοριες των αστυνομικων που χωριζονται σε αξιωματικους και αστυφυλακες τετοιες γελοιοτητες δεν εχω ξαναδιαβασει.Μου αρεσε που λεει οτι οι αξιωματικοι κανουν καταδιωξεις και διαφορα.Οι αξιωματικοι η μονη καταδιωξη που κανουν ειναι σε κανα play station.
Για να λές εσύ σάν αστυνομικός οτι δέν παίρνουν ποσοστά θα αναγκαστώ να συμφωνήσω αφού εγώ δέν έχω σχέση με το επάγγελμα.
Έχω ακούσει μόνο φήμες οτι οι αστυνομικοί της τροχαίας που βγαίνουν στο κυνήγι παίρνουν εντολή απο τον ανώτερο τους να μαζέψουν με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι το τέλος της βάρδιας τους κάποιον αριθμό κλήσεων.
Φορές - φορές μένω έκπληκτος με το πάθος τους να γράφουν κλήσεις ακόμα και απο ανύπαρκτες αιτίες σε βαθμό που να νομίζεις οτι κυνηγάνε όχι απλά ποσοστά αλλά τον πρώτο λαχνό του λαχείου, κάτι που δικιολογεί τις συγκεκριμένες φήμες.
Αναρρωτηθηκατε ποτε, γιατι η τροχαια ειναι ΤΟΣΟ ελαστικη? εμενα προσωπικα που οδηγαω μηχανακι και αυτοκινητο, εχει τυχει παρα πολλες φορες να μου την "χαρίσουν" τροχονομοι, την στιγμη που θα μπορουσαν ανετα να μου δωσουν προστιμο αφου αυτο θα αξιζα.αναρρωτηθηκατε ποτε γιατι το κανουν και γιατι ειναι ελαστικοι. Μηπως γιατι βαρεθηκαν να τους βριζουν ολοι, και προσπαθουν να δειξουν οτι δεν ειναι "ΟΙ ΚΑΚΟΙ?"
το να χαρακτηριζουμε μια μαζα ανθρωπων ειναι πολυ ευκολο..οταν γινονται φασαριες στα γηπεδα ή διαδηλωσεις και καταστρεφονται περιουσιες, ολοι λενε "μα καλα η αστυνομια που ειναι?"
οταν η αστυνομια παει να κανει το εργο της, ολοι λενε
"οριστε τα γουρουνια, χρησιμοποιουν βια "
ας αποφασισει πρωτα ο λαος τη θελει και μετα βλεπουμε.
Εγω ξερω οτι σε αλλα κρατη και μαλιστα ευρωπαικα ο αστυνομικος εχει τη θεση που του αξιζει και εκει πεφτει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΞΥΛΟ οχι αστεια..
Για να μη μιλησω για τα χρηματα που παιρνουν.!! τους θελουν να ειναι και αδεκαστοι με τα ψιχουλα που τους δινουν!Διακινδυνεουν τη ζωη τους, για να μετρανε τις πενταροδεκαρες καθε μήνα, για να ξαγρυπναμε ολοι εμεις και να περιμενουμε τον αδερφο μας, τον μπαμπα μας τον αντρας μας να γυρισει καθε μερα απο τα γηπεδα και απο τη δουλεια σωος!

Η Μεγάλη μου Αγάπη!
Edited by - GWGW on 10/12/2007 23:26:40
quote:Εγώ να δείς πόσο έκπληκτη έμεινα,όταν μου ζητήσανε άδεια/δίπλωμα/ΚΤΕΟ/κάρτα καυσαερίων/ασφάλεια/σήμα και μετά ανοίξανε το πορτ-μπαγκάζ να δούν αν έχω τρίγωνο και πυροσβεστήρα!!!Πότε έχει τύχει αυτό σε κάποιον και δεν το βρήκε υπερβολικό;;;
Φορές - φορές μένω έκπληκτος με το πάθος τους να γράφουν κλήσεις ακόμα και απο ανύπαρκτες αιτίες σε βαθμό που να νομίζεις οτι κυνηγάνε όχι απλά ποσοστά αλλά τον πρώτο λαχνό του λαχείου, κάτι που δικιολογεί τις συγκεκριμένες φήμες.
quote:Ελαστική;έχεις σκεφτεί ότι είσαι γυναίκα και η τροχαία συνήθως την χαρίζει στις γυναίκες;εγώ προσωπικά έχω γλυτώσει 3 κλήσεις για αυτό τον λόγο.πολύ πιθανόν να στη χαρίσανε κι εσένα για αυτ'ο τον λόγο.Τα αγοράκια είναι πιο άτυχα σε αυτό το θέμα...
Αναρρωτηθηκατε ποτε, γιατι η τροχαια ειναι ΤΟΣΟ ελαστική;
quote:Έχουμε πρόβλημα με την αστυνομία στην Ελλάδα αλλά είναι ένα πρόβλημα που ξεκινάει από ψηλά και φτάνει παρα πολύ χαμηλά.
Εγω ξερω οτι σε αλλα κρατη και μαλιστα ευρωπαικα ο αστυνομικος εχει τη θεση που του αξιζει και εκει πεφτει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΞΥΛΟ οχι αστεια..
Κι εδώ πέφτει πραγματικό ξύλο,αλλά σε λάθος άτομα,συνήθως...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
quote:
GWGW:
ολοι βριζουν τους αστυνομικους, μπατσους τους ανεβαζουν , γουρουνια τους κατεβαζουν. Εγω ξερω οτι ο αδερφος μου που ειναι αστυνομικος, πηγαινει καθε μερα στη δουλεια του, αντιμετωπιζει καθημερινα καθε καρυδιας καρυδι, κουβαλαει ενα οπλο, το οποιο εχει να χρησιμοποιησει χρονια και δεν ξερει αν καν δουλευει, ή αν θα του γυρισει μπουμερανκ. και παρολα αυτα, περιμενουν οι ανθρωποι να τους προστατεψει.Αναρρωτηθηκατε ποτε, γιατι η τροχαια ειναι ΤΟΣΟ ελαστικη? εμενα προσωπικα που οδηγαω μηχανακι και αυτοκινητο, εχει τυχει παρα πολλες φορες να μου την "χαρίσουν" τροχονομοι, την στιγμη που θα μπορουσαν ανετα να μου δωσουν προστιμο αφου αυτο θα αξιζα.αναρρωτηθηκατε ποτε γιατι το κανουν και γιατι ειναι ελαστικοι. Μηπως γιατι βαρεθηκαν να τους βριζουν ολοι, και προσπαθουν να δειξουν οτι δεν ειναι "ΟΙ ΚΑΚΟΙ?"
το να χαρακτηριζουμε μια μαζα ανθρωπων ειναι πολυ ευκολο..οταν γινονται φασαριες στα γηπεδα ή διαδηλωσεις και καταστρεφονται περιουσιες, ολοι λενε "μα καλα η αστυνομια που ειναι?"
οταν η αστυνομια παει να κανει το εργο της, ολοι λενε
"οριστε τα γουρουνια, χρησιμοποιουν βια "
ας αποφασισει πρωτα ο λαος τη θελει και μετα βλεπουμε.Εγω ξερω οτι σε αλλα κρατη και μαλιστα ευρωπαικα ο αστυνομικος εχει τη θεση που του αξιζει και εκει πεφτει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΞΥΛΟ οχι αστεια..
Για να μη μιλησω για τα χρηματα που παιρνουν.!! τους θελουν να ειναι και αδεκαστοι με τα ψιχουλα που τους δινουν!Διακινδυνεουν τη ζωη τους, για να μετρανε τις πενταροδεκαρες καθε μήνα, για να ξαγρυπναμε ολοι εμεις και να περιμενουμε τον αδερφο μας, τον μπαμπα μας τον αντρας μας να γυρισει καθε μερα απο τα γηπεδα και απο τη δουλεια σωος!
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ... Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ??
Αλλά όπως σου απάντησε η φίλη maraki8 συχνά την χαρίζουν τις γυναίκες και εσύ φαντάζομαι θα έτυχε σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις.
Και οι λίγες γυναίκες χωροφυλακίνες όπως έχω παρατηρήσει και εγώ σπάνια γράφουν άντρες.
quote:
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ... Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ??
αυτο ειπα?
φιλε μου σου ευχομαι οταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κινδυνεψεις, να βρεθει στο δρομο σου ενα αστυνομικος με πολυ μεγαλα @@ που θα εχει το θαρος να σε υπερασπιστει με ενα οπλο που δεν ξερει αν δουλευει και με κινδυνο να του χρεωσουν οτι χρησιμοποιησε, τις σφαιρες που εχει χρεωθει, χωρις λογο!
τι λετε ρε παιδια..
απο εξω, ξερετε ειναι παααρα πολυ ευκολο να τα κρινουμε ολα...
και οχι δε μου τη χαρισαν επειδη ειμαι γυναικα.. ουτε χρησιμοποιησα κανενα κολπο, ουτε την επεσα σε κανεναν, ουτε χρησιμοποιησα το ονομα μου για να μου τη χαρισουν.. και βεβαια εχω φαει κλησεις ΑΛΛΑ πολλες μου εχουν χαριστει, γιατι οι μπατσοι δεν ειναι μπαμπουλες!
και φυσικα υπαρχουν "κακοι". ξερω πολλους,οπως και σε καθε επαγγελμα, αλλα αυτοι δεν ειναι η πλειοψηφια. η πλειοψηφια ειναι ανθρωποι που προσπαθουν να βγαλουν το καθημερινο τους ψωμι,να ζησουν την οικογενεια τους με το να δουλευουν σε περιεργα ωραρια, να μην εχουν δεδομενο τις αργιες τους, τα χριστουγεννα και το πασχα τους,να τους βριζουν ολοι πισω απο την πλατη τους, αλλα να απαιτουν τη βοηθεια τους, να το θεωρουν δεδομενο οτι πρεπει να ειναι αδεκαστοι , ασχετο αν ο μισθος τους δεν ειναι αυτος που πρεπει, να κινδυνευουν καθημερινα, και ανα πασα στιγμη να φοβασαι οτι θα στον φερουν 4.
αυτη ειναι η πραγματικοτητα..

Η Μεγάλη μου Αγάπη!
quote:Κι εγώ το εύχομαι,αν ποτέ κινδυνέψω να βρεθεί ένας άνθρωπος να βοηθήσει,αστυνομικός ή όχι.Κι επειδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι όπως είπες,είναι μεροκαματιάρηδες,οικογενειάρχες κλπ κλπ,θα σκεφτούν πολύ σοβαρά τελικά,το αν θα βγάλουνε όπλο για να προστατέψουν κάποιον...
φιλε μου σου ευχομαι οταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κινδυνεψεις, να βρεθει στο δρομο σου ενα αστυνομικος με πολυ μεγαλα @@ που θα εχει το θαρος να σε υπερασπιστει
Υπάρχει μια σχετικά άσχημη αντίληψη για τους αστυνομικούς,δεν διαφωνώ.Όμως δεν είναι τυχαία.Όταν βλέπω έναν αστυνομικό να πλακώνει στο ξύλο έναν ναρκωμανή και να τον χώνει μέσα,ενώ είναι απλά ναρκωμανής και όχι έμπορος,μου γυρνάνε τα άντερα.Όταν βλέπω έναν αστυνομικό να πλακώνει στο ξύλο όμως έναν παιδεραστή/δολοφόνο,θέλω να του ρίξει κι άλλο!Κοινώς,ο κόσμος επικροτεί το καλό και κατακεραυνώνει το κακό.
Και να ρωτήσω και κάτι ακόμα;πόσα αρνητικά περιστατικά έχουμε δεί τα τελευταία χρόνια και πόσα καλά;

quote:
GWGW:ιλε μου σου ευχομαι οταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κινδυνεψεις, να βρεθει στο δρομο σου ενα αστυνομικος με πολυ μεγαλα @@ που θα εχει το θαρος να σε υπερασπιστει με ενα οπλο που δεν ξερει αν δουλευει και με κινδυνο να του χρεωσουν οτι χρησιμοποιησε, τις σφαιρες που εχει χρεωθει, χωρις λογο!
Μόνο που αυτό φαίνεται λίγο φαντασία ... ο ιπποτισμός έχει εξαφανιστεί τις μέρες μας![]()
quote:
GWGW:και οχι δε μου τη χαρισαν επειδη ειμαι γυναικα.. ουτε χρησιμοποιησα κανενα κολπο, ουτε την επεσα σε κανεναν, ουτε χρησιμοποιησα το ονομα μου για να μου τη χαρισουν.. και βεβαια εχω φαει κλησεις ΑΛΛΑ πολλες μου εχουν χαριστει, γιατι οι μπατσοι δεν ειναι μπαμπουλες!
και φυσικα υπαρχουν "κακοι". ξερω πολλους,οπως και σε καθε επαγγελμα, αλλα αυτοι δεν ειναι η πλειοψηφια. η πλειοψηφια ειναι ανθρωποι που προσπαθουν να βγαλουν το καθημερινο τους ψωμι,να ζησουν την οικογενεια τους με το να δουλευουν σε περιεργα ωραρια, να μην εχουν δεδομενο τις αργιες τους, τα χριστουγεννα και το πασχα τους,να τους βριζουν ολοι πισω απο την πλατη τους, αλλα να απαιτουν τη βοηθεια τους, να το θεωρουν δεδομενο οτι πρεπει να ειναι αδεκαστοι , ασχετο αν ο μισθος τους δεν ειναι αυτος που πρεπει, να κινδυνευουν καθημερινα, και ανα πασα στιγμη να φοβασαι οτι θα στον φερουν 4.
αυτη ειναι η πραγματικοτητα..
Kοίταξε υπάρχουν καλοί και κακοί αστυνομικοί, όπως καλοί και κακοί παπάδες, στους παπάδες όλοι σέρνουν τον εξάψαλμο επειδή υπάρχουν ας πούμε 2/10 ή 3/10 κακοί.
Ο κακός παπάς δέν πρόκειται να ενοχλήσει κανέναν ούτε κάν στον άθρησκο δέν προκαλεί καμιά ζημιά, ο κακός αστυνομικός όμως θα την κάνει στον πολίτη που θα βρεθεί μπροστά του.
quote:Μου το σφύριξαν κι εμένα αυτό,από την τροχαία πολύ μεγάλου δήμου της ανατολικής Αττικής...
τωρα αν καποια τρελλαινονται να γραφουν ειναι γιατι θελουν να γλυφουν τους διοικητες τους και οι διοικητες πιεζουν για κλησεις για να φαινονται αυτοι στους πιο πανω και να προχωρουν.
quote:Όχι όλοι όμως...Υπάρχουν αστυνομικοί που τα παίρνουν από νυχτερινά μαγαζιά,από ναρκωτικά,ιερόδουλες,αλλοδαπούς...
Αναρωτηθηκε κανας πολιτης ποτε οτι ο αστυνομικος οτι κανει ειανι στο μεγαλυτερο ποσοστο στα ορια της νομιμοτητας?